21-daagse rondreis Explore de hoogtepunten van Vietnam

Een uitgebreide rondreis langs de hoogtepunten. Van Ho Chi Minh City in het zuiden tot hoofdstad Hanoi in het noorden. Je ervaart het leven op het platteland in de Mekongdelta, logeert een nachtje bij een lokale Vietnamese familie, en gaat cruisen door Halong Bay. Hoogtepunten als de het met lampionnen versierde stadje Hoi An en de keizerlijke stad Hue ontbreken ook niet. Tussendoor verblijf je een paar nachten op een tropisch eilandje, waar je geniet van zon, zee en strand.

 • De highlights van Vietnam
 • Een nachtje in een homestay
 • Verblijf op een tropisch eilandje
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 – 2 Ho Chi Minh City
Dag 3 – 4 Mekongdelta
Dag 5 Ho Chi Minh City
Dag 6 – 8 Whale Island
Dag 9 – 11 Hoi An
Dag 12 – 13 Hue
Dag 14 – 16 Hanoi
Dag 17 Halong Bay
Dag 18 – 19 Ninh Binh
Dag 20 Vertrek Ninh Binh

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 2.440 per persoon
 • Kind 2 t/m 17 jaar: vanaf € 1.980 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

ho-chi-minh-tunnelsDag 1 Ho Chi Minh City
Welkom in Vietnam!

Op het vliegveld worden jullie opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger en naar het hotel gebracht. Doe het rustig aan, even zwemmen, de omgeving verkennen en wennen aan het klimaat.

De locals blijven deze stad standvastig ‘Saigon’ noemen. Dat is dan ook wel lekker kort vergeleken bij Ho Chi Minh City. In deze chaotische stad wonen ruim acht miljoen inwoners die vrijwel allemaal een scootertje hebben. Het krioelt in de straten met mensen en verkeer. De stad is zowel modern als traditioneel. Dong Khoi Street was in Frans-koloniale tijd hét uitgaansgebied. Bewonder de koloniale gebouwen zoals de Notre Dame-kathedraal en het postkantoor. Hier kun je een kaartje posten naar het thuisfront! In de Chinese wijk Cholon wandel je tussen Chinese tempels en huizen. Op zoek naar souvenirs? In de Benh Thanh-markthal zijn de meest uiteenlopende zaken te koop. Voor een beetje geschiedenis ga je naar oorlogsmuseum waar een beeld wordt geschetst van de Vietnamoorlog. Let op: er hangen vrij heftige foto's, dus niet voor alle kids geschikt.

Overnachting in Ho Chi Minh City, Alagon D'Antique Hotel ***
Inclusief transfer


Dag 2 Ho Chi Minh City
Verken de stad op eigen gelegenheid

In de ochtend kun je een uitstapje maken naar de Cu Chi tunnels, dan ben je voor de lunch weer in de stad. Tijdens de beruchte Vietnamoorlog dienden de Cu Chi-tunnels als schuilplaats voor de Vietcong. De tunnels zijn bij elkaar zo’n 250 kilometer lang en bevinden zich op verschillende niveaus. Het is ongelooflijk wat daar gepresteerd is. De ingangen waren niet te zien. De gids schuift wat zand weg en er verschijnt een luikje waar de slanke Vietnamezen in verdwenen. Met levensgrote poppen laat men zien hoe het er ten tijde van de Vietnamoorlog aan toe ging in dit gebied. Een deel van de tunnels is ruimer gemaakt, zodat de ‘grote' westerse toeristen er ook in passen.

Na het bezoek aan de Cu Chi-tunnels kun je ook doorrijden naar Tay Ninh, naar de kleurrijke kerk van de Cao Dai. Een bombastisch gebouw waar dagelijks honderden gelovigen samenstromen in wapperende gewaden in bonte kleuren. Een Cao Dai-kerk herken je aan een groot oog op de gevel, het oog dat alles in de gaten houdt. En dat oog staat niet alleen op de gevel, ook op de gewaden van de priesters en als versiering in de kerk. Hoeveel ogen tel jij? Voeg je dit bezoek toe, dan ben je halverwege de middag terug in Ho Chi Minh City.

