5-daagse bouwsteen Op safari in malariavrij-gebied

Veilig met de jongste op een safari? Dan is deze reis wat voor jullie. Deze reis staat namelijk helemaal in het teken van het bezoeken van de malariavrije en kindvriendelijke parken Pilanesberg National Park en Kololo Game Reserve. Als eerst ga je op bezoek bij Pilanesberg. Dit park was vroeger een vulkaan, maar nu is het een ingestorte krater waar je de gehele Big 5 kan spotten. Vervolgens reis je door naar Kololo, wat een roofdiervrij reservaat is. Door het wisselende landschap in dit park leven er vele soorten dieren, van wilde zwijnen tot aan stokstaartjes.

 • Bezoek malariavrije parken
 • Ga op kindvriendelijke game drives
 • Geniet dichtbij van wilde dieren
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Pilanesberg
Dag 2 Pilanesberg
Dag 3 - 5 Kololo
Dag 5 Vertrek Kololo

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1.140 per persoon
 • Kind 2 t/m 11 jaar: vanaf € 850 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Ga op een game drive in PilanebergDag 1 Aankomst in Pilanesberg
Verken Pilanesberg

Welkom in Pilanesberg National Park. Pilanesberg ligt in een malariavrij gebied waardoor het ook met kleine kinderen goed te bezoeken is. Ook is dit park niet heel toeristisch waardoor je niet veel drukte zal ervaren en hierdoor rustig het park kan verkennen. Pilanesberg is een van de parken waar je de gehele big 5 kunt spotten. Vroeger was dit gebied een vulkaan. Nu ligt het park in een krater, met een stuwmeer in het midden welke de wilde dieren als drinkplaats gebruiken.

Op je eerste dag in Pilanesberg National Park ga je in de middag al op je eerste game drive. Misschien kom je meteen al een leeuw of een kudde zebra’s tegen. Jullie gaan samen met een ranger het park verkennen en hij zal jullie helpen met het spotten van de dieren. Na deze avontuurlijke tocht heb je de rest van de dag voor jezelf. Geniet van een duik in het zwembad.

Overnachting in Bakubung Bush Lodge
Inclusief huurauto, game drive en diner

Spot baby neushoorn in PilanesbergDag 2 Pilanesberg
Spot wilde dieren

Goedemorgen! In de vroege ochtend ga je opnieuw een game drive maken om zo meer dieren zoals olifanten en neushoorns te spotten. Ook ontdek je meer van het landschap van het nationale park, zoals de krater waar het park in ligt of het stuwmeer wat midden in het park te vinden is. Misschien zie je hier wel dieren die in deze plas aan het drinken zijn.

De rest van de middag kun je gebruik maken van de faciliteiten van het hotel. Zo kunnen jullie een potje tennis of volleybal spelen. Toch zin om wat meer van de omgeving te bekijken? Ga dan op een wandelsafari met een gids om zo te voet het park te verkennen.

Overnachting in Bakubung Bush Lodge
Inclusief huurauto, game drive, ontbijt en diner

Geniet zelfs me de kleinste van wilde dieren in KololoDag 3 Pilanesberg – Kololo
Ca. 162 km / 3 uur

In de ochtend vertrek je vanaf Pilanesberg naar het Kololo Game Reserve. Dit park staat bekend als een kindvriendelijk reservaat waar ook de jongsten kunnen genieten van game drives. Het Kololo Game Reserve bestaat uit vele soorten landschappen. Zo kun je genieten van bos, savanne, rivier en het rotsachtig heuvelgebied. Door dit veelzijdige landschap leven er ook vele soorten dieren, zoals giraffen, bavianen, antilopen, vogels en zebra’s.

In de middag ga je meteen al op je eerste game drive in dit reservaat. Ontdek dit nieuwe gebied met een gids die jullie naar de beste plaatsen brengt. Daarnaast helpt deze gids je met het spotten van bijvoorbeeld impala’s, wilde zwijnen of zelfs kleinere diersoorten zoals stokstaartjes. Na dit avontuur kun je lekker tot rust komen bij het zwembad die bij de accommodatie zit of een wandeling over een van de paden van dit reservaat maken.

Overnachting in Kololo Game Reserve
Inclusief huurauto, game drive, ontbijt en diner

Ga op een game drive in KololoDag 4 Kololo
Verken Kololo Game Reserve

Vandaag staat weer een dag vol met nieuwe ervaringen op je te wachten. Zo ga je op de vroege ochtend al op verkenning in het reservaat door middel van een game drive. Een game drive vroeg in de ochtend heeft zijn voordelen, bij zonsopkomst is het wild namelijk het meest actief en dit levert de mooiste plaatjes op.

Wanneer je terugkomt van de game drive heb je de hele middag voor jezelf. Zo kun je een stuk fietsen door het reservaat met de fietsen van de lodge. Omdat er geen roofdieren in Kololo zijn kun je hier zelf veilig het reservaat in. Zoek je iets speciaals voor de kinderen? Laat ze dan meegaan op de kids-safari waar ze alles leren over de bush en de dieren. Een ranger gaat met de kinderen op pad en leert hen over hoe het is om een ranger te zijn en hoe je sporen van dieren kunt herkennen. Een leuke en educatieve ervaring!

Overnachting in Kololo Game Reserve
Inclusief huurauto, game drive, kids-safari ontbijt en diner
Geniet van de natuur door middel van een game drive in Kololo
Dag 5 Vertrek Kololo

Je avontuur in de parken zit er alweer op. Hopelijk hebben jullie genoten van al het wild wat hier leeft en rondloopt. Willen jullie samen nog meer van het mooie Zuid-Afrika ontdekken? Neem dan een kijkje bij de bouwsteen Wildkamperen bij het Krugerpark.

Inclusief huurauto en ontbijt

Vervoer

 • Huurauto

Reisduur

 • 5 dagen / 4 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt en diner
 • 5 dagen huurauto
 • Gamedrives
 • Kids-safari

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.