Hoera, we gaan op vakantie! – Tips voor kids

De vakantie is geboekt en jullie gaan een superleuke reis maken! Maar waar ga je eigenlijk heen? Misschien wel naar een ver en onbekend land..Hierbij wat tips om de vakantiepret nog leuker te maken!

Tip 1: Kijk alvast in de atlas of op de wereldbol waar jullie naartoe gaan
Vraag aan je vader of moeder of ze willen vertellen hoe jullie ontdekkingsreis eruit gaat zien, zodat jij op de landkaart of de wereldbol precies kunt zien hoe jullie route gaat worden en op internet kan kijken waar jullie allemaal gaan logeren. Hoever zou het vliegen zijn en ga je daar met de auto of misschien wel met een trein of vliegtuig door het land reizen? Sommige landen zijn heel groot, dus dat kan misschien best wel eens een lang ritje worden om van de ene naar de andere plek te gaan.

Tip 2: Schrijf alles op wat je weet van je vakantieland…en alles wat je wilt weten!
Hoeveel mensen wonen er, zijn er bergen of juist niet, ga je wilde dieren tegenkomen en welke? Wat eten ze daar en ga ik dat ook wel lekker vinden?! Noem maar op! Veel informatie over jouw vakantieland kun je halen bij de bibliotheek, op internet of op deze site. Succes ermee!


Tip 3: Hou een dagboek bij
Leuk voor later om nog eens na te lezen welke avonturen je hebt beleefd! Plak ook alle toegangskaartjes, foldertjes van hotels etc. erbij en bij thuiskomst nog een paar foto’s, zodat je een compleet boek hebt! Daar ga je vast nog vaak naar kijken en dan komen al die mooie herinneringen weer terug..

 

Tip 4: Hou een spreekbeurt over het land waar je op vakantie bent geweest
Met alle informatie die je hebt en alle avonturen die je hebt beleefd, zal het niet zo moeilijk zijn om een mooie spreekbeurt te houden over jouw vakantieland! En met al die prachtige foto’s erbij zal het vast en zeker een succes worden. Wil je toch nog wat meer informatie? Kijk dan op spreekbeurt.nl.

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.