5-daagse bouwsteen Meet the locals in Thailand

Een superleuke bouwsteen die je meeneemt naar een minder bekend gedeelte van Thailand. Je gaat naar een tentenkamp, gelegen in de provincie Loei in het dorpje Wang Saphung. De farm voorziet volledig in de eigen behoeften. Ze hebben geen elektriciteit (enkel wat solar panels) en ze pompen hun eigen water op uit de grond. Het is verbazingwekkend om te zien hoe ze zoveel dingen zelf nog kunnen doen. Je ziet weinig tot geen toeristen in het dorpje en de dorpsbewoners zullen je van harte verwelkomen. Sommige nodigen je zelfs uit om hen thuis te bezoeken, of ze willen graag met je op de foto. Je fietst langs rijstvelden en ziet hoe het leven op het platteland nog is. Je bezoekt mensen thuis en kinderen op de kleuterschool. In de avond kan je genieten van een romantisch kampvuur en met wat geluk zie je een prachtige zonsondergang.

 • Ontdek een unieke kant van Thailand
 • Maak contact met de locals
 • Unieke accommodatie op een adembenemende plek
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Little Kun Ming & Phu Pa Po
Dag 2 Dorpsverkenning + Huay Krating
Dag 3 Chiang Khan
Dag 4 Chiang Khan + Kaeng Kud Khoo
Dag 5 Chiang Khan - Sukhothai

Reissom

 • Prijs op aanvraag

Dag 1.  Little Kun Ming & Phu Pa Po
Vandaag reizen jullie naar Loei. Een mooie bergachtige provincie met landelijke routes en uitzichten. Onderweg bezoek je Little Khun Ming waar torenhoge kalksteen rotsen hoog boven de rijstvelden uitsteken. De klim, die goed te doen is, zal worden beloond met een adembenemend uitzicht over het miljoenen jaar oud zijnde karststeen gebergte. In de middag bezoek je het schilderachtige Phu Pa Po, dat bestaat uit een aantal mooie uitzichtpunten over de bergen. De route er naar toe is wel zeer lokaal: met een trekker word je langs de diverse uitzichtpunten gebracht. Het laatste stukje kun je zelf lopen naar een uitzichtpunten met uitzicht rondom op 800m boven zeeniveau. De temperatuur is hier aangenaam. Dit is een mooie rustige en romantische locatie. Met wat geluk krijg je een mooie zonsondergang te zien.

Dag 2.  Dorpsverkenning + Huay Krating
's Ochtends wordt een lekker ontbijtje geserveerd in de mooie omgeving van de farm. Je maakt een fietstour door het dorp. Je ziet weinig tot geen andere toeristen. De Thaise dorpsbewoners zullen graag een praatje met je maken of een foto met je maken. Je fietst op je gemak door het dorp en langs de rijstvelden. Je ziet het lokale boerenleven  en je bezoekt de mensen thuis in hun traditionele houten huizen. Op schooldagen bezoek je de kleuterschool. Je rijdt door naar het Huay Krating bergmeertje in een mooie bergachtige omgeving. De Thai noemen dit gebied graag "little Switzerland". Bij een uitzichtpunt is gelegenheid om foto’s te maken. Aangekomen bij het meer ga je aan boord van een zogenaamd "house raft", een drijvend overdekt vlot. Een longtailboot zal je het meer op brengen. Daar heb je tijd om te relaxen, zwemmen en te genieten van de rust en het mooie landschap. Lees een boekje, neem een duik in het meer of sluimer lekker weg in de schaduw. Als je eten of drinken wilt bestellen dan hijs je een wit vlaggetje, dan komt een boot jullie bestelling opnemen. Jullie overnachten vandaag weer bij tentenkamp.

Dag 3.  Chiang Khan
Na opnieuw een prima ontbijt in de vredige omgeving rond de farm zeggen jullie de Thaise gastfamilie vaarwel en reizen jullie door naar Chiang Khan, een van de meest authentieke dorpjes van Thailand. Chiang Khan ligt aan de Mekong rivier en neemt je mee terug in de tijd. Mooie teakhouten guesthouses en woningen geven je een goed idee over de easy going way of life in dit deel van Thailand. Het dorpje kan al wandelend worden verkend. Chiang Khan heeft kleine restaurantjes en winkeltjes en een unieke atmosfeer. Je overnacht in een mooi boutique hotel.

Tip: een leuke en actieve verlenging van je Isaan reis is een 1- of 2-daagse excursie naar het nabijgelegen nationale park Phu Kradung. Dit kan vanuit Chiang Khan of vanuit het Sirila kamp worden gedaan. Dit is een licht tot matig inspannende bergwandeling door een mooi natuurgebied en zeer geschikt voor actieve tieners.

Dag 4.  Chiang Khan + Kaeng Kud Khoo
's Morgens vroeg, net na zonsopgang, nemen jullie samen met de Thaise dorpsbewoners deel aan een boeddhistisch ritueel. Het guesthouse zal jullie uitleggen wat het inhoudt en wat jullie rol zal zijn. Je doneert een ochtendmaal aan de voorbijlopende monniken, een mooie manier om de dag te beginnen! Zelf ontbijt je in een klein lokaal restaurant, waarna je een boottocht gaat maken over de Mekong rivier naar Kaeng Khud Khoo, een van de mooiste uitzichtpunten over de machtige Mekong rivier. Je luncht met uitzicht over de Mekong en over het aan de overkant gelegen Laos.Na deze leuke tocht wordt je teruggebracht naar Chiang Khan, waar je nog even lekker kan relaxen en kan genieten van de omgeving.

Dag 5.  Chiang Khan - Sukhothai 
Je reist van Chiang Khan door naar Sukhothai. De route gaat over prima wegen met schitterende panorama's. Onderweg maak je een stop bij de mooie Wat Sorn Phra Kaew tempel. Ook dit is weer een pareltje, onbekend bij het grote publiek maar een indrukwekkende boeddhistische tempel midden in de natuur. Je hebt een picknick lunch in het mooie natuurpark Thung Salaeng Luang nabij de Kaeng Sopha watervallen. In de middag kom je aan in Sukhothai. Daar aangekomen eindigt deze bouwsteen.

Vervoer

 • Transfers met auto/minibus met chauffeur

Reisduur

 • 5 dagen/ 4 nachten

Inclusief

 • Vier overnachtingen inclusief ontbijt
 • Diner op dag 1 en 2
 • Excursies inclusief vervoer, met Engelstalige gids

Exclusief

 • Overige maaltijden en excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.