20-daagse rondreis Sri Lanka echt helemaal compleet

Olifanten; deze vriendelijke woudreuzen gaat u gegarandeerd zien tijdens uw reis over Sri Lanka. Geniet van een heerlijk kopje echte Ceylon-thee en proef de lekkerste curries in Kitulgala. Daarna lekker genieten aan de prachtige stranden van de oostkust. Heerlijk vertoeven op Sri Lanka!

 • Bezoek aan het olifantenweeshuis
 • Wildlife spotten in Yala
 • Treinreis langs theevelden
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 - 2 Waikkal
Dag 2 - 4 Kitulgala
Dag 4 - 5 Udawalawe
Dag 5 - 7 Yala National Park
Dag 7 - 9 Nuwara Eliya
Dag 9 - 11 Kandy
Dag 11 - 13 Habarana (Culturele Driehoek)
Dag 13 - 17 Pasikudah
Dag 17 - 18 Anuradhapura
Dag 18 - 20 Waikkal

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1.750 per persoon
 • Kind 2 t/m 17 jaar: vanaf € 1.300 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Aankomst Waikkal

Jullie worden bij de luchthaven opgehaald en in ongeveer 1,5 uur naar het hotel in Waikkal gebracht (transfer).

Start de rondreis door Sri Lanka met de voetjes in het zand in Waikkal. Een fijne plek om even bij te komen van de vliegreis. Vlakbij Waikkal ligt het vissersplaatsje Negombo. Leuk om daar een bezoek te brengen aan de vismarkt en gelijk in één van de restaurantjes wat lekkers te bestellen van de menukaart. Verser kan het bijna niet! Vergeet ook niet om een kijkje te nemen in een schooltje in Negombo. Erg leuk om te zien hoe de kinderen aandachtig luisteren naar de juf of meester. Misschien is er in de pauze nog wel tijd voor de volkssport van Sri Lanka; een potje cricket op het plein.

Overnachting in Waikkal, Club hotel Dolphin
Inclusief transfer

Dag 2 Waikkal - Kitulgala

Raften over de rivier dwars door de jungle

De komende dagen hebben jullie de beschikking over een privé-busje met chauffeur. De chauffeur spreekt Engels. Het reizen met een privé-busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met Sri Lanka. Je bent volledig flexibel, je bepaalt uw eigen tempo en route. Je kunt stoppen waar en wanneer je maar wilt.

Je rijdt in ruim 3 uur oostwaarts van Waikkal naar Kitulgala.

De beste plek om te gaan raften in Sri Lanka is bij Kitulgala. Bedwing de Kelani rivier die dwars door de groene jungle loopt. Dit gebied kent 2 regenseizoenen in het jaar en dat is een goed teken want hoe meer regen hoe voller de rivier. Naast spanning op het water kun je ook aan land genoeg beleven. Maak een wandeling door de jungle en spot de meest kleurrijke vogels terwijl de vlinders om je heen fladderen. Jullie overnachten in Kitulgala midden in de jungle dus kijk niet op van een paar kriebelende beestjes in het hutje.

Overnachting in Kitulgala.
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 3 Kitulgala

Tip: Vandaag is het dan eindelijk tijd geworden om het water op te gaan. Dus zwemvest aan, helm op en hup de boot in. De rivier wisselt van wild naar kalm. Op de rustigere stukken kun je dan ook gemakkelijk even het water in om zelf een stukje te dobberen. Een leuk avontuur op het water dus. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen mee met deze excursie. In de middag kun je nog een mooie wandeling gaan maken door de jungle. Kleurrijke vogels, kriebelende insecten en sissende slangen leven in dit gebied dus wie weet wat je allemaal tegenkomt. Of je kunt vandaag een handje helpen In de keuken van de accommodatie als je in het Rafters Retreat verblijft. Leer een Sri Lankaanse curry maken. De kok legt het allemaal uit en het leukste is dat je het daarna allemaal zelf mag opeten. Eet smakelijk!

Overnachting in Kitulgala.
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 4 Kitulgala - Udawalawe
Olifanten en andere wilde dieren in het Udalawe Park

Jullie rijden zuidwaarts in ruim 4,5 uur van Kitulgala naar Udawalawe. In de middag kun je nog een bezoekje brengen aan de olifanten in het weeshuis en op safari gaan in het Udawalawe Nationaal Park. Even relaxen bij het zwembad van het hotel kan natuurlijk ook. Er is morgen ook nog tijd voor een bezoekje aan het weeshuis en een safari door het Nationaal Park.

