21-daagse rondreis Explore de hoogtepunten van Vietnam

Deze rondreis brengt je van Zuid- naar Noord-Vietnam en onderweg zul je het echte Vietnamese leven ontdekken. Van het leven op het platteland en op de rivieren in de mooie Mekong Delta tot het leven in de drukke stad. Je bezoekt een schooltje om te zien hoe de kids in Vietnam les krijgen en blijft zelfs een nachtje logeren in de tuin bij een Vietnamese familie. Ook slaap je een nacht op een boot in Halong Bay, supermooi daar! Onderweg is er genoeg tijd om ook lekker te zwemmen en in het zand te spelen, want mooie stranden zijn er gelukkig ook genoeg te vinden in Vietnam!

 • De highlights van het land
 • Logeer bij de locals thuis
 • Ontdek het leven op het platteland
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 – 2 Ho Chi Minh
Dag 3 – 4 Mekong Delta
Dag 5 Mekong Delta – Ho Chi Minh
Dag 6 – 8 Nha Trang/Whale island
Dag 9 – 11 Hoi An
Dag 12 – 13 Hué
Dag 14 – 16 Hanoi
Dag 17 Halong Bay
Dag 18 – 19 Cat Ba
Dag 20 Hanoi
Dag 21 Vertrek

Reissom

 • Inclusief Nha Trang: Volwassene: € 1890 / kind 2 t/m 11 jaar: € 1790
 • Inclusief Whale Island: Volwassene: € 1825 / Kind 2 t/m 11 jaar: € 1725
 • reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

ho-chi-minh-tunnelsDag 1: Aankomst Ho Chi Minh
Welkom in Vietnam! Op het vliegveld worden jullie opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger en naar het hotel gebracht. Je zult vast even moeten wennen aan de chaotische drukte in Ho Chi Minh en de wirwar van fietsen, cyclo’s (fietstaxi’s), brommertjes en auto’s die overal rondrazen. Je kunt het lekker rustig aan doen, even zwemmen, de omgeving verkennen en wennen aan het klimaat.


Dag 2: Ho Chi Minh
Vandaag kunnen jullie op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen. Ho Chi Minh heeft mooie Frans- koloniale gebouwen, boulevards en parken en veel bezienswaardigheden, zoals de imposante Notre Dame Kathedraal, de Thien Hau tempel, de Ben Thanh markt, waar alle typische Vietnamese koopwaren verkocht worden en de Chinese wijk Cholon met zijn vele smalle straatjes, marktjes en pagodes. Optioneel is het mogelijk om naar de kleurrijke Cao Dai tempel en de indrukwekkende Cu Chi tunnels te gaan. Hier kan je zien hoe mensen tijdens de oorlog tijdenlang onder de grond leefden.


Dag 3: Ho Chi Minh - Vinh Long mekong-delta
Jullie gaan de mooie Mekong Delta verkennen! De rit gaat naar My Tho, waar jullie overstappen op een boot om naar de drijvende vismarkt te gaan. Daarna gaan jullie naar het eilandje Phoenix waar jullie gaan lunchen. Je bezoekt een nijverheidsfabriekje waar allerlei leuke dingen gemaakt worden van kokosnoten en gaat daarna met een kleinere roeiboot door de smalle wateren, die omringd zijn met palmbomen. Onderweg bezoek je een boerderij waar bijen worden gehouden; dat wordt smullen van de honing! Als laatste gaan jullie naar een plek waar snoepjes worden gemaakt van kokosnoot, lekker! Daarna gaan jullie weer terug met een grotere boot en vervolgens naar Vinh Long waar jullie dineren bij mensen thuis. Je overnacht in een bijgebouwtje in de tuin bij de locals.


Dag 4: Vinh Long - CanTho
Na het ontbijt gaan jullie weer naar de markt, dit keer de Cai Be drijvende markt. Je gaat weer met een boot over de markt en ziet hoe mensen wonen en werken op en rond het water. Jullie varen verder naar An Binh eiland om te lunchen bij een lokale familie, die een heerlijk maaltje voor jullie maken. Na de lunch maken jullie een ontspannen fietstochtje op het eiland om vervolgens naar Can Tho te gaan, het hart van de Mekong Delta, waar je prachtige rijstvelden, rivieren en boten zult zien. Je overnacht in CanTho.

 

childrenDag 5: CanTho – Ho Chi Minh
Vandaag begin je ‘s ochtends vroeg met een bezoek aan de CaiRang drijvende markt. Ook hier ga je met de boot naar de markt en zul je je ogen weer uitkijken van de prachtige natuur, de kleurrijke activiteiten op het water en de lokale bevolking die in deze omgeving woont en werkt. Je kunt nog even door het dorp struinen en een bezoek brengen aan een molen waar rijst gedorst wordt en een fabriekje waar rijstnoedels gemaakt worden, voordat jullie weer terug gebracht naar Ho Chi Minh.


