CONTACT MET KIDSREIZEN

KidsReizen is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.30 uur.

Telefonisch, online via Zoom (videobellen) of voor een afspraak op kantoor kun je bij ons terecht. Wil je in Monnickendam langskomen? Maak er dan een dagje van! En neem je kind/de kinderen mee; de limonade staat klaar! Tips voor leuke gezinsuitjes in de omgeving hebben we genoeg. Scrol door naar beneden voor wat ideeën.

Wil je langskomen of een afspraak via Zoom (videobellen) maken? Neem van te voren even contact op. Dan zorgen we ervoor dat een collega met veel kennis van het land/de landen waar jullie een rondreis willen maken klaar zit om jullie wensen en onze suggesties door te spreken. Natuurlijk pakken we ook onze PowerPoint presentatie erbij zodat we aan de hand van mooie plaatjes kunnen laten zien wat jullie allemaal gaan beleven.

Geen mogelijkheid om tijdens openingstijden jullie reiswensen door te spreken? Bel ons dan om een afspraak buiten onze openingstijden te maken.

Contactgegevens

Telefoonnummer: 0299-233009
E-mail: reizen@kidsreizen.nl

Adres
Noordeinde 5
1141 AE Monnickendam

 

Dagje uit

Combineer een afspraak bij ons op kantoor met een dagje uit. Eerst wegdromen bij mooie foto’s van jullie geplande verre reis, en dan op pad in waterland. KidsReizen is gevestigd in een historisch pand in hartje Monnickendam. Hebben jullie de monnik al gezien die op ons dak staat? Wandel de deur uit naar het haventje van Monnickendam. Struin door de smalle straatjes op zoek naar grappige gevelsteentjes (er zijn er genoeg weten wij na vele wandelrondjes in de pauze). Bij de eettentjes rond de haven kun je prima terecht voor een lekkere lunch. Wat horen jullie daar? Het is de speeltoren!De speeltoren in Monnickendam tegenover het pand van KidsReizen Ieder kwartier speelt die een (vals) deuntje. We kunnen het mee-neuriën, want ons pand staat er schuin tegenover. Klim helemaal naar boven, hoog in de speeltoren. De zolder van dit museum is speciaal ingericht voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Hier mogen ze wel aan de spullen zitten!

Meer zien van de landelijke omgeving van Monnickendam? Huur dan een fiets bij de fietsenwinkel tegenover ons pand, of extra leuk: een elektrische scooter of auto! Dat laatste kan bij See by Drive in Monnickendam. Rondom Monnickendam ligt vooral water en weilanden met koeien, schapen, hazen en heel veel soorten vogels. Verrekijker mee dus! Fiets of rij naar Volendam waar jullie een fotoshoot kunnen doen in traditionele kledij. Dat wordt lachen. Ga met de boot over naar Marken. De fietsen mogen mee aan boord. Marken is nog kneuteriger Fietsen of varen door waterland naar het pittoreske Marken.dan Volendam; het is bijna niet voor te stellen. Koop een vers visje in de haven voordat jullie door fietsen over de dijk terug naar Monnickendam. Varen kan natuurlijk ook prima in de omgeving van Monnickendam; het gebied heet niet voor niets ‘waterland’. Onze tip: huur een kano of een fluisterbootje bij de Theetuin Overleek. Bestel ook een picknickmand voor aan boord; een aanrader! Zwemvesten voor kinderen zijn inbegrepen.

Monnickendam ligt vlakbij Amsterdam, en daar is altijd wel wat te beleven. Met de bus bent u er in 30 minuten. Dat is vaak voordeliger dan de auto in het centrum van Amsterdam proberen te parkeren. Parkeren is in Monnickendam namelijk gratis. Maak een tocht door de grachten op een rondvaartboot. Trek? Kies dan voor een tocht met de pannenkoekenboot; hoeveel kunnen jullie er op? Bezoek één van de musea. Onze tips: ga op onderzoek uit in Nemo, laat je verbazen Ripley’s Believe It or Not en spot bekende mensen in Madam Tussauds. En een inkoppertje: de dierentuin Artis doet het altijd goed bij kinderen (en volwassenen).

Ga jij op de foto in de grote klomp op de Zaanse Schans?Nog zo’n toeristische trekpleister: de Zaanse Schans. Vanaf Monnickendam rijdt u er in nog geen half uur naartoe. Tip: in de weekenden vaart de Zaanferry van Amsterdam Centraal tot Wormerveer, met stops in Zaandam en bij de Zaanse Schans. Leuk om bijvoorbeeld de auto in Zaandam te parkeren en dan met de boot verder te gaan. Wandel over de Zaanse Schans langs de groene Zaanse huizen, over smalle bruggetjes en langs weitjes met geiten. Neem een foto in/op/naast de hele grote klomp. Stap binnen bij de allereerste Albert Heijn voor een zakje ouderwets snoepgoed. Meerdere molens zijn open voor publiek. Binnen in een molen kraakt en piept het; spannend! Beklim ook de uitzichttoren naast het Zaans Museum voor een weids uitzicht over de polder.

Wil je iets vragen?

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.