6-daagse stedentrip Marrakech & meer

Tijdens deze unieke stedentrip ontdek je het bruisende Marrakech. Struin door de kleurrijke souks, bezoek mooie paleizen en moskeeën en geniet van het heerlijke eten. De stevige stappers gaan aan om een mooie trekking door het Hoge Atlas gebergte te maken. Als kers op de taart ga je een mooi tripje maken buiten Marrakech met een overnachting in een luxe tent in een woestijnachtig gebied met de bergen op de achtergrond. Verlenging aan het strand is ook mogelijk.

 • Ontdek het bruisende Marrakech
 • Trektocht door het heuvelachtige Imlil
 • Een nachtje in een luxe tent
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Marrakech
Dag 2 Marrakech
Dag 3 Marrakech dagtocht Imlil
Dag 4 Marrakech glamping
Dag 5 Marrakech
Dag 6 Vertrek Marrakech

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 570 per persoon
 • Kind 2 t/m 11 jaar: vanaf € 450 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een reisvoorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Marrakech
Welkom in Marokko!

Na aankomst op het vliegveld in Marrakech worden jullie naar het sfeervolle hotel net buiten het centrum van de stad gebracht. Liever verblijven in het centrum? Ook dat kan! Laat het ons weten.

Voor een eerste kennismaking met de Koningsstad Marrakech ga je deze middag/avond naar de souks van Marrakech en het bruisende middelpunt van de stad, het Djemaa El Fna plein. Vooral ’s avonds is het hier een drukte van jewelste en met de eetkraampjes, muziek, vuurspuwers en slangenbezweerders waan je je zo in de film van Alladin!

Overnachting in Marrakech, Moroccan House Hotel ***
Inclusief transfer

Dag 2 Marrakech
Verken de stad op je gemak

De souks in de medina, de oude binnenstad, mag je zeker niet missen. In dit labyrint van smalle steegjes kom je in een kleurrijke wereld terecht waar allerlei typisch Marokkaanse spullen verkocht worden, van tassen, schoenen en tapijten, tot prachtig houtsnijwerk, lampen en zilverwerk. Iets dieper de souks in zie je in de steegjes achter de winkelstraatjes hoe de spullen nog gemaakt worden. Dit is nog echt handwerk zoals je het bij ons niet meer ziet! Andere mooie bezienswaardigheden in deze geweldige stad zijn de eeuwenoude Koutoubiya moskee, het Bahia paleis en de 14eeeuwse Koranschool Madrasa Ben Youssef. Wil je even weg uit de drukte van de binnenstad? Ga dan naar Jardin Majorelle, prachtige mooie tuinen net buiten het centrum van de stad en eigendom van de inmiddels overleden Yves Saint Laurent. En na al die indrukken is het tijd om te relaxen op een van de dakterrassen van de vele hippe en leuke restaurantjes in de stad, superleuk!

Overnachting in Marrakech.
Inclusief ontbijt

Dag 3  Marrakech
Trekking door de bergen

Vandaag mogen de stevige stappers aan. Jullie worden 's ochtends opgehaald om naar de bergen bij Imlil te gaan. Imlil ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Marrakech en in Imlil zal de gids jullie opwachten. Hij zal jullie de rest van de dag begeleiden tijdens de trekking die jullie gaan maken door het een bergachtige gebied. De gids zal jullie informatie geven over de flora en fauna en over het leven in de Berber dorpjes. Jullie lunchen deze dag in het huis van een local. Op het einde van de middag worden jullie teruggebracht naar Marrakech.

Overnachting in Marrakech.
Inclusief ontbijt, lunch en excursie

Dag 4    Marrakech - Glamping
Een nachtje in een luxe tent

Jullie gaan weer een mooie trip maken en dit keer blijven jullie ook logeren, dus slaapspullen mee! Jullie worden opgehaald van jullie hotel en naar een luxe tentenkamp gebracht, wat op zo’n 35km van Marrakech ligt. Hier overnachten jullie in een mooi ingerichte tent middenin een rotsachtig woestijngebied, met het Atlasgebergte op de achtergrond. Glamping op zijn best! Optioneel kun je allerlei activiteiten doen, zoals quad of buggy rijden, een kamelenrit maken, een trekking maken met een gids of genieten van een lekkere massage.

Overnachting in een luxe tentenkamp buiten Marrakech.
Inclusief ontbijt, diner en transfer

Dag 5    Glamping - Marrakech
Terug naar de stad

Na het ontbijt worden jullie weer terug gebracht naar Marrakech en hebben jullie nog tijd om de stad te verkennen, een leuke fietstocht te maken, te relaxen in de hammam of door de souks te struinen.

Overnachting in Marrakech, Moroccan House Hotel ***
Inclusief ontbijt en transfer

Dag 6    Vertrek Marrakech

Helaas is aan jullie mooie rondreis een einde gekomen. Jullie worden naar het vliegveld van Marrakech gebracht worden voor jullie vlucht terug naar huis.

Inclusief ontbijt en transfer

Vervoer

 • Transfers

Reisduur

 • 6 dagen/ 5 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
 • Overige vermelde maaltijden
 • Vermelde transfers
 • Vermelde excursies
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden en excursies
 • Fooien en overige persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.