13-daagse kerst familierondreis Sri Lanka

Altijd al naar het mooie Sri Lanka gewild? Dit is je kans! Met deze mooie aanbiedingsreis ontdek je nu het prachtige Sri Lanka tegen een fijne prijs! Een bijkomend voordeel is dat er tijdelijk geen visumkosten meer zijn voor Sri Lanka, dus dat scheelt ook weer een hoop. Deze heerlijke familierondreis maak je het beste in onze wintermaanden, bijvoorbeeld in de kerstvakantie. Laat je onderdompelen in al het moois wat Sri Lanka te bieden heeft: prachtige natuur met theeplantages, rijstvelden en bergen, wilde dieren, eeuwenoude cultuur, heerlijke stranden en superlekker eten. Je wordt gereden door een auto met chauffeur, wel zo relaxed!

 • Ideale rondreis voor in de kerstvakantie
 • Veel mooie bezienswaardigheden en activiteiten inbegrepen
 • Relaxed eindigen aan het strand
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 - 3 Sigiriya
Dag 4 - 5 Kandy
Dag 6 Nuwara Eliyah
Dag 7 - 8 Tissamahara
Dag 9 - 12 Unawatuna
Dag 13 vertrek

Reissom

 • Volwassene: € 1290
 • Kind 2 - 11 jaar: € 645
 • Reissom landarrangement gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Sigiriya
Welkom in Sri Lanka! Na aankomst op de luchthaven van Colombo worden jullie welkom geheten en naar het hotel gebracht in Sigiriya waar jullie de aankomende drie nachten zullen verblijven. De rit hier naartoe is ongeveer drie en half uur, maar jullie kunnen lekker achterover hangen, want je wordt deze hele reis vervoerd in een auto/busje met een chauffeur, die jullie zal begeleiden tijdens jullie trip door het mooie Sri Lanka. Aangekomen in Sigiriya kunnen jullie even relaxen en bijkomen van de lange reis.

Dag 2 Sigiriya (Leeuwenrots)
Het dorpje Sigiriya behoort tot de culturele driehoek van Sri Lanka. Hier vind je diverse mooie en interessante bezienswaardigheden, waarvan je er deze ochtend meteen een gaat bezoeken, namelijk de prachtige Leeuwenrots. Deze rotsvesting gebouwd door Koning Kasyapa, in de vorm van een leeuw was ooit zijn toevluchtsoord. Hij bouwde een fort met paleis boven op deze rots. De circa 200 meter hoge rots rijst uit het niets op uit de omliggende jungle. Om bij de rots te komen wandel je eerst door de ‘watertuinen’. Via wenteltrappen bereik je halverwege de rots een nis waar de fresco’s te zien zijn. Dit zijn vermoedelijke afbeeldingen van de vrouwen van koning Kasyapa die in de 5e eeuw in het paleis bovenop de rots woonden. Eenmaal bovenop de rots word je beloond met een prachtig uitzicht.
De middag is vrij te besteden en er is genoeg te doen en te zien. Ga bijvoorbeeld een optionele dorpstour maken, waarbij je met een ossenkar een tochtje langs dorpen maakt, een schooltje bezoekt en een boottocht over het water maakt. Vervolgens bezoek je een familie waarbij de vrouw des huizes een heerlijke traditionele maaltijd klaarmaakt. Deze superleuke tour geeft je een kijkje in het leven van de Sri Lankaanse bevolking. Wil je dit ook niet missen, laat het ons dan weten!

Dag 3 Sigiriya (Polonnaruwa)
Op korte afstand van Sigiriya ligt Polonnaruwa, wat nog steeds bij de culturele driehoek hoort. Deze oude koningsstad, onderdeel van de Unesco Werelderfgoedlijst, bestaat uit ruïnes, tempels en diverse beelden. Veel van de opgravingen zijn nog in goede staat. Ook bezoek je Gal Viharaya, waar je een aantal indrukwekkende grote Boeddhabeelden zult vinden. Het is ook mogelijk om deze tour op de fiets te doen. Mocht je dit willen, dan horen we het graag, maar bedenk wel dat het erg warm kan zijn (en dat de fietsen niet de allernieuwste zijn!).
Bij aankomst terug in Sigiriya is het heerlijk om een duik te nemen in het zwembad van jullie accommodatie.
Later In de middag kan je optioneel (niet inbegrepen) op safari in het Minneriya National Park, één van de droogste plekken van Sri Lanka. Vanwege de samenkomst van grote hoeveelheden olifanten wordt dit park ook wel 'The Gathering' genoemd. Deze samenkomst van olifanten is voornamelijk bij het meer, waar altijd een restant water in staat, ook wel de 'Minneriya tank' genoemd. Vooral in de maanden juli en augustus heb je grote kans om deze prachtige dieren in grote getalen bij het meer te zien. Naast olifanten vind je hier ook veel apen, herten, krokodillen, ooievaars en pelikanen.

