15-daagse rondreis Kids in Suriname

Deze rondreis neemt je mee naar het gezellige Paramaribo, waar je dolfijnen gaat spotten en lokale marktjes bezoekt. Jullie gaan de jungle in om de Marron cultuur en het Amazone regenwoud te ontdekken en vervolgens met een huurauto naar het plantage district waar je heerlijk kan fietsen en aapjes kan spotten. Na jullie verblijf in Groningen (nee, niet de plaats in Nederland!) in het Saramacca district ga je terug naar Paramaribo waar je de huurauto weer inlevert. Daarna gaan jullie lekker relaxen in Bergendal! Deze rondreis start op een zaterdag. Bij aankomst op een andere dag kan de reisvolgorde en inhoud veranderen.

 • Leuke en afwisselende rondreis
 • Ontmoet de lokale bevolking, ga fietsen en dolfijnen spotten
 • Leuke authentieke accommodaties
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Aankomst Paramaribo
Dag 2 - 3 Paramaribo
Dag 4 – 5 Knini Paati
Dag 6 Paramaribo
Dag 7 – 8 Commewijne
Dag 9 – 10 Groningen
Dag 11 - 12 Paramaribo
Dag 13 – 14 Bergendal
Dag 15 Vertrek

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1495 per persoon
 • Kind 2 t/m 11 jaar: vanaf € 850 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 - 3   Paramaribo
Welkom in Suriname! Na een vlucht van ongeveer 9 uur komen jullie aan in Switie Sranang, oftewel Sweet Suriname! Jullie worden op de luchthaven van Paramaribo opgewacht en naar het hotel gebracht. Tijdens jullie verblijf in Paramaribo ontmoeten jullie onze lokale vertegenwoordigster, die jullie uitleg en tips zal geven over jullie rondreis. Jullie kunnen deze dagen op eigen gelegenheid de hoofdstad van Suriname gaan verkennen. Ga bijvoorbeeld langs de Waterkant, de Palmentuin of struin over marktjes. Kenmerkende gebouwen van Paramaribo zijn o.a. de houten kathedraal, het Onafhankelijkheidsplein, Fort Zeelandia, de moskee, de synagoge en de Central Markt. ’s Avonds kun je naar het uitgaanscentrum in de straat van ’t Vat en Torarica. Hier kun je een hapje gaan eten en zien hoe de lokale bevolking hier flaneert.

Op dag 2 maken jullie kennis met de Surinaamse groente - en fruitsoorten! Enkele hoogtepunten die deze tour uniek maken zijn een bezoek aan de Chinese standhouder met de lekkerste Dim Sum hapjes van Suriname, de Javaanse markt (Saoena Market) waar wij op zoek gaan naar de best smakende Berkat (offermaaltijd) en de orchideeën markt om sierplanten en echte Surinaamse orchideeën te bewonderen. En tot slot bezoek je de Paramaribo Zoo!

Dag 4 - 5   Knini Paati
Op dag 4 gaan jullie naar Knini Paati, een leuk resort wat op een uurtje varen vanaf de havenplaats Atjonie ligt. Het ligt in het Boven-Surinamegebied dat bekend staat om haar unieke Marroncultuur en Amazone regenwoud. De Marrons, nakomelingen van weggelopen slaven hebben hier een bestaan opgebouwd en door de geïsoleerde ligging ontwikkelde zich een geheel eigen cultuur met sterke Afrikaanse invloeden. Jullie gaan hier onder andere een dorpswandeling maken, waarbij je ziet hoe de lokale bevolking leeft. Ook kan je lekker zwemmen bij de watervallen en poedelen in de soela (stroomversnelling). Je gaat een nachtelijke korjaaltocht maken op zoek naar de kaaimannen, spannend! Je zult je niet vervelen bij Knini Paati.

Dag 6   Paramaribo
Vandaag worden jullie weer terug gebracht naar Paramaribo.