In het Udawalawe Park gaan jullie olifanten spotten. Deze grote vriendelijke reuzen zijn niet te missen. Daarnaast wonen hier ook wilde buffels, herten, krokodillen en verschillende soorten watervogels. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Elephant Transit Home, een weeshuis waar olifanten worden opgevangen en worden voorbereid op een leven in het wild zodat ze weer voor hun eigen eten kunnen gaan zorgen. Hier dus niet badderen met de dieren. De olifanten mogen niet teveel aan mensen gaan wennen. Met een bezoekje aan het weeshuis ondersteun je deze woudreuzen en kunnen er nog meer baby olifantjes gered worden. Rond 2 uur ’s middags is het etenstijd en krijgen de kleintjes de fles en de grotere dieren een lekkere maaltijd voorgeschoteld.

Overnachting in Udawalawe, Grand Udawalawe Safari Resort
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 5 Udawalawe – Yala National Park

In de ochtend kun je nog een bezoekje brengen aan het olifantenweeshuis of een safari maken in het Udawalawe National Park. In het Udawalawe National Park is van alles te zien. Spelende aapjes, olifantenfamilies op zoek naar eten, wilde buffels, herten en de kleurrijke ijsvogel zijn te spotten in dit park. Na de dierensafari in Udawalawe of het laatste bezoekje aan de olifantenweesjes word je teruggebracht naar het hotel vanwaar je vertrekt naar het volgende Nationale Park: Yala. Jullie overnachten in het nabijgelegen Tissamaharama en zijn ongeveer 1,5 uur onderweg.

De naam is bijna niet uit te spreken, gelukkig wordt deze plaats ook wel Tissa genoemd. Vroeger woonden hier koningen en prinsessen. Nu is het de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Yala National Park en het Bundala National Park.

Overnachting in Tissamaharama, Chaarya hotel
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 6 Yala National Park
Op safari, dieren spotten vanuit de jeep!

Dé plek om op safari te gaan in Sri Lanka is Yala National Park. Regel ter plaatse een jeep die jullie naar het park brengt. Het gebied is plat en droog en je zou bijna denken dat je in Afrika bent. De jeep hobbelt door het park terwijl de ranger door zijn verrekijker tuurt op zoek naar dieren. Er leeft van alles in dit park. Apen slingeren door de bomen, krokodillen liggen aan de waterkant. De jeep volgt de stoffige wegen door het park en de ranger spot het wildlife langs de kant en tussen de begroeiing. Er lopen luipaarden rond in dit park dus misschien hebben jullie het geluk één van deze bijzondere dieren te spotten tijdens de safari. Een bezoek aan Yala National Park wordt vaak gezien als één van de hoogtepunten van een rondreis door Sri Lanka. Vanwege de droogte kunnen delen van het park van september tot half oktober gesloten zijn. Het kan zijn dat je in deze periode wat minder wild ziet.

Overnachting in Tissamaharama.
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 7 Yala National Park – Nuwara Eliya

Nog geen luipaarden gezien in Yala National Park? Dan wordt het vroeg opstaan vandaag want de kans dat jullie deze prachtige dieren ziet is het grootst in de vroege ochtend. Rond half 6 worden jullie opgehaald bij het hotel (regel deze tour ter plaatse bij het hotel). Vraag een dag van tevoren bij het hotel of ze een ontbijtpakketje voor jullie klaar willen maken. Stap in de jeep en ga op ontdekking door het park en zie welke dieren ook al vroeg wakker zijn vandaag. Geniet halverwege de tour van jullie meegebrachte ontbijt op het strand in het park. Pas op voor krokodillen en luipaarden! Na deze spectaculaire ochtend worden jullie teruggebracht naar het hotel en vervolgen jullie de reis naar Nuwara Eliya. Een heuvelachtig gebied vol met groene theeplantages. Vandaag zijn jullie ongeveer 7 uur onderweg (inclusief de ochtendsafari).

