21-daagse rondreis Explore de hoogtepunten van Vietnam

Deze rondreis brengt je van Zuid- naar Noord-Vietnam en onderweg zul je het echte Vietnamese leven ontdekken. Van het leven op het platteland en op de rivieren in de mooie Mekongdelta tot het leven in de drukke stad. Je bezoekt een schooltje om te zien hoe de kids in Vietnam les krijgen en blijft zelfs een nachtje logeren in de tuin bij een Vietnamese familie. Ook slaap je een nacht op een boot in Halong Bay, supermooi daar! Onderweg is er genoeg tijd om ook lekker te zwemmen en in het zand te spelen, want mooie stranden zijn er ook genoeg te vinden in Vietnam!

 • De highlights van het land
 • Logeer bij de locals thuis
 • Ontdek het leven op het platteland
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 – 2 Ho Chi Minh City
Dag 3 – 4 Mekongdelta
Dag 5 Mekongdelta – Ho Chi Minh City
Dag 6 – 8 Whale island
Dag 9 – 11 Hoi An
Dag 12 – 13 Hue
Dag 14 – 16 Hanoi
Dag 17 Halong Bay
Dag 18 – 19 Ninh Binh
Dag 20 Vertrek

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 2125 per persoon
 • Kind t/m 17 jaar: vanaf € 1725 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

ho-chi-minh-tunnelsDag 1: Aankomst Ho Chi Minh City
Welkom in Vietnam! Op het vliegveld worden jullie opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger en naar het hotel gebracht. Je zult vast even moeten wennen aan de chaotische drukte in Ho Chi Minh City en de wirwar van fietsen, cyclo’s (fietstaxi’s), brommertjes en auto’s die overal rondrazen. Je kunt het lekker rustig aan doen, even zwemmen, de omgeving verkennen en wennen aan het klimaat.


Dag 2: Ho Chi Minh City
Vandaag kunnen jullie op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen. Ho Chi Minh City heeft mooie Frans- koloniale gebouwen, boulevards en parken en veel bezienswaardigheden, zoals de imposante Notre Dame Kathedraal, de Thien Hau tempel, de Ben Thanh markt, waar alle typische Vietnamese koopwaren verkocht worden en de Chinese wijk Cholon met zijn vele smalle straatjes, marktjes en pagodes. Optioneel is het mogelijk om naar de kleurrijke Cao Dai tempel en de indrukwekkende Cu Chi tunnels te gaan. Hier kun je zien hoe mensen tijdens de oorlog tijdenlang onder de grond leefden.


Dag 3: Ho Chi Minh City - Vinh Long mekong-delta
Jullie gaan de mooie Mekongdelta verkennen! De rit gaat naar Cai Be, waar jullie overstappen op een boot. Jullie varen langs handelsboten die vol liggen met de gekste soorten fruit. Heb je al eens 'dragon fruit' geproefd? Je bezoekt een nijverheidsfabriekje waar allerlei leuke dingen gemaakt worden van kokosnoten en gaat daarna met een kleinere roeiboot door de smalle wateren, die omringd zijn met palmbomen. Onderweg bezoek je een boerderij waar bijen worden gehouden; dat wordt smullen van de honing! Als laatste gaan jullie naar een plek waar snoepjes worden gemaakt van kokosnoot, lekker! Daarna gaan jullie weer terug met een grotere boot en vervolgens naar Vinh Long waar jullie dineren bij mensen thuis. Als jullie nog puf en zin hebben kunnen jullie fietsen pakken om op de fiets het eilandje te verkennen. Jullie overnachten in een bijgebouwtje in de tuin bij de locals.


Het lokale leven in de MekongdeltaDag 4: Vinh Long - Can Tho
Na het ontbijt stappen jullie weer in een boot. Al varend komen jullie langs een kleine drijvende markt. Door naar An Binh eiland om een kopje thee te drinken bij een lokale familie in de fruitboomgaard. Na nog een stukje varen, stappen jullie weer in de auto om nog dieper de Mekongdelta in te rijden, naar een lodge vlak buiten de stad Can Tho. Deze middag stappen jullie op de fiets om de omgeving van Can Tho te verkennen. Je ziet prachtige rijstvelden, rivieren en heel veel boten.

