15-daagse rondreis Kids in Suriname

Deze rondreis neemt je mee naar het gezellige Paramaribo, waar je dolfijnen gaat spotten en lokale marktjes bezoekt. Jullie gaan de jungle in om de Marron cultuur en het Amazone regenwoud te ontdekken en vervolgens naar het plantage district waar je heerlijk kan fietsen en aapjes kan spotten. Na jullie verblijf in Groningen (nee, niet de plaats in Nederland!) in het Saramacca district ga je terug naar Paramaribo. Daarna gaan jullie lekker relaxen in Bergendal!

 • Kajakken, fietsen en hiken door de jungle
 • Dolfijnen spotten
 • Verblijf op een plantage
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Aankomst Paramaribo
Dag 2 - 3 Paramaribo
Dag 4 – 5 Knini Paati
Dag 6 Paramaribo
Dag 7 – 8 Commewijne
Dag 9 – 10 Groningen
Dag 11 - 12 Paramaribo
Dag 13 – 14 Bergendal
Dag 15 Vertrek Bergendal

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1.495 per persoon
 • Kind 2 t/m 11 jaar: vanaf € 850 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Paramaribo
Welkom in Switie Sranang!

Na een vlucht van ongeveer 9 uur komen jullie aan in Switie Sranang, oftewel Sweet Suriname! Jullie worden op de luchthaven van Paramaribo opgewacht en naar het hotel gebracht.

Verken op eigen gelegenheid de hoofdstad van Suriname. Ga bijvoorbeeld langs de Waterkant, de Palmentuin of struin over marktjes. Kenmerkende gebouwen van Paramaribo zijn o.a. de houten kathedraal, het Onafhankelijkheidsplein, Fort Zeelandia, de moskee, de synagoge en de Central Markt. ’s Avonds kun je naar het uitgaanscentrum in de straat van ’t Vat en Torarica. Ga hier een hapje eten en zie hoe de lokale bevolking hier flaneert.

Overnachting in Paramaribo, Hotel Holland Lodge ***
Inclusief transfer

Dag 2 Paramaribo
Proef Surinaamse hapjes

Maak kennis met de Surinaamse groente- en fruitsoorten! Enkele hoogtepunten die deze tour uniek maken zijn een bezoek aan de Chinese standhouder met de lekkerste Dim Sum hapjes van Suriname, de Javaanse markt (Saoena Market) waar wij op zoek gaan naar de best smakende Berkat (offermaaltijd) en de orchideeën markt om sierplanten en echte Surinaamse orchideeën te bewonderen. En tot slot bezoek je de Paramaribo Zoo!

Overnachting in Paramaribo.
Inclusief ontbijt en excursie

Dag 3 Paramaribo
Spot Nederlandse naamborden

Nog een dag om op je gemak de stad te verkennen. Niet alleen ontdek je nieuwe dingen, het is ook een feest van herkenning. Kijk naar de straatnamen die je gewoon kunt lezen, de Nederlandse reclameborden. En wat is het prettige om gewoon Nederlands te kunnen praten. En dan te bedenken dat je in een land met palmbomen en een tropisch klimaat bent.

Overnachting in Paramaribo.
Inclusief ontbijt

Dag 4 Paramaribo - Knini Paati
Poedelen in de Sula

Vandaag gaan jullie naar Knini Paati, een leuk resort wat op een uurtje varen vanaf de havenplaats Atjonie ligt.

Knini Paati is een eilandje in het Boven-Surinamegebied dat bekend staat om haar unieke Marroncultuur en Amazone regenwoud. De Marrons, nakomelingen van weggelopen slaven hebben hier een bestaan opgebouwd en door de geïsoleerde ligging ontwikkelde zich een geheel eigen cultuur met sterke Afrikaanse invloeden. Jullie gaan hier onder andere een dorpswandeling maken, waarbij je ziet hoe de lokale bevolking leeft. Knini Paati ligt in de Surinamerivier middenin de verkoelende Ferulasi Sula (stroomversnelling). Daar kun je leuk zwemmen!

Overnachting in Knini Paati, River Resort ***
Inclusief ontbijt, diner, transfer en boottocht

Dag 5 Knini Paati
Kaaimannen spotten

Je maakt vandaag een wandeling door het nabijgelegen marrondorp waar je ziet hoe de locals leven. Hoe zij omgaan met medicinale planten leer je tijdens een wandeling door de jungle. Ga lekker zwemmen bij de watervallen en poedelen in de stroomversnelling.

Deze avond ga je met een gids op pad om kaaimannen te spotten. Spannend! Je maakt een boottocht met een korjaal. Geniet van de geluiden van de amazone terwijl je het water en de oevers afspeurt naar kaaimannen.

Overnachting in Knini Paati.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, wandeltocht en boottocht

Dag 6   Knini Paati - Paramaribo

Deze ochtend blijven jullie nog in de jungle op het eilandje Knini Paati. Na de lunch varen jullie terug naar het vasteland en van daar worden jullie weer terug gebracht naar Paramaribo.

