Mila (14) ging met haar zusje (12) en ouders naar Marokko

Samen met mijn zusje en ouders hebben wij een reis gemaakt door Marokko. Het was superleuk, het rijden op kamelen door de woestijn, op mooie rooftop terraseen drankje drinken en in leuke raids slapen. Zelfs het eten vond ik lekker, terwijl ik in Nederland couscous en dat soort eten niet zo graag eet..

Zelf vond ik Marrakesh en de woestijn het aller leukste. Marrakesh omdat daar een super leuk groot plein was waar altijd een markt was van uit daar kon je naar super veel straatjes vol met kleine, kleurrijke winkeltjes. Ook waren er super veel restaurantjes met een rooftop terras waar je over de mooie pleinen kan uitkijken.
De woestijn was zo gaaf! Eerst ging je op een kameel en samen met een soort gids naar de plek waar je die nacht verbleef. Toen je daar aan kwam was er een tenten kamp en de andere gasten die er ook verbleven. Je kon gelijk eventjes je spullen in je tent neer leggen en wat thee geen drinken in de grote tent. In de avond was er lekker eten voor je gemaakt en een soort bandje die muziek gingen spelen en zingen, hierna ging iedereen al vrij snel slapen want de volgende ochtend moesten we alweer vroeg op! Rond 5 uur werden we wakker gemaakt om naar de zonsopgang te kijken. Wauw wat was dat mooi. Je zag de mooiste kleuren en we hebben hele mooie foto’s gemaakt. Nadat de zon was opgekomen en we hadden ontbeten, gingen we weer op de kameel terug naar de bewoonde wereld.

We reden door mooie berggebieden en sliepen in kleine plaatsjes en kwamen uiteindelijk uit bij het strand in Essaouira. Dit badplaatsje heeft ook een oude binnenstad met veel leuke winkels en restaurantjes, zo gezellig. En fijn om een paar dagen aan een mooi strand te zitten na de rondreis!

Ik vond Marokko echt superleuk en kan het iedereen aanraden!

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.