Dag 4 Kandy (Dambulla, kruidenplantage en dansvoorstelling)
Vandaag gaat de rit naar Kandy. Kandy (119.000 inw.) is na Colombo de belangrijkste stad van Sri Lanka. De stad ligt in een vallei rondom het kunstmatige Kandy meer. Kandy is tevens de vroegere hoofdstad van het Koninkrijk Kandy. Dit koninkrijk was tijdens de Portugese, Nederlandse en deel van de Britse kolonisatie het laatste koninkrijk in Sri Lanka. Kandy is een culturele stad met veel tempels, waaronder de belangrijkste tempel in Sri Lanka, de Tempel van de Tand.
Maar voordat jullie hier naartoe gaan, stoppen jullie onderweg eerst bij de grotten van Dambulla. Dambulla staat vooral bekend om de gouden tempel (‘Dambulla cave temple’), die ook weer op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De omgeving van Dambulla heeft meer dan 80 grotten, maar de belangrijkste attractie is de gouden tempel, met zijn vijf grotten. De meeste beelden en schilderingen in de tempel zijn van Boeddha, maar er zijn ook beelden van de Hindoe goden Vishnu en Ganesh. Wij vonden het prachtig hier, echt mooi!
Daarna gaat de route langs verschillende plantages en maken jullie een stop bij de Matale ‘spice garden’ kruidentuin, waar je uitleg krijgt over de specerijen van Sri Lanka.
Bij aankomst in het hotel kan je even acclimatiseren. In de avond wonen jullie een dansvoorstelling van de Kandyan Dancers bij, een mooi spektakel om te zien!

Dag 5 Kandy  (Tempel van de tand en Botanische tuinen)
Vanochtend bezoeken jullie de beroemde Tempel van de Tand, één van de belangrijkste tempels van het land en van het Boeddhisme. In deze tempel ligt één van de drie overgebleven tanden van Boeddha, de andere exemplaren liggen in India en nabij Bangkok. De tempel werd gebouwd in een paleizen complex en er werd geloofd dat degene die in het bezit was van de tand, zou heersen over het land.
Driemaal per dag worden door de monniken rituelen uitgevoerd. Op woensdag is er een symbolisch baden van de heilige tand. Er wordt geloofd dat het water helende krachten heeft en dit water wordt uitgedeeld onder de aanwezigen. Let wel op dat er een strikt kledingvoorschrift geldt in deze tempel: geen korte broek, geen blote schouders en vrouwen moeten een sarong dragen. Even de dunne zomerkleding in je koffertje laten dus.
Vervolgens gaan jullie naar de koninklijke botanische tuinen van Peradeniya. In deze tuin, noem het eigenlijk maar park (60ha), vind je diverse soorten bomen, planten en kleurige bloemen. Je kan er heerlijk rondwandelen en genieten van alle geuren en kleuren. Er is een mooi orchideeën huis, er zijn laantjes met diverse bloemen, palmen, bamboe, cactussen en nog veel meer. Je kunt er ook enorm veel vleerhonden zien, ook wel vliegende honden of grote vleermuizen genoemd. Een bijzonder park om even lekker doorheen te wandelen!

Dag 6 Nuwara Eliya – Treinrit Kandy – Nanu Oya, theefabriek
Jullie gaan vandaag niet met de chauffeur mee, maar met de trein van Kandy naar Nanu Oya. Een prachtige treinreis van ongeveer 5 uur door de jungle en bergen van Sri Lanka. Hoe hoger je komt, hoe meer theevelden je zult zien. Onderweg zie je mooie watervallen en vrouwen die thee plukken op de theeplantages. Tijdens de reis stop je op kleine stationnetjes waar verkopers fruit, snacks en frisdrank verkopen. In Nanu Oya zal de chauffeur jullie weer opwachten om jullie mee te nemen naar een theefabriek. Jullie krijgen een rondleiding in de fabriek en leren er alles over het plukken en het drogen van de thee die daar verwerkt wordt tot de thee zoals wij het drinken. Daarna worden jullie naar het hotel gebracht in Nuwara Eliya. Dit gebied noemen ze ook wel klein Engeland vanwege de thee, koloniale huizen en de frisse temperatuur. Bereid je voor, het kan hier echt koud en nat zijn (net als in Engeland), dus hou warme kleding en paraplu in aanslag!