Het lijkt wel of we in Engeland zijn! Dit is Nuwara Eliya, ook wel Little England genoemd. Een charmant plaatsje met veel Victoriaanse huizen midden tussen de bergen en theeplantages. Het is de hoogst gelegen plaats in Sri Lanka (op 1900m hoogte) en daardoor een stuk koeler dan in de rest van het land. Hier dus geen klamme handjes en zweetdruppels op het voorhoofd maar een heerlijk verkoelend briesje. Er groeit van alles in Nuwara Eliya. Verschillende groentes en fruit maar toch vooral heel veel thee. De plukkers zijn druk aan het werk op de velden en plukken de beste blaadjes, stoppen het in de mand op hun rug en brengen het vervolgens naar de fabriek waar het verwerkt wordt tot de thee die we allemaal kennen en drinken. Je kunt in dit gebied prachtige wandelingen maken en de dag afsluiten met een warm kopje heerlijke Ceylon thee. In april is het wat drukker dan normaal want dan vindt het typisch Engelse paardenrennen hier plaats. In het centrum ligt een groot stadspark, Victoriapark. Een fijne plek om te gaan wandelen, spelen in de speeltuin of een balletje te slaan op de golfbaan.

Overnachting in Nuwara Eliya, Glenfall Reach
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 8 Nuwara Eliya
Verse thee proeven op de theeplantages

Vandaag hebbe jullie de hele dag om de omgeving te verkennen. Breng een bezoek aan een theeplantage. De plukksters zijn alweer hard aan het werk om de mooiste blaadjes te verzamelen voor de lekkerste thee. Sluit het bezoek af met een lekker kopje verse thee. Vlakbij Nuwara Eliya ligt het prachtige Gregory Lake. Een fijne plek om een half dagje aan het water door te brengen. Er is van alles te doen in en rondom het meer. Huur een roeibootje en peddel het meer rond. Geen zin om te peddelen? Er zijn ook motorbootjes te huur. Maak een wandeling langs het water, neem een lunch mee en kies een mooie plek uit voor een picknick. Er zijn ook een paar restaurantjes langs het water waar je wat te eten kunt halen. Een relaxte middag aan het water dus.

Overnachting in Nuwara Eliya.
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 9 Nuwara Eliya – Kandy

Jullie chauffeur brengt jullie naar het treinstation en daarna gaan jullie aan boord van de trein naar Kandy. Eén van de mooiste treinreizen van Sri Lanka staat op het programma vandaag. Groene theevelden, kleine dorpjes en brede valleien komen voorbij. Met een beetje geluk zien jullie vanuit de trein de theeplukkers op de velden de beste blaadjes plukken voor de beroemde Ceylon thee. Op de verschillende stations onderweg worden snacks, fruit en drankjes verkocht. Na ongeveer 4 uur hobbelen komen jullie aan in Kandy. De chauffeur staat jullie daar al op te wachten.

Kandy is het culturele hart van Sri Lanka. Met als belangrijkste hoogtepunt de Temple of the Tooth, inderdaad de tempel van de tand. Hier wordt namelijk een relikwie van de tand van Boeddha bewaard. Voor boeddhisten dus een hele belangrijke plaats waar zij minstens één keer in hun leven naartoe moeten. Ze brengen lotusbloemen als offer dus de tempel is vaak prachtig versierd met lotusbloemen in alle kleuren van de regenboog. De tand krijg je niet te zien maar wel de met goud beklede stupa waarin het relikwie wordt bewaard. Bijzonder om te zien! Kandy is een sfeervolle koloniale stad met kleine straatjes, toeterende tuktuk’s en de mooiste sari’s van Sri Lanka. Ben je de eerste week van augustus in Kandy? Dan heb je geluk want dan is het Perahera festival aan de gang. Eén van de kleurrijkste boeddhistische feesten ter wereld. Olifanten paraderen door de straten vrolijk versierd met lichtjes en prachtige kleden.

Overnachting in Kandy, Amaya Hills
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur, treinreis

Dag 10 Kandy
Op bezoek bij het olifantenweeshuis in Pinnawela

Gisteren nog niet naar de Temple of the Tooth geweest? Ga dan bij schemering naar de tempel waar monniken druk zijn met rituelen en offers brengen. Tijdens de culturele show wordt er flink op de trommels geslagen en dansen de mannen in het rond. Het lijken wel acrobaten. Ineens lopen de mannen over hete kolen en vliegt het vuur je om de oren als de vuurspuwers hun kunstjes vertonen. Een spectaculaire afsluiting van de dag!