Interesse in een uitstapje naar de Cu Chi-tunnels? Eventueel in combinatie met Tay Ninh. Laat het ons weten.

Overnachting in Ho Chi Minh City.
Inclusief ontbijt

Dag 3 Ho Chi Minh City - Vinh Long mekong-delta
Op naar de Mekongdelta

De rit gaat naar Cai Be, waar jullie overstappen op een boot. Jullie varen langs handelsboten die vol liggen met de gekste soorten fruit. Heb je al eens 'dragon fruit' geproefd? Je bezoekt een nijverheidsfabriekje waar allerlei leuke dingen gemaakt worden van kokosnoten en gaat daarna met een kleinere roeiboot door de smalle wateren, die omringd zijn met palmbomen. Onderweg bezoek je een boerderij waar bijen worden gehouden; dat wordt smullen van de honing! Als laatste gaan jullie naar een plek waar snoepjes worden gemaakt van kokosnoot, lekker! Daarna gaan jullie weer terug met een grotere boot en vervolgens naar Vinh Long waar jullie dineren bij mensen thuis. Als jullie nog puf en zin hebben kunnen jullie fietsen pakken om op de fiets het eilandje te verkennen. Jullie overnachten in een bijgebouwtje in de tuin bij de locals.

Overnachting in de Mekongdelta, Homestay Vinh Long *
Inclusief ontbijt, diner, transfer en boottocht


Het lokale leven in de MekongdeltaDag 4 Vinh Long - Can Tho
Varen en fietsen door de Mekongdelta

Na het ontbijt stappen jullie weer in een boot. Al varend komen jullie langs een kleine drijvende markt. Door naar An Binh eiland om een kopje thee te drinken bij een lokale familie in de fruitboomgaard. Na nog een stukje varen, stappen jullie weer in de auto om nog dieper de Mekongdelta in te rijden. Begin van de middag komen jullie aan bij de Can Tho Ecolodge, net buiten de grote stad Can Tho op het rustige platteland van de Mekongdelta. Het grote zwembad zal zeker populair zijn bij de kids. Deze middag maken jullie een fietstocht door de Mekongdelta, voor de kids zijn er kleinere fietsen beschikbaar. Reis je met hele jonge kinderen? We kunnen ook een boottocht in plaats van fietstocht opnemen in je reisprogramma. Jullie trappen over smalle paadjes, door bossen en stroompjes naar de fruitboomgaard van Uncle Hai. Durven je kids het aan een knalpaarse dragonfruit te proeven? En heb je er wel eens over nagedacht hoe een ananas groeit? Dit is je kans het te zien. Verder per houten boot, stroomafwaarts naar een groentetuin. De fietsen gaan mee op de boot. Vanaf de groentetuin fiets je terug naar de lodge.

Overnachting in de Mekongdelta, Can Tho Ecolodge ***
Inclusief ontbijt, diner, transfer, boottocht en fietstocht

childrenDag 5 Can Tho – Ho Chi Minh City
Per boot naar de drijvende markt

Vroeg in de ochtend stap je met je kind(eren) in een traditionele sampan. De boottocht vaart naar de drijvende markt van Cai Rang. Al snel zie je de handelsboten voor anker liggen midden op de rivier. De drijvende markt is een kleurrijk en bedrijvig gebeuren. Jullie varen tussen de grotere boten door en zien hoe de locals in kleine bootjes tussen de grotere boten door manoeuvreren en hun inkopen doen. Je blijft foto's maken. Het bootje meert af bij een van de eilanden voor een korte wandeling naar een lokale markt. Jullie stoppen bij een fabriekje waar rijstnoodles gemaakt worden. Interessant om het hele proces te zien vanaf het vermalen van de rijst tot aan het in slierten snijden van grote rijstpannenkoeken. Hierna worden jullie teruggebracht naar Ho Chi Minh City.

