Familie Hoorn ging met hun dochters van 3 en 5 naar Vietnam:
”Vietnam stond al erg lang op onze reis wensenlijst en in de zomer was het dan zover! Met onze dochters Elyn van 5 jaar en Maritt van 3 jaar oud maken we een mooie, door Kidsreizen georganiseerde, rondreis door Vietnam.

We reizen van zuid naar noord en beginnen in Ho Chi Minh Stad waar we slapen in een heerlijk hotel met een groot zwembad, een speeltuin en op loopafstand van Saigon Zoo. We bezoeken de Zoo, waar niet de dieren maar onze meiden de grootste bezienswaardigheid blijken te zijn (en dat blijft overigens de hele reis zo). We gaan ook naar het War Remnants Museum waar je afschuwelijke foto’s kunt zien van de wat er tijdens en na de Vietnam oorlog is gebeurd. Gelukkig hebben ze hier op de tweede etage een hele ruimte ingericht waar kinderen zich kunnen verkleden, spelletjes kunnen doen en er is zelfs oppas. Wij gaan dus omstebeurt het museum door, terwijl de meiden zich prima vermaken.

Na twee nachten vliegen we naar Nha Trang, waar we genieten van het strand en het heerlijke eten. We gaan hier met de langste kabelbaan over zee naar het Vinpearl park, een groot pretpark met diverse attracties, een mooi aquarium en ook nog een waterpark. Ze hebben geprobeerd een park gelijkwaardig aan Disneyland te bouwen, maar zijn daar niet helemaal in geslaagd. Het is het allemaal net niet, maar voor de meiden is het geweldig!

Na Nha Trang is het tijd voor centraal Vietnam: we gaan naar Hoi An en verblijven hier 6 dagen. We bezoeken Marble Mountains, gaan natuurlijk naar Hoi An waar we een leuke boottocht met tandloze Captain Dan maken en waar het ’s avonds zo leuk verlicht is met kleurige lampions. Ook nu slapen we in een goed familiehotel vlakbij het strand.

Na Hoi An reizen we per minibus naar Hué, waar we een door Kidsreizen georganiseerde stadstour maken. We bezoeken een tombe van een de keizers, een pagode, maken een boottocht met een drakenboot en eindigen in de Oude Stad. We waren vooraf bezorgd dat de meiden een stadstour niet zo lang zouden volhouden. Maar terwijl wij wat opsteken van de oude cultuur en de geschiedenis van de keizerlijke dynastieën die hier zoveel jaren hebben geheerst, gaan zij op zoek naar bloemen en diertjes en vermaken ze zich prima. De tweede dag gaan we op eigen gelegenheid nog eens door de stad. We maken hier een tour met een cyclo, een driewieler met een zitje voorop en eindigen in een soort warenhuis waar ze ook een grote speelplek hebben waar de kinderen voor 50.000 dong (ongeveer € 2,00) per kind de hele dag kunnen spelen, schilderen en rondrennen.

Dan is de laatste week van onze vakantie aangebroken. We vliegen van Hué naar Hanoi en verblijven hier een paar nachten voordat we een 2-daagse cruise in Halong Baai gaan maken. Hier heeft Elyn het al de hele vakantie over: ‘wanneer gaan we nu op een boot slapen?’. Halong Bay is echt prachtig, ook al hebben we regen. De cruise is erg leuk, we bezoeken een strandje, een parelkwekerij en de prachtige Sun Cot Cave en leren aan boord loempia’s te maken. Het slapen op de boot was een geweldige ervaring, vooral voor Elyn. De laatste twee nachten zijn we weer in Hanoi waar we verblijven in de wijk ‘old quarter’ waar het een drukte is met vooral brommers. Gelukkig zijn we na 3 weken wel wat gewend wat het verkeer in Vietnam betreft en steken we ‘gewoon’ de wegen over. In de old quarter heb je diverse straten waar in elke straat maar een type product verkocht wordt. De laatste dag eindigen we natuurlijk op de ‘speelgoedstraat’, daar ontkomen we niet aan aangezien deze straat naast de straat van het hotel ligt.

De reis was heel goed verzorgd en daarom erg geslaagd, maar ook omdat, zoals Elyn het na thuiskomst zei, “Vietnam is gemaakt voor kinderen!”

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.