3-daagse bouwsteen Avontuur in de grotten van Phong Nha

In Phong Nha National Park is van alles te beleven. Ga zwemmen in een meer, kajakken door een grot, wandelen door de jungle of fietsen langs rijstvelden. Durf je het aan om via een zipline naar de Dark Cave te zoeven? Of ga je varen door de Phong Nha Cave of wandelen door de Paradise Cave? De verkenning van twee grotten is inbegrepen. Je mag zelf kiezen welke van de drie.

 • Zoeven over een zipline
 • Kajakken door een grot
 • Kruipen door de Vinh Moc tunnels
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Phong Nha
Dag 2 Phong Nha
Dag 3 Phong Nha - Hue

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 260 per persoon
 • Kind 2 t/m 17 jaar: vanaf € 200 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Boten voor Phong Nha CaveDag 1 Phong Nha
Zwemmen en kajakken in het meer

Vanaf het treinstation of de luchthaven van Dong Hoi word je naar Phong Nha gebracht, een rit van ongeveer een uur. Al snel laat je de stad achter je, en rij je door jungle-gebied. Het avontuur kan beginnen! Je verblijft aan de oever van een meer. Pak één van de kajaks, en ga lekker peddelen en zwemmen in het meer. Waterpret gegarandeerd.

Diepe valleien, bossen, bergen van karststeen en meer dan 300 grotten wachten erop om verkend te worden in Phong Nha National Park. Er zijn kilometers ondergrondse gangen en rivieren met indrukwekkende stalactieten en stalagmieten. Voor Boeddhisten zijn de Phong Nha-grotten een bedevaartsoord, vanwege de tempels en inscripties van de oude Chams. Eeuwen later dienden de grotten als ziekenhuis en munitiedepot voor de Amerikanen tijdens de Vietnamoorlog. Tegenwoordig zijn de grotten een toeristische trekpleister. Een aantal grotten is opengesteld voor bezoek. In de natuur van Phong Nha National Park is het ook mooi wandelen of fietsen door de jungle en rijstvelden. Of stap in een kajak om in alle rust over smalle riviertjes te peddelen.

Overnachting in Phong Nha, Lakehouse Resort ***
Inclusief transfer

Phong Nha excursieDag 2 Phong Nha
Op avontuur in twee grotten

Vandaag bezoek je twee van onderstaande drie grotten. Geef je keuze vooraf aan ons door. Voor tieners is de Dark Cave een aanrader, hier zoef je van een zipline en ga je kajakken en zwemmen in de grot. Zijn de kids nog wat jonger, dan raden we een combinatie van de Paradise Cave en de Phong Nha Cave aan.

Paradise Cave:
De Paradise Cave is de langste droge grot in heel Azië. De weg ernaartoe is al leuk. Met een treintje rij je vanaf de parkeerplaats bijna helemaal naar de entree. Daar moet je nog wel even klimmen door de jungle over een goed begaanbaar pad. En dan sta je bij de ingang van de grot. Via een houten trap daal je af de enorme ruimte in. Er is een dim verlicht houten wandelpad aangelegd die je dieper de grot in voert. De door de natuur gevormde rotsen hebben vreemde vormen; maak er een spel van om hier zoveel mogelijk dieren in te herkennen. Boven je hangen echte vleermuizen, het zijn er duizenden.

Dark Cave:
Waaghalzen en avonturiers opgelet! De Dark Cave is op twee manieren te bereiken: peddel er per kajak naartoe of roetsj per zipline naar de entree. Grote kans dat je nat wordt, dus trek badkleding aan. Binnen in de grot is het glibberig van de modder. Deze modder is goed voor de huid, dus neem een modderbad! Peddel met je kajak ook weg van de grot, naar rechts. Daar is het rustig en ben je vrijwel alleen in de natuur. Geniet hier van de weelderig begroeide karstbergen om je heen. Grote kans dat jullie de verleiding niet kunnen weerstaan om in het heldere water te springen.

Phong Nha Cave:
Per houten motorboot pruttel je over de rivier naar de Phong Nha grot. Je ziet waterbuffels op de groene oevers, dorpjes, kerken en op de achtergrond prachtig groen karstgebergte. Na een half uurtje kom je bij de ingang van de 'grot van Tanden en Wind'. Hier worden de roeispanen gepakt om je rustig door de spectaculaire grot met gigantische stalactieten en stalagmieten te peddelen. De mooiste formaties zijn verlicht, wat deze tocht een sprookjesachtig tintje geeft. De boot vaart ongeveer een kilometer de grot in, en keert daarna om. Halverwege de terugweg kun je uitstappen om op je eigen tempo terug te wandelen naar de uitgang van de grot.

Overnachting in Phong Nha.
Inclusief lunch, transfers, Engelssprekende gids en entreegelden tot twee grotten.

Vinh Moc TunnelsDag 3 Van Phong Nha naar Hue
Kruipen door de Vinh Moc tunnels

Een geschiedenisles op route naar Hue. Ongeveer op de helft van de route liggen de Vinh Moc tunnels. Deze tunnels liggen diep verscholen, aan zee, in de Vietnamese gedemilitariseerde zone. Dit is de zone waar de scheiding tussen Noord en Zuid-Vietnam was tijdens de oorlog. De Vinh Moc tunnels waren de enige bescherming voor de Vietnamezen toen de stad Vinh met de grond gelijk werd gemaakt. De tunnels zijn duizenden meters lang en drie verdiepingen hoog. Hele families leefden hierin, sommigen wel drie jaar lang. Er zijn familiekamers (donkere gaten van 2 bij 4 meter), ziekenbedden, keukens en een ontmoetingsruimte. Omdat de tunnels bedoeld waren om in te leven, zijn ze wat ruimer en hoger dan de bekende Cu Chi tunnels. De kids kunnen wel rechtop lopen, maar als je boven de 1.65 bent moet je wel bukken. Het is heel spannend om een wandeling door de tunnels te maken. Iets te spannend? Het hoeft natuurlijk niet. Ook boven de grond is er genoeg interessants te zien. Volgende stop is de Hien Luong-brug over de Ben Hai rivier (de rivier was de officiële grens tussen Noord en Zuid-Vietnam). Wandel over de in twee kleuren geschilderde stalen brug (blauw aan de noordzijde, geel aan de zuidzijde); het is een symbool van de hereniging. Bij de brug is ook een klein museum waarin een duidelijk beeld wordt geschetst van de oorlog in deze regio. Er hangen wel schokkende foto’s, dus niet voor kinderen van alle leeftijden geschikt.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

Vervoer

 • Transfers op dag 1 en 2
 • Privé-auto/busje met chauffeur op dag 3

Reisduur

 • 3 dagen / 2 nachten

Inclusief

 • Transfers op dag 1 en 2
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijten
 • Lunch op dag 2
 • Excursie naar twee grotten op dag 2
 • Privé-auto/busje met chauffeur op dag 3

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Overige maaltijden & excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.