13- of 14-daagse rondreis Kids in China

Deze rondreis brengt je van Beijing met zijn interessante cultuur naar het schilderachtige Pingyao en via de opgravingen uit het Chinese keizerrijk naar het landelijke en relaxte Yangshuo. De reis eindigt in het moderne Chengdu met panda’s en theehuizen, maar je kunt er ook voor kiezen om de laatste paar dagen te relaxen op het strand!

 • Mooie en afwisselende rondreis
 • Ontdek mooie steden, eeuwenoude cultuur en prachtige natuur
 • Logeren in leuke authentieke accommodaties
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 - 3 Beijing
Dag 4 - 5 Pingyao
Dag 6 - 7 Xi`An
Dag 8 - 10 Yangshuo
Dag 11 - 12 Chengdu
Dag 13 Vertrek
VERLENGING HAINAN
Dag 11 Yangshuo – Hainan
Dag 12 – 13 Hainan eiland
Dag 14 Vertrek Hainan

Reissom

 • 13-daagse reis einde Chengdu: € 1395 per volwassene / € 1195 per kind 2 t/m 11 jaar
 • 14-daagse reis einde Hainan: € 1525 per volwassene / € 1360 per kind 2 t/m 11 jaar
 • Reissom landarrangement gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1: Aankomst Beijing
Op het vliegveld worden jullie opgewacht door de chauffeur en naar het hotel gebracht. Je kunt het lekker rustig aan doen, de omgeving verkennen en wennen aan de chaotische drukte van deze gigantische hoofdstad.

Dag 2 – 3: Beijing
Deze dagen kun je de stad verkennen. Er is genoeg te zien in Beijing om er wel een week te verblijven! Natuurlijk kun je de Verboden Stad of het Plein van de Hemelse Vrede niet missen. Maar met de kids is het juist ook leuk om minder grootse bezienswaardigheden te bezoeken: je kunt bijvoorbeeld in een riksja door de oude wijken (hutong) fietsen of een van de vele parken bezoeken. Houden jullie van shoppen dan kun je naar een van de shopping malls, de beroemde zijdemarkt of een vlooienmarkt.
Een bezoek aan de Grote Muur mag natuurlijk ook niet ontbreken, dus daar worden jullie op dag 3 mee naartoe genomen. Wie wil er nou niet een stukje van de 5000 kilometer lange Muur beklimmen!
We zijn benieuwd of het al lukt om de Chinese maaltijden met stokjes te eten…


Dag 4 - 5: Pingyao 

Op dag 4 worden jullie in de ochtend vanuit het hotel naar het treinstation gebracht. Hier vertrekt de snelle trein naar Pingyao. Rond het middaguur komen jullie aan in Pingyao. De komende twee dagen kunnen jullie genieten van het mooie Pingyao. Een bezoek aan dit stadje is een ware ontdekkingsreis. Het staat niet voor niets op de lijst van Cultureel Wereld Erfgoed. De stadsmuren met de imposante wachttorens en de historische straatjes, zo stel je je het oude China voor! Vanaf de markttoren heb je een fantastisch uitzicht over de oude daken van de stad. Zodra je het traditionele hotel waar jullie verblijven binnenkomt, waan je je in de Ming en Qing tijd. De decoraties, meubels en typische ronde rode lampen maken het een prachtige entree!

Dag 6 – 7: Xi’an
Op dag 6 gaan jullie opnieuw met de hoge snelheidstrein naar Xi’An. Nadat jullie naar het hotel in de stad zijn gebracht, kunnen jullie even heerlijk relaxen voordat je de nieuwe sfeer in deze stad kunt proeven. In Xi’an is nog een gedeelte van de oude stadsmuur bewaard. Je kunt er niet alleen een wandeltocht over maken, maak er ook overheen fietsen met een mountainbike!

In vroegere tijden was Xi’an het begin van de Zijderoute. De zijdehandel bracht Arabische invloeden met zich mee. Dit is terug te vinden in deHui mensen, een moskee, en een moslimwijk.

Xi’an’s belangrijkste trekpleister is het Terracottaleger, dat op ongeveer een uur rijden ligt en waar jullie op dag 8 naartoe worden gebracht (entree en gids niet inbegrepen). Het is het grafleger van de eerste keizer van China (Qin Shihuangdi). In de diverse opgravingen zijn honderden soldaten, boogschutters en zelfs een strijdwagen gevonden.


Dag 8: Xi’an – Yangshuo
Vandaag is een lange reisdag. Allereerst vliegen jullie naar Guilin in het zuiden van China. Hiervandaan is het ongeveer anderhalf uur rijden met een minibus naar Yangshuo. Jullie logeren deze nachten op een bijzondere locatie, namelijk op een traditionele opgeknapte boerderij midden tussen de rijstvelden, ongeveer vijf kilometer buiten Yangshuo.