Dag 7 – 8 Commewijne
Op dag 7 gaan jullie de huurauto ophalen en gaan jullie toeren met de auto door Suriname! Misschien moet je even wennen aan het links rijden, maar verder is het prima te doen om met eigen auto door het land te reizen. Jullie gaan naar het district Commewijne. Dit gebied staat bekend om de oude suiker-, katoen- en koffieplantages. Het overgrote deel van de plantages is vervallen, maar wordt nog wel bewoond. Tijdens je verblijf op De Plantage kan je genieten van de natuur en de mooie omgeving. Je krijgt ook een uitgebreide boswandeling; vanuit het hotel zijn er verschillende wandelpaden aangelegd en midden in het bos is er ook een uitkijktoren geplaatst om dieren te spotten. Ga lekker op ontdekkingstocht en houd je ogen en oren goed open. Welke dieren spot je? Ook een stukje fietsen in de omgeving is mogelijk (optioneel, niet inbegrepen). Je rijdt over smalle wegen, langs kanalen en weilanden. De mensen hier leven veelal van de landbouw en de boeren zijn voornamelijk Javanen. Tijdens de fietstour kun je onderweg gaan lunchen bij een van de warungs in de buurt. Na een heerlijke saoto soep, bami of nasi ben je weer helemaal opgeladen!

Dag 9 – 10 Groningen
Jullie volgende bestemming is Groningen, waar jullie in het leuke appartementencomplex Bloemendaal verblijven. Met deze namen voel je je vast snel thuis! Gelegen nabij de rivier, in een groene omgeving is dit een ideale plek om tot rust te komen. Bij het verkoelende zwembad in de tuin genieten van de tropische begroeiing is voor veel vakantiegangers aantrekkelijk als afwisseling op de drukte van Paramaribo. Groningen is ook een goede uitvalsbasis om het vrij onbekende district Saramacca te verkennen. Per huurauto of -fiets kun je alles in de buurt gaan ontdekken. Fietsen zijn te huren bij het appartementencomplex.

Dag 11 Paramaribo
Nog even genieten van de mooie omgeving voordat jullie weer terugrijden naar Paramaribo. Daar aangekomen lever je de huurauto weer in.

Dag 12 Paramaribo
Vandaag ga je dolfijnen spotten! Tijdens de drie uur durende trip kun je onder het genot van een hapje en een drankje heerlijk relaxen en genieten van de magie van een ontmoeting met dolfijnen. We vertrekken vanaf Leonsberg, gelegen aan de Suriname rivier. Met een traditionele Surinaamse tentboot varen we richting de monding van de Commewijne rivier. Soms komen de dolfijnen nieuwsgierig dichtbij en als je hun kleine oogjes in het voorbijgaan even ziet schitteren boven het wateroppervlak is de kans groot dat ze zin hebben om te spelen. Nadat we de dolfijnen uitgebreid hebben gezien varen we naar plantage Johan en Margaretha. Op een houten terras aan de rivier genieten we van de rustige atmosfeer en krijgen we diverse lokale snacks geserveerd, zoals baka bana, bara's of kleine loempia's. Wanneer de zon langzaam ondergaat, stappen we weer aan boord van onze boot. Onder het genot van een hapje en een drankje, een gezellig muziekje en wat sfeerverlichting varen we weer terug naar Leonsberg .

Dag 13 – 14 Bergendal
Jullie laatste bestemming is in zicht, jullie gaan naar Bergendal aan de Suriname rivier. Bergendal is een voormalig suikerplantage waar nu een heus eco resort zit. Het is het enige resort van dit formaat in Suriname. Je zult versteld staan van wat er allemaal te doen is voor jong en oud. Heb je jonge kinderen, dan kan je ze meenemen naar de speeltuin of wandelingen met ze maken naar de vijver of de boomgaard. Oudere kinderen kunnen gaan kajakken of aan de kabelbaan zweven over de rivier en boomtoppen. Kortom: wil je lekker ontspannen, avontuurlijk bezig zijn of je gewoon luxe laten verwennen? Dat kan hier allemaal! De activiteiten op het resort of tours in de omgeving zijn ter plekke te regelen.

Dag 15 Vertrek Bergendal
De laatste dag om nog te genieten van je verblijf in Suriname! Omdat je vlucht pas in de namiddag vertrekt, heb je tijd om nog op je gemak de laatste indrukken op te doen. Neem nog een duik in de Surinamerivier, maak nog een wandeling of relax aan het zwembad. Er is transfer voor jullie geregeld van Bergendal naar de luchthaven. Op de luchthaven kun je nog wat laatste souvenirs kopen. Er is nu echt een einde gekomen aan je reis, maar met de mooie herinneringen vlieg je weer terug naar huis!

Vervoer

 • Transfers
 • Huurauto
 • Boot

Reisduur

 • 15 dagen / 14 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • 5 dagen huurauto Hyundai Tuscon of soortgelijk
 • Verblijf Knini Paati en Bergendal o.b.v. volpension
 • Excursies zoals aangegeven
 • Transfers zoals aangegeven

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Overige maaltijden en excursies
 • Visum
 • Persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.