15-daagse rondreis Maleisië & Singapore

Een leuke en veelzijdige rondreis die je meeneemt naar het mooie Singapore en de oostkust van Maleisië. Hier geniet je van zon, zee en strand op het eiland Tioman. Maar ook ontdek je de prachtige jungle van Taman Negara, de Nederlandse invloeden in Melaka en het bruisende Kuala Lumpur. En je kunt een dagje naar Legoland bij Johor Bahru!

 • Afwisselende reis met steden, natuur en strand
 • Ontdek het verschil tussen Singapore en Maleisië
 • Relax aan een mooi bounty strand
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 – 3 Singapore
Dag 4 Johor Bahru
Dag 5 – 8 Tioman
Dag 9 – 10 Melaka
Dag 11 – 12 Taman Negara
Dag 13 – 14 Kuala Lumpur
Dag 15 Vertrek

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1295 per persoon
 • Kind t/m 17 jaar: vanaf € 1050 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 – 3 Singapore
Welkom in Singapore! Na aankomst in Singapore worden jullie opgewacht en naar het hotel in stad gebracht. Hier kunnen jullie even bijkomen van de lange reis en wennen aan het klimaat. De komende dagen kunnen jullie genieten van deze prachtige stad met veel leuke  bezienswaardigheden. Wist je dat dit ook  nog eens één van de schoonste steden van Azië is? Ga naar de mooie nacht dierentuin van Singapore, die ondanks het late tijdstip zeker de moeite waard is. Breng een bezoek aan Jurong Bird park, het reuzenrad  en Sentosa Eiland  met zijn spannende kabelbaan. Maar vergeet ook niet om naar China Town, Little India en de 'Gardens by the bay' te gaan. Winkelen en souvenirs kopen doe je op Orchard Road. En dit alles is prima te doen met de metro; het is niet duur, je komt overal en  kinderen reizen t/m 6 jaar zelfs gratis!

Dag 4  Johor Bahru
Jullie verlaten vroeg in de ochtend Singapore en reizen naar het buurland Maleisië. De rit gaat naar Johor Bahru,  de meest Zuidelijke stad van Maleisië. Via twee grote bruggen is deze stad verbonden met Singapore. Er gaan weinig Europeanen naar deze stad en toch is het de moeite waard. Niet alleen vanwege de prachtige moskee en watervallen van Kota Tinggi, maar ook omdat Legoland hier gevestigd is. De chauffeur zet jullie af bij het hotel en brengt jullie daarna naar de ingang van het park. Erg indrukwekkend om te zien is Miniland, diverse beroemde Aziatische gebouwen gemaakt van  duizenden legosteentjes. Mocht je liever Johor Bahru gaan ontdekken kan dat ook natuurlijk.

Dag 5 – 8 Tioman 
Tijd voor ontspanning! Op dag 5 worden jullie naar de haven van Mersing gebracht voor de overtocht naar het tropische eiland Tioman.  Tioman is het grootste eiland van het Mersing Marine Park. Het is een perfecte bestemming om te relaxen aan de witte zandstranden en te genieten van het kristalheldere water. Hier is het  genieten van de mooie onderwaterwereld. Boek een snorkeltochtje of ga met een snorkel voor de deur van je resort de zee in om te kijken wat daar allemaal zwemt. Een aantal dagen genieten dus van zon, zee en strand!

Dag 9 – 10 Melaka
Na een paar heerlijke dagen aan zee gaan jullie verder met de ontdekkingstocht door Maleisië. Jullie steken dwars over naar de westkust en overnachten in Melaka. In Melaka kan je nog duidelijk de Nederlandse invloeden zien als je voor het 'Stadhuys' staat of één van de andere Nederlandse gebouwen. Het is leuk een boottocht te maken over de Melaka rivier waarbij je oude Nederlandse huizen en kleurrijke markten aan de kant van de oevers ziet. Je kan ook per fietstaxi deze leuke stad bekijken. Souvenirs kopen doe je in Jonkerstreet. Optioneel is het mogelijk een mooie fietstour te maken net buiten Melaka waar nauwelijks toeristen komen. Een mooie manier om het 'echte' Maleisië te zien! Mocht je interesse hebben in deze leuke tocht, laat het ons dan weten.

Dag 11 – 12  Taman Negara
Jullie verlaten Melaka en gaan op weg naar een avontuurlijke bestemming. Jullie worden naar Kuala Tembeling gebracht. Daar vandaan gaat de reis verder per longtailboot naar het dorp Kuala Tahan in het hart van Taman Negara. De komende twee dagen bezoek je het oudste regenwoud van de wereld. In Taman Negara kunnen jullie ter plekke allerlei tours doen. Neem de longtailboot en vaar met flinke snelheid richting de watervallen van Lata Berkoh. Onderweg zie je veel waterbuffels en staan kinderen te zwaaien aan de kant van de rivier. Vergeet niet je zwemspullen mee te nemen! Of breng een bezoekje bij de oorspronkelijk bewoners van Maleisië, de Orang Asli, hier zie je hoe ze nog volgens traditie leven , maar ook mag je zelf eens kijken of het lukt om een blaaspijp met pijl af te schieten. Maak een avondwandeling onder leiding van een gids. Hij ziet dieren, die jullie niet zien (soms maar goed ook!) en geeft jullie uitleg over het jungle leven. Ook een aanrader: wandel naar de canopy-walk. Je wandelt over hoge hangbruggen waardoor je de jungle ineens op een hele andere manier ziet. Daarna kun je verder de Teresek Hill heuvel op. Het is even klimmen dus neem genoeg water mee, maar het zicht op de top is prachtig.

Dag 13 – 14   Kuala Lumpur
Jullie worden opgehaald om naar de hoofdstad van Maleisië te gaan: Kuala Lumpur. De komende dagen kunnen jullie genieten van deze enorme grote, maar toch overzichtelijke stad met zijn vele leuke bezienswaardigheden. Ga naar de hoogste torens ter wereld, de Petronas Towers of naar de Menara Tower, het mooie stationsgebouw, de Masjid Negara-moskee, China Town of struin over de nightmarket waar je je tegoed kan doen aan allerlei souvenirs. Zoek je meer rust, bezoek dan de Lake Gardens waar een prachtige vlinder- en vogeltuin te vinden is. Qua eten is hier van alles te vinden: Thaise, Chinese, Indiase en uiteraard Maleise restaurantjes. Echt Maleisisch eten vind je in de vele eetstalletjes op straat. Verwacht hier geen luxe, maar wel heerlijk eten! Je kunt ook een bezoek brengen aan de Petronas Towers. Tip: reserveer vooraf kaartjes via de website van Petronas Towers. Er mogen maar een beperkt aantal bezoekers per dag naar boven. Je gaat eerst met de lift naar de loopbrug halverwege de torens, om vervolgens naar het hoogste puntje in één van de toppen van de torens te gaan. Daar wordt je beloond met een schitterend uitzicht over de stad. Tijdens jullie bezoek kom je van alles te weten over deze beroemde torens.

Dag 15 Vertrek
Vandaag moeten jullie afscheid nemen van Maleisië. Jullie worden naar het vliegveld gebracht voor jullie vlucht terug naar huis.

Vervoer

 • Transfers
 • Boot

Reisduur

 • 15 dagen / 14 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Diner in Taman Negara op dag 11 en 12
 • Beschreven transfers
 • Bootovertochten Mersing - Tioman en v.v. en Kuala Tembeling - Taman Negara
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Overige maaltijden en excursies
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.