Groene rijstterrassen, sprookjesachtige tempels, geurende gerechten, superlieve bevolking en fijn strandzand tussen je tenen. Dat ontdekten we toen we met de kinderen naar het mooie en kindvriendelijke Indonesië gingen. Wat een heerlijk fijn land om samen met je kind(eren) te ontdekken! Maar waarom is een verre reis met kinderen naar Indonesië zo’n goed idee? We zetten het op een rijtje voor je.

Bali met kinderen

Bali is het meest kindvriendelijke eiland van Indonesië. Je kan er met kinderen van alle leeftijden reizen, ook met jonge kinderen. De afstanden zijn er niet groot, dus je reist makkelijk van de ene naar de andere locatie. De accommodaties zijn kleinschalig, mooi authentiek ingericht en hebben familiekamers of kamers met tussendeur en uiteraard een fijn zwembad. Lekker om na een dagje sightseeing in te plonzen. Neem daarbij het heerlijke eten, waar ook de kinderen van zullen smullen, de vriendelijke mensen en alle leuke dingen die je daar kan doen, en je hebt een topvakantie met kinderen!

 

 

 

 

 

 

 

Wat gaan we doen?

Bali heeft zoveel leuks te bieden! Ga dolfijnen spotten in Lovina of de prachtige onderwaterwereld ontdekken bij Pemuteran. Wandel door de plantages naar mooie watervallen in Munduk, fiets door de rijstvelden bij Ubud en laat je verwonderen door de vele mooie tempels. En daarna lekker relaxen aan het zwembad of het strand! Hoogtepunten voor onze kinderen waren het meehelpen in de rijstvelden bovenop een buffel en het zaaien van rijst op het land. Ze werden geholpen door een lief Indonesisch omaatje bij het maken van offertjes en zaten samen met Indonesische kinderen in een lokale schoolklas. Belevenissen om nooit te vergeten..


 

 

 

 

 

 

Eilandhoppen

Jawel, in Indonesië kan je ook prima naar andere prachtige eilanden met je kind(eren). Ga bijvoorbeeld de mooie natuur in op Sumatra en spot Oerang Utans in de jungle. Bewonder de wereldberoemde Borobudur, beklim de Bromo vulkaan en maak een tocht met paard en wagen door de rijstvelden op Java. Niet echt geschikt voor de allerkleinsten, omdat de accommodaties hier meer basic zijn en de afstanden lang, maar voor avontuurlijke gezinnen met iets oudere kids een superbelevenis. Wil je even lekker chillen en relaxen? Ga dan naar de Gili eilanden, zo fijn daar! Er is geen gemotoriseerd verkeer; alles gaat te voet, per fiets of paard en wagen over de paar zandpaden die de eilandjes rijk zijn. Je kan hier genieten op een heerlijk strand of de mooie onderzeewereld ontdekken tijdens een snorkeltour. Iets dichterbij Bali ligt Nusa Lembongan, ook al zo’n fijn eilandje wat bovendien geschikt is om met kleine kids naartoe te gaan. De boottocht hiernaartoe is namelijk niet zo lang en het eilandje lekker rustig en relaxed.

 

 

 

 

 

 

 

Vervoer naar en in Indonesië

Je vliegt in ongeveer 16 tot 18 uur naar Bali, afhankelijk van de maatschappij waarmee je vliegt. Alleen KLM vliegt (semi) rechtstreeks, andere vluchten hebben een tussenstop. De vlucht is dus best lang, maar de korte afstanden op Bali zelf maken het helemaal goed! Op Bali en de andere eilanden word je vervoerd door een auto met chauffeur. Lekker makkelijk en geen stress door het drukke verkeer waar je in terechtkomt. Voor jongere kinderen regelen we een kinderstoeltje of zitverhoger.

“Met paard en wagen of op de fiets door de rijstvelden, hoe mooi is dat.”

Waar letten we op?

Jullie rondreis met kinderen op Bali en/of een van de andere eilanden van Indonesië wordt goed geregeld door KidsReizen. We letten op het reistempo wat natuurlijk een mooie balans moet zijn tussen dingen doen en lekker relaxen. We regelen de leuke en authentieke accommodaties, waar jullie heel blij van zullen worden en zorgen er ook voor dat jullie een paar leuke activiteiten gaan doen, waardoor jullie de cultuur van het land op een speelse wijze leren kennen. Op onze site vind je een aantal mooie en afwisselende rondreizen. Wil je liever je eigen reis samenstellen? Dat kan ook met de bouwstenen die we aanbieden. We kunnen de reizen ook geheel naar jullie wens op maat maken, er is veel mogelijk.

Ik wil erheen!

Wil je ook graag naar Indonesië op vakantie? Kijk dan snel op onze site en laat je inspireren. Met de ervaring die we hebben met het reizen in Indonesië met onze eigen kids, kunnen we zeggen dat dit land een feestje is voor het hele gezin.

 

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.