Dag 6 - 8: Nha Trang/Whale Island

Op dag 6 worden jullie naar het vliegveld van Ho Chi Minh gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Nha Trang. Deze dagen heb je alle tijd om deze badplaats en zijn omgeving te ontdekken of om gewoon lekker te zonnen en te luieren in deze heerlijke kustplaats!

nhatrang05Nha Trang is een populaire moderne badplaats met uitgestrekte zandstranden en een helderblauwe zee. Terwijl de kids lekker in het zand spelen, kunnen papa of mama op het strand genieten van de zon, maar ook van een massage, manicure of gezichtsbehandeling! Wil je iets actievers doen? Maak dan een boottochtje naar Monkey Island, ga snorkelen of duiken, een fietstocht maken door de mooie omgeving of de BaHo watervallen bezoeken. Het kan allemaal in Nha Trang!

Nha Trang is een gevestigde badplaats met veel grootschalige moderne resorts aan een breed zandstrand. Hou je meer van een rustig plekje om te genieten van zon, zee en strand? Dan is Whale Island, wat op 2 uur rijden van Nha Trang ligt een echte aanrader. Whale Island is een rustig eilandje zonder gemotoriseerd verkeer, waar je heerlijk kan relaxen, zonnen of snorkelen; een geweldige plek om te ontspannen. Je vindt hier mooie witte stranden, blauw water en palmbomen. Jullie verblijf op het eiland is vrij basic in een eenvoudig ingerichte huisje, wat in de mooie natuur aan het strand ligt.


hoi-anDag 9: Nha Trang – DaNang – Hoi An

Nog heel even genieten van Nha Trang of Whale Island voordat jullie worden opgehaald om naar het vliegveld te gaan voor je vlucht naar Danang. Daar aangekomen is het een korte rit naar Hoi An, een van de mooiste plaatsen in Vietnam.

Dag 10 - 11: Hoi An
Deze dagen kunnen jullie deze prachtige en kleurrijke plaats gaan verkennen. Als je vroeg opstaat, kun je de drukke markt langs de rivier bezoeken. In de haven varen de vissersbootjes af en aan. Misschien wil je wel een boottocht maken over de Thu Bon rivier of met de fiets Hoi An en omgeving verkennen. Maar gewoon relaxen aan het heerlijke strand kan natuurlijk ook!
Tijdens jullie verblijf in Hoi An kunnen jullie optioneel (niet inbegrepen) de mooie omgeving op een bijzondere manier ontdekken tijdens een tocht op de fiets en met de boot, waarbij jullie het leven op het platteland en van de vissers van dichtbij meemaken. De handen gaan uit de mouwen, want je gaat meehelpen op het land, waarbij je net als de Vietnamezen zelf op een buffel gaat, en leert hoe de lokale vissers te werk gaan. De Vietnamezen hier peddelen in unieke Vietnamese bamboebootjes, dat moet jij ook kunnen! Geïnteresseerd in deze leuke en leerzame dagtocht? Laat het ons weten!

Dag 12: Hoi An - Hué hue-tempels
Vanuit Hoi An gaat de reis verder naar Hué. Onderweg stop je bij het Cham Museum en de prachtige Marble Mountains. In een van deze bergen hebben de Vietnamezen in tempeltjes en grotten bidplaatsen gemaakt om tot Boeddha te bidden. Via een adembenemend mooie route rijd je door naar Hué, waar je naar je hotel wordt gebracht.

Dag 13: Hué 
Vandaag worden jullie meegenomen op een mooie tour in de oude hoofdstad van Vietnam onder de Nguyen dynastie van 1802-1945. Je bezoekt de oude citadel, waar je prachtige Vietnamese architectuur en cultuur zult zien. Daarna gaan jullie een boottocht maken over de Parfumrivier naar de Thien Mu pagode, een van de meest populaire bezienswaardigheden in Hué, gelegen aan de oevers van de Parfum Rivier. De volgende stop is bij de graftombes van koning Ming Mang en Koning Khai Dinh, de mooiste werken van koninklijke architectuur uit de Nguyen dynastie. Na al deze culturele hoogstandjes worden jullie weer terug gebracht naar het hotel in Hué.

Dag 14: Hué - Hanoi
Na het ontbijt worden jullie naar het vliegveld gebracht voor jullie vlucht naar Hanoi. Daar aangekomen word je naar je hotel gebracht, wat in de oude wijk ligt. Hier kun je urenlang door de drukke straatjes slenteren en ‘shop til you drop’ in de vele kleine winkeltjes. Wel afdingen!

