19-daagse gezinsreis Schitterend Sri Lanka

Deze rondreis laat je de hoogtepunten van het land zien, maar ook de minder bekende maar oh zo mooie plekjes. Je maakt kennis met het leven op het platteland, ziet prachtige tempels, beklimt rotsen, gaat fietsen door smalle steegjes en dorpjes, maakt een boottocht over het grootste meer van Sri Lanka en ziet oude Nederlandse invloeden. Relaxen doe je aan een heerlijk strand. Dat worden prachtige weken in Sri Lanka!

 • Prachtige en afwisselende rondreis
 • Veel leuke en bijzondere activiteiten, zoals een boot- en jeepsafari
 • Overnachtingen in mooie kleinschalige accommodaties
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

1 Negombo
2 - 3 Habarana
4 - 6 Kandy
7 - 8 Nuwara eliya
9 Ella
10 - 11 Gal Oya
12 - 14 Arugam Bay
15 - 16 Yala
17 - 18 Unawatanu
19 Vertrek

Reissom

 • Volwassene: € 2195
 • Kind 2 t/m 11 jaar: vanaf € 1095
 • Hoogseizoentoeslag (1 jul-31 aug‘18 en 15 dec’18 - 20 jan‘19): € 190 pp
 • Reissom landarrangement gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1, Negombo
Welkom in Sri Lanka! Jullie worden welkom geheten op de luchthaven van Colombo door onze lokale agent. Daarna worden jullie naar een hotel gebracht in Negombo, een badplaats aan de westkust van Sri Lanka. In onze wintermaanden is het hier heerlijk zwemweer. Echter in onze zomermaanden is de zee te ruw om in te zwemmen, maar het weer blijft lekker. De beste stranddagen zijn in deze periode aan de oostkust. Maar er is een zwembad bij de accommodatie en er zijn genoeg leuke dingen te ondernemen. Erg leuk is een tochtje over de kanalen van Negombo want als Nederlander mag je een bezichtiging aan de Nederlandse kanalen in Negombo eigenlijk niet overslaan. In het verleden hebben de koloniale Nederlanders vele kanalen gegraven hebben, zelfs tot aan Colombo toe. Maak een tochtje over de kanalen, maar smeer je wel goed in tegen de zon! Deze dag alleen acclimatiseren is natuurlijk ook prima.

Dag 2, Habarana
Vandaag gaat de rit verder naar Dambulla. Dit gedeelte van Sri Lanka behoort tot de culturele driehoek. Hier vind je diverse mooie en interessante bezienswaardigheden. Jullie bezoeken onderweg de grotten van Dambulla. Dambulla staat vooral bekend om de gouden tempel (‘Dambulla cave temple’), die ook weer op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De omgeving van Dambulla heeft meer dan 80 grotten, echter de belangrijkste attractie, de gouden tempel, heeft vijf grotten. De meeste beelden en schilderingen in de tempel zijn van Boeddha, maar er zijn ook beelden van de Hindoe goden Vishnu en Ganesh.

Dag 3, Habarana
Vanochtend, als het nog niet zo warm is, brengen jullie een bezoek aan de prachtige leeuwenrots. Deze rotsvesting gebouwd door Koning Kasyapa was ooit zijn toevluchtsoord. Hij bouwde een fort met paleis boven op deze rots van 175 meter. Deze circa 200 meter hoge rots rijst uit het niets op uit de omliggende jungle. Om bij de rots te komen wandel je door de ‘watertuinen’. Via wenteltrappen bereik je halverwege de rots een nis waar de fresco’s te zien zijn. Dit zijn vermoedelijke afbeeldingen van de vrouwen van koning Kasyapa die in de 5e eeuw in het paleis bovenop de rots woonde. Eenmaal boven word je klim beloond met een prachtig uitzicht. Ook voor diegenen waarvoor de klim te zwaar is, is een bezoek toch zeker de moeite waard. Halverwege is namelijk een goed bereikbaar uitzichtpunt. De middag is vrij te besteden. Erg leuk zijn de 'village tours' die in deze omgeving georganiseerd worden. Je begint met een ossenkar tochtje langs dorpen en door de natuur. Dan over op een bootje om de tocht te vervolgen op het water. Genieten van de flora en fauna die Hiriwadunna te bieden heeft. De vrouw des huizes maakt een heerlijke traditionele maaltijd klaar. Deze excursie is een ontzettend leuke ervaring, die je echt dichter bij de Sri Lankaanse bevolking brengt. Vraag er gerust naar bij de chauffeur/gids.