Overnachting in Ho Chi Minh City, Alagon D'Antique Hotel ***
Inclusief ontbijt, lunch, transfer en boottocht

Relaxen op het rustige Whale IslandDag 6 Ho Chi Minh City - Whale Island
Van de drukke stad naar het rustige strand

Jullie worden naar het vliegveld van Ho Chi Minh City gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Nha Trang. Vanaf daar is het nog twee uur rijden ,en een kwartiertje varen, naar Whale Island. Maar na deze wat lange reis, hebben jullie de komende dagen alle tijd om lekker te zonnen en te luieren aan het strand.

Whale Island is bedekt met palmbomen en omringd door het heldere water van de Zuid-Chinese zee. De zandstrandjes zijn gelegen in baaien. Whale Island is één van de betere snorkelplekken van Vietnam. Dus bril op en visjes kijken! Er is ook een duikschool op het eiland. Het enige resort op het eiland, het Whale Island Resort, is gelegen in een baai. De unieke locatie van het resort is de reden om hier te verblijven. Je loopt vanuit uw eenvoudige houten bungalow zo het strand op en de zee in. Het is hier rustig; als je een stukje loopt, kom je bijna geen mensen meer tegen.

Overnachting op Whale Island, Whale Island Resort **
Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht en boottocht

Dag 7 - 8 Whale Island
Zon, zee, strand en snorkelen

Deze twee volle dagen staat er niets op de planning. Na de voorgaande dagen, vol met reizen en uitstapjes, even lekker 'niets' doen. Zandkastelen bouwen, zwemmen in zee, al snorkelend gekleurde vissen bewonderen, en uitgestrekt op een strandbedje genieten van de zon.

Overnachtingen op Whale Island.
Inclusief ontbijt

Dag 9 Whale Island – Hoi An
Honderden lampionnetjes

Nog heel even genieten van Whale Island voordat jullie worden opgehaald om naar het vliegveld te gaan voor je vlucht naar Danang. Daar aangekomen is het een korte rit naar Hoi An.

Het schilderachtige stadje Hoi An was vroeger één van de belangrijkste havensteden van Zuidoost-Azië. Dat is goed terug te zien aan de chique Chinese huizen en kleurrijke tempels in het centrum. Een aantal van deze huizen en tempels mag je van binnen bewonderen. Beroemd is de Japanse overdekte brug, één van de weinige houten boogbruggen die bewaard is gebleven. Het lijkt hier of de tijd heeft stilgestaan. Hoi An is gelegen aan de Thu Bon-rivier. 's Avonds drijven honderden bakjes met kaarsen op de rivier. Laat zelf een kaarsje te water, en doe een wens! Tip: laat voordelig kleding, schoenen of tassen op maat maken bij één van de vele kleer-/schoenmakers in Hoi An. ’s Avonds is het autovrije centrum sfeervol verlicht met honderden gekleurde lampions. Wat een sprookje!

Overnachting in Hoi An, Ancient House Village Resort ****
Inclusief ontbijt, transfers en binnenlandse vlucht

Het schilderachtige plaatsje Hoi AnDag 10 Hoi An
Stap op de fiets of ga koken

Kies je vandaag voor ontspanning of actie, of beide? Stap op de fiets en rij langs de rivier, door rijstvelden en langs dorpjes naar het strand. Het is makkelijk fietsen over de vlakke paden, en de afstand van zo’n 5 kilometer heb je zo afgelegd. Of fiets naar het stadje Hoi An, en dwaal dan verder te voet door de wirwar van straatjes. Koop bij het toeristenbureau een strippenkaart waarmee je in vijf huizen/tempels een kijkje kunt nemen. Zelf loempia's leren maken? Doe dan mee aan een kookworkshop. Kids mogen onder begeleiding van een volwassene meedoen. Weer eens iets anders dan koekjes bakken.

Overnachting in Hoi An.
Inclusief ontbijt

Dag 11 Hoi An
Excursietip: fietsen en krabben vangen

Verken het platteland rond Hoi An per fiets. Langs rijstvelden en plantages trap je naar het dorp Tra Que, waar veel soorten kruiden en groenten verbouwd worden. Bekijk de lokale boeren terwijl ze aan het werk zijn op het land, vaak nog met de hulp van waterbuffels. Je trapt op rustig tempo verder langs de rivier naar de steiger van Hoi An Beach. Je neemt de boot naar de Cua Dai zandduinen, de fietsen gaan mee aan boord. De locals vissen hier nog met netten, en dat is een hele kunst. Wil je het ook proberen? In de wateren komen veel krabben voor. Vanuit een rond mandbootje neem je het op tegen de lokale vissers. Wie vangt de meeste krabben? Na dit avontuur lunch je bij een lokale familie. Laat je verrassen met lokale lekkernijen. In dit dorpje worden grappige instrumenten gemaakt van kokosnoot. Dat ze daar muziek uit krijgen! Weer op de fiets voor de rit terug naar het hotel.

