Een rijke mix van culturen, hagelwitte stranden, ongerepte natuur, historische gebouwen en een heleboel prachtige bezienswaardigheden. In Maleisië vind je authentiek Azië met een westers tintje. Perfect voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. KidsReizen deelt graag met je waarom dit goed georganiseerde en prettige land de juiste vakantiebestemming met kinderen is.

KidsReizen-maleisie-is-voor-avontuurlijke-gezinnen-die-azie-willen-ontdekken-3.jpg

 

Een verre reis met kids

Het perfecte land voor avontuurlijke gezinnen die voor de eerste keer een verre reis maken met hun kinderen. Pas op, het land kan verslavend werken; wij zijn er inmiddels vijf keer geweest met ons bloedje. Maleisië biedt echt een unieke manier om op comfortabele wijze een verre reis te maken. Je vindt er goede chillplekjes, mooie natuur, gezellige bedrijvigheid: voor ieder wat wils. Het is super makkelijk om met wat oudere kids een combinatiereis te maken en ook Borneo of Singapore te bezoeken. Wees gerust hoor, Maleisië zelf heeft meer dan genoeg gave hoogtepunten. Er zijn weinig verre bestemmingen waar alles zo duidelijk en overzichtelijk is.

Wat kan je er doen?

De stad Kuala Lumpur is een bestemming op zich. Bezoek er de lokale marktjes en eetstalletjes; straatjes vol en meer dan genoeg keuze. Ga op de foto bij de KL Towers en verbaas je over alle gigantische wolkenkrabbers en moderne gebouwen. Wil je het rustig aan doen? Ga relaxen bij Lake Gardens en vergeet niet de vogel- en vlindertuin te bezoeken. In Melaka zal je je snel thuis voelen met de Nederlandse gebouwen die er staan. Heel bijzonder. Onze dochter vond de fietstocht hier erg leuk; even weg van de drukte van de stad en het echte leven op het platteland ontdekken. Gedraag je als Freek Vonk in de jungle van Maleisië: maak een stoere wandeltocht of sjees door de dichtbegroeide jungle in een snelle boot. Verstop je tussen de theevelden van de Cameron Highlands. Reis naar het geweldige Penang voor cultuur en laat je met de kids rondrijden in een riksja. Voor een luxe strandvakantie met leuke activiteiten ga je naar Langkawi. Wat meer back to basic, maar oh zo mooi, zijn de Perhantian eilanden. De onderwaterwereld aan de oostkust is werkelijk prachtig.

Je kunt Maleisië natuurlijk ook combineren met Borneo. Wil je altijd nog eens neusapen en orang-oetans van dichtbij zien? Dan is Borneo the place to be.
En dan het hippe Singapore, niet alleen een stad met moderne gebouwen, maar ook een met veel leuke activiteiten voor kinderen.

Modern en authentiek

Maleisië wordt niet voor niets het Europa van Azië genoemd. Het is er authentiek Oosters en tegelijkertijd vertrouwd westers. De variatie aan bezienswaardigheden en activiteiten maakt dit land een fantastisch land voor jong en oud en iedereen die voor een eerste keer naar Azië wil. Prachtige tempeltjes, idyllische parken, smakelijke gerechten en gezellige eetstalletjes. Je zult merken dat vrijwel alles goed georganiseerd is in dit land. Zelfs voor de allerkleinsten is er van alles te krijgen.

Vervoer naar en in Maleisië

Maleisië ligt op ongeveer 12 uur vliegen van Amsterdam. Door de goede infrastructuur is Maleisië een perfect autoland. Je reist gemakkelijk met je eigen huurauto van de ene bestemming naar de andere. Wil je liever gereden worden? Geen probleem, wij regelen transfers. Het openbaar vervoer is goed geregeld en taxi’s zijn prima betaalbaar. Jullie bepalen zelf, kunnen optimaal genieten en efficiënt je tijd indelen. Fijn toch?

Waar letten we op?

Jullie logeren in leuke en comfortabele hotels, lodges midden in de natuur en soms in eenvoudige huisjes. Altijd met airco. Uiteraard zijn de meeste accommodaties voorzien van een zwembad en waar mogelijk slapen jullie in familiekamers of kamers met tussendeur. Wil je het Maleisische leven van dichtbij meemaken, dan zijn een home stay bij mensen thuis of een verblijf op een kampong echte aanraders. KidsReizen brengt je langs bijzondere plekken en bezorgt jou en de kinderen herinneringen om te koesteren.

Ik wil erheen!

Wij zijn fan van Maleisië en wie weet word jij dat ook! Kijk snel op onze site en laat je inspireren. We bieden een aantal leuke en afwisselende rondreizen aan, die we ook nog helemaal naar jullie wens kunnen aanpassen. Naast deze rondreizen zijn er nog veel meer mogelijkheden, bijvoorbeeld op Borneo. Wil je meer inside information? Bel of mail ons en we vertellen je graag over deze superleuke en kindvriendelijke bestemming.

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.