Overnachting in Kandy.
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 11 Kandy – Habarana, culturele driehoek
Een kruidige stop en meerdere grottentempels

Vanuit Kandy gaat de reis richting het noorden, naar Habarana. Een leuke stop onderweg is de kruidentuin in het plaatsje Matale. Altijd al willen weten waar chocolade van gemaakt wordt? En waar komt een kaneelstokje eigenlijk vandaan? Je komt er hier achter. Ga mee met de rondleiding van een uur en leer meer over alles wat hier groeit en bloeit zoals: koffie, cacao, kaneel, nootmuskaat en aloë-vera. In het winkeltje kun je wat lekkere kruiden meenemen om thuis een keer zelf de curry te maken die je in Sri Lanka zo lekker vond. De entree tot de kruidentuin is gratis. Na deze kruidige stop gaat de route verder naar de culturele driehoek van Sri Lanka. Het plaatsje Dambulla staat bekend om haar vijf grottentempels. Zin in wat actiefs in de middag? Maak dan de klim omhoog naar deze vijf grotten en de tientallen gouden Boeddhabeelden en bijzondere muurschilderingen. Kijk goed om je heen en spot op de route naar boven spelende aapjes in de bomen. De top bereikt? Dan is het tijd om weer in de auto te stappen en de reis te vervolgen naar de eindbestemming van vandaag, Habarana. In totaal zijn jullie zo’n 4 uur onderweg vandaag.

Naast Habarana zijn ook de plaatsen Anuradhapura, Dambulla, Sigiriya en Polonnaruwa onderdeel van de culturele driehoek. Deze regio staat bekend om de ruïnes, tempels, pagodes en stoepa’s. Naast cultuur snuiven kun je hier ook nog op safari gaan in één van de nationale parken Minneriya en Kandulla. Er is dus genoeg te zien en beleven in dit gebied.

Dambulla
Koning Valagam Bahu heeft ooit de bijzondere rotstempels van Dambulla laten bouwen als bedankje. Beklim de 360 treden tellende trap naar de vijf grotten en ontdek binnen de tientallen gouden Boeddhabeelden en bijzondere muurschilderingen. Kijk goed om je heen en spot op de route naar boven spelende aapjes in de bomen. De top bereikt? Dan word je beloond met een prachtig uitzicht. Neem de tijd om een aantal grotten te bezoeken. Het is best mysterieus om ineens een enorme gouden boeddha te zien schitteren door de paar zonnestralen die naar binnen schijnen.

Polonnaruwa
Polonnaruwa was ooit de hoofdstad van Sri Lanka. De stad staat vol met goed bewaarde ruïnes, pagodes en enorme Boeddhabeelden. Het zijn misschien wel de mooiste ruïnes van Sri Lanka. Het is dan ook niet voor niks dat dit tempelcomplex op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Lang leden heersten koningen in deze stad maar in de tussentijd zijn de aapjes de baas. In en rondom de ruïnes houden de, af en toe brutale, aapjes de wacht. Verken deze mooie stad op de fiets of met de auto.

Sigirya
Er wonen geen leeuwen in Sri Lanka maar er is wel een leeuwenrots. De enorme rots van 200m hoogte doemt op vanuit de omliggende jungle. Hij valt ook meteen op tussen al dat groen. Waaraan dankt deze rots dan zijn naam? Aan de twee stenen klauwen aan de voet van de rots. Het uitzicht vanaf de top is fantastisch, maar om dat te kunnen zien moet je eerst een pittige klim naar boven maken. De weg omhoog begint met 430 treden met af en toe een platform om even te rusten. Ons advies is om de klim ’s morgens vroeg of aan het einde van de middag te maken zodat het wat koeler is. Je krijgt het waarschijnlijk al warm genoeg van de klim naar boven. Stop onderweg nog even bij de Cobrarots die vol staat met geel-rode fresco’s (rotstekeningen) voordat je aankomt op de top. Even bijkomen! Lang geleden stond hier een paleis van Koning Kasyapa. Daar is niet veel meer van over maar het uitzicht maakt alles goed. Regent het dan kun je de klim beter niet maken want de treden kunnen dan erg glad zijn.

