13-daagse Kerst familierondreis Sri Lanka

Altijd al naar het mooie Sri Lanka gewild? Dit is je kans! Met deze mooie aanbiedingsreis ontdek je nu het prachtige Sri Lanka tegen een fijne prijs! Deze heerlijke familierondreis maak je het beste in onze wintermaanden, bijvoorbeeld in de kerstvakantie. Laat je onderdompelen in al het moois wat Sri Lanka te bieden heeft: prachtige natuur met theeplantages, rijstvelden en bergen, wilde dieren, eeuwenoude cultuur, heerlijke stranden en superlekker eten. Je wordt gereden door een auto met chauffeur, wel zo relaxed!

 • Ideale rondreis voor in de kerstvakantie
 • Veel mooie bezienswaardigheden en activiteiten inbegrepen
 • Relaxed eindigen aan het strand
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Sigyriya
Dag 2 - 4 Sigiriya
Dag 4 - 6 Kandy
Dag 6 - 7 Nuwara Eliya
Dag 7 - 9 Tissamahara
Dag 9 - 13 Unawatuna
Dag 13 vertrek Unawatuna

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1.270 per persoon
 • Kind t/m 17 jaar: vanaf € 1.040 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Colombo - Sigiriya

De komende dagen hebben jullie de beschikking over een auto of busje met chauffeur. De chauffeur spreekt Engels. Het reizen met een auto of busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met Sri Lanka. Je bent volledig flexibel, je bepaalt je eigen tempo en route. Je kunt stoppen waar en wanneer je maar wilt.

Jullie dag begint vroeg. Jullie reizen naar de culturele driehoek naar Dambulla. De grottempels hier, met 150 boeddhabeelden, kun je 's middags beklimmen. De klim is niet heel zwaar. Je loopt in 10 minuten via trappen en een heuvel naar boven. Vervolgens reis je door naar Sigiriya waar je in de loop van de middag aankomt. Morgenvroeg kun je de Sigiriya rots beklimmen.

Sigiriya is één van de plaatsen die tot de culturele driehoek behoort. Anuradhapura, Dambulla en Polonnaruwa zijn de andere drie. Deze regio staat bekend om de ruïnes, tempels, pagodes en stoepa’s. Niet alleen cultuur snuiven, maar ook op safari gaan in één van de nationale parken is een optie.
Sigiriya staat bekend om zijn leeuwenrots. Met een hoogte van 200 meter doemt deze op vanuit de omliggende jungle. De rots heeft zijn naam te danken aan de twee stenen klauwen aan de voet van de rots. Het uitzicht vanaf de top is fantastisch, maar eerst wacht een pittige klim. De weg omhoog begint met 430 treden met af en toe een platform om even te rusten. Probeer vroeg op te staan als je de rots wilt beklimmen, zodat het wat koeler is. Je krijgt het waarschijnlijk al warm genoeg van de klim naar boven. Stop onderweg nog even bij de Cobrarots, die vol staat met geel-rode fresco’s (rotstekeningen), voordat je aankomt op de top. Lang geleden stond hier een paleis van Koning Kasyapa. Daar is niet veel meer van over, maar het uitzicht maakt alles goed. Regent het dan kunt u de klim beter niet maken, want de treden kunnen dan erg glad zijn.

Overnachting in Sigiriya, Kassapa Lion’s Rock ***
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 2 Sigiriya
Trekking, boottochtje en een rit in de ossenkar

Vandaag hebben jullie de tijd om nog meer cultuur op te snuiven in de culturele driehoek. Of bezoek één van de Nationale Parken in dit gebied. Stap in een open jeep tour of bezoek het naastgelegen Polonnaruwa en maak een fietstocht langs de hoogtepunten. Jullie chauffeur brengt jullie graag naar alle bezienswaardigheden die jullie op het lijstje hebben staan. Wederom genieten vandaag!

