Op avontuur in een land met vulkanen, bergen, regenwouden en heerlijke stranden. Midden in de natuur slapen en gewekt worden door brulapen, boottochten maken, over slingerbruggen klauteren en overal bijzondere diertjes om je heen. Puur natuur. Dat is wat Costa Rica wordt genoemd. Dit land is zo mooi en kindvriendelijk dat KidsReizen jou en de kinderen deze fantastische vakantiebestemming voor het gezin warm aanbeveelt. Een super belevenis!

KidsReizen-costa-rica-is-een-superleuke-bestemming-voor-kids-en-voor-ouders-2.jpgDieren spotten

Jullie zullen oren en ogen tekort komen, want in Costa Rica kun je overal dieren spotten. In het water en op het land, hoog in de boomtoppen, verstopt in de jungle en slingerend aan lianen. Jullie maken boottochtjes om dieren in het water en op het land te spotten. Wat denk je van apen, luiaards, felgekleurde kikkers, schildpadden, kaaimannen, toekans en leguanen? Onze kinderen kregen er geen genoeg van en zijn inmiddels echte fans van Costa Rica geworden. Na thuiskomst werd er niet voor niets meteen een spreekbeurt gemaakt over dit mooie land.

Wat gaan jullie doen?

In een korte tijd kan je al veel van Costa Rica zien. Het land is namelijk niet zo groot: fijn om met kinderen doorheen te reizen. Jullie gaan dichtbegroeide jungle en vulkanen ontdekken. Oudere kinderen kunnen als een aap tussen de bomen slingeren tijdens een canopy tour. Voor jonge kinderen is een wandeling over hangbruggen hoog boven het regenwoud een avontuur. Dolfijnen en walvissen spotten op zee, paardrijden, een nachtwandeling maken in het nevelwoud en logeren in sfeervolle lodges en in een tent, midden in de natuur. Luieren op mooie stranden of bubbelen in de hot springs. Bijzondere vogels spotten, duiken en snorkelen in het kristalheldere water. Need we say more?

Even naar de buren

Vanuit Costa Rica zit je zo in Panama of Nicaragua. Jullie kunnen doorreizen naar deze buurlanden. Even luieren op de San Blas eilanden of je verwonderen bij het beroemde kanaal in Panama of de sfeer proeven in Nicaragua. Leuke uitstapjes voor de reislustige avonturiers.

Vervoer naar en in Costa Rica

De vlucht naar Costa Rica is vrij lang en vaak met tussenstop in Panama of Amerika. Je bent al snel 14 tot 16 uur aan het reizen, maar na aankomst kan je even bijkomen en relaxen voordat jullie avontuur door Costa Rica met de huurauto begint. Costa Rica is bijzonder goed bereisbaar en heeft een prima wegennet, op een enkele onverharde weg na. Rijden met een eigen huurauto geeft veel vrijheid. Zien jullie onderweg iets moois? Even stoppen en op de foto vastleggen. En we kunnen uit ervaring zeggen dat er heel wat te zien valt.

Lekker slapen

Wij verzorgen bijzondere slaaplocaties voor jullie. Zo logeren jullie bij een ‘haciënda’, een boerderij of in een lodge midden in de natuur. Het fijne van de accommodaties in Costa Rica is dat de meeste kamers supersize formaten hebben; genoeg ruimte dus om met de hele familie in te logeren. En uiteraard ontbreken de zwembaden ook niet, fijn om een duik in te nemen na een dagje in de natuur.

Tropische temperaturen

Costa Rica heeft een tropisch klimaat. Dit betekent lekkere warmte, maar ook veel regen. Gelukkig geen dagenlange buien waarbij het fris wordt en je liever binnen blijft, zoals in Nederland. De meeste buien vallen in de ochtend of aan het einde van de dag. Maar zelfs als het overdag regent, blijft het lekker warm en kan je gewoon op pad om de mooie natuur in te gaan.

Ik wil erheen!

Wij vinden Costa Rica een superland om samen met kinderen te ontdekken. Wil jij er ook graag heen met jouw kind(eren)? Kijk dan snel op onze site. Je vindt er mooie en afwisselende rondreizen, maar ook bouwstenen waarmee je je eigen reis kan samenstellen. We kunnen jullie rondreis in Costa Rica ook helemaal op maat maken en geven je graag persoonlijk advies.

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.