Nationale parken Minneriya, Kaudulla en Hurulu
Ga op olifantensafari in één van deze Nationale Parken en spot deze grote vriendelijke reuzen in het wild. In de periode juni tot oktober kun je het beste Minneriya N.P. bezoeken en de beste tijd voor een bezoek aan Kaudulla is in de maanden juli tot december. Jullie chauffeur zet jullie af bij de ingang waar je een jeep huurt voor een 3 uur durende safari door het park. Beide parken staan bekend om de olifanten maar er leven daarnaast nog veel meer dieren zoals apen, herten, wilde zwijnen en luipaarden. Met een beetje geluk zie je deze prachtige dieren tijdens de jeeptocht. De gids zal er alles aan doen om de dieren te spotten tussen de begroeiing. In de regentijd trekken de olifanten richting het Hurulu Ecopark waar het in die periode wat droger is. Hier is dan ook meer eten voor ze te vinden. In de maanden januari tot en met mei kun je dus het beste een bezoek brengen aan dit park. De kans is heel groot dat je in één van deze parken olifanten gaat zien. Het is een hele bijzondere ervaring om een moeder met kind voorbij te zien sjokken door de jungle.

Overnachting in Habarana, sorowwa hotel
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 12 Habarana, culturele driehoek

Op de trappers door de koningsstad Polonnaruwa. Kies een mooie fiets uit en ga terug in de tijd. Polonnaruwa staat vol met ruïnes, pagodes en enorme Boeddhabeelden. Het zijn de mooiste ruïnes van Sri Lanka. Het is dan ook niet voor niks dat dit tempelcomplex op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Lang geleden heersten koningen in deze stad maar in de tussentijd zijn de aapjes de baas. In en rondom de ruines houden de, af en toe brutale, aapjes de wacht. Er zijn fietsen te huur voor alle leeftijden en voor de allerkleinsten zijn er kinderzitjes aanwezig. Omdat de bezienswaardigheden wat uit elkaar liggen ben je zeker 4 á 5 uur onderweg vandaag, afhankelijk van de fietssnelheid. Julllie chauffeur brengt jullie daarna terug naar het hotel.

Overnachting in Habarana, culturele driehoek.
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 13 Habarana, culturele driehoek – Pasikudah

Nog niet alles gezien in de culturele driehoek? Dan hebben jullie op de route naar Pasikudah nog genoeg tijd om te stoppen. De route gaat namelijk dwars door de culturele driehoek. Onderweg zien jullie verschillende aangelegde meren, zogenaamde tanks. Ze zijn vaak bedekt met de meest kleurrijke lotusbloemen. Een prachtig plaatje! De wegen van Sri Lanka zijn goed maar pas op voor overstekende koeien, dat is hier de normaalste zaak van de wereld. Je bent vandaag ongeveer 4 uur onderweg, zonder stops, voordat je aankomt in het schattige Pasikudah.

Relaxen op een heerlijk witgeel strand. Dat kan perfect in Pasikudah. En ook van witgeel zand kun je de mooiste zandkastelen bouwen. Even alle indrukken verwerken die jullie de laatste dagen hebben opgedaan tijdens de rondreis door het prachtige Sri Lanka. Dus kies een mooie strandstoel uit en geniet van even helemaal niks. De beste periode om aan de oostkust te verblijven is van mei tot en met september dus perfect tijdens de Nederlandse zomervakantie. Vanaf oktober tot en met april valt het verblijf aan deze kant van Sri Lanka een beetje in het water vanwege het regenseizoen. Je kunt dan het beste aan de zuidkust of aan de zuidwestkust verblijven.

Overnachting in Pasikudah, Passi Villa
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur

Dag 14 Pasikudah

Zin in wat actievers dan chillen op het strand? Er worden langs de kust van Pasikudah verschillende activiteiten op het water aangeboden. Van kanoën tot waterskiën en van een ritje op een bananenboot tot windsurfen, het kan allemaal. Snorkelen kan perfect bij Elephant Rocks. Regel ter plaatse een bootexcursie en ga op ontdekking onder water.

Overnachting in Pasikudah.
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 15 Pasikudah

Vandaag hebben julllie de tijd om te snorkelen of om heerlijk te genieten van het strand.

