Heb je geen zin in een lange vliegreis, maar wil je wel naar een bestemming waar je wordt ondergedompeld in een andere cultuur? Marokko is het antwoord! Een supermooi land waar je indrukwekkende dingen kunt zien en beleven. Ook voor je kinderen is het één groot avontuur. Om je te inspireren hebben we beschreven wat wij allemaal meemaakten tijdens onze rondreis door dit mooie land.

Een andere wereld

Na een vlucht van nog geen vier uur stapten we samen met onze twee kinderen in een andere wereld. In Marrakech werden we meteen ondergedompeld in Oosterse sferen. Er heerste een gezellige en rommelige drukte op de kleurrijke pleinen en in de souks, een wirwar van straatjes met kleine winkeltjes. We maakten een leuke fietstocht door de stad, bezochten het mooie Bahia paleis, de oude Koranschool en de prachtige Majorella tuinen en genoten van het heerlijke eten (ook lekker voor kids!). En na al die indrukken konden we lekker chillen op een van de mooie rooftop terrassen. Logeren deden we in een superleuke riad met een heerlijk dakterras inclusief mini zwembadje. We waren het er allemaal over eens: wat een leuke stad is Marrakech!

Terug in de tijd

Na een paar dagen in Marrakesh te hebben doorgebracht, ging de reis verder per huurauto naar het Atlasgebergte. Een dunbevolkt, overweldigend berggebied, met hier en daar een paar huisjes en mensen die rondlopen met schapen en geiten. In het kleine plaatsje Ait Ben Haddou leek voor ons de tijd te hebben stil gestaan. Dit plaatsje heeft een prachtige oude kasbah waar je doorheen kan wandelen en kan zien hoe mensen hier leefden. Vanuit de kasbah heb je een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. Geen wonder dat hier films worden opgenomen, zoiets authentieks kom je niet vaak meer tegen.

Slapen in de woestijn

Daarna volgde het hoogtepunt van de reis: de kamelenrit en woestijnovernachting in een tent.
We maakten een rit van ongeveer anderhalf uur op de kameel naar het tentenkamp. Helaas zonder mooie zonsondergang vanwege een zandstorm. We werden gastvrij ontvangen door onze Berber gastheren en genoten van de mooie omgeving, van het lekkere eten, van de muziek en van onze knusse logeerplek. Door de harde wind konden we niet rond het kampvuur zitten om te genieten van de mooie sterrenhemel, maar dat mocht de pret niet drukken.

Na een nachtje slapen in de woestijn stonden we voor dag en dauw op om de mooie zonsopgang te bewonderen. Het was echt prachtig! En na een lekker ontbijtje brachten de kamelen ons weer terug naar de bewoonde wereld. Wat een mooie ervaring.

Op weg naar de kust  

De reis ging verder via het leuke middelgrote plaatsje Ouarzazate, waar we in een heerlijke riad konden relaxen, zwemmen en het woestijnzand van ons af konden spoelen. Taroudant was de volgende bestemming op weg naar de kust. Dit plaatsje wordt ook wel ‘klein Marrakech’ genoemd en niet onterecht. Wij maakten hier een leuke tocht met paard en wagen (een zogenaamde ‘caleche’), struinden door de smalle straatjes en aten in een van de meest heerlijke restaurants, Riad Maryam. Een echte aanrader!

Onze eindbestemming was het leuke en nog authentieke kustplaatsje Essaouira. Heerlijk om na zoveel indrukken te hebben opgedaan lekker te relaxen aan een mooi strand. Het plaatsje zelf is heel schattig met smalle straatjes, leuke pleintjes, veel winkels en restaurants en een goede sfeer. Aan het strand kan je naast relaxen ook een surflesje nemen, paardrijden of met een kameel over het strand rijden (voor wie er geen genoeg van kan krijgen). Na een laatste overnachting in Marrakech moesten we weer afscheid nemen van dit geweldige land, maar we weten zeker dat dit niet de laatste keer is geweest!

Ja, ik wil naar Marokko!

Marokko is zowel voor grote als kleine kinderen geschikt. Je reist per huurauto en de wegen zijn prima begaanbaar. Wil je liever zelf niet rijden? Dan regelen we een auto met chauffeur. De accommodaties zijn over het algemeen authentiek, sfeervol en comfortabel ingericht. Verwacht geen luxe in het tentenkamp in de woestijn. We raden aan om hier naartoe te gaan met kinderen vanaf een jaar of 3-4. Wil je meer weten over onze reizen naar Marokko? Bezoek dan onze bestemmingspagina voor dit prachtig land en laat je verrassen!

 

 

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.