14-daagse familiereis Kids in de Westkaap

Een actieve rondreis langs de hoogtepunten van de Kaapregio waarbij wilde dieren centraal staan. Je reis start relaxt aan het hippe strand van Kaapstad, In Hermanus spot je in het juiste seizoen walvissen, in Betty's Baai waggelen de pinguïns, in Addo Elephant park ontmoet je de grijze reuzen, maar misschien spot je hier de rest van de Big 5 ook en in struisvogel hoofdstad Oudtshoorn, maak je kennis met deze grootste vogel die niet kan vliegen.

 • Rondreis waarbij de dieren van de West-Kaap centraal staan
 • Geen tijdsverschil en geen malaria, ideaal voor kinderen en tieners
 • Makkelijk reizen met eigen huurauto
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 - 3 Kaapstad
Dag 4 Hermanus
Dag 5 - 7 Knysna
Dag 8 - 9 Addo
Dag 10 - 11 Oudtshoorn
Dag 12 - 13 Stellenbosch
Dag 14 vertrek

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1.200 per persoon
 • Kind 2 t/m 11 jaar: vanaf € 980 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

zuid-afrika-kinderenDag 1 – 3             Kaapstad (Ca. 25 km / 30 min)
Welkom in Zuid-Afrika! Na aankomst op de luchthaven in Kaapstad halen jullie de huurauto op om naar jullie hotel te rijden. Even wennen aan het links rijden, maar dat lukt je vast snel! De komende dagen kunnen jullie deze schitterend gelegen stad gaan verkennen. Ga bijvoorbeeld naar Robben Island, Kaap de Goede Hoop, de pinguïns op Boulders Beach, de Tafelberg of ga lekker winkelen bij de super gezellige Waterfront. In de Waterfront ligt een mooi zee aquarium, waar het goed toeven is voor de kids. Je kan er niet alleen meer dan 3000 verschillende soorten vissen en andere waterdieren vinden, maar er is ook een een gedeelte waar kinderen 'interactief' met de vissen en ander waterleven in aanraking kan komen. Superleuk en ook nog leerzaam!
Jullie gaan tijdens deze dagen in Kaapstad nog een halve dag een tour maken, waarbij je meer te weten komt over de apartheidstijd en waarbij je het district museum bezoekt en naar een kindertehuis in een van de township gaat, waar je het dagelijks leven meemaakt. Op zondag wordt het kindertehuis vervangen door een swingende kerk!

Overnachting in Camps Bay (Kaapstad), The Glen ****
Inclusief huurauto

Dag 4                    Hermanus (Ca. 125 km / 1.5 uur)hermanus
Vandaag verlaten jullie het bruisende Kaapstad en gaan de kust verkennen. Hermanus is een gezellig kustplaatsje waar je grote kans hebt om in het seizoen (juli – november) walvissen te zien. Je kunt een boottocht maken om deze prachtige beesten te gaan spotten, maar als je geluk hebt, kun je ze ook heel dicht langs de kust zien zwemmen.

Overnachting in Hermanus, Whale Rock Lodge ****
Inclusief ontbijt, huurauto

 

knysna-havenDag 5 – 7             Knysna (Ca. 420 km / 5 uur)
Een lange rit op dag 6 naar de “Oesterstad”, het heerlijke plaatsje Knysna, waar altijd een vrolijke vakantiesfeer hangt. Er is hier van alles te doen: maak een boottocht over de lagune naar de overkant, ga wandelen door het Knysna Forest of langs de Knysna lagoon, neem een duik in de zee of kijk gewoon naar de branding bij “The Heads”. Wil je lekker actief bezig zijn? Ga dan een dagje naar het strand en neem een surfles. Leuk voor ouders én voor kids! Als surfen je te lastig lijkt, kan je ook gaan suppen, waarbij je al peddelend op je plank over het water gaat. Tijdens je verblijf in Knysna kan je optioneel ook een bezoek brengen aan het Xhosa volk, een unieke kans om de cultuur en het dagelijkse leven van deze mensen mee te maken. Je ontmoet de inwoners van de township, ziet hoe ze leven en gaat ook op bezoek bij een school, een crèche en bij mensen thuis. Laat ons weten als je geïnteresseerd bent in een van deze activiteiten, we informeren je graag naar de mogelijkheden.