Lijkt deze kennismaking met het platteland je leuk? Wij voegen deze excursie graag toe aan je reisroute.

Overnachting in Hoi An.
Inclusief ontbijt

Dag 12 Hoi An - Huehue-tempels
Naar de keizerlijke stad

Op route van Hoi An  naar Hue maak je leuke stops. Allereerst bij de Marble Mountains; vijf bergrotsen van marmer die oprijzen uit het vlakke land. Op de top van de Waterberg zie je betoverend mooie pagodes, tempels en altaren in grotten. Gelukkig hoef je niet omhoog te klimmen in de hitte; er is een lift die je naar de top van de berg brengt. Iets verderop, in Danang, kun je het Cham museum bezoeken. In dit kleine museum bewonder je de mooiste beelden van het Cham Koninkrijk. Geen zin in een museumbezoek? Rij dan gelijk door over het veel bejubelde deel van de route: de indrukwekkende Wolkenpas. De slingerende route brengt je letterlijk hoog in de wolken. Vanaf het uitzichtpunt heb je een onvergetelijk uitzicht over de fraaie kust en de Zuid-Chinese Zee. Tijd voor een fotostop! Als je de Wolkenpas gepasseerd bent is het niet heel ver meer naar Hue.

Hue heeft een rijk verleden en veel historische monumenten die hieraan herinneren. Niet voor niets wordt Hue ook wel de 'Keizerlijke stad' genoemd. Van 1802 tot 1945 was Hue de hoofdstad van Vietnam en zetelden de Vietnamese keizers hier. De Parfumrivier deelt de stad in tweeën. De boulevard is 's avonds sfeervol verlicht. Hier flaneren de locals. In het centrum zijn heel veel restaurants en terrasjes te vinden. Leuk om te doen: maak een tochtje per cyclo (fietstaxi) door het stadcentrum en langs de rivier.

Overnachting in Hue, Ecolodge ***
Inclusief ontbijt en transfer

Dag 12 Hue
De hele dag op verkenning

Aan de oever van de Parfumrivier liggen draken! In een rijtje liggen boten, met hun gelgekleurde drakenkoppen, op je te wachten. Een van die drakenboten brengt je naar de Thien Mu-pagode. Je ziet de pagode al van ver, want hij ligt aan de rivier en heeft een toren met maar liefst zeven verdiepingen. Bewonder de pagode en het park met verschillende beelden die allemaal een andere god vereren. Stap daarna in het busje dat al op je staat te wachten. Je rijdt naar de rand van de stad, naar de indrukwekkende keizerlijke tombe van Ming Mang. Naar onze mening één van de mooiste graftombes die Hue rijk is. Het is een enorm parkachtig complex, dus neem de tijd hier rond te dwalen. Dan door naar de keizerlijke citadel met daarbinnen de Verboden Purperen Stad. In deze enorme vesting met paleizen, tempels, vijvers en tuinen kun je zien hoe de keizerlijke familie in gehele afzondering leefde. Een stad binnen een stad. Einde van de dag struin je nog even rond op de kleurrijke Dong Ba-markt. Er wordt hier van alles verkocht: fruit, groente, vis, kleding, cosmetica. Je kijkt je ogen uit.

Overnachting in Hue.
Inclusief ontbijt en dagtocht

Dag 14 Hue - Hanoi
Van het midden naar noord-Vietnam

Na het ontbijt worden jullie naar het vliegveld gebracht voor jullie vlucht naar Hanoi. Daar aangekomen word je naar je hotel gebracht, wat in The Old Quarter ligt.