Dag 7 Tissamahara (Ella Gap, Ravenna waterval en Elephant Transit Home)
Na het ontbijt kunnen jullie nog even wat van de omgeving verkennen voordat jullie weer op weg gaan naar het iets minder hoog gelegen Ella. Via een prachtige rit door de bergen kom je Bij Ella Gap, het diepe dal tussen Ella Rock en Little Adam’s Peak. Hier kan je genieten van een spectaculair uitzicht over de omgeving. Ook de Ravenna waterval mag je onderweg niet overslaan, dus hier maken jullie ook een stop. Vervolgens bezoeken jullie het ‘Elephant Transit Home’ een olifantenweeshuis. Hier worden olifanten opgevangen die in de steek zijn gelaten door hun moeder en hier in het opvanghuis worden voorbereid op een bestaan in de vrije natuur. Om die reden kunnen bezoekers de dieren niet wassen, ze moeten niet te veel aan mensen gaan wennen, want ze gaan weer terug de natuur in.
Na deze leuke stops reizen jullie verder naar Tissamahara, waar jullie overnachten.

Dag 8 Tissamahara (Katharagama Tempel en Jeepsafari Yala National Park)
Deze ochtend bezoeken jullie de Katharagama tempel, een prachtig tempelcomplex waar pelgrims uit het hele land naar toe trekken. Op het einde van de middag gaan jullie spannende tijden beleven in het Yala National Park, één van de bekendste en mooiste natuurparken van het land. Het heeft een oppervlakte van ca 98.000 hectare en er leven ruim 130 verschillende diersoorten. Het landschap zelf bestaat uit jungle, savanne, lagunes en grote rots partijen.
Jullie maken met een 4x 4 jeep een safari tour door het Yala National Park om wild te spotten. Tijdens een safari kom je vaak olifanten tegen maar ook apen, krokodillen, buffels, herten, zwijnen en heel veel vogelsoorten. Er leeft ook een groep luipaarden en beren, maar deze dieren zijn erg schuw, dus als jullie ze weten te spotten, is dat een bonus (wij hadden het geluk!).

Dag 9 Unawatuna (Tangalle en Galle)
Na het ontbijt gaan jullie langs de westkust naar Unawatuna. Dit is één van de mooiste en populairste badplaatsen in Sri Lanka, vooral in onze winterperiode. Het goudgele strand ligt aan de mooie turquoise zee. Unawatuna heeft veel schade gehad tijdens de tsunami van 2004, maar is weer opgebouwd.
Onderweg hier naartoe stoppen jullie bij Tangalle waar je soms nog wat vissers op hoge palen in het water ziet zitten. Ook brengen jullie een bezoek aan Galle. Galle is een prachtig vestingstadje aan de zuidkust van Sri Lanka met een Hollandse oorsprong. Ten tijde van de Verenigde Oost-Indische Compagnie was de stad een belangrijk tussenstation op de route van Oost naar West. De oude stadsmuren van het fort staan hier nog steeds overeind en over de oude muur kan je prima wandelen. Overal zal je Nederlandse invloeden tegenkomen, zoals een oud Nederlands Gereformeerde kerk, kinderkopjes en een begraafplaatsje met echte Hollandse namen. Tegenwoordig vind je er ook leuke kleine restaurantjes, boetiekjes en souvenir winkeltjes.

Dag 10 – 12 Unawatuna
Deze dagen kan je lekker relaxen en nagenieten van al het moois wat jullie gezien hebben.
Geniet van zon, zee en strand en neem af een toe een duik in het mooie zwembad van het hotel. Wil je nog wat van de omgeving zien, dan kan dat uiteraard. Ga bijvoorbeeld naar één van de schildpadden opvanghuisjes aan de kant van de weg (turtle hatcheries) of breng een bezoek aan het Koggala meer, waar je een mooie boottocht kan maken door de mangrove bossen en onder andere zoetwaterkrokodillen en varanen kan spotten.

Dag 13 Vertrek
Na alle mooie ervaringen in Sri Lanka is het tijd om weer naar huis te gaan. Jullie worden naar het vliegveld gebracht, waar jullie vlucht terug naar huis vertrekt. Mocht de terugvlucht erg vroeg in de ochtend vertrekken, dan verblijf je de laatste nacht dichterbij de luchthaven.

Vervoer

 • Auto met chauffeur

Reisduur

 • 13 dagen/12 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Vervoer met auto en Engelssprekende privé chauffeur
 • Excursies zoals aangegeven
 • Entreekosten

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Visum en verzekeringen
 • Overige maaltijden
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Verplichte kerst- en nieuwjaarsdiners

Prijzen geldig t/m 31 januari 2020 | Reserveringskosten per boeking: € 30,-

Terug naar overzicht Rondreis aanvragen

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.