19-daagse rondreis Explore de hoogtepunten van Maleisië

Tijdens deze rondreis ga je fietsen op het platteland bij Melaka, de hoge Petronas Towers in Kuala Lumpur beklimmen, door de dichtbegroeide jungle van Taman Negara trekken, lekker thee drinken bij de theeplantages van Cameron Highlands, het regenwoud bij Belum ontdekken, tempels bewonderen in Penang en daarna relaxen op het strand van Langkawi. Dat wordt genieten!

 • Afwisselende reis met natuur, cultuur en strand
 • Rondreis per huurauto
 • Leuke activiteiten en mooie accommodaties
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 – 2 Melaka
Dag 3 – 5 Kuala Lumpur
Dag 6 – 7 Taman Negara
Dag 8 – 9 Cameron Highlands
Dag 10 – 11 Belum Rainforest
Dag 12 – 14 Penang
Dag 15 – 18 Langkawi
Dag 19 Vertrek

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1495 per persoon
 • Kind t/m 17 jaar: vanaf € 1225 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. van gezinssamenstelling

Dag 1 – 2 Melaka
Welkom in Maleisië! Na aankomst in Kuala Lumpur worden jullie opgewacht en naar het hotel in Melaka gebracht, wat op ongeveer 120 km. afstand ligt. Hier kan je even relaxen en bijkomen van de lange reis. In Melaka kan je nog duidelijk de Nederlandse invloeden zien als je voor het ‘Stadhuys’ staat of een van de andere Nederlandse gebouwen. Het is leuk om een boottocht te maken over de Melaka Rivier, waarbij je oude Nederlandse huizen en kleurrijke markten aan de kant van de rivier ziet, maar je kan ook te voet of met een fietstaxi de stad bekijken. Op dag twee worden jullie meegenomen om een fietstour te maken buiten Melaka. Deze tocht neemt je mee naar palmolie plantages en kleine dorpjes, waar nauwelijks toeristen komen. Een mooie manier om het ‘echte’ Maleisië te zien!

Dag 3 – 5 Kuala Lumpur
Jullie worden opgehaald om naar de hoofdstad van Maleisië te gaan, Kuala Lumpur. De komende dagen kunnen jullie genieten van deze enorme grote, maar toch overzichtelijke stad met zijn vele leuke bezienswaardigheden. Ga naar de hoogste torens ter wereld, de Petronas Towers, het mooie stationsgebouw, de Masjid Negara-moskee, China Town of struin over de nachtmarkt waar je je tegoed kan doen aan allerlei souvenirs. Voor kinderen zijn de vlinder en vogeltuin in het grote park een heerlijke afwisseling in de grote stad. Qua eten is hier van alles te vinden: Thaise, Chinese, Indiase en uiteraard Maleise restaurantjes. Echt Maleisisch eten vind je in de vele eetstalletjes op straat. Verwacht hier geen luxe, maar wel heerlijk eten!

Vanuit Kuala Lumpur kun je een dagtocht maken naar Kuala Gandah Elephant Sanctuary bezoeken. Dit is een uniek olifantenreservaat, waar je de kleine baby olifantjes kan aaien, voeren en er zelfs mee kan baden! Vergeet niet om een extra set kleding mee te nemen als je wilt zwemmen met de baby olifanten in de nabijgelegen rivier. Interesse in deze dagtocht? Laat het ons weten!

Dag 6 – 7 Taman Negara 
De komende dagen kun je op ontdekkingstocht gaan door het oudste regenwoud van de wereld. Vanuit Kuala Lumpur wordt je naar de pier in Kuala Tembeling gebracht. Daar begint het jungle-avontuur. Met een longtailboot vaar je naar het dorp Kuala Tahan in het hart van de jungle van Taman Negara.

In Taman Negara kan je ter plekke allerlei tours doen, bijvoorbeeld een boottocht maken over de rivier (spannend: door stroomversnellingen!), over hoge hangbruggen lopen waardoor je de jungle op een hele andere manier ziet, een dorp bezoeken van de oorspronkelijke bewoners van Maleisië, de Orang Asli, of een cruise bij zonsondergang maken. Genoeg te zien en te doen hier, dus jullie zullen je hier niet snel vervelen!


