Zekerheden van KidsReizen

Wij vinden het belangrijk om jullie een zorgeloze reis te bieden. Dan hoeven jullie alleen nog maar te genieten. Als je kiest voor KidsReizen dan kies je voor de zekerheid van een onbezorgde vakantie. Hoe doen we dat?

ANVR

KidsReizen is een handelsnaam van Special Traffic en daardoor onder ANVR-nummer 5658 van Special Traffic aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen, of ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Op de website ANVR kun je ons lidmaatschap controleren. De reizen op deze website worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-Consumentenvoorwaarden (Reis- en Boekingsvoorwaarden) van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Klik hier om de ANVR-Consumentenvoorwaarden en overige belangrijke informatie te lezen. Op het boekingsformulier moet aangevinkt worden dat je kennis hebt genomen en akkoord gaat met deze voorwaarden en overige ANVR-informatie.

VvKR

KidsReizen is ook aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR-lidnummer: 13003), een belangenvereniging waarbij meer dan 400 reisspecialisten zijn aangesloten. Alle reisspecialisten binnen VvKR staan voor persoonlijke benadering, betrokkenheid en deskundigheid, grote expertise en kennis, reisvoorwaarden en garantieregeling, reizen met respect voor de lokale cultuur, tradities en werkwijzen. Op de website VvKR kun je ons lidmaatschap controleren. Doordat wij hierbij aangesloten zijn bieden wij jou een reisgarantie. Klik hier om die reisgarantie te lezen.

SGR

KidsReizen is aangesloten bij SGR, oftewel Stichting Garantiefonds Reisgelden. KidsReizen is een handelsnaam van Special Traffic en daardoor onder SGR nummer 3813 op naam van Special Traffic aangesloten bij SGR. Op de website SGR kun je ons lidmaatschap controleren. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. De bijdrage SGR bedraagt per 1 januari 2021 €5,- per persoon per boeking.

Calamiteitenfonds

KidsReizen is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Het Calamiteitenfonds dekt de noodzakelijke extra kosten die jullie maken in het geval er tijdens jullie reis een natuurramp is of als er onlusten uitbreken. Wanneer er een calamiteit plaatsvindt, bepaalt het Calamiteitenfonds of dit een uitkeringsvatbare situatie is op basis van de informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat jullie reis moet worden aangepast. Als jullie reis afgebroken moet worden dan vergoeden zij niet genoten reisdagen. Het Calamiteitenfonds doet geen uitkering voor reizen die nog niet aangevangen zijn. De dekking van het Calamiteitenfonds omvat alle door KidsReizen geboekte reisonderdelen. Als je een deel van de reis en/of de tickets zelf hebt geboekt, dan vallen deze onderdelen niet onder de dekking. De bijdrage Calamiteitenfonds bedraagt €2,50 per boeking. Meer informatie kun je terugvinden op de website van het Calamiteitenfonds.

Annuleringsvoorwaarden

Wat jammer! Jullie reis moet geannuleerd worden. Geef dit schriftelijk (per e-mail) aan ons door. Dit is belangrijk, want de datum waarop je mailt is de annuleringsdatum. En daarop gebaseerd wordt het annuleringspercentage bepaald:

*Indien vliegtickets in wederzijdse overeenstemming definitief zijn uitgegeven, geldt voor de vliegtickets 100% annuleringskosten. Als dit voor jullie reis van toepassing is, wordt dit vermeld in het reisvoorstel.

De ANVR-reisvoorwaarden zijn van toepassing. Bovenstaande afwijkende annuleringsvoorwaarden zijn door KidsReizen zelf vastgesteld. Behoudens de in de voorwaarden zelf toegestane afwijkingen kunnen deze eigen bepalingen geen afbreuk doen aan de ANVR-Consumentenvoorwaarden en zijn uitsluitend bedoeld om de positie van de consument verder te versterken.

Sluit een verzekering af

Zeker omdat jullie met een kind of met meerdere kinderen reizen, raden wij sterk aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Tip: vaak levert het een korting op als je de reis- en annuleringsverzekering tegelijktijdig bij dezelfde verzekeraar onderbrengt.

Reisverzekering:
Met een reisverzekering ben je verzekerd voor onverwachte kosten (bijv. bij verlies bagage of verlies paspoort) en voor hulpverlening bij ziekte/ongeval tijdens de vakantie. Tip: bij veel verzekeraars zijn inwonende kinderen gratis meeverzekerd bij een reisverzekering. Een reisverzekering kan tot een dag voor vertrek afgesloten worden.

Annuleringsverzekering:
Een annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten als jullie reis niet door kan gaan of eerder afgebroken moet worden. Vaak zit hier wel een maximum bedrag aan, en vallen niet alle redenen om te annuleren onder de dekking. Let hierop bij het afsluiten van een verzekering. Het is het beste om een annuleringsverzekering gelijk na boeking af te sluiten. Veel verzekeraars geven hier een week de tijd voor. Later kan wel, maar dan gelden er veelal dekkingsbeperkingen.

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.