Kleine kinderen hobbelen vaak achter papa en mama aan en vinden alles best. Met pubers op vakantie gaan is iets uitdagender (wij spreken uit ervaring!). Ze hebben een eigen mening en willen graag inspraak hebben. Vaak kiezen ouders er voor om met pubers naar een verre, bijzondere bestemming te gaan. Ze kunnen zich dan later nog alles herinneren van die fantastische reis. Bovendien kun je met pubers activiteiten ondernemen die met kleintjes minder makkelijk te doen  zijn. Wij zetten een aantal tips op een rijtje waardoor de vakantie met je puber(s) een geweldige belevenis wordt voor het hele gezin!

Laat ze meebeslissen

Pubers vinden het vaak extra leuk om op vakantie te gaan als ze mee mogen beslissen waar de reis naartoe gaat. Bekijk samen de plekjes waar jullie gaan logeren (kunnen ze meteen zien of er wifi is!), de activiteiten die er te doen zijn en de culturele bezienswaardigheden. Zo betrek je hen bij de voorpret van de vakantie en gaan ze zich nog meer verheugen op de reis.

Breng actie in de tent!

Je zou het bijna niet bedenken als je je pubers thuis op de bank ziet hangen, maar op een verre reis vinden ze het superleuk om actief bezig te zijn. Hoe cool is het om met een quad te rijden door de bergen? Of om een canopy tour te doen en razendsnel te ziplinen door de jungle? Of wat dacht je van mountainbiken door de rijstvelden of juist door een bruisende stad, snorkelen of duiken, raften door kolkende rivieren, paardrijden, surfen, ‘segwayen’ of misschien toch een Thais boks lesje? Deze en nog veel meer andere avontuurlijke mogelijkheden maken jullie vakantie met pubers helemaal top.

Prikkel hun interesse

Op de middelbare school leren kinderen van alles, waardoor ze vaak interesse hebben in de geschiedenis van een land. Cuba is bijvoorbeeld een mooie bestemming om deze interesse te prikkelen. Vooral omdat deze geschiedenis zo recent is en ook nog volop zichtbaar is. Wie is Che Guevara? Wat heeft Fidel Castro gedaan? Hoe is het om in een communistisch land te leven? Zo heeft iedere bestemming zijn eigen geschiedenis die de moeite waard is om samen uit te zoeken en het daarna in levende lijve te ondervinden. Dit maakt de reis voor jullie en je puber(s) nog interessanter en leuker!

Deel elkaars ervaringen

Verre bestemmingen hebben hele andere culturen. Pubers zijn zich daar goed van bewust en het maakt veel indruk op ze. Bespreek met hen wat ze vinden van de andere cultuur en hoe ze het beleven. En deel met ze wat jij er zelf van vindt. Je zal zien dat jullie enorm zullen genieten van de quality time met de kinderen, omdat jullie zoveel meemaken met z’n allen en worden ondergedompeld in een andere cultuur. En zeg nou zelf, hoe vaak komt het voor dat je zoveel tijd hebt om leuke dingen te zien en beleven samen met je pubers?

Houd het relaxed

Natuurlijk zijn er honderden bijzondere dingen te beleven tijdens jullie reis, maar houd het ontspannen. Blijf een dag of twee à drie op een bestemming en reis dan weer rustig door. Wissel het ook af met rustmomenten aan het zwembad en in de zee. Zo blijft er genoeg energie over om het land en de cultuur zo intens mogelijk te ervaren.

Zoek je bestemming uit voor een vakantie met pubers

Wil je graag op vakantie met je puber(s)? Laat ons je helpen met het vinden van je bestemming. Doe inspiratie op door onze reizen te bekijken. Samen zullen we een prachtige vakantie op maat maken voor jou en je gezin en met ieders wensen rekening houden.

 

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.