Dag 4, Kandy
Jullie gaan na het ontbijt op weg naar Kandy. Kandy is na Colombo de tweede belangrijkste stad van Sri Lanka. De stad ligt in een vallei rondom het kunstmatige Kandy meer. Kandy is tevens de vroegere hoofdstad van het Koninkrijk Kandy. Dit koninkrijk was tijdens de Portugese, Nederlandse en deel van de Britse kolonisatie het laatste koninkrijk in Sri Lanka. Kandy is een zeer culturele stad met veel tempels, waaronder de belangrijkste tempel in Sri Lanka, de Tempel van de Tand. Onderweg stoppen jullie bij diverse bezienswaardigheden om de rit wat leuker te maken. Denk hierbij aan een 'spice garden' Onderweg zijn namelijk diverse plantages te vinden waar ze van alles uitleggen over de specerijen van Sri Lanka. Je mag uittesten en uiteraard proberen ze je ook wat te verkopen. Je bezoekt houtsnijwerk fabriekjes, batikfabriekjes etc, maar…het is hier vrij prijzig, dus kopen is zeker niet verplicht! In Kandy aangekomen verblijven jullie in een mooi en zeer gastvrij guesthouse. Hier kunnen jullie relaxen op het terras, maar ook tafeltennissen en eventueel (gratis) gebruik maken van het zwembad van het hotel vlakbij. Vraag ook eens naar de mogelijkheden van een bezoekje aan de Kandyan Dancers voorstelling.

Dag 5, Kandy
Vanochtend bezoeken jullie 1 van de belangrijkste tempels van het land en van het Boeddhisme. In deze tempel ligt één van de drie overgebleven tanden van Boeddha. De andere liggen in India en nabij Bangkok. De tempel was gebouwd in een paleizen complex, er werd geloofd dat degene die in het bezit was van de tand, zou heersen over het land. Driemaal daags worden door de monniken
rituelen uitgevoerd. Op woensdag is er een symbolisch baden van de heilige tand. Er wordt geloofd dat het water helende krachten heeft, dit water wordt uitgedeeld onder de aanwezigen.
NB: Er geldt een strikt kledingvoorschrift in deze tempel, geen korte broek, geen blote schouders en vrouwen een sarong.

Daarna breng je een bezoek aan de theefabriek in Kandy. Neem een kijkje en leer hoe thee wordt gemaakt.

Dag 6, Kandy
Vanochtend heeft de dag een sportief karakter, trek je zwemspullen maar aan! Vanuit Kandy gaan jullie met de chauffeur naar Kitulgala waar je overstapt op een rafting boot en een spannende en verfrissende afdaling over de rivier te wachten staat. Na ongeveer 2 uur is de rafttour afgelopen en worden jullie naar de accommodatie gebracht aan de rivier.

Dag 7, Nuwara eliya
Na het ontbijt vertrekken jullie naar Nuwara eliya, beter bekend als "klein Engeland". Jullie gaan vandaag niet met de chauffeur, maar met de trein naar Nanu Oya. Je maakt een  prachtige treinreis waar je onderweg langs de meest geweldige landschappen komt, vrouwen die thee plukken op de theeplantages en jullie rijden langs spectaculaire watervallen. Tijdens de reis stop je op kleine stationnetjes waar verkopers fruit, snacks en frisdrank verkopen. Jullie worden in Nanu Oya opgehaald door de chauffeur en jullie worden jullie naar Nuwara Eliya gebracht. Nuwara Eliya is een leuke en sfeervolle plaats die Engels aandoet en dit gebied wordt niet alleen vanwege de thee en cottage stijl huizen Klein Engeland genoemd.. Ook de temperatuur doet Engels aan en het kan regenachtig zijn, zeker iets om rekening mee te houden bij het inpakken van je koffer!

 Dag 8, Nuwara eliya
Vandaag kunnen jullie op eigen gelegenheid een excursie gaan maken vanuit het hotel. Een aanrader is Horton Plains National Park,  een natuurreservaat gelegen op een plateau van 2.100m hoogte wat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De uitgestrekte graslanden wisselen af met mooie nevelwouden. Bekend is ook World's End, hier eindigt het plateau in een diepe afgrond. Maar let op, het is best een klim om er te komen..Onderweg kom je Bakers falls tegen een prachtige brede waterval. Gelukkig is daar ook nog Mini World’s End, wat met een afgrond van 270 meter een minder heftige klim is.

Dag 9, Ella
Vandaag kan je op eigen gelegenheid de Little Adams Peak bewandelen. Het is geen moeilijke of lange wandeling, dus ook goed te doen voor kinderen! De wandeling begint bij het 98 Acres hotel en duurt ongeveer een uur. Het beste kan je hier in de ochtend naartoe, dan heb je de meeste kans op goed weer. Daarna kunnen jullie naar de Negen Bogen Brug. Deze treinbrug is helemaal gemaakt van steen en cement, er is geen staal aan te pas gekomen. Hierna kunnen jullie weer terug naar de home stay of genieten van de prachtige natuur die Ella te bieden heeft.

