Afgelopen zomer gingen we met onze twee puberdochters naar Cambodja en Thailand. Wat was het genieten! Hieronder een korte indruk van onze avonturen.

Het was even wennen aan de rommelige drukte in Phnom Phenh, maar deze stad heeft zeker zijn charmes met een mooi paleizencomplex, een interessant museum (mooi gebouw ook), leuke markten en een gezellige boulevard aan de oevers van de rivier. En natuurlijk heerlijk eten! De Killing Fields waren echt heel indrukwekkend voor ons allemaal en voor de kinderen heel leerzaam, ook omdat de audiotour in het Nederlands was. Ongelofelijk dat deze gruwelijkheden nog zo kort geleden hebben plaatsgevonden.

 

 

 

 

 

 

 

Naar het platteland bij Battambang
Vanuit Phnom Phenh ging de reis naar het ‘platteland’. Nou ja, Battambang is de tweede plaats van Cambodja, dus zo landelijk is dat niet, maar ons logeeradresje lag mooi gelegen buiten de plaats, midden in de natuur. Ooh, wat was dat een fijn plekje, niet normaal! De Nederlandse eigenaar en zijn Cambodjaanse vrouw waren super gastheer en -vrouw en het liefst waren we hier nog veel langer gebleven. We hebben een hele leuke dag gehad in de mooie omgeving met een lokale jongen die ons van alles liet zien en veel vertelde over het leven in Cambodja. We hebben een ritje gemaakt in een bamboetreintje, soort onoverdekte platte kar (in de stromende regen), vleermuisgrotten en mooie tempels gezien en werden ook weer geconfronteerd met de recente geschiedenis van de killing fields die ook hier te zien waren.

 

 

 

 

 

 

 

Feest in Siem Reap
De reis ging verder naar Siem Reap, waar het een drukte van jewelste was. Angkor Wat had net de Tripadvisor award voor beste landmark gewonnen, dus dat moest gevierd worden in de bekende ‘Pub Street’! Uiteraard moesten wij deze winnaar ook bezoeken en wauw, wat was het mooi. Angkor Wat is prachtig, maar de tempels er omheen zijn minstens even indrukwekkend (stiekem vonden wij ze zelfs mooier). In de buurt van het gezellige Siem Reap ligt het enorme Tonlé Sap meer, waar je met een bootje naar drijvende dorpjes kan. Leuk om te zien hoe mensen hier op en rond het water leven! Onze kids waren toch blij dat ze gewoon met de fiets naar school kunnen in plaats van met de boot..

 

 

 

 

 

 

 

Over de landsgrenzen naar Bangkok
Na ons avontuur in Cambodja, wat voor ons nog veel langer had mogen duren, namen we een vlucht naar Bangkok. Heel anders weer dan Cambodja, maar ook hier was het goed toeven. Zoveel te zien en te doen hier, maar een van de hoogtepunten was voor ons toch de fietstocht die ons een deel van Bangkok liet zien wat wij nog niet kenden. Je peddelt door smalle steegjes en gaat met de fiets op de boot over de kanalen naar een onbekend gedeelte van Bangkok in een landelijk gebied. Heel leuk om op deze manier Bangkok en omgeving te leren kennen.
Natuurlijk moest het koninklijk paleis en Khao San Road bezocht worden, maar de meiden waren helemaal happy toen we ’s avonds konden genieten van een prachtig uitzicht op de stad vanuit een rooftopbar die op de 63e verdieping lag.

 

 

 

 

 

 

 

Jungle avonturen in Khao Sok
We lieten de grote stad weer achter ons en gingen met een nachttrein naar Surat Thani in het zuiden. Superleuk om dit een keer mee te maken en een relaxte manier van reizen. Wij hadden tweede klas tickets en daar was niks mis mee. In Surat Thani aangekomen werden we naar de lodge gebracht die midden in de mooie natuur lag bij het Khao Sok national park. Ons huisje was heel basic en doordat het veel regent in dit gebied was het wel wat klam allemaal. Als je over het ‘pad’ liep naar het strandje aan de rivier zakte je tot je enkels in de modder, maar ach, dat hoorde bij het jungle avontuur! Superleuke dingen gedaan daar, zoals tuben in de rivier door mooie natuur met aapjes die rond slingeren in de bomen. Vanuit de basic lodge gingen we zo nodig nóg meer basic logeren op een drijvend huisje op het water van het schitterende Cheow Lan meer. Oh, wat was dat leuk, je sprong zo vanuit je huisje het water in! Mooie tochten gemaakt, gekanood en gezwommen en na al deze enerverende activiteiten was het tijd voor wat rust..

 

 

 

 

 

 

 

Relaxen op Koh Tao & Koh Phangan
Met de ferry gingen we naar Koh Tao, een klein eilandje wat bekend staat om de vele snorkel- en duikmogelijkheden. Na het jungle avontuur was het heerlijk om in een superfijn hotel aan het strand te zitten en lekker te relaxen! We hebben een leuke boottocht gemaakt waarbij je op vijf plaatsen gaat snorkelen (je bent niet de enige daar) en verder heerlijk relaxed gezwommen en geluierd.
Na een paar dagen op Koh Tao gingen we met de ferry naar buureiland Koh Phangan. Iets groter en meer toeristisch, maar ook hier was het weer goed toeven aan een heerlijk strandje in een mooie baai. Wat een fijne eilanden om heerlijk relaxed ons vakantie avontuur in Cambodja en Thailand af te sluiten. We hebben ervan genoten en hopen zeker nog eens een keer terug te komen naar deze mooie landen!

 

 

 

 

 

 

 

Wil jij ook zo’n mooie combinatiereis maken? Er zijn veel mogelijkheden, dus bel of mail ons, we helpen je graag!

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.