20-daagse rondreis Explore China

Deze rondreis brengt je van Beijing met zijn interessante cultuur naar het schilderachtige Pingyao en via de opgravingen uit het Chinese keizerrijk en het ongerepte zuidwesten naar het landelijke en relaxte Yangshuo. De reis eindigt in Guangzhou, van waaruit jullie naar huis kunnen vliegen.

 • Prachtige en veelzijdige rondreis vol cultuur en natuur
 • Ontdek het Zuiden van China
 • Leuke en authentieke accommodaties
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 – 4 Beijing
Dag 5 – 6 Pingyao
Dag 7 – 8 Xi ‘An
Dag 9 – 10 Chengdu
Dag 11 – 12 Lijiang
Dag 13 Wenhai
Dag 14 Shaxi
Dag 15 – 16 Dali
Dag 17 – 19 Yangshuo
Dag 20 Guilin – Guangzhou – vertrek

Reissom

 • Volwassene: € 2050
 • Kind 2 t/m 11 jaar: € 1930
 • Reissom landarrangement gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1: Aankomst Beijing
Welkom in China! Op het vliegveld worden jullie opgewacht door de chauffeur en naar het hotel gebracht.
Vandaag kun je het lekker rustig aan doen, de omgeving verkennen en wennen aan de chaotische drukte van deze gigantische hoofdstad.

Dag 2 - 3: Beijing

Deze dagen kun je de stad verkennen. Er is genoeg te zien in Beijing om er wel een week te verblijven! Natuurlijk kun je de Verboden Stad of het Plein van de Hemelse Vrede niet missen. Maar met de kids is het juist ook leuk om minder grootse bezienswaardigheden te bezoeken: je kunt bijvoorbeeld in een riksja door de oude wijken (hutong) fietsen of een van de vele parken bezoeken. Houden jullie van shoppen dan kun je naar een van de shopping malls, de beroemde zijdemarkt of een vlooienmarkt.
Een bezoek aan de Grote Muur mag natuurlijk niet ontbreken en daar worden jullie dan ook op dag 3 mee naartoe genomen. Want zeg nou zelf, wie wil er nou niet een stukje van de 5000 kilometer lange Muur beklimmen!
We zijn benieuwd of het al lukt om de Chinese maaltijden met stokjes te eten…

Dag 4: Beijing – Pingyao

Vandaag heb je overdag nog de tijd om de laatste indrukken van het bijzondere Beijing op te doen. Aan het eind van de middag worden jullie vanuit het hotel naar het treinstation gebracht om met de nachttrein naar Pingyao te gaan. Een hele ervaring!

Dag 5 – 6: Pingyao

In de ochtend komen jullie in Pingyao aan en worden jullie naar het hotel gebracht. Een bezoek aan dit stadje is een ware ontdekkingsreis! Het staat niet voor niets op de lijst van Cultureel Wereld Erfgoed. De stadsmuren met de imposante wachttorens en de historische straatjes, zo stel je je het oude China voor. Vanaf de markttoren heb je een fantastisch uitzicht over de oude daken van de stad. Zodra je het traditionele hotel waar jullie verblijven binnenkomt, waan je je in de Ming en Qing tijd. De decoraties, meubels en typische ronde rode lampen maken het een prachtige entree!

Dag 7: Pingyao – Xi’an

Het is alweer tijd om deze mooie plek te verlaten. Vandaag gaan jullie met de hoge snelheidstrein naar Xi ‘An. Aangekomen op het treinstation worden jullie naar het hotel gebracht, waar je de sfeer in deze stad kan gaan proeven. In Xi ‘An is nog een gedeelte van de oude stadsmuur bewaard. Je kunt hier niet alleen een wandeltocht over maken, maar er ook overheen fietsen met een mountainbike!

Dag 8: Xi'An

In vroegere tijden was Xi’an het begin van de Zijderoute. De zijdehandel bracht Arabische invloeden met zich mee. Dit is terug te vinden in de Hui mensen, een moskee en een moslimwijk.
Xi’an’s belangrijkste trekpleister is het Terracotta leger, dat op ongeveer een uur rijden ligt en waar jullie vandaag naartoe worden gebracht. Het is het grafleger van de eerste keizer van China (Qin Shihuangdi). In de diverse opgravingen zijn honderden soldaten, boogschutters en zelfs een strijdwagen gevonden.

Dag 9: Xi’an – Chengdu

Vandaag gaat jullie reis weer verder, jullie nemen de snelle trein naar Chengdu. Dit is moderne en dynamische stad met levendige markten en veel warenhuizen met merkkleding, cafés, westerse CD’s, lichtreclame en fast food.


Dag 10: Chengdu

Jullie blijven vandaag in Chengdu. Je kunt de stad gaan verkennen, maar ook bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Panda Breeding & Reseach Center, even buiten de stad. Hier leven 15-30 panda’s in een semi-natuurlijke omgeving en er wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan. De panda’s hebben er een (klein) stukje buiten de hokken dat enigszins is ingericht als hun natuurlijke omgeving. Het centrum dient, zoals de naam al zegt, om er via een fokprogramma voor te zorgen dat de unieke diersoort niet uitsterft en er wordt veel onderzoek gedaan.
Rust kun je vinden in een van de theehuizen. Even heerlijk relaxen in een rotanstoel en dan maar elke keer je kopje laten bijvullen door de langslopende bedienden en ondertussen kijken naar het leven van alledag; de spelende kinderen (wellicht ook die van jullie!) en de roddelende of schakende ouderen.

