14-daagse rondreis Mooi Maleisië

Een leuke en veelzijdige rondreis die je meeneemt naar het bruisende Kuala Lumpur en het relaxte Cherating, waarna je het leven in Maleisië van dichtbij leert kennen tijdens een home stay! Daarna ontdek je de mooie natuur van Cameron Highlands en de jungle bij Lake Kenyir om ten slotte te genieten van zon, zee en strand op Pangkor eiland!

 • Afwisselende reis met natuur en strand
 • ontmoet de locals tijdens een home stay
 • relax aan een mooi bounty strand
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 – 2 Kuala Lumpur
Dag 3 – 4 Cherating
Dag 5 Terengganu (homestay)
Dag 6 – 7 Lake Kenyir
Dag 8 – 9 Cameron Highlands
Dag 10 – 12 Pangkor
Dag 13 Kuala Lumpur
Dag 14 Vertrek

Reissom

 • Prijs op aanvraag

Dag 1 – 2 Kuala Lumpur
Welkom in Maleisië! Na aankomst in Kuala Lumpur worden jullie opgewacht en naar het hotel in stad gebracht. Hier kunnen jullie even bijkomen van de lange reis en wennen aan het klimaat. De komende dagen kunnen jullie genieten van deze enorme grote, maar toch overzichtelijke stad met zijn vele leuke bezienswaardigheden. Ga naar de hoogste torens ter wereld, de Petronas Twin Towers, het mooie stationsgebouw, de Masjid Negara-moskee, China Town of struin over de nightmarket waar je je tegoed kan doen aan allerlei souvenirs. Qua eten is hier van alles te vinden: Thaise, Chinese, Indiase en uiteraard Maleise restaurantjes. Echt Maleisisch eten vind je in de vele eetstalletjes op straat. Verwacht hier geen luxe, maar wel heerlijk eten!

Dag 3 – 4 Cherating
Op dag 3 kunnen jullie de huurauto ophalen en rijden jullie naar Cherating. Hier kan je genieten van zon, zee en strand in jullie mooie resort wat direct aan het strand ligt. Vanuit het resort kan je ook veel uitstapjes maken, zoals boottochten, jungle trekkings, rivier cruises en je kan zelfs schildpadden gaan spotten (april – augustus)! Genoeg te zien en te doen hier om je een paar dagen prima te vermaken!

Dag 5 Terengganu
Jullie volgende bestemming is heel bijzonder, jullie gaan namelijk bij lokale mensen thuis logeren. Hier krijgen jullie zeker een warm welkom! De kamer is eenvoudig maar comfortabel en de familie zal er alles aan doen om het jullie naar jullie zin te maken. Je kunt hier aan allerlei activiteiten deelnemen, zoals kokosnoot weven (mandjes maken van kokosnoot bladeren) en traditionele Maleisische spelletjes spelen. Je gaat ook een boottocht maken, waarbij je een lokale markt bezoekt (pasar malam) en de Crystal moskee. Een mooie ervaring!

Dag 6 – 7 Lake Kenyir
Jullie volgende bestemming is Lake Kenyir, het grootste meer van Maleisië, wat omringd is door ’s werelds oudste tropische regenwoud, Taman Negara. Het hele gebied rond Kenyir is ruim 200.000 hectare groot en herbergt 340 eilandjes, diverse watervallen en grotten. Verder vind je Lake Kenyirer een enorme hoeveelheid diersoorten, ruim 25 verschillende vissoorten en diverse vogelsoorten. In de omgeving van Tembat (noordzijde van het merenstelsel) lopen regelmatig olifanten rond. Het is aanzienlijk koeler in de omgeving van Kenyir; de temperatuur scheelt al een paar graden met de hitte in de stad Kuala Lumpur. Ook waait er een prettig windje en is de lucht er erg schoon. Op en rond Kenyir kun je diverse tours ondernemen, zoals een boottocht over het meer, vissen vanaf een boot, met de boot naar diverse watervallen, grotten en diverse andere bezienswaardigheden.

Dag 8 – 9 Cameron Highlands
Jullie reizen verder naar de Cameron Highlands. Omdat dit gebied hoger gelegen is, is de temperatuur hier koeler dan in andere gebieden in Maleisië. Je kan hier met een tour of op eigen gelegenheid de uitgestrekte theeplantages bekijken. Ga theeproeven op een van de thee estates, bezoek een theefabriek waar je kan zien hoe thee wordt geproduceerd, bewonder de honderden vlindersoorten in de vlindertuin en geniet van de prachtige omgeving. Optioneel kan je ook een georganiseerde tour maken door het mooie gebied, waarbij je meer te weten komt over de thee die hier wordt geproduceerd.

Dag 10 – 12 Pangkor
Op dag 10 rijden jullie naar Lumut jetty waar je de huurauto weer inlevert en met de boot naar Pangkor eiland gaat. De komende dagen gaan jullie lekker relaxen op Pangkor, een klein eilandje aan de westkust van het schiereiland. Hier kan je genieten van zon, zee en strand bij jullie mooie hotel, maar bijvoorbeeld ook met een taxi het eilandje gaan verkennen. Ga bijvoorbeeld naar Pangkor Village waar het gezellig druk is, of bezoek een van de andere vissersdorpjes. In Teluk Gedung vind je de resten van het fort Dingdingh (of Kota Belanda zoals de Maleisiërs het zelf noemen). Dit fort werd in 1670 gebouwd door de Nederlanders om zo het alleenrecht over de handel in tin die over de Dingdingh rivier naar zee werd vervoerd in handen te krijgen.

Dag 13 Kuala lumpur
Jullie laatste dag in Maleisië is in zicht. Jullie gaan weer met de boot naar het vasteland waar jullie worden opgewacht. Jullie worden weer teruggebracht naar Kuala Lumpur waar je nog even kan genieten van het Maleisische leven!

Dag 14 Vertrek
Vandaag moeten jullie afscheid nemen van Maleisië. Jullie worden naar het vliegveld gebracht voor jullie vlucht terug naar huis.

Vervoer

 • Huurauto
 • Boot

Reisduur

 • 14 dagen / 13 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Transfers op dag 1, 13 en 14
 • 8 dagen autohuur
 • Bootovertocht Pangkor eiland

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Overige maaltijden en excursies
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven

Prijzen geldig t/m 31 maart 2018 (kerstperiode 2017 op aanvraag) | Reserveringskosten per boeking: € 30,-

Terug naar overzicht Rondreis aanvragen

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.