De stad Hanoi is zowel bedrijvig als gemoedelijk tegelijk. Je komt ogen te kort; overal rijden brommertjes, en de straten zijn vol met winkels, straatverkopers, kleurrijke markten, eerbiedwaardige pagodes en tempeltjes. Opvallend zijn de smalle hoge huizen, de zogenaamde rakethuizen. Het oude centrum, The Old Quarter, staat er vol mee. Dit is dé wijk om lekker rond te slenteren. Elk van de 36 straatjes in deze wijk was bestemd voor één ambacht. Tegenwoordig vind je hier souvenirwinkels en moderne eetcafés tussen de traditionele winkels. In het weekend wordt The Old Quarter omgetoverd tot een avondmarkt. Heel anders is de Franse wijk, met brede straten en grootse Frans-koloniale bouwwerken. Hanoi is een groene stad met veel parken, boomrijke boulevards en meren. Vroeg op, maar erg leuk; ieder ochtend beoefenen de locals Tai Chi aan de oever van het Hoan Kiem meer.

Overnachting in Hanoi, La Belle Vie Hotel ***
Inclusief ontbijt, transfers en binnenlandse vlucht

Dag 15 Hanoi
Excursietip: foodtour

De meeste bezienswaardigheden in Hanoi zijn gemakkelijk te voet te bereiken. Is het erg warm? Kies dan voor een rit per cyclo (fietstaxi) of gewone taxi. De grote Tempel van de Literatuur mag je niet missen. Ook mooi vinden wij de Tran Quoc-tempel aan het West Lake, dit is een van de oudste pagodes van Vietnam. De roerige geschiedenis van Vietnam komt tot leven in het Hanoi Hilton, niet het hotel maar het gevangenismuseum. Achter het mausoleum van Ho Chi Minh is een park waar het 'Huis van oom Ho' staat. In dit eenvoudige huis op palen heeft hij gewoond. Wandel door het park en bewonder de unieke houten éénzuilige pagode; middenin een lotusvijver.

Hou je wel van lekker eten? Boek dan een foodtour! Met een gids wandel je door The Old Quarter. Een heel andere kijk op dit deel van de stad, want nu is je blik gericht op eten. Onderweg wijst de gids je op (voor ons) vreemd voedsel dat verkocht wordt. Hoe avontuurlijk ben je? Wat durf je wel te proeven en wat niet? Daar houdt de gids natuurlijk rekening mee. Je schuift bij verschillende eettentjes aan. Net als de Vietnamezen zit je op een laag krukje. De complex gekruide heerlijkheden van Vietnam worden vers bereid. Smullen! Een aanrader is Bánh mì (het Vietnamese stokbroodje met vlees, paté en groenten). Uiteraard mag een kom Pho, de bekende Vietnamese noedelsoep, niet ontbreken. Echt Vietnamees soul food! Een mooie afsluiter is een kopje Egg Coffee, de zoet Vietnamese koffie met eierdooier en gecondenseerde melk. Met een gevulde buik word je terug naar je hotel gebracht.

Overnachting in Hanoi.
Inclusief ontbijt

halong-2Dag 16 Hanoi - Halong Bay
Slapen op een schip

Jullie gaan vandaag naar de kust. Omdat het een vrij lange rit is, maken jullie onderweg een stop om de benen te strekken en lokale nijverheidsactiviteiten te bekijken (kopen niet verplicht!). Na aankomst aan boord van de boot worden jullie welkom geheten en krijgen jullie een heerlijke lunch. Daarna varen jullie naar de mooie Sung Sot grot en kunnen jullie lekker zwemmen en relaxen op het mooie strand van Titov eiland. Wil je wat actievers doen, dan kan je naar de top van de heuvel op het eiland klimmen, van waaruit je een prachtige uitzicht hebt op Halong Bay. Teruggekomen aan boord kan lekker relaxen op het zonnedek en genieten van het kristalheldere water van de duizenden spectaculaire kalkstenen eilandjes van Halong Bay. ’s Avonds wordt het diner aan boord geserveerd en kan je nog even genieten van de prachtige omgeving.