Overnachting in Knysna, Stannards Guesthouse ****
Inclusief ontbijt, huurauto


Dag 8 – 9               Addo Elephant Park (Ca. 330 km / 4 uur)Addo
Jullie ontdekkingstocht gaat vandaag dwars door de “Tuinroute” naar Addo, de woonplaats van de olifanten.  In Addo komen jullie gegarandeerd een heleboel olifanten tegen die in deze omgeving leven; een hele bijzondere ervaring! Maar wie weet spotten jullie ook nog een van de andere Big Five beesten die hier leven?! Je kan met je eigen auto het park verkennen, op zoek naar wilde dieren, maar je kan ook een game drive boeken met een 4 x 4 door het park, onder leiding van een ranger (niet inbegrepen).

Overnachting in Addo Elephant Park, Addo Restcamp **+
Inclusief huurauto

Dag 10 – 11           Oudtshoorn (Ca. 400 km / 4 uur)
Jullie vervolgen jullie weg naar Oudtshoorn. Deze plaats is de toeristische hoofdstad van Little Karoo, een regio in de westelijke Kaapprovincie. Het is een rustig stadje met mooie, oude gebouwen en staat bekend om de struisvogelboerderijen. Je kunt de struisvogels hier in levende lijve zien, struisvogelveren en  van die enorme eieren kopen en ze zelfs proeven...Maar er is nog veel meer te bekijken; zo mag je de wereldberoemde, schitterende Cango grotten zeker niet missen. Kun je tegen een paar haarspeldbochten? Maak dan een rit over een van de mooiste bergpassen ter wereld, de 27 kilometer lange Swartbergpas! Tijdens de rit over de grindweg zal je je ogen uitkijken over het adembenemende landschap, wauw wat is het hier mooi!

Overnachting in Oudtshoorn, Surval Olive Boutique ****
Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 12 – 13         Stellenbosch (Ca. 400 km / 4.5 uur)dsc00043
Een laatste lange rit brengt jullie naar de mooie Kaapse Wijnlanden. Dit gebied is beroemd om de prachtige bergen en vruchtbare valleien, beplant met wijnstokken en omringd door glooiende heuvels. Hier kunnen de ouders genieten van het wijnproeven op de knusse estates, terwijl de kinderen genieten van hun eigen proeverij van druivensap. In het gezellige Stellenbosch kun je ook naar het lokale museum, waarbij je kunt zien hoe de mensen leefden vanaf de tijd van de VOC tot de vorige eeuw.
Optioneel kunnen jullie dit mooie gebied op de fiets ontdekken. Het is een echte familie fietstocht die niet alleen leuk is voor de ouders, maar ook voor de kinderen! Laat ons weten als je hier interesse in hebt, we informeren je hier graag over.

Overnachting in Stellenbosch, Wedgeview Country House ****
Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 14 vliegveld Kaapstad – vertrek (Ca. 30 km / 40 min.)
Vandaag neem je afscheid van Zuid-Afrika. Je rijdt naar het vliegveld van Kaapstad, waar je de huurauto weer inlevert en met een koffer vol mooie herinneringen terugvliegt naar huis.

Vervoer

 • Huurauto

Reisduur

 • 14 dagen / 13 dagen

Inclusief

 • Alle overnachtingen
 • Maaltijden zoals vermeld
 • Excursies zoals vermeld
 • Autohuur 14 dagen type K, Toyota RAV of gelijkwaardig. Inclusief onbeperkt aantal kilometers, verzekeringen en routebeschrijvingen.

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Overige maaltijden en excursies
 • Entreekosten wildparken
 • Persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.