17-daagse rondreis Explore Suriname

Tijdens deze rondreis ontdek je het plantagedistrict, ga je schildpadden bewonderen en indianendorpjes bezoeken. Je maakt boottochten om kaaimannen en dolfijnen te spotten, en je maakt een fietstocht door het Surinaamse landschap. Je gaat ook naar het weelderig begroeide binnenland waar je geniet van een natuurlijke jacuzzi. Kortom, een afwisselende familiereis door Suriname.

 • Stad, strand en jungle
 • Meet the locals
 • Varen, fietsen, wandelen
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 – 4 Paramaribo
Dag 5 – 6 Anaula
Dag 7 – 8 Bergendal
Dag 9 – 10 Paramaribo
Dag 11 – 12 Galibi
Dag 13 – 14 Tamanredjo
Dag 15 – 16 Paramaribo
Dag 17 Vertrek Paramaribo

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1.595 per persoon
 • Kind 2 t/m 11 jaar: vanaf € 1.295 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Paramaribo
Welkom in Switie Sranang!

Na een vlucht van ongeveer 9 uur komen jullie aan in Switie Sranang, oftewel Sweet Suriname! Jullie worden op de luchthaven van Paramaribo opgewacht en naar het hotel gebracht.

Verken op eigen gelegenheid de hoofdstad van Suriname. Ga bijvoorbeeld langs de Waterkant, de Palmentuin of struin over marktjes. Kenmerkende gebouwen van Paramaribo zijn o.a. de houten kathedraal, het Onafhankelijkheidsplein, Fort Zeelandia, de moskee, de synagoge en de Central Markt. ’s Avonds kun je naar het uitgaanscentrum in de straat van ’t Vat en Torarica. Ga hier een hapje eten en zie hoe de lokale bevolking hier flaneert.

Overnachting in Paramaribo, Hotel Holland Lodge ***
Inclusief transfer

Dag 2 Paramaribo
Kom in het ritme van Suriname

Een vrije dag om op je gemak te acclimatiseren en te wennen aan het relaxte leefritme in Suriname. Neem een duik in het zwembad van het hotel, of ga op verkenning in de stad. Niet alleen ontdek je nieuwe dingen, het is ook een feest van herkenning. Kijk naar de straatnamen die je gewoon kunt lezen, de Nederlandse reclameborden. En wat is het prettige om gewoon Nederlands te kunnen praten. En dan te bedenken dat je in een land met palmbomen en een tropisch klimaat bent.

Overnachting in Paramaribo.
Inclusief ontbijt

Dag 3 Paramaribo
Dolfijnen spotten!

In de middag staat een leuke trip op het programma, jullie gaan dolfijnen spotten. Tijdens de drie uur durende trip kun je onder het genot van een hapje en een drankje heerlijk relaxen en genieten van de magie van een ontmoeting met dolfijnen. Met een traditionele Surinaamse tentboot varen jullie richting de monding van de Commewijne rivier. Nadat jullie de dolfijnen uitgebreid hebben gezien varen jullie naar Plantage Johan en Margaretha, waar jullie onder het genot van lokale snacks kunnen genieten van de rust en de natuur op een houten terras aan de rivier. Wanneer de zon langzaam ondergaat, gaan jullie weer aan boord van de boot en varen jullie onder het genot van een hapje en een drankje, een gezellig muziekje en wat sfeerverlichting weer terug naar Leonsberg.

Overnachting in Paramaribo.
Inclusief ontbijt en excursie

Dag 4 Paramaribo
Fietsen over een plantage

Jullie gaan een mooie en interessante fietstocht maken door het Commewijne district, onder begeleiding van een Nederlandssprekende gids. Vanaf Paramaribo steek je per boot de Suriname rivier over naar Meerzorg. Het district Commewijne is een landelijk woongebied waar voornamelijk Javanen en Hindoestanen leven. De gids leidt jullie over de smalle paden richting de Plantage Peperpot. Hier bezoeken jullie het oude fabriekscomplex met de inmiddels gerenoveerde directeurswoning, de koffieloods uit 1808 en de koffiefabriek. Ook nemen jullie een kijkje op de naastgelegen Javaanse kampong. Onderweg zijn er diverse stops en wordt er afgesloten met een heerlijke roti als lunch.

Overnachting in Paramaribo.
Inclusief ontbijt en excursie

Dag 5 Paramaribo - Anaula
Speuren naar kaaimannen

Jullie worden naar de haven van Atjoni gebracht waar jullie op een korjaal stappen voor de boottocht van een klein uur naar het bosrijke eiland waarop het resort gelegen is.

