12-daagse rondreis Mooi Marokko

Genieten van een bruisende stad, het prachtige Atlasgebergte, de woestijn en het strand? Dan is deze rondreis precies wat jullie zoeken! Ontdek het leuke Marrakech en de oude kasba's in het Atlasgebergte, klim op een kameel en slaap in de woestijn, slenter door de souks in Taroudant en ga lekker relaxen aan het strand in Essaouira.

 • Afwisselende rondreis met eigen huurauto
 • Overnachting in de woestijn
 • Genieten aan het strand
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 - 3 Marrakech
Dag 4 Ait Benhaddou
Dag 5 Zagora
Dag 6 Erg Lihoudi woestijn
Dag 7 Agdz
Dag 8 Taroudant
Dag 9 - 11 Essaouira
Dag 12 vertrek

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 650 per persoon
 • Kind 2-11 jaar: vanaf € 550 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel op basis van jullie gezinssamenstelling

Dag 1 – 3    Marrakech
Welkom in Marokko! Na aankomst op het vliegveld in Marrakech worden jullie naar het hotel gebracht wat net buiten het centrum van de stad ligt. Van hieruit kan je met een taxi naar het bruisende centrum van Marrakech met als middelpunt het Djemaa El Fna plein. Vooral ’s avonds is het hier een drukte van jewelste en met de eetkraampjes, muziek, vuurspuwers en slangenbezweerders waan je je zo in de film van Alladin!

Wat je zeker ook niet mag missen zijn de souks in Marrakech in de oude binnenstad, de medina. In dit labyrint van smalle steegjes kom je in een kleurrijke wereld terecht waar allerlei typisch Marokkaanse spullen verkocht worden, van tassen, schoenen en tapijten, tot prachtig houtsnijwerk, lampen en zilverwerk. Iets dieper de souks in zie je in de steegjes achter de winkelstraatjes hoe de spullen nog gemaakt worden. Dit is nog echt handwerk zoals je het bij ons niet meer ziet!

Andere mooie bezienswaardigheden in deze geweldige stad zijn de eeuwenoude Koutoubiya moskee, het Bahia paleis, de 14eeeuwse Koranschool Madrasa Ben Youssef en de Jardin Majorelle, mooie tuinen net buiten het oude centrum.

Dag 4    Ait Benhaddou
Vanaf Marrakech gaan jullie met de huurauto naar het kleine plaatsje Ait Benhaddou. Het zal misschien even lastig zijn om door het drukke verkeer in Marrakech te rijden, maar als je eenmaal de stad uit bent, is er weinig verkeer meer te ontdekken en kun je genieten van het Marokkaanse landschap.

De rit gaat dwars door het Atlasgebergte naar Ait Benhaddou, waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. De kasbah van dit plaatsje is erg bekend en is decor geweest voor veel films, en niet onterecht zoals jullie zullen zien. Vanuit het sfeervolle hotel kan je lopend naar de kasbah toe en eenmaal in de oude vesting kan je een wandeling maken naar de top van de berg waar je beloond wordt met een prachtig uitzicht. Tegen een kleine betaling kan je op bezoek bij de lokale bevolking en zo ervaren hoe het is om in de kasbah te wonen.

Dag 5   Zagora
Van Ait Benhaddou gaan jullie naar Zagora, een mooie rit van enkele uren. In Zagora verblijven jullie in een leuke accommodatie net buiten het plaatsje. Jullie kunnen even lekker relaxen en je gaan voorbereiden op de dag van morgen!

Dag 6   Erg Lihoudi/Zagora
Jullie gaan spannende tijden gaan beleven! Jullie gaan een echte kamelentocht maken en ook nog slapen in tenten midden in de woestijn in het Erg Lihoudi kamp. Na een tocht op een kameel of dromedaris van ongeveer een uur of anderhalf komen jullie aan in het tentenkamp. Verwacht hier geen luxe, maar wel een geweldige sfeer op een unieke locatie! De gidsen koken voor jullie en na het eten kunnen jullie gezellig met z’n allen om het kampvuur zitten om te genieten van muziek, dans en een ongekende sterrenhemel.

Dag 7    Agdz
Deze ochtend mag je de zonsopgang in de woestijn natuurlijk niet missen, dus vroeg opstaan! Na het ontbijt brengen de kamelen jullie weer terug naar de rand van de woestijn. Daar stappen jullie weer in de auto en rijden naar het kleine plaatsje Agdz, waar je even lekker kan relaxen en nagenieten van jullie woestijnavontuur!

Dag 8     Taroudant
Vanuit Agdz gaan jullie naar Taroudant. Dit leuke en levendige plaatsje wordt ook wel klein Marrakech genoemd. Binnen de oude stadsmuren, die nog helemaal intact zijn, vind je leuke pleinen en natuurlijk de souks met hun kleurrijke winkeltjes. Je kan hier ook een ritje in een koets maken, wij vonden dat erg leuk! Jullie verblijven in een leuke riad  in de stad, waar je heerlijk kan genieten in Marokkaanse sferen.

 

Dag 9 – 11       Essaouira
De kust is in zicht! Een redelijk lange rit brengt jullie naar Essaouira, ok wel de Windy City genoemd. Essouira is een prachtige badplaats met mooie stranden, een oude binnenstad, die omgeven is door een grote stadsmuur en een authentieke vissershaven. In de medina vind je leuke pleinen met terrasjes en restaurantjes en smalle steegjes waar je naar hartenlust je souvenir inkopen kan doen. Kortom een heerlijke plaats om volop te genieten van jullie laatste dagen in Marokko!

Dag 12   Vertrek
Helaas is aan jullie mooie rondreis een einde gekomen. Afhankelijk van de vluchttijden kan je nog even relaxen en genieten van het Marokkaanse leven voordat jullie in ongeveer twee en half uur naar het vliegveld van Marrakech rijden voor jullie vlucht terug naar huis.

Vervoer

 • Huurauto

Reisduur

 • 12 dagen / 11 nachten

Inclusief

 • Transfer op dag 1
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • 10 dagen autohuur, standaard klasse
 • Woestijnovernachting inclusief diner
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Overige maaltijden & excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.