15-daagse rondreis Vancouver Island met de kids

Een reis alleen naar Vancouver en Vancouver Island? Is dat de moeite waard? Ja zeker! Want je kan al zoveel zien in dit deel van Canada! Start in de boeiende stad Vancouver en ervaar de Engelse invloeden in Victoria. Geniet van verlaten landschappen, spot beren, walvissen en orka’s. Regenwoud en mammoetbomen maken diepe indruk op je. En hiervoor hoef je geen lange afstanden af te leggen.

 • Rustig reistempo, niet te lange afstanden
 • Walvissen en beren spotten
 • Focus op Vancouver Island
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Aankomst Vancouver
Dag 2 – 4 Vancouver
Dag 4 – 6 Victoria
Dag 6 – 8 Campbell River
Dag 8 – 10 Telegraph Cove
Dag 10 – 11 Parksville
Dag 11 – 13 Tofino
Dag 13 – 15 Vancouver
Dag 15 Vertrek Vancouver

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1.390 per persoon
 • Kind 2 t/m 12 jaar: vanaf € 1.140 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Uitzicht op de stad Vancouver, West-CanadaDag 1 Aankomst Vancouver
Het Canadese avontuur kan beginnen!

Jullie landen op de luchthaven van Vancouver en halen jullie de huurauto. De komende dagen gaan jullie hiermee op pad. Vanaf de luchthaven rijden jullie naar het hotel in het centrum dat we gereserveerd hebben. Lekker centraal gelegen, met een zwembad om even te ontspannen na de lange vlucht.
Wij vinden Vancouver de leukste stad aan de westkust van Canada. Bezoek zeker de Lookout Tower. Een glazen lift tilt je 160 meter de hoogte in. Je hebt vanaf de top een prachtig uitzicht. Wat dichterbij zie je de leuke wijk Gastown; jullie gaan daar vast een keer een terrasje pakken.

Overnachting in Vancouver, Rosedale on Robson Suite ****
Inclusief huurauto

Totempaal bij Vancouver, CanadaDag 2 Vancouver
Geen tijd om je te vervelen in Vancouver

Vancouver is eigenlijk één grote speeltuin! Dat wordt kiezen uit de vele leuke dingen die je daar kunt doen en bezoeken. Het wetenschapsmuseum voor kinderen, Science World, is al van verre te zien: een enorme bol langs de rivier. Niet alleen kijken als je hier bent, maar je gaat hier ook van alles doen. En: spelen hier.

Het stadspark Stanley Park is nog groter dan het Central Park in New York. Je kunt er totempalen bekijken, je uitleven in één van de vier speeltuinen, zeeleeuwen spotten in het Vancouver Aquarium en in een miniatuurtrein het park verkennen.

Echt waar: op Granville Island is een gebied ingericht, speciaal voor kinderen. Er zijn maar liefst 25 winkels, alleen voor kids. Er is ook een binnenspeeltuin met twee verdiepingen en nog veel meer.

Tip: boek een fietstocht door Vancouver en zie de stad op een heel andere manier.

Overnachting in Vancouver.
Inclusief huurauto

Zeehonden onderweg van Vancouver naar Victoria, CanadaDag 3 Vancouver
Wiebelige hangbruggen en hijgend de berg op

Ook in de omgeving van Vancouver is veel te doen. Pak de auto en bezoek de Capilano Suspension Bridge. Deze hangbrug over de Capilano-rivier is 140 meter lang en je kijkt zo'n 70 meter de diepte in. Doen! Eind 19e eeuw werd de brug gebruikt om het ravijn over te steken. Nu is het vooral heel leuk en spannend. Aan de overkant kun je fijn ronddwalen en over nog eens zeven hangbruggen lopen! Vlakbij is Grouse Mountain; klim via een steile helling (2830 traptreden!) naar de top. Onze collega Manon genoot van het uitzicht en spotte grizzlyberen hier.

Overnachting in Vancouver.
Inclusief huurauto

De haven en het kasteel van Victoria, CanadaDag 4 Vancouver - Victoria
Met de auto op de veerboot

In een uurtje rijden jullie vanuit het hotel in Vancouver naar de ferry-afvaart nabij de stad. Jullie varen van Vancouver, vanuit de Tsawwassen-haven naar Victoria, aankomst in de Swartz Bay-haven. Daarna is het nog minder dan een uur rijden naar jullie hotel in het centrum van de stad.