Anaula ligt aan de bovenloop van de Surinamerivier vlakbij het prachtig gelegen marrondorpje Gunsi. Dit dorpje staat bekend om het mooie houtsnijwerk dat door de inwoners gemaakt wordt. Ook het dorp Nieuw Aurora, waar een missiepost met o.a. een schooltje en een medische post zijn gevestigd, ligt vlakbij. De Saramaccaanse bevolking heeft hun cultuur uit Afrika behouden.

Deze middag maak je een boottocht naar de Ferullasi stroomversnelling. Een leuke plek om te zwemmen en te relaxen in de natuurlijke jacuzzi's! Vanavond staat er nog een boottocht op het programma. In het donker ga je op zoek naar kaaimannen. Spannend!

Overnachting in Anaula, Anaula Nature Resort ****
Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfer, boottocht en excursies

Dag 6 Anaula
Op verkenning in het dorp en bos

Deze ochtend vaar je naar het marrondorp Nieuwe-Aurora. Hier maak je een wandeling door het dorp en maak je kennis met de eeuwenoude tradities. In de middag gaan de wandelschoenen aan en maak je een wandeling over het bosrijke eiland. De gids vertelt je over de planten die hier groeien en waar ze door de locals voor gebruikt worden. Tussen de uitstapjes door is er voldoende tijd om te ontspannen op de veranda van je eigen huisje of in een in een van de hangmathutten op het eiland. Ook het zwembad met de ligbedden is een heerlijke plek om te relaxen!

Overnachting in Anaula.
Inclusief ontbijt, lunch, diner en excursies

Dag 7  Anuala - Bergendal

Per boot weer terug naar het vasteland. Dar vandaan word je naar Bergendal gebracht, gelegen aan de Suriname rivier. Bergendal is een voormalig suikerplantage waar nu een heus ecoresort zit.

Overnachting in Bergendal, Bergendal Resort ****
Inclusief ontbijt, transfer en boottocht

Dag 8 Bergendal
Tip: ga kajakken 

Je zult versteld staan van wat er allemaal te doen is voor jong en oud. Heb je jonge kinderen dan kan je ze meenemen naar de speeltuin of wandelingen met ze maken naar de vijver of de boomgaard. Oudere kinderen kunnen gaan kajakken of aan de kabelbaan zweven over de rivier en boomtoppen. Kortom: wil je lekker ontspannen, avontuurlijk bezig zijn of je gewoon luxe laten verwennen? Dat kan hier allemaal!

Overnachting in Bergendal.
Inclusief ontbijt

Dag 9  Bergendal - Paramaribo

Nog even genieten van jullie mooie stekje in Bergendal, voordat jullie weer terug naar Paramaribo worden gebracht. Hier kunnen jullie nog even lekker relaxen en op eigen gelegenheid de hoofdstad van Suriname verkennen. Wandel bijvoorbeeld langs de Waterkant, door de Palmentuin of struin over marktjes.

Overnachting in Paramaribo, Hotel Holland Lodge ***
Inclusief ontbijt en transfer

Dag 10 Paramaribo
Tip: fietsen door de stad

Deze ochtend gaan jullie op de trappers! Je maakt samen met een gids een fietstocht door de binnenstad van Paramaribo. Je fietst langs de bezienswaardigheden in het centrum zoals verschillende gebedshuizen en monumentale panden. Je verkent niet alleen de stad, het fietsen zelf is ook een hele ervaring. Je fiets aan de linkerkant van de weg in een stad waar weinig fietsers deelnemen aan het verkeer. De tocht duurt zo'n 3 uur en er wordt ongeveer 15 kilometer gefietst.

Lijkt deze fietstocht je leuk? Laat het ons weten en wij voegen dit toe aan je reisprogramma.

Overnachting in Paramaribo.
Inclusief ontbijt

Dag 11 Paramaribo - Galibi
Reuzenschildpadden

Op naar Galibi voor de reuzenschildpadden. Jullie worden naar het dorpje Albina gebracht, waar vandaan je in ongeveer 2 uur naar Galibi vaart. Tip: trek een poncho aan, wand de tocht is wild en de kans is groot dat je helemaal nat wordt.

Het beschermde natuurreservaat Galibi ligt in de monding van de Marowijnerivier aan de Atlantische kust. De bewoners van dit gebied, Carib Indianen, wonen in de twee dorpen Christiaankondre en Langamankondre iets ten zuiden van Galibi. Na aankomst, en een late lunch, maak je een dorpswandeling om kennis te maken met de inheemse bevolking.