Overnachting in Paramaribo, Hotel Holland Lodge ***
Inclusief ontbijt, lunch en transfer

Dag 7 Paramaribo - Commewijne
Op pad met een huurauto

Vandaag halen jullie de huurauto op en gaan jullie toeren met de auto door Suriname! Misschien moet je even wennen aan het links rijden, maar verder is het prima te doen om met eigen auto door het land te reizen. Als u niet zelf wil rijden kunnen wij ook bustransfers voor u boeken.

Jullie gaan naar het district Commewijne. Dit gebied staat bekend om de oude suiker-, katoen- en koffieplantages. Het overgrote deel van de plantages is vervallen, maar wordt nog wel bewoond. De mensen hier leven veelal van de landbouw en de boeren zijn voornamelijk Javanen.

Overnachting in Commewijne, Boutique Hotel Peperpot **
Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 8 Commewijne
Op verkenning in Peperpot Natural Park

In Commewijne ligt Peperpot Natural Park. Dit park is 1730 hectare groot en behoorde tot de meest bloeiende koffie- en cacaoplantages van Suriname. Ga wandelen, fietsen of kanoën door het natuurpark. Houd je ogen en oren goed open. Welke dieren spot je?

Overnachting in Commewijne.
Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 9 Commewijne - Groningen
Verblijf in Bloemendaal? 

Jullie volgende bestemming is Groningen, waar jullie in het leuke appartementencomplex Bloemendaal verblijven. Met deze namen voel je je vast snel thuis! Gelegen nabij de rivier, in een groene omgeving is dit een ideale plek om tot rust te komen. Bij het verkoelende zwembad in de tuin genieten van de tropische begroeiing is voor veel vakantiegangers aantrekkelijk als afwisseling op de drukte van Paramaribo.

Overnachting in Groningen, Appartementen Bloemendaal ****
Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 10 Groningen
Op verkenning in Saramacca

Groningen is ook een goede uitvalsbasis om op pad te gaan in het vrij onbekende district Saramacca. Ga met de auto op pad of huur een fiets bij het appartementencomplex om de omgeving te verkennen.

Overnachting in Groningen.
Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 11 Groningen - Paramaribo

Nog even genieten van de mooie omgeving voordat jullie weer terugrijden naar Paramaribo. Daar aangekomen lever je de huurauto weer in.

Overnachting in Paramaribo, Hotel Holland Lodge ***
Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 12 Paramaribo
Dolfijnen spotten!

Een bijzondere ontmoeting! Tijdens de drie uur durende trip kun je heerlijk relaxen en genieten van de magie van een ontmoeting met dolfijnen. We vertrekken vanaf Leonsberg, gelegen aan de Suriname rivier. Met een traditionele Surinaamse tentboot varen we richting de monding van de Commewijne rivier. Soms komen de dolfijnen nieuwsgierig dichtbij en als je hun kleine oogjes in het voorbijgaan even ziet schitteren boven het wateroppervlak is de kans groot dat ze zin hebben om te spelen. Nadat we de dolfijnen uitgebreid hebben gezien varen we naar plantage Johan en Margaretha. Op een houten terras aan de rivier genieten we van de rustige atmosfeer en krijgen we diverse lokale snacks geserveerd, zoals baka bana, bara's of kleine loempia's. Wanneer de zon langzaam ondergaat, stappen we weer aan boord van onze boot. Onder het genot van een hapje en een drankje, een gezellig muziekje en wat sfeerverlichting varen we weer terug naar Leonsberg.

Overnachting in Paramaribo.
Inclusief ontbijt en excursie

Dag 13 Paramaribo - Bergendal

Jullie laatste bestemming is in zicht, jullie gaan naar Bergendal aan de Suriname rivier. Bergendal is een voormalig suikerplantage waar nu een heus ecoresort te vinden is. Je zult versteld staan van wat er allemaal te doen is voor jong en oud.

Overnachting in Bergendal, Bergendal Resort ****
Inclusief ontbijt en transfer

Dag 14 Bergendal
Ontspanning, avontuur en luxe verwennerij

Heb je jonge kinderen, dan kan je ze meenemen naar de speeltuin of wandelingen met ze maken naar de vijver of de boomgaard. Oudere kinderen kunnen gaan kajakken of aan de kabelbaan zweven over de rivier en boomtoppen. Kortom: wil je lekker ontspannen, avontuurlijk bezig zijn of je gewoon luxe laten verwennen? Dat kan hier allemaal!

Overnachting in Bergendal.
Inclusief ontbijt

Dag 15 Vertrek Bergendal

De laatste dag om nog te genieten van je verblijf in Suriname! Omdat je vlucht pas in de namiddag vertrekt, heb je tijd om nog op je gemak de laatste indrukken op te doen. Neem nog een duik in de Surinamerivier, maak nog een wandeling of relax aan het zwembad. Er is transfer voor jullie geregeld van Bergendal naar de luchthaven. Op de luchthaven kun je nog wat laatste souvenirs kopen. Er is nu echt een einde gekomen aan je reis, maar met de mooie herinneringen vlieg je weer terug naar huis!

Inclusief ontbijt en transfer

Vervoer

 • Transfers
 • Huurauto
 • Boot

Reisduur

 • 15 dagen / 14 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Overige vermelde maaltijden
 • Vermelde excursies
 • Vermelde transfers
 • Vermelde autohuur
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden en excursies
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.