Dag 10, Gal Oya
Na het ontbijt vertrekken jullie richting Gal Oya, waar jullie weer een nieuwe ervaring te wachten staat. Gal Oya is een nog onontdekt pareltje in Sri Lanka. Een ongerept natuurgebied, waar je allerlei soorten dieren zou kunnen spotten en waar je het grootste meer van Sri Lanka zult zien, waarin veel eilandjes liggen. Let wel op, het is hier echt puur natuur, dus er is hier geen wifi. Bereid je kind(eren) voor en geniet van deze echte luxe!

Dag 11, Gal Oya
Vanochtend gaan jullie een boot safari doen op het Gal Oya Meer, het grootste meer in Sri Lanka. Kijk goed om je heen en wie weet spot je krokodillen, herten, olifanten en veel zeldzame soorten vogels. Deze safari is de enige in Sri Lanka waarbij je op een boot al varend het leven op en rondom het water meemaakt. Als je geluk hebt kun je olifanten zien zwemmen tussen de eilanden of zien baden aan de rand van het meer. Na deze mooie tocht maken jullie nog een jeeptour door het onbekende gedeelte van Gal Oya Nationa Park, nl Nilgala. Daarna kunnen jullie genieten van de mooie omgeving van de lodge.

Dag 12 – 14, Arugam Bay
Jullie gaan een paar dagen lekker relaxen en genieten van zon, zee en strand! Arugam Bay staat bekend als superplek om te surfen (misschien wel de beste van heel Sri Lanka), dus als je hier van houdt, dan zit je zeker goed! Maar ook als surfen niet je grootste hobby is, is het goed toeven in Arugam Bay. Wandel langs de uitgestrekte stranden, neem een duik in zee en geniet van de relaxte sfeer. Dat moet toch lukken!

Dag 15 Yala
na een paar heerlijke dagen aan het strand gaat jullie reis verder naar het Yala National Park. Nadat jullie bij het hotel bij Yala zijn aangekomen, kunnen jullie de rest van de dag op eigen gelegenheid doorbrengen.

Dag 16 Yala jeep safari
Spannende tijden breken aan, want jullie gaan in alle vroegte, als de dieren het meest actief zijn, een safari tocht maken in het Yala National Park. Je gaat in een jeep door het park en hopelijk zal je veel dieren kunnen spotten. Er leven hier allerlei soorten dieren zoals buffels, pauwen en herten, maar met een beetje geluk spotten jullie ook nog olifanten, beren of zelfs een luipaard! Die laatste is vrij zeldzaam, dus als jullie deze weten te spotten, is dat een bonus!

Dag 17 - 18, Unawatanu
Na het ontbijt gaan jullie weer terug naar de westkust en wel naar Unawatanu. Unawatuna is één van de mooiste en populairste badplaatsen in Sri Lanka, maar vooral in onze winter. In onze zomer is de zee te wild om er in te zwemmen. Het goudgele strand ligt aan de mooie turquoise zee. Unawatuna heeft veel schade gehad tijdens de tsunami van 2004, maar is weer opgebouwd. Onderweg stoppen jullie bij Tangalle waar je soms nog wat vissers op het water ziet zitten. Je kan vragen of de chauffeur wil stoppen bij 1 van de schildpadden opvanghuisjes aan de kant van de weg. In Galle leren jullie van alles over dit bijna 'Hollandse' plaatsje. Ten tijde van de Verenigde Oost-Indische Compagnie was dit stadje een belangrijk tussenstation op de route van Oost naar West. De oude stadsmuren van het fort staan hier nog steeds overeind en over de oude muur kan je prima wandelen. Overal zal je Nederlandse invloeden tegenkomen, zoals een oud Nederlands Hervormde kerk, kinderkopjes en een begraafplaatsje met echte Hollandse namen. Tegenwoordig vind je er ook leuke kleine restaurantjes, boetiekjes en souvenir winkeltjes. Wat ook erg leuk is om te doen is een boottochtje te maken vlakbij Bentotha, over de Madhu rivier. Hier bezoeken jullie diverse kleine dorpjes aan de rivier. Kijk goed om je heen want de mangrove bossen zitten vol dieren, als krabben, modderkruipers en varanen. Jullie verblijven in een hotel aan het strand..

Dag 19, vertrek
Na alle mooie ervaringen in Sri Lanka is het tijd om weer naar huis te gaan. Jullie worden naar het vliegveld gebracht, waar jullie de vlucht terug naar huis nemen.

Vervoer

 • Auto met chauffeur

Reisduur

 • 19 dagen / 18 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Excursies zoals vermeld
 • Auto met chauffeur tijdens de reis
 • Entreekosten

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Overige maaltijden en excursies
 • Visa & verzekeringen
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Prijzen geldig t/m 20 januari 2019 | Reserveringskosten per boeking: € 30,-

Terug naar overzicht Rondreis aanvragen

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.