Dag 8 – 9 Cameron Highlands
Vandaag wordt de huurauto afgeleverd in Taman Negara. Na een rit van ongeveer vijf uur komen jullie aan in de Cameron Highlands. Omdat dit gebied hoger gelegen is, is de temperatuur hier koeler dan in andere gebieden in Maleisië. Je kan hier met een tour of op eigen gelegenheid de uitgestrekte theeplantages bekijken. Ga theeproeven op een van de theeplantages, bezoek een theefabriek waar je kan zien hoe thee wordt geproduceerd, bewonder de honderden vlindersoorten in de vlindertuin en geniet van de prachtige omgeving.
Optioneel kan je een tour maken door dit mooie gebied. Na het ontbijt worden jullie meegenomen en gaan jullie door het Cameron Highlands gebied naar het uitkijkpunt bij Mount Brinchang. Vanaf dit punt heb je een adembenemend mooi uitzicht over dit mooie gebied. Hierna worden jullie meegenomen naar Mossy Forest. Het Mossy Forest is bedekt met mos, maar het kan hier glad zijn, dus het is aan te raden om schoenen met een goed profiel aan te doen! Na jullie wandeling door dit aparte bos neemt jullie gids je mee naar een theeplantage en zal uitleg geven over de geschiedenis van de theeplantages in dit gebied en de werkwijze van het plukken van de theeblaadjes. In de Boh Theefabriek maken jullie een tour en zien jullie hoe de theeblaadjes worden verwerkt. Let op dat deze fabriek op maandag gesloten is, maar op deze dag wordt het bezoek aan de theefabriek vervangen door een bezoek aan een aardbeien farm, een ander beroemd product wat in de Cameron Highlands wordt geproduceerd.


Dag 10 – 11 Belum

Vanuit Cameron Highlands gaat de reis verder naar Belum. Jullie verblijven in een leuk hotel wat aan een groot meer ligt en waar je allerlei activiteiten kunt ondernemen, zoals vissen, kajakken, boottochten maken, maar ook wandelingen door de jungle maken, vogels observeren of een nederzetting van de Orang Asli bekijken. Een superleuke plek om een paar dagen actief in de natuur bezig te zijn!

Dag 12 – 14 Penang
Op naar het volgende eiland! Jullie gaan naar Penang, waar jullie verblijven in een superleuk guesthouse in Georgetown. Je zit hier vlakbij de winkels en restaurants en in 20 minuten ben je bij het strand. Je kan hier naar lokale marktjes, mooie tempels bezichtigen, zoals de bekende Snake tempel en de liggende Boeddha, of bijvoorbeeld naar een vlindertuin. En wat dacht je van een ritje met de tandradbaan naar Penang Hill, superleuk voor kinderen. Uiteraard is een duik in de zee of het mooie zwembad ook heerlijk!

Optioneel (niet inbegrepen) kan je een leuke dagtocht maken naar de Orang Utans! In de ochtend vertrekken jullie naar Bukit Merah waar een korte ferrytocht over het Bukit Merah Reservoir jullie meeneemt naar Orang Utan Island. Op dit eiland worden de rollen omgedraaid: jullie lopen over een gekooide loopbrug en kunnen zo kijken naar de Orang Utans die hier vrij rondlopen over hun eigen eiland. Na jullie ontmoeting met deze machtige dieren gaan jullie verder naar het Kuala Sepetang mangrove bos, waar je een ontspannen wandeling over een 800 meter lange boardwalk maakt, waarbij je mangrove soorten van dichtbij kan zien. Daarna brengen jullie een bezoek aan een houtskool fabriek om te zien hoe mangrove hout tot houtskool wordt gemaakt. In de late namiddag keren jullie terug naar het hotel in Penang. Geïnteresseerd in deze bijzondere tour? Laat het ons weten, we geven je graag meer informatie.

Dag 15 – 18 Langkawi
Vroeg uit de veren want jullie worden om in de ochtend opgehaald om naar de pier de gaan waar de boot naar Langkawi vertrekt. Langkawi is een heerlijk eiland waar je lekker kan genieten van zon, zee en strand, maar er is ook van alles te doen hier. Ga bijvoorbeeld snorkelen of duiken om de mooie onderwaterwereld te ontdekken, ga met een kabelbaan naar het topje van één van de hoogste bergen van de westkust, bezoek een mooie waterval in het westen van het eiland, ga naar Langkawi Bird Paradise of naar Underwater World, één van de grootste aquariums van Azië.

Dag 19 Langkawi – vertrek
Helaas is jullie mooie reis ten einde. Jullie worden naar het vliegveld van Langkawi gebracht voor de vlucht naar jullie vlucht naar Kuala Lumpur, waar jullie aansluitende vlucht naar huis gaat.

Vervoer

 • Huurauto
 • Transfers
 • Boot

Reisduur

 • 19 dagen / 18 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Diner in Taman Negara op dag 6 en 7
 • Fietstocht Melaka
 • 6 dagen autohuur (Toyota Innova of gelijkwaardig, automaat), inclusief onbeperkt aantal kilometers, verzekeringen en wegenkaart
 • Boottochten Kuala Tembeling - Taman Negara en Penang - Langkawi
 • Transfers zoals beschreven
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale en binnenlandse vlucht
 • Overige maaltijden en excursies
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.