Excursie tip: het dorp Hiriwaddunna
Je brengt een bezoek aan het dorp Hiriwaddunna. Je ziet het leven van de lokale bewoners. Je maakt een wandeling door dit landelijke gebied. Onderweg zie je veel vogels, maar ook de dorpelingen die aan het werk zijn. Daarna steek je de rivier over met een lokale vissersboot (soort catamaran). Vervolgens rijd je een stukje per ossenkar door een mooie groene omgeving. Als je geluk heb ziet je vogels en ander wild, zoals apen, slangen, hagedissen en misschien zelfs olifanten. Je brengt een bezoek aan een lokale familie waar je kunt genieten van een traditionele lunch en thee.

Overnachting in Sigiriya.
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Een verfrissende verse kokosnoot in Polonnaruwa, Sri LankaDag 3 Sigirya
Excursietip: Fietsen in Polonnaruwa

Op de trappers door de koningsstad Polonnaruwa. Kies een mooie fiets uit en ga terug in de tijd. Polonnaruwa staat vol met ruïnes, pagodes en enorme Boeddhabeelden. Het zijn de mooiste ruïnes van Sri Lanka. Het is dan ook niet voor niks dat dit tempelcomplex op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Lang geleden heersten koningen in deze stad, maar in de tussentijd zijn de aapjes de baas. In en rondom de ruïnes houden de, af en toe brutale, aapjes de wacht. Er zijn fietsen te huur voor alle leeftijden en voor de allerkleinsten zijn er kinderzitjes aanwezig. Omdat de bezienswaardigheden wat uit elkaar liggen ben je zeker 4 á 5 uur onderweg vandaag, afhankelijk van de fietssnelheid. Jullie chauffeur brengt jullie daarna terug naar het hotel.

Overnachting in Sigiriya.
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Mooie tempels in Dambulla, Sri LankaDag 4 Sigiriya - Kandy

Het is tijd geworden om de culturele driehoek te verlaten en door te reizen naar Kandy. Hebben julllie de grotten bij Dambulla nog niet bezocht? Dan is daar vandaag voldoende tijd voor dus waag de klim omhoog en spot brutale aapjes op weg naar de vijf grottentempels. Een leuke stop onderweg naar Kandy is de kruidentuin in het plaatsje Matale. Altijd al willen weten waar chocolade van gemaakt wordt? En waar komt een kaneelstokje eigenlijk vandaan? Je komt er hier achter. Ga mee met de rondleiding van een uur en leer meer over alles wat hier groeit en bloeit zoals. koffie, cacao, kaneel, nootmuskaat en aloë-vera. In het winkeltje kun je wat lekkere kruiden meenemen om thuis een keer zelf de curry te maken die je in Sri Lanka zo lekker vond. De entree tot de kruidentuin is gratis. Na deze kruidige stop vervolg je de reis naar koningsstad Kandy. De weg slingert omhoog en de groene theetuinen doemen op aan de horizon. Jullie zijn bent ongeveer 3,5 uur onderweg vandaag.

De koningsstad Kandy is het culturele hart van Sri Lanka, gelegen tussen de groene heuvels. De Temple of the Tooth, is hét belangrijkste hoogtepunt van de stad. Hier wordt een relikwie van de tand van Boeddha bewaard. Voor boeddhisten dus een hele belangrijke plaats waar zij minstens één keer in hun leven naartoe moeten. Ze brengen lotusbloemen als offer. Vaak is de tempel prachtig versierd met deze bloemen in alle kleuren van de regenboog. Zelf krijgt je de tand niet te zien, maar wel de met goud beklede stupa waarin het relikwie wordt bewaard. Bijzonder om te zien!

Kandy is een sfeervolle koloniale stad met kleine straatjes, veel tuktuk’s en vrouwen gekleed in kleurrijke sari’s. Ben je tussen 25 juli en 5 augustus in Kandy? Dan heb je geluk want dan is het Perahera festival aan de gang. Eén van de kleurrijkste boeddhistische feesten ter wereld. Olifanten paraderen door de straten vrolijk versierd met lichtjes en prachtige kleden.

