De big five, warmte en gastvrijheid, schitterende natuur, ongelooflijk lekker eten, een rijke geschiedenis en zoveel verschillende culturen. Zuid-Afrika is een topbestemming met kinderen. Zuid-Afrika staat garant voor een afwisselende rondreis voor de hele familie en is een van onze favoriete bestemmingen!

KidsReizen-reizen-met-kids-in-zuid-afrika-is-genieten-2.jpg

Wat gaan we doen? Wild spotten!

Zuid-Afrika staat bekend om mooie natuur en wilde dieren. Dat moeten jullie natuurlijk meemaken. Maak samen met een ranger een spannende safaritocht en met een beetje geluk zien jullie de Big Five: een leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn. Of maak een bushwalk en ontdek al wandelend hoe mooi de natuur is. Kinderen kunnen een echte rangercursus volgen waarbij ze leren spoorzoeken en veel te weten komen over groot wild en kleinere dieren. Uiteraard wordt dit harde werk beloond met een heus diploma; die van onze kinderen hingen nog lange tijd boven hun bed. Bezoek Saint Lucia in de wetlands en zie nijlpaarden en krokodillen van dichtbij. Ga naar Swaziland en ontmoet locals in dit kleine koninkrijk of fiets op de mountainbike door de natuur om zebra’s en andere dieren van dichtbij te zien. En in het Drakensberg gebied kan je je uitleven met leuke en sportieve activiteiten zoals paardrijden, steppen, ziplinen, quad rijden of gewoon lekker wandelen door de mooie natuur.

Westkaap – ook fijn met kleine kinderen

Ook voor gezinnen met jonge kinderen is het goed toeven in Zuid-Afrika. De prachtige Westkaap is super makkelijk bereisbaar en ook hier kan je dieren spotten, inclusief pinguïns en walvissen. Vanuit Kaapstad is deze prachtige provincie met eigen huurauto gemakkelijk te verkennen. Kaapstad zelf is al een plek waar je geen genoeg van krijgt: bezoek Robben Island, Kaap de Goede Hoop, de pinguïns op Boulders Beach, de Tafelberg of ga lekker winkelen bij de supergezellige Waterfront. Een bezoekje aan het grote aquarium daar is een aanrader. De Westkaap heeft een paar mooie privé wildparken waar je wild spot met de kids. Onze piepjonge spruit genoot van de rit met de stoere grote rangerauto en van alle dieren die ze van zo dichtbij zag. De Tuinroute met zijn mooie natuur, leuke plaatsjes en heerlijke stranden is prachtig. Een ommetje naar Oudtshoorn waar je struisvogels zal zien, is snel gemaakt. En wil je nog meer wilde dieren zien, ga dan naar het iets verder gelegen Addo Elephant Park om olifanten en ander wild te spotten. Last but not least zijn de mooie wijngebieden die niet alleen leuk zijn voor ouders maar ook voor kinderen. Je kan er een superleuke familie fietstocht maken en voor kinderen worden hele speciale kinderproeverijtjes georganiseerd. Hoe leuk is dat?

Lekker slapen

Zuid-Afrika heeft veel mooie en unieke logeermogelijkheden. Wat dacht je van een boomhut, waarbij je kans hebt om letterlijk oog in oog te staan met een giraffe? Lekker slapen doe je ook in een prachtig ingerichte tent, in leuke lodges, kleinschalige bed & breakfasts of een fijne boerderij in de bergen. Een lekker zwembad om na een dagje wild spotten in te plonsen ontbreekt ook niet.

Vervoer naar en in Zuid-Afrika

Na een vlucht van 11 á 12 uur ben je in Zuid-Afrika. Na aankomst worden jullie welkom geheten en naar jullie hotel gebracht. Hier kunnen jullie even bijkomen van de lange reis. Op de tweede dag ontvangen jullie de huurauto en kunnen jullie beginnen aan de rondreis. Je zal even moeten wennen aan het links rijden maar de wegen zijn prima, dus zelf rijden is geen enkel probleem. Je kunt alles met je eigen huurauto doen; openbaar vervoer of taxi is helemaal niet nodig. Wel zo prettig.

Waar letten we op?

Zuid-Afrika is een fijn en comfortabel land. Daar laten we je graag mee kennismaken. We kennen unieke plekjes en regelen mooie en rustige verblijven Uiteraard letten we op het reistempo en voor de kids weten wij tal van leuke activiteiten te regelen, zoals een heuse rangercursus. Je zult je met de kids welkom en op je gemak voelen.

Ik wil erheen!

Wij vinden Zuid-Afrika een van de mooiste landen die we gezien hebben en willen graag dat jij dit prachtige land ook ontdekt. Kijk snel op onze site en laat je inspireren. Met de ervaring die we hebben met het reizen in Zuid-Afrika met onze eigen kids, kunnen we zeggen dat dit land perfect is voor het hele gezin. Op onze site vind je mooie en afwisselende rondreizen aan de Westkaap, in het noorden van het land en van Kaapstad tot Krugerpark. Wil je liever je eigen reis samenstellen? Dat kan ook met de bouwstenen die we aanbieden. We kunnen de reizen ook geheel naar jullie wens op maat maken, er is veel mogelijk.

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.