4-daagse bouwsteen Logeren bij de locals

Ontmoet de locals van de bergen. Te voet verken je de regio rond het bergstadje Sapa. De paden voeren langs rijstterrassen, riviertjes met waterraderen en door dorpjes waar de locals nog in kleurrijke klederdracht rond lopen. Je slaapt zelfs een nachtje bij de locals in een homestay. De reis naar de bergen is ook een groot avontuur: je reist per nachttrein vanuit Hanoi naar de bergen!

 • Per nachttrein naar het noorden
 • Twee dagen wandelen
 • Slapen in een homestay
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 nachttrein Hanoi – Lao Cai
Dag 2 Lao Cai - Sapa
Dag 3 Sapa - Ta Van
Dag 4 Ta Va - Hanoi

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 320 per persoon
 • Kind 2 t/m 17 jaar: vanaf € 260 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Heen met de trein naar Sapa, hoog in de bergen in het noorden van Vietnam.Dag 1 Vertrek Hanoi
Een nachtje in de trein

Onze tip: start deze avond in één van de restaurantjes in het centrum van Hanoi voor een goede maaltijd. Later op de avond word je per transfer naar het treinstation gebracht. Met de nachttrein reizen jullie van Hanoi naar de noordelijke bergen. De trein vertrekt laat in de avond. Als je Hanoi uitrijdt is het donker en ziet u vooral omtrekken van de schaars verlichte bebouwing. Als er op de deur van uw coupé wordt geklopt is de kans groot dat het de catering is om jullie een drankje en wat te knabbelen te verkopen. De trein komt op gang, remt af, komt weer op gang, remt af, en zo gaat het maar door. Het wiebelt, piept en kraakt; een bijzondere ervaring!

Er gaan vier bedden in een coupé, dus als jullie gezin uit vier personen bestaat is de coupé helemaal voor jullie alleen. En is je gezin groter, of kleiner, dan heb je de keuze om de coupé te delen met andere reizigers of helemaal privé af te huren.

Overnachting in de trein.
Inclusief transfer

Prachtige rijstvelden in het noorden van Vietnam.Dag 2 Van Lao Cai naar Sapa
Hoog in de bergen

Vroeg in de ochtend wordt er op de deur geklopt. ‘Over een uurtje bent u in Lao Cai’ roept de conducteur in zijn beste, vrijwel onverstaanbare, Engels. Een kopje koffie of thee wordt ingeschonken om even rustig wakker te worden. Je trekt de gordijnen open, en ….. wat is het groen! Een enorm verschil met de stad Hanoi waar vandaan je gisteren bent vertrokken. Je bent in de noordelijke bergen. Hier vooral ruimte, rijstterrassen en af en toe een dorpje waar de locals nog in klederdracht rondlopen. Waterbuffels staan in de velden, mensen met Vietnamese punthoedjes werken in het veld. Je kijkt je ogen uit. En dit is nog maar het begin.

Bij aankomst van de trein wordt je opgewacht door een chauffeur. Eerst is het tijd voor een ontbijt in een van de restaurantjes vlakbij het station. Kies je voor de Vietnames Pho (een soort noodlesoep) of toch voor een stokbroodje? Dan in de auto voor de rit naar Sapa. Of eigenlijk net buiten Sapa, naar de lodge midden tussen de rijstterrassen.

Deze middag is er niets gepland. Neem de tijd om alvast een eerste wandeling te maken langs rijstterrassen, riviertjes met bamboe waterraderen en watervallen. Of bezoek het rommelige bergstadje Sapa, ooit door de Fransen gesticht als vakantieoord vanwege het koelere klimaat hoog in de bergen. De stad ligt op 1600 meter hoogte, tegen de oostelijke helling van het Hoang Liengebergte. Hellende straatjes en steile trappen verbinden de diverse niveaus met elkaar. Dagelijks komen bergvolkeren uit de wijde omgeving naar Sapa om hier hun goederen te verhandelen. Onze tip: stap in de kabelbaan naar de top van de hoogste berg van Indochina: de Frasipan. In zo’n 20 minuten zweeft u naar ruim 3000 meter hoger. Steeds hoger, en hoger, over de vallei van Muong Hoa. Wat een uitzicht!

Overnachting bij Sapa, Sapa Eco Bungalows ***
Inclusief ontbijt en transfer

Onderweg kom je de kinderen uit de dorpen tegen. Ze zoeken contact met de toeristen.Dag 3 Van Sapa naar Ta Van
Meet the locals

Te voet verken je de regio rond Sapa. Je wandelt naar de Muong Hoa-rivier. Eerst over de verharde weg, maar al snel daal je af via een smal pad de vallei in. Neem de tijd om goed om je heen te kijken en de weidse uitzichten over de bergen met rijstterrassen in je op te nemen. Vandaag wandel je zo’n 15 kilometer, over vrij vlakke paden. Het tempo is rustig. Omdat je alleen met je gezin wandelt kun je de zwaarte met je gids afstemmen. Als nodig kan de route ook ingekort worden. In de vallei wandel je naar een dorp waar de H’mong leven, de grootste minderheid in het gebied rondom Sapa. Ze zijn trots op hun cultuur en houden hun tradities zoveel mogelijk in stand. Zo hebben ze hun eigen taal en dragen (bijna) allemaal nog hun traditionele indigoblauwe kleding. Door naar het dorp Ta Van, je eindbestemming van vandaag. In Ta Van wonen de Giay, een kleine bergstam. Slenter nog rustig rond door het dorp voordat je de homestay waar je verblijft opzoekt.

Deze avond verblijf je bij een lokale familie in een homestay. Vaak is dit een slaapzaal voor toeristen op het erf van de lokale familie. Eenvoudig, maar wel een goede manier om dichtbij de locals te komen. Als je het leuk vindt, mag je de gastvrouw deze avond helpen de maaltijd te bereiden. Vraag je gids voor je te tolken.

Overnachting in een homestay in Ta Van
Inclusief ontbijt, lunch, diner en Engelssprekende gids.

Kinderen onderweg spelend op een brug in Noord-VietnamDag 4 Van Ta Van naar Hanoi
Wandelen langs rijstterrassen

Wandelschoenen aan en de paden op naar het dorp Giang Ta Chai. Thuis van de bergstam de Rode Dao. De dames dragen kleurrijke kleding waarop munten zijn genaaid. Om hun hoofd dragen ze een rode shawl. Bij de waterval in het dorp gaan de schoenen even uit, en neem je een welverdiende pauze. Verder door de velden, over de Muong Hoa-river naar Su Pan. Daar wacht je chauffeur op je om je terug te brengen naar Sapa. De wandeling van vandaag is in totaal circa 10 kilometer. Rond het middaguur ben je weer in Sapa. Hier heb je nu de tijd om zelf rond te wandelen, naar de dagelijkse markt en het Frans-koloniale kerkje, en om te lunchen. Halverwege de middag vertrekt de minibus vanuit Sapa. Samen met andere reizigers reis je in ongeveer 6 uur naar Hanoi.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids en transfer per minibus

Vervoer

 • Transfers (privé en per minibus)

Reisduur

 • 4 dagen / 3 nachten

Inclusief

 • Treinreis Hanoi – Lao Cai
 • Vermelde transfers
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Lunch en diner op dag 3
 • Engelssprekende gids op dag 3 en 4

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Overige maaltijden & excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.