Dag 5: Can Tho – Ho Chi Minh City
children
Vandaag begin je ‘s ochtends vroeg met een bezoek aan de Cai Rang drijvende markt. Met de boot ga je naar deze drijvende markt. Je kijkt je ogen uit. Wat een prachtige natuur, kleurrijke activiteiten op het water en bijzondere mensen die hier op, aan en van het water leven. Op een eilandje kun je nog even door een dorpje struinen en een bezoek brengen aan een molen waar rijst gedorst wordt en een fabriekje waar rijstnoedels gemaakt worden, voordat jullie weer terug gebracht worden naar Ho Chi Minh City.


Dag 6 - 8: Whale Island

Op dag 6 worden jullie naar het vliegveld van Ho Chi Minh City gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Nha Trang. Vanaf daar is het nog twee uur rijden en een kwartiertje varen naar Whale Island. Maar na deze wat lange reis, hebben jullie de komende dagen alle tijd om lekker te zonnen en te luieren aan het strand.

Relaxen op het rustige Whale IslandWhale Island is een rustig eilandje zonder gemotoriseerd verkeer dat omringd wordt door een helderblauwe zee. In de zee bij Whale Island zwemmen mooi gekleurde vissen. Leuk om hier te gaan snorkelen. Terwijl de kids lekker in het zand spelen, kunnen papa of mama onder een palmboom op het strand genieten van de zon, maar ook van een massage! Jullie verblijf op het eiland is vrij basic in een eenvoudig ingericht huisje, wat in de mooie natuur aan het strand ligt.


Dag 9: Whale Island – Hoi An

Nog heel even genieten van Whale Island voordat jullie worden opgehaald om naar het vliegveld te gaan voor je vlucht naar Danang. Daar aangekomen is het een korte rit naar Hoi An, een van de meest sfeervolle plaatsen in Vietnam.

Dag 10 - 11: Hoi An
Deze dagen kunnen jullie deze prachtige en kleurrijke plaats gaan verkennen. Als je vroeg opstaat, kun jeHet schilderachtige plaatsje Hoi An de drukke markt langs de rivier bezoeken. In de haven varen de vissersbootjes af en aan. Misschien wil je wel een boottocht maken over de Thu Bon rivier of met de fiets Hoi An en omgeving verkennen. Maar gewoon relaxen aan het heerlijke strand kan natuurlijk ook! Tijdens jullie verblijf in Hoi An kunnen jullie optioneel (niet inbegrepen) de mooie omgeving op een bijzondere manier ontdekken tijdens een tocht op de fiets en met de boot, waarbij jullie het leven op het platteland en van de vissers van dichtbij meemaken. De handen gaan uit de mouwen, want je gaat meehelpen op het land, waarbij je net als de Vietnamezen zelf op een buffel gaat, en leert hoe de lokale vissers te werk gaan. De Vietnamezen hier peddelen in unieke Vietnamese bamboebootjes, dat moet jij ook kunnen! Geïnteresseerd in deze leuke en leerzame dagtocht? Laat het ons weten!

Dag 12: Hoi An - Huehue-tempels
Vanuit Hoi An gaat de reis verder naar Hue. Onderweg stop je bij het Cham Museum en de prachtige Marble Mountains. In een van deze bergen hebben de Vietnamezen in tempeltjes en grotten bidplaatsen gemaakt om tot Boeddha te bidden. Via een adembenemend mooie route rijd je door naar Hue, waar je naar je hotel wordt gebracht.

Dag 13: Hue
Vandaag worden jullie meegenomen op een mooie tour in de oude hoofdstad van Vietnam onder de Nguyen dynastie van 1802-1945. Je bezoekt de oude citadel, waar je prachtige Vietnamese architectuur en cultuur zult zien. Daarna gaan jullie een boottocht maken over de Parfumrivier naar de Thien Mu pagode, een van de meest populaire bezienswaardigheden in Hue, gelegen aan de oevers van de Parfum Rivier. De volgende stop is bij de graftombes van koning Ming Mang en Koning Khai Dinh, de mooiste werken van koninklijke architectuur uit de Nguyen dynastie. Na al deze culturele hoogstandjes worden jullie weer terug gebracht naar het hotel in Hué.

Dag 14: Hue - Hanoi
Na het ontbijt worden jullie naar het vliegveld gebracht voor jullie vlucht naar Hanoi. Daar aangekomen word je naar je hotel gebracht, wat in de oude wijk ligt. Hier kun je urenlang door de drukke straatjes slenteren en ‘shop til you drop’ in de vele kleine winkeltjes. Wel afdingen!