Dag 9 – 10: Yangshuo

Yangshuo is een klein plaatsje middenin het karakteristieke karstgebergte. Er zijn vele winkeltjes en terrasjes. Hier zijn zelfs weer eens hamburgers en pizza te koop! Het is een heerlijke plek om alle indrukken van de afgelopen dagen een plek te geven. Maar de omgeving leent zich ook heel goed voor allerlei activiteiten zoals een Chinese kookcursus, Tai Chi, Kung Fu of Yoga lessen, kalligrafie of Mah Jong leren spelen. Daarnaast kun je ook grotten bezoeken, op een bamboe raft de beroemde Li rivier opgaan, de moonhill beklimmen, wandelen of fietsen (fietsstoeltjes verkrijgbaar).
Als spetterend klapstuk kun je de lichtshow bekijken. Iedere avond wordt dit schitterende spektakel opgevoerd. Meer dan 600 acteurs spelen, onder regie van Zhang Yimou (film Raise the red lantern, Opening Olympische Spelen 2008),  op en rond het water van de Li-rivier met het schitterende landschap als decor.

Dag 11 - 12: Chengdu
De terugreis is al bijna in zicht, maar eerst vliegen jullie naar Chengdu. Dit is een moderne en dynamische stad met levendige markten en veel warenhuizen met merkkleding, cafés, westerse CD’s, lichtreclame en fast food. Behalve shoppen zouje hier ook een bezoek kunnen brengen aan het Panda Breeding & Reseach Center, even buiten de stad. Hier leven 15-30 panda’s in een semi-natuurlijke omgeving en er wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan. De panda’s hebben er een (klein) stukje buiten de hokken dat enigszins is ingericht als hun natuurlijke omgeving. Het centrum dient, zoals de naam al zegt, om er via een fokprogramma voor te zorgen dat de unieke diersoort niet uitsterft en er wordt veel onderzoek gedaan.
Rust kun je vinden in een van de theehuizen. Even heerlijk relaxen in een rotanstoel en dan maar elke keer je kopje laten bijvullen door de langslopende bedienden en ondertussen kijken naar het leven van alledag; de spelende kinderen en de roddelende of schakende ouderen.


Dag 13: vertrek Chengdu

Dit is alweer het einde van jullie mooie reis. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor jullie vlucht terug naar huis.

Verlenging Haian

Het is mogelijk om de laatste paar dagen van deze reis op een heerlijke relaxte manier af te sluiten, namelijk op het prachtige eiland Hainan. Je reis duurt dan een dag langer en het laatste gedeelte ziet er dan als volgt uit:

Dag 11 – 13: Yangshuo – Hainan
Vanuit Yangshuo gaan jullie naar Guilin, van waaruit jullie naar Sanya vliegen. Dit is de zuidelijke havenstad op Hainan Eiland, gelegen aan de Zuid-Chinese Zee. Het klimaat is tropisch en de goudgele stranden liggen er schitterend bij. Je kunt er snorkelen, duiken, surfen of een boottocht maken, maar gewoon relaxen aan de rand van het zwembad bij het hotel kan natuurlijk ook! Al met al een heerlijk rustig einde van een reis door China!

Dag 14: vertrek Hainan

Dit is alweer het einde van jullie mooie reis. Vanuit Hainan moet eerst nog een binnenlandse vlucht gemaakt worden naar een van de grote steden (bv. Beijing, Chengdu, Hong Kong of Shanghai) voor jullie aansluitende vlucht naar huis.

Vervoer

 • hoge snelheidstrein
 • binnenlandse vluchten
 • Alle transfers zoals aangegeven

Reisduur

 • Einde Chengdu: 13 nachten / 12 dagen
 • Einde Hainan: 14 dagen/13 nachten

Inclusief

 • 12 overnachtingen inclusief ontbijt (incl Hainan 13 nachten)
 • 2 hogesnelheidstrajecten (Beijing-Pingyao, Pingyao-Xi 'An)
 • 2 binnenlandse vluchten (Xi’an – Guilin, Guilin – Chengdu of Sanya)
 • Alle transfers en excursies zoals aangegeven

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Binnenlandse vlucht Sanya- vasteland
 • Visa & verzekeringen
 • Entreekosten tours
 • Overige maaltijden en excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Prijzen geldig t/m 20 december 2020 | Reserveringskosten per boeking: € 30,-

Terug naar overzicht Rondreis aanvragen

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.