7-daagse Gezinsreis hoogtepunten IJsland

Een afwisselende rondreis door het zuiden en westen van IJsland. Dobberen in de Blue Lagoon, een bezoek aan de hoofdstad, en met je eigen huurauto het eiland verkennen. Watervallen, zwarte lavastranden, schattige papegaaiduikers, spuitende geisers en gletsjermeren zie je onderweg. Een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt is het ziplinen bij Vík. Niet te ver vliegen, niet al te lange afstanden rijden en heel veel verschillende dingen zien en doen; een reis met het gezin naar IJsland is ideaal!

 • Kletterende watervallen
 • Diamanten op het strand
 • Spuwende geisers
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Aankomst Reykjavík
Dag 2-3 Reykjavík
Dag 3-4 Golden Circle
Dag 4-6 Vík
Dag 6-7 Hvolsvöllur
Dag 7 Vertrek IJsland

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1.040 per persoon
 • Kind 2 t/m 12 jaar: vanaf € 810 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Heerlijk bijkomen in het warme water van de Blue Lagoon bij Keflafik, IJslandDag 1 Aankomst Reykjavík
Blue Lagoon

Welkom in het magische IJsland! Deze week ontdekken jullie het zuiden en het westen van IJsland.
Vanaf de luchthaven rijden jullie naar de hoofdstad Reykjavík.

Onderweg naar het eerste hotel, meteen al een leuke stop. Even bijkomen in het heerlijke warme water van de Blue Lagoon. Het water in het bad heeft een temperatuur van 38 graden. Doordat het zoute water rijk is aan silicaten en mineralen, is er een laag silicamodder op de bodem van het bad ontstaan, probeer het eens als reinigend masker!
Willen jullie iets anders dan de bekende Blue Lagoon? De Sky Lagoon bij Reykjavík ligt aan de Atlantisch Oceaan, een prachtige plek om te ontspannen.

Reykjavík: wat begon als klein vissersdorpje is nu uitgegroeid tot een moderne hoofdstad met een gezellig centrum en veel gekleurde huizen. Het centrum van Reykjavík is niet heel groot, waardoor bijna alles op loopafstand is. Bekijk de kerk Hallgrimmskirkja vanaf de regenboogstraat Skólavörðustígur, naast de hoofdstraat Laugavegur. Er zijn leuke winkels, maar ook lekkere eetgelegenheden te vinden.

Even wandelen over de promenade voor mooie uitzichten en het kunstwerk Sun Voyager (Sólfarið).

Overnachting in Reykjavík, Reykjavík Lights Hotel ***
Inclusief ontbijt, huurauto, entree Blue Lagoon

Het schiereiland Snaefellsnes met lavavelden, zwarte én gouden stranden, kliffen, vulkanen en warmwaterbronnen, IJslandDag 2 Reykjavík
Snaefellsnes National Park

Een dag op pad met de auto naar het mooie nationale park Snaefellsnes, een miniatuurversie van heel IJsland. Het nationale park omvat veel van de wonderen van IJsland, denk aan de zwarte stranden, bergen, watervallen, kraters en de gletsjer Snaefellsjökull. Tijdens deze dagtrip gaan jullie deze vele natuurlijke wonderen in het park ontdekken. Het gezicht van Snaefellsnes National Park is Kirkjufell in het noorden van het schiereiland.

Rij vooral ook langs de ruige kliffen van Arnarstapi waar verschillende vogels nestelen en het strand Djúpalónssandur, waar ijzeren wrakstukken van een Brits schip uit 1948 liggen. Aan het water ligt een strand van zwarte gladde kiezelstenen: de parels van Djúparlón.

Leuke tip bij terugkomst in Reykjavík: foodtour met een local door de stad.

Overnachting in Reykjavík, Reykjavík Lights Hotel ***
Inclusief ontbijt, huurauto

De gigantische waterval Gullfoss in IJsland.Dag 3 Reykjavík - Golden Circle
Golden Circle

Op naar de wonderen van de Golden Circle! Een prachtige route waar jullie vanuit Reykjavík heen rijden.

In één dag zien jullie enorme watervallen, geisers en bijzondere natuurverschijnselen. Wandel in het gebied rond de breuklijn tussen het Euraziatische continent en het Amerikaanse continent in het Thingvellir National Park, zie de geiser Strokkur water hoog de lucht in spuiten bij Geysir en bewonder de gigantische waterval Gullfoss.

Stop onderweg ook bij Kerið, een vulkaankrater welke 3.000 jaar geleden is ingestort en zich heeft gevuld met een groenblauwe kleur water. En dat alles in één dag!

