De plannen om met je gezin een verre reis te gaan maken liggen op tafel. Een leuk vooruitzicht! En dan? Surfen op het internet op zoek naar een reisorganisatie die jullie een geweldige vakantie kan bezorgen. Dat je dit leest, betekent dat je KidsReizen hebt gevonden. En daar zijn we heel blij mee!

Stap 1: De offerte

Neem contact met ons op! Vul op onze website het offerteformulier in, mail ons (reizen@kidsreizen.nl) of bel naar 0299-233009. Onze reizende moeders, vaders en tantes kennen de KidsReizen bestemmingen door en door. Wij zorgen ervoor dat jouw offerteaanvraag bij dé landendeskundige terecht komt die je alles kan vertellen over de bestemming of bestemmingen die je samen met je kind(eren) wil verkennen.

Jullie reiswensen en onze suggesties worden doorgenomen. Dat kan telefonisch, per e-mail of face-to-face. Wil je ons in de ogen kunnen kijken? Kom dan naar ons kantoor of maak een afspraak om te videobellen. Laat ons vooraf weten of je kind(eren) er ook bij zullen zijn, dan zorgen we ervoor dat we extra veel leuke plaatjes hebben van alles wat jullie op reis kunnen gaan beleven. Samen met jullie stippelen we een reisroute uit die we uitwerken tot een offerte. Eigenlijk noemen wij dit geen offerte, maar een reisvoorstel. Dit omdat het echt een digitaal boekwerk is met een uitgebreide dag-tot-dag beschrijving met kleurrijke foto’s, hotelbeschrijvingen, landkaarten, praktische informatie over de bestemming, prijsopgave, enzovoorts.

Per e-mail sturen wij je een link naar jullie persoonlijke digitale reisvoorstel. Ga er samen met je kind(eren) lekker voor zitten om het reisvoorstel door te nemen. Wow! Gaan we echt al die gekleurde vissen zien, en rijden op een kameel, en klimmen over boomstammen in de jungle, en fietsen door de rijstvelden, en leeuwen en olifanten zien? De voorpret is bijna net zo leuk als de reis zelf! Graag spreken we het reisvoorstel nog persoonlijk met je door. De landendeskundige neemt weer contact met je op om dit gelijk te doen of een afspraak voor later te maken. Heb je vragen of wil je toch nog iets wijzigen? Dit is het moment om dat te bespreken. Als nodig maken wij nog een aangepast reisvoorstel. Zo’n verre reis met je gezin maak je niet iedere maand, dus we gaan ervoor om een reis uit te werken die perfect aansluit op al jullie wensen.

Stap 2: De boeking

Kunnen jullie niet wachten om deze reis te maken? Dan is het tijd om te boeken! Vul het boekingsformulier in, en dan gaan wij weer voor jullie aan de slag. We leggen alle reisonderdelen vast: vluchten, hotels, transfers, excursies, enzovoorts. Wij verzorgen jullie reis tot in de puntjes. Het is geen kant-en-klare reis, dus we lopen alles na en alle details worden gecontroleerd. Omdat jullie reis uit zoveel reisonderdelen bestaat, kan het wel even duren voordat alles geboekt is. We houden jullie tussentijds op de hoogte van de voortgang.

Stap 3: De boekingsbevestiging en factuur

Zodra wij van alle leveranciers bericht hebben ontvangen dat jullie reisonderdelen geboekt zijn, ontvang je van ons een digitale boekingsbevestiging en factuur. Weer via een e-mail met een link. De aanbetaling (meestal 30% over het landarrangement en (als van toepassing) het totale bedrag van de intercontinentale vluchten – wijkt dit af dan staat dit in jullie reisvoorstel) moet gelijk voldaan worden. De restantbetaling hoeft pas 6 weken voor vertrek op onze rekening te staan. Zet hiervoor zelf een notitie in je agenda.

Stap 4: De reisbescheiden

Jullie gaan al bijna op reis! Het aftellen is nu echt begonnen. Als we de volledige betaling hebben ontvangen, versturen we ongeveer twee weken voor vertrek jullie reisbescheiden. Hou de brievenbus in de gaten want daar zit eerdaags een dikke envelop in; het lijkt wel een cadeautje. Per post versturen wij een handige map (voor in je handbagage) met daarin de vouchers, e-tickets, kofferlabels en een boekje met de dag-tot-dag beschrijving van jullie reis. Een soort persoonlijke reisbrochure. Handig voor tijdens de reis en leuk om te bewaren. De reisbescheiden ontvangen jullie ook nog eens digitaal, via een e-mail met link.

Stap 5: Op reis!

Eindelijk is het zover: vakantie! Het vliegen is al een hele belevenis. Maar zodra je het vliegtuig uitstapt dringt het pas echt door: we zijn met zijn allen in een totaal andere wereld aangekomen. Wat gaan jullie veel beleven de komende weken! Ook tijdens jullie reis staan we voor jullie klaar. Gaat er iets mis of willen jullie nog iets toevoegen aan uw reis (bijvoorbeeld een excursie)? Neem dan contact op met onze partners ter plaatse. De contactgegevens staan in de reisbescheiden. Wil je liever een medewerker van KidsReizen in Nederland spreken? Buiten kantoortijden kun je ons 24-uurs noodnummer bellen. Binnen kantooruren kun je ons ook mailen. Maar als er iets urgents is kun je beter bellen, want e-mails worden niet altijd direct gelezen.

Stap 6: Weer thuis

Je moet er nu nog niet aan denken, maar ook aan jullie vakantie komt een einde. Wij zijn heel benieuwd hoe jullie de reis hebben beleefd. Wat is uw leukste reiservaring en wat kan beter? Met jullie feedback kunnen wij ons aanbod misschien verbeteren. Een kort verslagje (per mail of telefonisch) wordt gewaardeerd. Heb je leuke foto’s met je kind(eren) erop, en vind je het leuk om die misschien terug te zien op de website van KidsReizen, dan ontvangen we die ook heel graag. Maar nu eerst: geniet van jullie vakantie!

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.