Afhankelijk van het getij gaan jullie in de nacht of vroeg in de ochtend samen met de gids het water op, op zoek naar reuzenschildpadden. De verschillende schildpadvrouwtjes leggen tussen de 80 en 150 eieren. Tijdens het leggen raakt het vrouwtje in een complete trance. Met een beetje geluk kun je het gehele legproces meemaken: kruipen, graven, leggen, dichten en terug kruipen. Mocht je de eerste avond/ochtend geen schildpad zien, dan wordt het de volgende dag nogmaals geprobeerd.

Overnachting in Galibi, Myrysji Lodge **
Inclusief ontbijt, lunch, transfer, boottocht en excursies

Dag 12 Galibi
Spot dolfijnen in zee

Na het ontbijt gaan jullie een avontuurlijke boottocht maken naar de enige zandbank van Suriname, de Tijgerbank. Onderweg wordt je vast kleddernat door het opspattende water! Als de waterstand het toelaat kan je vanaf de zandbank het water in. Het uitzicht is uniek op deze plek en met een beetje geluk kan je af en toe dolfijnen zien tuimelen.

Overnachting in Galibi.
Inclusief ontbijt, lunch, diner en excursies

Dag 13 Galibi - Tamanredjo
Een stop in Frankrijk

Na het ontbijt gaan jullie een wandeling maken richting het vrouwenhuis van het dorp en een school bezoeken. Daarna varen jullie terug richting Albina en wordt er een stop gemaakt aan de Frans Guyanese kant in Saint Laurent. Hier zullen jullie een bezoek brengen aan de beroemde gevangenis Camp de la Transportation (Bagno) waar Papillon gevangen heeft gezeten. Bij voldoende tijd kan er nog een korte wandeling door het Franse plaatsje gemaakt worden. Je kunt bijvoorbeeld de plaatselijke markt bezoeken en bij een echte Franse boulangerie verse baguette of pain au chocolat kopen. Na dit bezoek vertrekt de boot naar de Surinaamse kant en vanaf daar word je naar Tamanredjo gebracht.

Tamanredjo wordt ook wel het district Commewijne genoemd. Dit gebied staat bekend om de oude suiker-, katoen- en koffieplantages. Het overgrote deel van de plantages is vervallen, maar wordt nog wel bewoond. In Tamanredjo ligt Peperpot Natural Park. Dit park is 1730 hectare groot en behoorde tot de meest bloeiende koffie- en cacao plantages van Suriname.

Overnachting in Tamanredjo, Boutique Hotel Peperpot **
Inclusief ontbijt, transfer en boottocht

Dag 14 Tamanredjo
Tip: ga wandelen of fietsen

Vanuit het hotel zijn er verschillende wandelpaden door het natuurpark aangelegd. Ga op ontdekkingstocht en houd je ogen en oren goed open. Welke dieren spot je? Je kunt ook een stukje fietsen in de omgeving. Je rijdt over smalle wegen, langs kanalen en weilanden. De mensen hier leven veelal van de landbouw en de boeren zijn voornamelijk Javanen. Tijdens de fietstour kun je onderweg gaan lunchen bij een van de warungs in de buurt. Na een heerlijke saoto soep, bami of nasi ben je weer helemaal opgeladen!

Overnachting in Tamanredjo.
Inclusief ontbijt

Dag 15 Tamanredjo – Paramaribo

Vandaag is het weer tijd om terug naar de hoofdstad van Suriname te gaan. Jullie worden naar Paramaribo gebracht, waar je nog even lekker kan rondstruinen en sfeer kan proeven.

Overnachting in Paramaribo, Hotel Holland Lodge ***
Inclusief ontbijt en transfer

Dag 16 Paramaribo
Markten en dierentuin

Proef Surinaamse groente- en fruitsoorten! Bij de Chinese standhouder smul je van de lekkerste Dim Sum hapjes van Suriname, en op de Javaanse markt (Saoena Market) ga je op zoek gaan naar de best smakende Berkat (offermaaltijd). Op de orchideeënmarkt bewonder je sierplanten en echte Surinaamse orchideeën. En dan is het tijd voor het hoogtepunt van de dag (in ieder geval voor je kind(eren)). Je gaat naar de Paramaribo Zoo!

Overnachting in Paramaribo.
Inclusief ontbijt en excursie

Dag 17 Paramaribo vertrek

Helaas is aan jullie mooie reis een einde gekomen. Jullie worden naar het vliegveld gebracht, maar met de mooie herinneringen vlieg je weer terug naar huis!

Inclusief ontbijt en transfer

Vervoer

 • Transfer
 • Boot

Reisduur

 • 17 dagen/16 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Overige vermelde maaltijden
 • Vermelde transfers
 • Vermelde excursies
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden en excursies
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.