Overnachting in Pasikudah
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 16 Pasikudah

Heerlijk relaxen aan het strand van Pasikudah, zandkastelen bouwen en spelen in de golven het kan hier allemaal.

Overnachting in Pasikudah
Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 17 Pasikudah - Anuradhapura
Drinkende en wassende olifanten spotten

Op weg naar de culturele driehoek kom je langs het Minneriya National Park. Een must voor iedereen die van olifanten houdt. Ga mee met een jeeptour door het park en ga samen met de ranger op zoek naar wilde olifanten. In de maanden augustus en september verzamelt de grootste groep Aziatische olifanten ter wereld zich in dit park, dit wordt 'The Gathering' genoemd. Ze verzamelen zich bij het waterreservoir in het park om te drinken en zich te wassen. Een bijzondere ervaring om mee te maken. Is het gelukt om olifanten te spotten? Dan is het tijd om weer in de auto of busje te stappen en verder te reizen naar Mihintale, een bedevaartplaats. Beklim hier de Aradhana Gala-rots want op de top heb je een geweldig uitzicht over de omgeving. Hierna rijd je door naar de koningsstad Anuradhapura. Je bent vandaag ongeveer 5 uur onderweg (zonder stop in het Minneriya National park).

Een bezoek aan Anuradhapura wordt vaak gezien als één van de hoogtepunten van een rondreis door Sri Lanka. De stad is onderdeel van de culturele driehoek en is opgedeeld in een oud en een nieuw gedeelte. Het is een bijzondere stad voor boeddhisten want jaren geleden is hier een boom geplant met een stekje van de heilige bo-tree. De originele bo-tree staat in India. Deze boom is zo bijzonder omdat Boeddha hier tot verlichting kwam. Het stekje in Anuradhapura, wat inmiddels tot een enorme boom is uitgegroeid, wordt dagelijks door honderden lokale bewoners bezocht om bloemen te offeren. De zee van kleurrijke bloemen ziet er prachtig uit net als de vrouwen in hun mooiste sari. Het levert mooie foto’s op.

Overnachting in Anuradhapura, Lakeside at Nuwara Eliya
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 18 Anuradhapura – Waikkal

Stop op de route naar Waikkal bij het Wilpattu National Park. Op ongeveer 2 uur rijden van Anuradhapura ligt het park. Misschien spot je onderweg al de eerste olifanten langs de weg. Ga mee met de jeepsafari om 14.30 uur en ga samen met de ranger opzoek naar wildlife in dit nationale park. Hongerige krokodillen, springende herten, kleurrijke pauwen en natuurlijk de grootste van allemaal de olifant. Met een beetje geluk zien jullie één van de luipaarden die in het park rondloopt. Dat zou geweldig zijn! Na de safari stap je weer in de auto op weg naar Waikkal aan de westkust. Zonder de middagsafari in Wilpattu zijn jullie 4 uur onderweg.

Overnachting in Waikkal.
Inclusief ontbijt, privé-privé-busje met chauffeur

Dag 19 Waikkal
Een stukje Nederland in Sri Lanka

Hollandse roots zijn overal terug te vinden in de omgeving van Waikkal. Zo kun je vanuit Negombo een boottocht maken over het "Dutch Canal". Dit kanaal is mede door de Hollanders aangelegd en loopt van de hoofdstad Colombo naar het plaatsje Puttalam. Advies van ons om in de ochtend of middag te gaan varen. Het kanaal loopt namelijk midden door de mangrove en rond die tijd spot je langs het water de meeste dieren. Kleurrijke ijsvogels fladderen van boom naar boom, watervogels staan langs de waterkant te wachten op een visje die voorbij zwemt en enorme varanen lopen er rond. Het is een mooi natuurgebied zo dichtbij de drukke stad Colombo.

Overnachting in Waikkal.
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 20 Vertrek Waikkal

Uw chauffeur neemt de snelle route naar de luchthaven van Colombo. Jullie zijn ongeveer 1 uur en 20 minuten onderweg. Jullie nemen afscheid van uw chauffeur.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Vervoer

 • Transfer
 • Privé-busje met chauffeur

Reisduur

 • 20 dagen / 19 nachten

Inclusief

 • Privé-transfer op dag 1
 • 19 dagen privé-busje met chauffeur
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Overige maaltijden & excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.