Je waant je in het oude Engeland. Er rijden rode dubbeldekkers en de huizen zijn veelal in de Victoriaanse stijl gebouwd, zoals het Craigdoarroch Castle en de parlementsgebouwen. Een high tea in het Empress Hotel is de kers op de taart. Leuk weetje: kinderen onder de 12 jaar eten hun lekkers van een minitheeserviesje. Deze prachtige gebouwen liggen downtown, bij de Inner Harbour. Wandel hier langs de fonteinen en standbeelden. Misschien wel het beste zicht op al dit moois heb je vanaf het water, een boottochtje maken is een aanrader.

Jullie kijken je ogen uit in de Butchart Gardens en in de tuinen bij het Hatley Castle; hier groeien de meest kleurrijke en exotische planten.

Overnachting in Victoria, Oswego ****
Inclusief huurauto, ferry-overtocht

Kleurrijke huisjes aan de gezellige waterkant in Victoria, CanadaDag 5 Victoria
Dansende boten

In de wateren bij Victoria kun je dolfijnen en walvissen spotten, maak een bootexcursie.
Een goede tip: koop tickets voor de Victoria Harbour Ferries, een watertaxi (zien er grappig uit). Je vaart langs meer dan een dozijn leuke locaties, je stapt uit wanneer je wilt en je pakt de volgende boot weer als je verder wilt (een soort hop-on-hop-off, maar dan over het water).

De watertaxi's voeren een waterballet op (op vaste dagen) zoiets hebben we nergens anders gezien. Op Weense walsmuziek varen ze rondjes en draaien ze achtjes om elkaar heen. Het is komisch (en knap).

Leuk om Fisherman's Wharf te bezoeken, waar lokale bewoners in drijvende huizen wonen. Als je trek begint te krijgen: ga hier fish & chips eten! Houden jullie van spelletjes? Ga dan zeker naar het Victoria Bordspelcafé. Je kunt kiezen uit honderden bordspellen, voor jong en oud. En ondertussen neem je een hap van je pizza. Kortom: Victoria is een heel leuke en mooie stad!

Overnachting in Victoria.
Inclusief huurauto

Houtsnijwerken, ware kunst van de Native Americans in Campbell River, CanadaDag 6 Victoria - Campbell River
Ca. 270 km / 3,5 uur

Jullie rijden via de oostkust naar het noordelijker gelegen Campbell River. Hoe dichterbij je komt, des te rustiger en verlaten de natuur is. Er zijn genoeg leuke stops onderweg. Even pootjebaden in een kabbelend beekje?

Zalmen, walvissen, orka's, dolfijnen, adelaars en beren spotten in Campbell River, ten oosten van Vancouver Island. Aanrader: maak een wildlifetour. Dit gebied is ook de broedplaats van de zalm. Vooral in de herfstmaanden kun je in het Elk Falls Provincial Park de zalmentrek met eigen ogen zien! Het hotel waar jullie overnachten ligt aan de waterkant.

Overnachting in Campbell River, Comfort Inn & Suites ****
Inclusief huurauto

Grizzlybeer op jacht in de Campbell River, CanadaDag 7 Campbell River
Tip: boek de grizzlyberen tour!

Tijdens je reis wil je toch een keer een grizzlybeer spotten? Ze zijn niet altijd makkelijk te vinden. Tijdens deze excursie gaan jullie op zoek naar deze beren. Ze lopen meestal niet langs de weg, dus we gaan dieper het land in, naar het gebied waar redelijk veel grizzlyberen leven. Jullie varen hier naar toe; geen saai tochtje, het landschap is prachtig. Je komt uiteindelijk aan bij een oud inheems jacht- en visserskamp. Hier wacht de gids jullie op en neemt je per busje mee, diep het woud in.
Jullie stoppen op meerdere plekken bij uitkijkpunten en platforms. Zo kunnen je de beren in hun natuurlijke omgeving spotten. Eén van die plekken is aan een rivier, waar de beren graag zalmen vangen. Deze excursie is nog niet opgenomen in de totale prijs, maar vinden wij een aanrader.