Dag 15: Hanoi
Vandaag kun je de hoofdstad van Vietnam gaan bekijken. Hanoi ademt een hele andere sfeer uit dan Ho Chi Minh. Een van de belangrijkste dingen die je moet zien in Hanoi is het Mausoleum van Ho Chi Minh (gesloten op mandag en vrijdag), maar ook de Eén Pilaar Pagode, de Tempel van de Literatuur, het Hoan Kiem meer, wat midden in de stad ligt en een bezoek aan een typisch Noord Vietnamees waterpoppenspel zijn zeker de moeite waard.

Dag 16: Hanoi - Halong Bay
Jullihalong-2e gaan vandaag naar de kust. Omdat het een vrij lange rit is, maken jullie onderweg een stop om de benen te strekken en lokale nijverheidsactiviteiten te bekijken (kopen niet verplicht!). Na aankomst aan boord van de boot worden jullie welkom geheten en krijgen jullie een heerlijke lunch. Daarna varen jullie naar de mooie Sung Sot grot en kunnen jullie lekker zwemmen en relaxen op het mooie strand van Titov eiland. Wil je wat actievers doen, dan kan je naar de top van de heuvel op het eiland klimmen, van waaruit je een prachtige uitzicht hebt op Halong Bay. Teruggekomen aan boord kan lekker relaxen op het zonnedek en genieten van het kristalheldere water van de duizenden spectaculaire kalkstenen eilandjes van Halong Bay. ’s Avonds wordt het diner aan boord geserveerd en kan je nog even genieten van de prachtige omgeving.

Dag 17: Halong Bay
Nog een extra dag in Halong Bay. Heerlijk ontspannen! Na het ontbijt word je naar een eilandje met een lekker zandstrand gebracht. Hier kun je gaan zwemmen, maar ook gaan kajakken! Gelukkig zijn er niet veel golven in zee, en kun je rustig peddelend de mooie omgeving verkennen. Spannend; vaar onder de rotsen door naar een binnenmeer. Het lijkt wel een sprookje! Terug op het strandje staat de barbecue al aan. Dat wordt smullen! Na de lunch ga je terug naar boot. Zoek een bedje uit op het zonnedek terwijl de boot langzaam verder vaart. Voor het donker wordt, ga je nog op ontdekkingstocht in een grot. Dat is best spannend. En dan is het alweer tijd om aan te schuiven in het restaurant aan boord. 

Dag 18: Halong Bay – Ninh Binh
Voor de vroege vogels is er tai chi om 6 uur in de ochtend! Na het ontbijt kan je nog even kajakken en daarna vaar je met de boot door de mooie wateren langs drijvende vissersdorpjes en mooi gevormde rotspartijen. Aan boord kan je als je het leuk vindt nog een kooklesje krijgen en genieten van een lekkere lunch, terwijl jullie weer terugvaren naar de pier. Van daaruit worden jullie naar Ninh Binh gebracht, ook wel Halong Bay op het droge genoemd. Waarom? Dat ga je nu zelf zien!

Dag 19: Ninh Binh
Vandaag verkennen jullie de omgeving van Ninh Binh te voet, per roeiboot en fiets. Jullie worden eerstRoeibootjes varen door Tam Coc bij Ninh Binh naar Hoa Lu gebracht. In deze oude hoofdstad zie je mooie tempels. Daarna gaan jullie door naar Tam Coc, waar je een prachtig landschap zult zien; steile bergrotsen worden hier afgewisseld met groene rijstterrassen. Jullie gaan aan boord van een roeiboot en varen ongeveer 2-2 ½ uur over smalle wateren en langs de 'limestone' rotsen. Weest gerust; jullie worden geroeid! Na deze boottocht staan de fietsen klaar om door de rijstvelden terug naar jullie hotel te fietsen. Liever niet fietsen? Dan kun je gaan wandelen met de gids, of gelijk terug naar het hotel.

Dag 20: Vertrek
Jullie laatste dag in Vietnam is alweer aangebroken. Afhankelijk van de vertrektijd van jullie vlucht kunnen jullie nog even genieten van Ninh Binh voordat jullie naar het vliegveld worden gebracht voor jullie terugvlucht naar huis.

Vervoer

 • Transfers met auto/minibus met chauffeur
 • 3 binnenlandse vluchten
 • Boot naar en van Whale island

Reisduur

 • 20 dagen, 19 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Lunch op dag 16, 17 en 18
 • Diner op dag 3, 16 en 17
 • Alle transfers en excursies zoals aangegeven
 • Drie binnenlandse vluchten (Ho Chi Minh City - Nha Trang, Nha Trang - Danang, Hue - Hanoi)
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Visa
 • Overige maaltijden en excursies
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.