Overnachting in Halong Bay op een schip van Indochina Junk ***
Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfer en excursies tijdens cruise

Dag 17 Halong Bay
Nog een extra dag in Halong Bay

Heerlijk ontspannen! Na het ontbijt word je naar een eilandje met een lekker zandstrand gebracht. Hier kun je gaan zwemmen, maar ook gaan kajakken! Gelukkig zijn er niet veel golven in zee, en kun je rustig peddelend de mooie omgeving verkennen. Spannend; vaar onder de rotsen door naar een binnenmeer. Het lijkt wel een sprookje! Terug op het strandje staat de barbecue al aan. Dat wordt smullen! Na de lunch ga je terug naar boot. Zoek een bedje uit op het zonnedek terwijl de boot langzaam verder vaart. Voor het donker wordt, ga je nog op ontdekkingstocht in een grot. Dat is best spannend. En dan is het alweer tijd om aan te schuiven in het restaurant aan boord. 

Overnachting in Halong Bay.
Inclusief ontbijt, lunch, diner en excursies tijdens cruise

Roeibootjes varen door Tam Coc bij Ninh BinhDag 18 Halong Bay – Ninh Binh
Van de natte naar de droge Halong Bay

Voor de vroege vogels is er Tai Chi om 6 uur in de ochtend! Na het ontbijt kan je nog even kajakken en daarna vaar je met de boot door de mooie wateren langs drijvende vissersdorpjes en mooi gevormde rotspartijen. Aan boord kan je als je het leuk vindt nog een kooklesje krijgen en genieten van een lekkere lunch, terwijl jullie weer terugvaren naar de pier. Van daaruit worden jullie naar Ninh Binh gebracht, ook wel Halong Bay op het droge genoemd. Waarom? Dat ga je nu zelf zien!

In Ninh Binh rijst het groen begroeide karstgebergte steil uit het landschap met rijstvelden en waterwegen op. Bijzonder mooi! Een boottochtje door dit gebied is daarom ook een must. In de provincie Ninh Binh, ligt ook de stad Ninh Binh. Dit is een grote stad met een relatief klein centrum met wat restaurantjes én de opstapplaats voor de boottochtjes naar Tam Coc (letterlijk vertaald: drie grotten). Naast Tam Coc zijn er ook andere plaatsen waar de roeibootjes klaarliggen om je door het prachtige landschap te vervoeren. Een leuk weetje is dat de dijk die Ninh Binh beschermt tegen overstromingen met behulp van Nederlandse kennis is aangelegd.

Overnachting in Ninh Binh, Tam Coc Ricefields ***
Inclusief ontbijt, brunch, transfer en excursies tijdens cruise

Dag 19 Ninh Binh
Per roeiboot door Tam Coc

Je gaat varen bij Tam Coc. De locals roeien hier nog op de traditionele manier: met hun voeten! Je hoeft gelukkig niet zelf te roeien, al mag je het wel even proberen. Je vaart door een landschap van rijstvelden en weelderig begroeide kalkstenen rotsen. De boot vaart ook door drie grotten. Spannend! Aan het eind van de boottocht staan de fietsen klaar. Je maakt een ontspannen fietstocht via een rustig weggetje door de landelijke omgeving naar Bich Dong (de groene grot). Beklim de steile trappen naar de grot. Al fietsend kom je gemakkelijk in contact met de vriendelijke mensen. Je ziet waterbuffels die gewoon over straat lopen. Het fietsen duurt een uurtje of langer als je dat wil.

Overnachting in Ninh Binh.
Inclusief ontbijt, boottocht en fietstocht

Dag 20 Vertrek Ninh Binh

Jullie laatste dag in Vietnam is alweer aangebroken. Jullie worden naar het vliegveld van Hanoi gebracht voor de vlucht terug naar huis.

Inclusief ontbijt en transfer

Vervoer

 • Transfers
 • Binnenlandse vluchten
 • Boot naar en van Whale island

Reisduur

 • 20 dagen/19 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Overige vermelde maaltijden
 • Vermelde excursies
 • Vermelde transfers en boottochten
 • Binnenlandse vluchten Ho Chi Minh City - Nha Trang, Nha Trang - Danang, Hue - Hanoi
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Verzekeringen
 • Overige maaltijden en excursies
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.