17-daagse rondreis Explore Suriname

Tijdens deze mooie rondreis ontdek je het plantage district, ga je schildpadden spotten en indianendorpjes bezoeken, zie je hoe dolfijnen om je bootje zwemmen en maak je een fietstocht door het Surinaamse landschap. Je gaat ook naar het mooie binnenland en kan lekker relaxen in een ecoresort. Kortom, een superleuke en afwisselende familiereis in Suriname.

 • Prachtig land met ongerepte natuur
 • Op bezoek bij de lokale bevolking in de jungle
 • Logeren in leuke lodges
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 – 4 Paramaribo
Dag 5 – 6 Anaula
Dag 7 – 8 Bergendal
Dag 9 – 10 Paramaribo
Dag 11 – 12 Galibi
Dag 13 – 14 Tamanredjo
Dag 15 – 16 Paramaribo
Dag 17 Vertrek

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1595 per persoon
 • Kind 2 t/m 11 jaar: vanaf € 1295 per persoon
 • Reissom landarrangement gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 – 2 Paramaribo
Na een vlucht van ongeveer 9 uur komen jullie aan in Switie Sranang, oftewel Sweet Suriname! Jullie worden op de luchthaven van Paramaribo opgewacht en naar het hotel in de stad gebracht. Hier kan je bijkomen van de lange reis en acclimatiseren. ’s Avonds kun je naar het uitgaanscentrum in de straat van ’t Vat en Torarica. Hier kun je een hapje gaan eten en zien hoe de lokale bevolking hier flaneert.

Dag 3 Paramaribo
In de middag staat een leuke trip op het programma, jullie gaan dolfijnen spotten. Tijdens de drie uur durende trip kun je onder het genot van een hapje en een drankje heerlijk relaxen en genieten van de magie van een ontmoeting met dolfijnen. Met een traditionele Surinaamse tentboot varen jullie richting de monding van de Commewijne rivier. Nadat jullie de dolfijnen uitgebreid hebben gezien varen jullie naar Plantage Johan en Margaretha, waar jullie onder het genot van lokale snacks kunnen genieten van de rust en de natuur op een houten terras aan de rivier. Wanneer de zon langzaam ondergaat, gaan jullie weer aan boord van de boot en varen jullie onder het genot van een hapje en een drankje, een gezellig muziekje en wat sfeerverlichting weer terug naar Leonsberg.

Dag 4 Paramaribo
Jullie gaan een mooie en interessante fietstocht maken door het Commewijne district, onder begeleiding van een Nederlandssprekende gids. Vanaf Paramaribo steek je per boot de Suriname rivier over naar Meerzorg. Het district Commewijne is een landelijk woongebied waar voornamelijk Javanen en Hindoestanen leven. De gids leidt jullie over de smalle paden richting de Plantage Peperpot. Hier bezoeken jullie het oude fabriekscomplex met de inmiddels gerenoveerde directeurswoning, de koffieloods uit 1808 en de koffiefabriek. Ook nemen jullie een kijkje op de naastgelegen Javaanse kampong. Onderweg zijn er diverse stops en wordt er afgesloten met een heerlijke roti als lunch.

Dag 5 – 6 Anaula
Per bus en boot gaan jullie op dag 5 naar Anaula. Anaula ligt aan de bovenloop van de Surinamerivier vlakbij het prachtig gelegen marrondorpje Gunsi. Dit dorpje staat bekend om het mooie houtsnijwerk dat door de inwoners gemaakt wordt. Ook het dorp Nieuw Aurora, waar een missiepost met o.a. een schooltje en een medische post zijn gevestigd, ligt vlakbij het resort. De Saramaccaanse bevolking heeft hun cultuur uit Afrika behouden. Tijdens een bezoek aan de dorpen maakt je kennis met de eeuwenoude tradities. Tijdens je verblijf zijn alle dagen gevuld met uitstapjes naar de omliggende marrondorpen, wandelingen in de omgeving en naar in de buurt gelegen kostgrondjes. Ook is er gelegenheid om te zwemmen in de rivier en te genieten van de natuurlijke jacuzzi’s bij de stroomversnellingen. Een aantal malen per week wordt er een culturele dansshow opgevoerd. Uiteraard blijft er nog voldoende tijd over om te ontspannen op de veranda van je eigen huisje of in een in een van de hangmathutten op het eiland. Ook het zwembad met de ligbedden is een heerlijke plek om te relaxen!

Dag 7 – 8 Bergendal
Vanuit Anaula gaan jullie naar Bergendal aan de Suriname rivier. Bergendal is een voormalig suikerplantage waar nu een heus eco resort zit. Het is het enige resort van dit formaat in Suriname. Je zult versteld staan van wat er allemaal te doen is voor jong en oud. Heb je jonge kinderen dan kan je ze meenemen naar de speeltuin of wandelingen met ze maken naar de vijver of de boomgaard. Oudere kinderen kunnen gaan kajakken of aan de kabelbaan zweven over de rivier en boomtoppen. Kortom: wil je lekker ontspannen, avontuurlijk bezig zijn of je gewoon luxe laten verwennen? Dat kan hier allemaal! De activiteiten op het resort of tours in de omgeving zijn ter plekke te regelen. Wil je de tours in de omgeving van tevoren vastleggen, laat het dan even weten.

