3-daagse homestay in Vietnam

Een unieke kans om het echte leven in Vietnam van dichtbij mee te maken! Geen drommen toeristen hier, maar een vriendelijke bevolking die je met open armen zal ontvangen in hun dorp. Uniek ook, omdat wij een van de weinigen zijn die deze homestay aanbieden. Wil je dus echt iets anders dan anders, dan is dit je kans!

 • Ontdek het echte leven in Vietnam, ver weg van het massatoerisme
 • Fietsen langs rijstvelden en ontmoetingen met locals
 • Helpen op het land en in de keuken
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Hanoi - Ken dorp
Dag 2 Ken dorp
Dag 3 vertrek

Reissom

 • Prijs per volwassene: vanaf € 245 per persoon
 • Prijs per kind 2 t/m 11 jaar: vanaf € 195 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Hanoi - Ken
Na het ontbijt halen onze gids en chauffeur je op bij je hotel en brengen jullie naar Ken Village in de provincie Bac Giang (60 km van Hanoi). Onderweg maken jullie een stop om te leren hoe je "Banh Da" maakt, een soort traditionele rijstcake wat een specialiteit is in deze provincie. Vervolgens bezoek je de eeuwenoude Vinh Nghiem-pagode die werd gebouwd tijdens de Ly-dynastie (1010-1028). De pagode heeft een prachtige architectuur, mooi om daar even een stop te maken! Daarna reizen jullie door naar de homestay in het dorp Ken, een typisch Vietnamees dorp in een landelijk gebied waar je geen toeristen vindt en waar de mensen buitengewoon vriendelijk zijn. Dit is een unieke kans om het echte Vietnam te ervaren. Na aankomst krijg je een lekker koffietje of ander drankje en leer je meer over het gezin.

Na de lunch met lokale gerechten, kan je even relaxen je klaarmaken voor een leuke middagactiviteit. Jullie gaan fietsen door het dorp om het dagelijkse leven van de dorpelingen te zien en peddelen verder naar de rijstvelden om de landbouwactiviteiten te zien. De bewoners zullen jullie een hartelijk welkom geven en via de gids kan je met hen communiceren of foto's met hen maken. Een superleuke ervaring! Daarna fietsen jullie terug naar je gastgezin en is er tijd om te leren hoe je echte Vietnamese loempia’s maakt. Geen zin om te koken, dan ga je lekker genieten van de mooie omgeving.
Het diner wordt smullen met heerlijke Vietnamese gerechten en lokaal bier of rijstwijn voor de ouders en fris voor de kinderen. Na het diner kan je nog even gezellig samen zijn met het gastgezin of de dorpelingen die misschien wel langskomen.

Dag 2 Ken en San village
Er staat jullie weer een leuke dag te wachten vandaag. Na een lekker ontbijtje pakken jullie de fiets weer om naar de grootste lokale markt in de regio te gaan in het dorp San.
Je kunt zo lang als je wilt in het dorp doorbrengen en vervolgens enkele lokale families bezoeken. De gids zal jullie helpen met de vertaling. Jullie lunchen in een lokaal restaurant en gaan daarna terug naar jullie homestay gezin om even te relaxen. ’s Middag maken jullie een wandeling naar het rijstveld waar jullie de handen uit de mouwen gaan steken om mee te helpen op het land. Er zijn veel landbouwactiviteiten, afhankelijk van het seizoen, zoals ploegen met koeien, rijst planten, rijst oogsten, groenten verbouwen,  groenten water geven, enz. Na het diner kan je naar het dorpscentrum om een potje volleybal te spelen of lekker ontspannen bij de homestay.

Dag 3 vertrek
Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen. Jullie worden afgezet op het Lan Mau treinstation. Vandaar is het een rit van ongeveer 30 minuten per trein naar Cam Ly treinstation. Dit is een lokale trein (markttrein) die regionale landbouwproducten, kippen, eenden etc. naar Halong vervoert. Passagiers zijn er niet veel en een stoel vinden zal ook niet makkelijk zijn, maar een onvergetelijke ervaring zal het zeker worden! Het is een kans om het echte leven en het prachtige landschap onderweg te zien. Bij station Cam Ly stappen jullie uit de trein en eindigt deze bouwsteen. Vanaf hier kan je verder reizen naar Halong Bay of terug naar Hanoi.

Vervoer

 • Auto/trein

Reisduur

 • 3 dagen/2 nachten

Inclusief

 • Transfer van Hanoi naar Ken village
 • 2 overnachtingen inclusief ontbijt, lunch en diner
 • Activiteiten zoals aangegeven met Engelssprekende gids
 • Treinrit naar Cam Ly

Exclusief

 • Overige activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.