5-daagse bouwsteen Op je gemak door Sarawak

Tijdens deze bouwsteen ga je op ontdekkingstocht in Sarawak, Borneo! Vanuit de gezellige stad Kuching, met overal beelden van katten, maak je dagtochten de natuur in. Je spot neusapen, neushoornvogels, orang-oetans, dolfijnen en vele ander diersoorten in het wild.

 • Ontdek de prachtige natuur
 • Verbaas je over alle dieren die je zult zien
 • Ga kajakken door de jungle
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

dag 1 Kuching
dag 2 Kuching – Dagtour Bako National Park
dag 3 Kuching – Dagtour orang-oetans en kanotocht
dag 4 Kuching – Dagtour Santubong Rivier
dag 5 Vertrek

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 340 per persoon
 • Kind 2 t/m 11 jaar: vanaf € 240 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. van gezinssamenstelling

Dag 1 Kuching
Op ruim twee uur vliegen van Kuala Lumpur ligt Kuching, de belangrijkste stad in de staat Sarawak, Borneo! Sarawak, het 'land van de neushoornvogels', is de grootste van de dertien staten van Maleisië. Hier wonen voornamelijk inheemse stammen met verschillende culturen, wat een verschil is met bv West Maleisië. Kuching - wat 'kat' in het Maleis betekent ligt aan de oever van de Sungai Sarawak. Er zijn enkele interessante musea, een levendige weekendmarkt, een gezellige boulevard en historische bezienswaardigheden, zoals de verzameling van mooie koloniale winkel huizen en Chinese tempels in Chinatown.

Dag 2 Kuching – Dagtour Bako National Park
Vanochtend gaan jullie per transfer naar de steiger waar de boten vertrekken naar Bako. Onderweg zie je al de vreemde rotsformaties waar Bako bekend om is. Bako ligt op een schiereiland met veel verschillende soorten planten, het is een van de beste plaatsen in Sarawak om wilde dieren te spotten. Kijk uit voor neusapen (alleen te vinden in Borneo), langstaart Makaken, Zilver-blad Monkeys, varanen, wilde varkens, blauwe krabben en vele vogelsoorten. Het is hier een afwisseling van regenwouden en mangrovebossen, heide en moeras, klif en strand. En let op voor vleesetende planten…. Er zit een lunch inbegrepen. Op het eiland lopen diverse mooie korte en lange wandelingen, zorg dus voor stevige schoenen, zonnebrand en anti-muggenmiddel!

Dag 3 Kuching – Dagtour orang-oetans en kajakken
Vandaag beginnen jullie met een bezoek aan het Semenggoh Wildlife Center, waar jullie de orang-oetans zullen zien. Semenggoh ligt op ongeveer 30 minuten ten zuiden van Kuching. Bij Semenggoh worden orang-oetans opgevangen die bijvoorbeeld voorheen als huisdier werden gehouden. De apen leren hier om weer te wennen aan hun natuurlijke leefomstandigheden zodat ze later weer terug de jungle in kunnen. Je bezoekt het centrum tijdens voedertijd omdat je dan de grootste kans hebt om de orang-oetans te zien. Daarna stappen jullie in een kajak voor een mooie tocht over de rivier. Je peddelt langs massieve limestone rotsformaties, spelonken en grotten, dwars door het regenwoud. Wat dacht je van even uit de kajak om te zwemmen? Bij Kampung Danau wordt gestopt voor een lunch.

Dag 4 Kuching – Dagtour Santubong Rivier
Vroeg in de ochtend of later op de middag rijden jullie naar het dorpje Santubong. Jullie maken een boottocht door de mangrovebossen. Afhankelijk van het tij zie je bv modderkruipers, krabben, krokodillen en apen. In de buurt van de monding van de rivier heb je een grote kans om de Irrawaddy dolfijn te spotten. Hij ziet er een beetje anders uit dan de dolfijnen die je kent. De Irrawaddy dolfijn is genoemd naar de Irrawaddy rivier, de belangrijkste rivier van Myanmar. Hij komt niet alleen daar voor, maar ook nog in enkele andere rivieren in Zuidoost-Azië, en je vindt ‘m soms zelfs in ondiepe kustwateren en mangroves. Het is dus een zoetwaterdolfijn die soms ook in zout water leeft. De rest van de dag kunnen jullie het centrum van Kuching zelf verkennen of een heerlijke duik nemen in het zwembad van de accommodatie.

Dag 5 Vertrek
Vandaag verlaten jullie het mooie Sarawak. Jullie worden naar de luchthaven van Kuching gebracht. Hier eindigt deze bouwsteen van Borneo.

Vervoer

 • Transfers

Reisduur

 • 5 dagen/ 4 nachten

Inclusief

 • 4 overnachtingen inclusief ontbijt
 • Transfer van en naar de luchthaven
 • Alle tours onder begeleiding van een Engelstalige gids
 • Lunch op dag 2 en 3

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Overige uitgaven en fooien
 • Overige maaltijden

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.