Overnachting in Campbell River.
Inclusief huurauto

Huisjes in vrolijke kleuren in Telegraph Cove, CanadaDag 8 Campbell River - Telegraph Cove
Ca. 200 km / 2,5 uur

Puur natuur onderweg, je zult weinig huizen zien tijdens deze route. Even de benen strekken tijdens een stop onderweg op een mooie plek, bijvoorbeeld bij het Nimpkish Lake. Wat een uitzicht!

Je arriveert in Telegraph Cove. De naam zegt het al: in vroeger dagen was hier een afgelegen telegraafstation. De meeste inwoners van het dorp leven van de visserij en het ecotoerisme. Liefhebbers van wildlife komen hier speciaal naar toe. Het piepkleine dorp met kleurrijke paalwoningen ligt tussen de zee en het regenwoud. De goed bewaard gebleven historische huizen herinneren aan het verleden. Leuk om te wandelen langs de kust en over de steigers.
Bezoek hier ook het Whale Interpretive Centre, waar je veel te weten komt over deze reusachtige zeedieren. Er is ook een skelet van een grijze walvis te zien. Leerzaam en leuk. Je overnacht in een eenvoudig, maar leuk hotel.

Overnachting in Telegraph Cove, Telegraph Cove Resort ****
Inclusief huurauto

Kanotocht bij Vancouver Island, CanadaDag 9 Telegraph Cove
Moeilijk kiezen: beren of orka’s en walvissen?

In de wateren voor de kust van Telegraph Cove leven orka's. Hier loopt in de zomermaanden de grote migratieroute van orka's vlak langs de kust. Maar het hele jaar door kun je orka's spotten. Heb je meer met beren? Maak dan een grizzlyberentrip vanaf Telegraph Cove naar het Great Bear Rainforest. We helpen je graag bij het reserveren van één van de tochten. Een aanrader vinden wij een boottocht van ongeveer 3 uur door de wateren van Johnstone Strait, het beste gebied ter wereld om orka's te zien (in de zomermaanden). Orka's zijn niet de enige bewoners, grote kans dat je ook zeeleeuwen, zeehonden, dolfijnen en bruinvissen ziet zwemmen.

Overnachting in Telegraph Cove.
Inclusief huurauto

Surfers voor de kust van het Pacific Rim National Park, CanadaDag 10 Telegraph Cove - Parksville
Ca. 320 km / 4 uur

Jullie rijden via het Nimpkish Lake door dit bijna onbewoonde deel van Vancouver Island. Vanaf Campbell River begint het wat levendiger te worden en volgen jullie de weg naar Parksville. Neem de snelweg of kies voor de provinciale weg langs de kust en door dorpjes (dan duurt de reis wat langer).

Parksville is vooral bekend om de zandstranden. Fijn om hier jullie reis te onderbreken voor een nachtje. Bij Parksville Bay en Craig Bay zijn de mooiste stranden. Het zeewater hier is net iets warmer dan elders! Vanaf je hotel loop je in vijf minuten naar het strand.

Goed om te weten als je er nog tijd voor hebt: op een half uurtje rijden afstand zijn diverse natuurparken, zoals Englishman River Falls Provincial Park. Maak een korte wandeling vanaf de parkeerplaats naar watervallen.

Overnachting in Parksville, Tigh Na Mara Resort ****
Inclusief huurauto

Op walvisexcursie in een zodiac, CanadaDag 11 Parksville - Tofino
Ca. 170 km / 2,5 uur

Een korte route vandaag, waarin veel te zien is. Zo zijn er mooie watervallen in het Little Qualicum Falls National Park. Daarna rijden jullie dwars door het MacMillian Provincial Park, bekend om zijn reusachtige Douglassparren. Fijn om hier een wandeling te maken. Door naar de westkust van Vancouver Island, naar Tofino.
In maart/april is hier de jaarlijkse walvismigratie: duizenden walvissen zwemmen richting Alaska. Maar ook buiten deze periode zijn ze in de wateren bij Tofino te ontdekken. Ook de grote zwarte beer leeft in dit gebied. Je slaapt in een leuke lodge.