Dag 11: Chengdu – Lijiang

Vandaag gaan jullie met een binnenlandse vlucht naar Lijiang – het centrum van hetNaxi volk – dat in de zuidwestelijke provincie Yunnan ligt. Vanuit het stadje kijk je uit op de Sneeuwberg van de Draken, dat een uitloper is van de Himalaya. Jullie overnachten in een hotel in naxi stijl aan de rand van de oude stad.
Dag 12: Lijiang
De aardbeving van 1996 heeft in Lijiang veel schade in het oude gedeelte aangericht, maar het is geheel gerestaureerd in oorspronkelijke stijl. Er zijn veel restaurantjes en terrasjes en op het plein treed regelmatig een in traditioneel gehulde dansgroep op.
De omgeving van Lijiang is bijzonder mooi. Het is echt een plek om even tot rust te komen, of in het stadje zelf of door al wandelend of fietsend de omgeving te verkennen (fietsstoeltjes verkrijgbaar!).

Dag 13: Lijiang 
Op dag 13 springen jullie samen met een gids op de fiets en rijden naar het nabij gelegen dorpje Baisha. Hier ga je op bezoek bij een Naxi familie, zodat je kan zien hoe de mensen hier leven. Je krijgt ook nog een kookles, superleuk. Na een lekkere lunch worden jullie naar Wenhai dorp gebracht.


Dag 14: Shaxi

Jullie rijden naar het kleine plaatsje Shaxi , een oud primitief stadje wat bevolkt wordt door de Bai en de Yi en wat vroeger een belangrijke tussenstop was op de oude ‘thee en paardenroute’. In het kader van een duurzaam ontwikkelingsproject is in het begin van deze eeuw gestart met de restauratie van het centrum door de lokale overheid met Zwitserse hulp. Vanaf 2006 heeft het historische marktplein, ooit de verzamelplek langs de oude Thee en Paardenkaravaanroute weer haar historische allure. Reken er wel op dat in deze omgeving het toerisme nog in de kinderschoenen staat en er beperkte mogelijkheden zijn voor wat betreft restaurantjes en dergelijke.


Dag 15 - 16: Dali

Jullie blijven op het plateau en rijden via Shaxi naar Dali toe. Dali ligt aan het Erhai meer en is tegenwoordig een drukke toeristische plek, met een heuse ‘foreigner street’, waar je pizza en pannenkoeken kunt bestellen. Oorspronkelijk komt de Bai bevolkingsgroep hiervandaan. Bai betekent ‘wit’ of ‘geluk’. In de omgeving kun je heerlijk fietsen (fietsstoeltjes verkrijgbaar) of een boottocht op het meer maken. Vanaf het meer heb je uitzicht op de Drie Pagodes en het Cangshan-gebergte. Je kunt ook een van de markten in of rond Dali bezoeken om leuke souvenirs te kopen.

Dag 17: Dali – Guilin - Yangshuo

Vanuit Dali nemen jullie de highspeed trein naar Guilin. Daar worden jullie opgewacht en met een minibus in ongeveer anderhalf uur naar Yangshuo gebracht.


Dag 18 - 19: Yangshuo
Yangshuo is een klein plaatsje middenin het karakteristieke karstgebergte. Er zijn vele winkeltjes en terrasjes. Het is een heerlijke plek om alle indrukken van de afgelopen dagen een plek te geven. Maar de omgeving leent zich ook heel goed voor allerlei activiteiten, zoals een Chinese kookcursus, Tai Chi, Kung Fu of Yoga lessen, kalligrafie, of Mah Jong leren spelen. Daarnaast kun je ook grotten bezoeken, op een bamboe raft de beroemde Li rivier opgaan, de moonhill beklimmen, wandelen of fietsen (fietsstoeltjes verkrijgbaar).
Als spetterend klapstuk kun je de lichtshow bekijken. Iedere avond wordt dit schitterende spektakel opgevoerd. Meer dan 600 acteurs spelen, onder regie van Zhang Yimou (film Raise the red lantern, Opening Olympische Spelen 2008), op en rond het water van de Li-rivier met het schitterende landschap als decor.

Dag 20: vertrek Yangshuo

Dit is alweer het einde van jullie mooie reis. Jullie worden naar het vliegveld gebracht van Guilin voor de binnenlandse vlucht naar Guangzhou, waar deze mooie rondreis eindigt.

Vervoer

 • Vliegtuig
 • trein
 • Transfers met minibus/auto en chauffeur

Reisduur

 • 20 dagen / 19 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Alle transfers van en naar hotels, vliegvelden en treinstations
 • Excursies zoals aangegeven
 • 4 neltreintrajecten (Beijing-Pingyao, Pingyao-Xi’An, Xi 'An-Chengdu, Dali-Guilin)
 • 2 binnenlandse vluchten (Chengdu – Lijiang, Guilin – Guangzhou)

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Visa en verzekeringen
 • Entreekosten tours
 • Overige maaltijden en excursies
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Prijzen geldig t/m 20 december 2020 | Reserveringskosten per boeking: € 30,-

Terug naar overzicht Rondreis aanvragen

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.