Dag 15: Hanoi
Vandaag kun je de hoofdstad van Vietnam gaan bekijken. Hanoi ademt een hele andere sfeer uit dan Ho Chi Minh. Een van de belangrijkste dingen die je moet zien in Hanoi is het Mausoleum van Ho Chi Minh (gesloten op mandag en vrijdag), maar ook de Eén Pilaar Pagode, de Tempel van de Literatuur, het Hoan Kiem meer, wat midden in de stad ligt en een bezoek aan een typisch Noord Vietnamees waterpoppenspel zijn zeker de moeite waard.

tam-cocDag 16: Hanoi – dagtocht Tam Coc
Vandaag gaan jullie een mooie dagtocht maken naar Tam Coc (110km, 2 ½ u rijden). Jullie worden vroeg opgehaald en rijden in ongeveer twee uur door een mooi landschap naar Hoa Lu, de oude hoofdstad, waar je mooie tempels ziet. Daarna gaan jullie door naar Tam Coc, waar je een prachtig landschap zult zien; steile bergrotsen worden hier afgewisseld met groene rijstterrassen. Na aankomst krijgen jullie een Vietnamese lunch. Daarna gaan jullie aan boord van een privé boot en varen jullie ongeveer 2-2 ½ uur over smalle wateren en langs de 'limestone' rotsen. Ze noemen dit gebied niet voor niets het Halong Bay op het land! Na deze leuke boottrip wandelen jullie door de rijstvelden en bezoeken jullie de Thai Vi tempel, voordat jullie worden teruggebracht naar Hanoi.


Dag 17: Hanoi - Halong

Jullihalong-2e gaan vandaag naar de kust. Omdat het een vrij lange rit is, maken jullie onderweg een stop om de benen te strekken en lokale nijverheidsactiviteiten te bekijken (kopen niet verplicht!). Na aankomst aan boord van de boot worden jullie welkom geheten en krijgen jullie een heerlijke lunch. Daarna varen jullie naar de mooie Sung Sot grot en kunnen jullie lekker zwemmen en relaxen op het mooie strand van Titov eiland. Wil je wat actievers doen, dan kan je naar de top van de heuvel op het eiland klimmen, van waaruit je een prachtige uitzicht hebt op Halong Bay. Teruggekomen aan boord kan lekker relaxen op het zonnedek en genieten van het kristalheldere water van de duizenden spectaculaire kalkstenen eilandjes van Halong Bay. ’s Avonds wordt het diner aan boord geserveerd en kan je nog even genieten van de prachtige omgeving.

Dag 18: Halong – Cat Ba
Voor de vroege vogels is er tai chi om 6 uur in de ochtend! Na het ontbijt kan je nog even kajakken en daarna vaar je met de boot door de mooie wateren langs drijvende vissersdorpjes en mooi gevormde rotspartijen. Aan boord kan je als je het leuk vindt nog een kooklesje krijgen en genieten van een lekkere lunch, terwijl jullie weer terugvaren naar de pier. Van daaruit worden jullie met een kleinere boot naar CatBa eiland gebracht, waar jullie een korte wandeling zullen maken in het Catba national park. De rest van de dag kunnen jullie lekker genieten van zon, zee en strand.

Dag 19: Cat Bacat-ba
Tijd om te relaxen en na te genieten van alle mooie dingen die jullie hebben gezien en gedaan de afgelopen weken! De kust van het ongerepte eiland bestaand vooral uit een aantal zandstranden en kleine vissersdorpjes die verborgen liggen in kleine baaien. Hoewel de natuur hier prachtig is vindt je op Cat Ba maar drie stranden, Cat Co I, Cat Co II en Cat Co III. De stranden zijn niet de meest bijzondere, maar het water is mooi helder waardoor je kan snorkelen of kajakken.
Je kan een bootje huren en naar één van de 336 tropische eilanden in de archipel varen. De dichtstbijzijnde zijn Cat Trai Gai, Duong Gianh of Hien Hao. De natuur op Cat Ba wordt beschermd door het National Park wat de helft van het eiland beslaat plus nog 90 vierkante kilometer van de aangrenzende wateren. Het Cat Ba National Park is één van de mooiste nationale parken in Vietnam.

hanoiDag 20: Hanoi
Nog even genieten van Catba eiland voordat jullie weer worden opgehaald en met de boot naar het vasteland worden gebracht. Van daaruit worden jullie weer naar Hanoi gebracht voor jullie laatste overnachting in Vietnam.

Dag 21:  Vertrek

Jullie laatste dag in Vietnam is alweer aangebroken. Afhankelijk van de vertrektijd van jullie vlucht kunnen jullie nog even genieten van Hanoi voordat jullie naar het vliegveld worden gebracht voor jullie terugvlucht naar huis.

Vervoer

 • Transfers met auto/minibus met chauffeur
 • 3 binnenlandse vluchten
 • Eventueel boot naar Whale island

Reisduur

 • 21 dagen, 20 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Lunch op dag 17, diner op dag 3, 17 en 18
 • Lunch
 • Alle transfers en excursies zoals aangegeven
 • Drie binnenlandse vluchten (Ho Chi Minh - Nha Trang, Nha Trang - Danang, Hué - Hanoi)

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Visa en verzekeringen
 • Overige maaltijden en excursies
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven

Prijzen geldig t/m 20 december 2020 | Reserveringskosten per boeking: € 30,-

Terug naar overzicht Rondreis aanvragen

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.