Overnachting in de Golden Circle, Flúðir Guesthouse **
Inclusief ontbijt, huurauto

Skógafoss, een brede waterval die met veel geweld naar beneden valt, IJslandDag 4 Golden Circle - Vík
Ca. 150 km / 3 uur

Tijd om de Golden Circle te verlaten en over de ringweg de zuidkust te ontdekken. Door het goede wegdek van deze ring is het fijn rijden.

Jullie rijden naar Klaustur. Langs de kust liggen meerdere prachtige watervallen, waaronder Seljalandfoss. Met wat glibberen over de stenen kunnen jullie achter de waterval lopen. Als jullie verder rijden komen jullie langs de volgende waterval: Skógafoss. Deze waterval is een stuk breder en het water komt met veel geweld naar beneden.

Vík, ook wel Vík í Mýrdal, is de meest zuidelijk gelegen plaats van IJsland. Bij aankomst is Víkurkirkja, de kerk bovenop de heuvel, gelijk al te zien. Vlakbij het stadje ligt het zwarte zandstrand Reynisfjara waar de basaltformatie Hálsanefshellir te vinden is. Vanaf het strand zijn de zwarte basaltzuilen in de zee te zien. Ten westen van Reynisfjara ligt Dyrhólaey, vooral bekend om de vele vogels op de kliffen. In de periode van mei tot en met augustus nestelen de papegaaiduikers hier. Spotten jullie deze bijzondere vogelsoort?

Overnachting nabij Vík, Black Beach Suites ***
Inclusief huurauto

Het gletsjermeer Jökulsárlón met het nabijgelegen zwarte strand Breiðamerkursandur in IJslandDag 5 Vík
Gletsjermeer en zwart strand

Een dagtocht naar het bekende gletsjermeer Jökulsárlón in het zuidoosten van IJsland. Op het nabijgelegen zwarte strand Breiðamerkursandur liggen aangespoelde brokken ijs als diamanten te glinsteren in de zon. Het strand wordt daarom ook wel 'Diamond Beach' genoemd. Door het smeltwater van de gletsjer is een lagune ontstaan en de afbrekende brokken ijs van de krimpende gletsjer vormen de diamanten in de zee.

Op de weg naar Jökulsárlón ligt Skaftafell en de 20 meter hoge waterval Svartifoss, ‘zwarte waterval’, onderdeel van het nationale park Vatnajökull. De waterval wordt omgeven door zwart basalt. De waterval is de inspiratie geweest voor Hallgrímskirkja in Reykjavík.

Overnachting nabij Vík, Black Beach Suites ***
Inclusief huurauto

Superspannend!! Ziplinene over de mooie landschappen van IJsland over de heuvels en valleien nabij Vík, IJslandDag 6 Vík - Hvolsvöllur
Ziplinen

Bekijk de mooie landschappen van IJsland vanuit een andere hoek en vlieg via de kabels van ziplines over de heuvels en valleien nabij Vík. Na een uitgebreide instructie over de veiligheid is het tijd om te boven de rivierkloof en over de waterval Hundafoss te vliegen en te genieten van de panoramische uitzichten over het gebied. Tussen het ziplinen door maakt u nog een korte wandeling bij de rotsformatie Grafargil.

Na het vliegen boven IJsland rijden jullie naar Hvolsvöllur. Onderweg nog tijd om rond te kijken? Iets voorbij Vík ligt een vliegtuigwrak aan de kust. Het is een wandeling van 4 km in een desolate omgeving van zwarte lavastenen, begroeid met mos, naar het zwarte strand met het vliegtuigwrak.

Overnachting in Hvolsvöllur, Laekur Hotel ***
Inclusief ontbijt, huurauto, excursie ziplinen (inclusief uitrusting en gids)

Het fotogenieke kerkje Strandarkirkja aan de zuidkust van IJsland.

Dag 7 Hvolsvöllur - Keflavík
Ca. 150 km / 2,5 uur

Het avontuur in IJsland komt deze dag tot een einde. Langs de kust rijden jullie naar de luchthaven. Nog tijd over voordat de vlucht gaat? Stap onderweg dan zeker een keer uit om nog te genieten van de uitzichten vanaf de kust, zoals bij het fotogenieke kerkje Strandarkirkja. Neem ook een kijkje in de kerk! Vlak na het kerkje rijden jullie aan de rand van het Reykjanes Nature Reserve. Sla af en rij naar Krýsuvík, het actiefste heetwaterbronnengebied van het zuidwesten van IJsland en een mooi wandelgebied. Daarna vervolgen jullie de weg naar de luchthaven. Daar leveren jullie de huurauto in.

Inclusief ontbijt, huurauto

Vervoer

 • Huurauto

Reisduur

 • 7 dagen / 6 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen
 • Ontbijten in IJsland
 • Huurauto voor de gehele periode (7 dagen)
 • Excursie: ziplinen vanuit Vík
 • Entree Blue Lagoon

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Overige maaltijden & excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.