Ontdek Cuba met kinderen

Bienvenido a Cuba, het land van swingende muziek op straat, oude koloniale steden, mooie natuur en wuivende palmstranden. Cuba is met geen ander land te vergelijken en daarom zo leuk om met je kind(eren) te ontdekken!
Buiten op straat zie je de Cubanen relaxed een sigaar roken, een spelletje spelen of aan hun oude auto sleutelen. Overal hoor je swingende muziek en zie je oldtimers rijden. Alsof je weer terug in de tijd gaat! Op het platteland zie je tabaksvelden waar de beroemde Cubaanse sigaren worden gemaakt, struin door de smalle straatjes van dorpjes met gekleurde huisjes en verwonder je over het prachtige landschap.

Cuba met kids

Voor kinderen zijn er superleuke dingen te doen in Cuba. Wat dacht je van bijvoorbeeld een ritje in een echte oldtimer, paardrijden door de tabaksvelden, zwemmen met dolfijnen, ziplinen door de mooie natuur en snorkelen in de zee? Leuk toch?! Reis je met hele jonge kinderen, dan is Cuba misschien niet de meest ideale bestemming om naartoe te gaan. Er zijn nog weinig faciliteiten, zoals babybedjes en autostoeltjes en wij denken dat andere bestemmingen beter bereisbaar zijn met de allerjongsten.

Onze individuele rondreizen met kinderen

Jullie gaan met je eigen huurauto op ontdekkingsreis door Cuba. Wel zo fijn als je met kinderen reist. De wegen zijn niet te vergelijken met onze snelwegen en hebben nogal wat kuilen en gaten, maar je bent bijna alleen op de weg, dus slalommen mag! We hebben een aantal leuke authentieke accommodaties getest met de kinderen, waarbij een lekker zwembad ook niet ontbreekt. Je slaapt niet alleen in hotels, maar ook bij mensen thuis, in zogenaamde casas particulares. Zo maak je het Cubaanse leven van heel dichtbij mee!
Let op dat de standaarden in de hotels wat minder zijn dan wat je misschien gewend bent en dat veel hotels geen familiekamers hebben, dus we zullen veelal kamers naast elkaar boeken.

We hebben een aantal individuele gezinsreizen in Cuba samengesteld, waarin je veel van de hoogtepunten van het land ziet en ook nog eens leuke dingen doet. Uiteraard kunnen we deze rondreizen nog helemaal aanpassen aan jullie wensen.

Sienna (10 jaar) ging met zus Mila (12 jaar) en hun ouders naar Cuba in de zomervakantie: "Ik vond Cuba een heel leuk en apart land. In Havana zagen we veel oude auto's, had ik nog nooit gezien. Sommige stukjes van de stad waren heel arm met kapotte huizen en andere stukken waren heel mooi. We hoorden overal muziek en soms dansten mensen op straat. Ik vond het paardrijden en het zwemmen met dolfijnen echt heel erg leuk en we deden ook nog een zipline tour die heel spannend was. Het logeren bij de mensen thuis vond ik ook heel leuk, zo konden we zien hoe de mensen hier wonen. Het strand was ook heel mooi, echt een superblauwe zee met visjes erin!"

Reisinformatie Cuba

Bekijk alle Reisinformatie Cuba

Kindvriendelijke hotels Cuba

Bekijk alle Kindvriendelijke hotels Cuba

Reisverhalen Cuba

Bekijk alle Reisverhalen Cuba

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.