Dag 9 – 10 Paramaribo
Nog even genieten van jullie mooie stekje in Bergendal, voordat jullie op dag 9 weer terug naar Paramaribo worden gebracht. Hier kunnen jullie nog even lekker relaxen en op eigen gelegenheid de hoofdstad van Suriname verkennen. Ga bijvoorbeeld langs de Waterkant, de Palmentuin of struin over marktjes.

Dag 11 Galibi
Vanuit Paramaribo vertrekken jullie richting Galibi voor de reuzenschildpadden. Het beschermde natuurreservaat Galibi ligt in de monding van de Marowijnerivier aan de Atlantische kust. De bewoners van dit gebied, Carib Indianen, wonen in de twee dorpen Christiaankondre en Langamankondre iets ten zuiden van Galibi. Aangekomen op Albina, vaar je met een pijaka (Indiaanse boot) naar Galibi. Afhankelijk van het getij gaan jullie in de nacht of vroeg in de ochtend samen met de gids het water op, op zoek naar reuzenschildpadden. De verschillende schildpadvrouwtjes leggen tussen de 80 en 150 eieren. Tijdens het leggen raakt het vrouwtje in een complete trance. Voordat zij in de trance raakt moet zij niet door het licht van zaklantaarns of cameraflitsen verstoord worden, anders kruipt ze terug naar zee. Met een beetje geluk kun je het gehele legproces meemaken: kruipen, graven, leggen, dichten en terug kruipen. Dit kan al gauw 2 uur duren.

Dag 12 Galibi
Na het ontbijt gaan jullie een avontuurlijke boottocht maken naar de enige zandbank van Suriname, de Tijgerbank. Onderweg wordt je vast kleddernat door het opspattende water! Als de waterstand het toelaat kan je vanaf de zandbank het water in. Het uitzicht is uniek op deze plek en met een beetje geluk kan je af en toe dolfijnen zien tuimelen.

Dag 13 Tamanredjo
Na het ontbijt gaan jullie een wandeling maken richting het vrouwenhuis van het dorp en een school bezoeken. Daarna varen jullie terug richting Albina en wordt er een stop gemaakt aan de Frans Guyanese kant in Saint Laurent. Hier zullen jullie een bezoek brengen aan de beroemde gevangenis Camp de la Transportation (Bagno) waar Papillon gevangen heeft gezeten. Bij voldoende tijd kan er nog een korte wandeling door het Franse plaatsje gemaakt worden. Je kunt bijvoorbeeld de plaatselijke markt bezoeken en bij een echte Franse boulangerie verse baguette of pain au chocolat kopen. Na dit bezoek vertrekt de boot naar de Surinaamse kant en zullen jullie na de lunch richting De Plantage rijden.

Dag 14 Tamanredjo
Tijdens je verblijf op De Plantage kan je genieten van de natuur en de mooie omgeving. Vanuit het hotel zijn er verschillende wandelpaden aangelegd en midden in het bos is er ook een uitkijktoren geplaatst om dieren te spotten. Ga lekker op ontdekkingstocht en houd je ogen en oren goed open. Welke dieren spot je? Je kunt ook een stukje fietsen in de omgeving (optioneel, niet inbegrepen). Je rijdt over smalle wegen, langs kanalen en weilanden. De mensen hier leven veelal van de landbouw en de boeren zijn voornamelijk Javanen. Tijdens de fietstour kun je onderweg gaan lunchen bij een van de warungs in de buurt. Na een heerlijke saoto soep, bami of nasi ben je weer helemaal opgeladen!

Dag 15 Tamanredjo – Paramaribo
Vandaag is het weer tijd om terug naar de hoofdstad van Suriname te gaan. Jullie worden naar Paramaribo gebracht, waar je nog even lekker kan rondstruinen en sfeer kan proeven.

Dag 16 Paramaribo – lokale markten en Paramaribo Zoo
Maak kennis met de Surinaamse groente – en fruitsoorten! Enkele hoogtepunten die deze tour uniek maken zijn een bezoek aan de Chinese standhouder met de lekkerste Dim Sum hapjes van Suriname, de Javaanse markt (Saoena Market) waar wij op zoek gaan naar de best smakende Berkat (offermaaltijd) en de orchideeën markt om sierplanten en echte Surinaamse orchideeën te bewonderen. En tot slot bezoek je de Paramaribo Zoo!

Dag 17 Vertrek
Helaas is aan jullie mooie reis een einde gekomen. Jullie worden naar het vliegveld gebracht, maar met de mooie herinneringen vlieg je weer terug naar huis!

Vervoer

 • Bus
 • Boot

Reisduur

 • 17 dagen/16 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Volpension in Anaula, Galibi en Bergendal
 • Transfers zoals aangegeven
 • Excursies zoals aangegeven
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Overige maaltijden en excursies
 • Visum
 • Persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.