Overnachting in Tofino, Middle Beach Lodge ****
Inclusief huurauto

Zeearend bij Tofino, CanadaDag 12 Tofino
Tip: ga zeekajakken

Tofino ligt vlakbij het Pacific Rim National Park. Delen hiervan zijn goed toegankelijk, maar sommige zijn alleen per boot te bereiken. Long Beach kun je niet missen, het is de enige toegangsweg naar Tofino. Korte wandelingen hier zijn de twee Rainforest Trails in het oerwoud. Loop ook langs het lange zandstrand naar de Halfmoon Bay. Grote kans dat je hier zeesterren en -anemonen in het zand ontdekt. Voor de surfers onder jullie: Long Beach is een ideale surfspot!

Tofino is een gezellig en pittoresk plaatsje. Je kunt hier heerlijke visgerechten eten. Interessant: er is hier veel First Nations-kunst te bewonderen. De grote trekpleister van dit gebied zijn de walvissen, in Tofino is er dan ook het Whale Center Museum.

Stoer: ga kajakken op zee onder begeleiding van een gids voor de kust van Tofino. Eerst varen jullie richting de kust van Clayoquot Sound. Je kijkt je ogen uit als je vanaf het water de regenwouden ziet opdoemen. De gids vertelt honderduit over de flora en fauna op het vasteland, maar ook wat je in en op het water kunt spotten, zoals bruinvissen, zeevogels, otters, zeehonden. Vervolgens varen jullie verder naar Maeres Island en daar ga je aan wal voor een wandeling door het regenwoud met reusachtige cederbomen. Je bezoekt hier één van de inheemse dorpjes. Let op: deze excursie is nog NIET bij de reissom inbegrepen.

Overnachting in Tofino.
Inclusief huurauto

Orka’s gespot tijdens een boottocht voor de kust van Tofino, CanadaDag 13 Tofino
Tip: boek een walvissafari

Met een zodiacboot (een soort opblaasboot) varen jullie dan naar Clayoquot Sound, een baai aan de westkust van Vancouver Island. Daar is een grottenstelsel. Het is ook het leefgebied van de zwarte beer! Je bent hier met eb, want dan kun je de zwarte beren het beste spotten als ze zich vanuit de beschutting van de bosjes op het strand wagen, op zoek naar een heerlijke vismaaltijd. Zeearenden zijn hier ook volop. De boot vaart een stukje verder en meert dan aan. Je wandelt ongeveer twee kilometer over een pad, houten plankieren, door het bos tot je bij de heetwaterbronnen komt. Het water is heel heet, je moet echt dóór als je gaat baden (neem zwemkleding mee). Uitgerust wandelen jullie terug naar de boot. Midden op zee gaan jullie op zoek naar walvissen, orka's en zeehonden. Deze excursie is nog NIET bij de reissom inbegrepen.

Kun je geen genoeg krijgen van beren spotten? Ga per boot de zee op; tijdens eb komen de beren naar de kust om vissen te vangen. Je spot deze dieren van redelijk dichtbij.

Overnachting in Tofino.
Inclusief huurauto

Onderweg terug naar Vancouver is er ook nog wildlife te zien! West-CanadaDag 14 Tofino - Vancouver
Ca. 210 km / 3,5 uur plus ferry

Jullie rijden weer terug dwars over Vancouver Island naar de haven van Nanaimo. Als jullie de machtige dougglassparren van het Mac Millan Provincial park nog niet hebben bekeken, jullie rijden er vandaag weer langs. Jullie varen vanuit Nanaimo, vanuit de Departure Bay-haven, naar Vancouver waar je aankomt in de Horseshoe Bay-haven. Dan is het nog maar een uurtje rijden naar je hotel in Vancouver. De route naar het hotel kennen jullie, want jullie verblijven in hetzelfde hotel als aan het begin van de reis.

Overnachting in Vancouver, Rosedale on Robson Suite ****
Inclusief huurauto, ferry-overtocht

Dag 15 Vertrek Vancouver
Helaas, het Canadese avontuur is alweer ten einde. Jullie rijden naar de luchthaven en leveren je huurauto in. Sluit je ogen aan boord van het vliegtuig en denk nog even terug aan de walvissen en beren….

Inclusief huurauto

Vervoer

 • Huurauto

Reisduur

 • 15 dagen / 14 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen
 • 15 dagen autohuur
 • Ferry-overtochten naar en van Vancouver Island

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Maaltijden & excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.