Overnachting in Kandy, Villa 49 ***
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Temple of the Tooth in Sri LankaDag 5 Kandy

Ga lekker op pad vandaag. Begin met een stadstour en kom langs de Tempel van de Tand, de lokale markt en koninklijke botanische tuinen. Je vindt meer dan 500 soorten bomen en planten. Vanavond breng je een bezoek aan de Temple of the Tooth. Het is zeer indrukwekkend om het offeren van de prachtige lotusbloemen te zien; onder luid getrommel wordt een relikwie van de tand van boeddha getoond. Daarna kun je nog een bezoek brengen aan een culturele show met vuurdansers.
Overnachting in Kandy.
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Samen met de trein in Sri LankaDag 6 Kandy - Nuwara Eliya

Jullie worden door de chauffeur naar het treinstation gebracht voor de treinreis naar Nuwara Eliya. Deze bijzondere treinreis is absoluut één van de hoogtepunten tijdens jullie reis door Sri Lanka. Je reist over bruggen, langs slapende dorpjes, watervallen en theevelden. Met een beetje geluk zie je de Tamilvrouwen al de Ceylon theebladeren plukken. Jullie reizen per trein in ongeveer 4 uur van Kandy naar Nuwara Eliya. Tijdens de treinreis wordt er eten verkocht, zoals pinda's en aardbeien. Verder zijn er drankjes, hapjes en snoepgoed te koop. Jullie arriveren in Nuwara Eliya. Jullie chauffeur haalt jullie op bij het treinstation.

Het lijkt wel of je in Engeland bent! Dit is Nuwara Eliya, ook wel Little England genoemd. Een charmant plaatsje met veel Victoriaanse huizen midden tussen de bergen en theeplantages. Het is de hoogst gelegen plaats in Sri Lanka (op 1900m hoogte) en daardoor een stuk koeler dan in de rest van het land. Hier dus geen klamme handjes en zweetdruppels op je voorhoofd maar een heerlijk verkoelend briesje. Er groeit van alles in Nuwara Eliya. Verschillende groentes en fruit maar toch vooral heel veel thee. De plukkers zijn druk aan het werk op de velden en plukken de beste blaadjes, stoppen het in de mand op hun rug en brengen het vervolgens naar de fabriek waar het verwerkt wordt tot de thee die we allemaal kennen en drinken. Je kunt in dit gebied prachtige wandelingen maken en de dag afsluiten met een warm kopje heerlijke Ceylon thee. In april is het wat drukker dan normaal want dan vindt het typisch Engelse paardenrennen hier plaats. In het centrum ligt een groot stadspark, Victoriapark. Een fijne plek om te gaan wandelen, spelen in de speeltuin of een balletje te slaan op de golfbaan.

Overnachting in Nuwara Eliya , Glenfall Reach hotel ***
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Er zijn veel verschillende dieren te spotten in Bundala National Park in Sri LankaDag 7 Nuwara Eliya - Tissamaharama

Jullie vertrekken naar het zuiden, naar Tissamaharama, nabij het nationale park Yala. De reisduur is ongeveer 4 uur. 's Middags kunnen jullie je eerste safari al gaan maken. Als je Yala vanmiddag niet bezoekt: ga aan het eind van de middag naar het nabijgelegen Kataragama. Dit is één van de belangrijkste bedevaartsplaatsen van Sri Lanka, waar zowel moslims, hindoes en boeddhisten samenkomen om hier te offeren. Boeiend om te zien.
Een moeilijke naam, waardoor deze plaats ook wel Tissa genoemd wordt. Vroeger weken de Singalese koningen hier naar uit, als ze weer eens verjaagd waren door de Tamil-strijders. Tegenwoordig vind je hier nog ruïnes van de dagoba’s en paleizen uit de 2e eeuw voor Christus. Je kunt een paleis bezoeken of direct doorreizen naar het naastgelegen Yala National Park en Bundala National Park.

Overnachting in Tissamaharama , The Coconut Garden ***
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 8 Yala National Park
Excursie - Jeepsafari in Yala National Park

We adviseren een vroege ochtend safari te maken door Yala National Park. In de vroege uren heb je de meeste kans om wild te zien. Vanaf jullie hotel vertrekken jullie per jeep naar het Yala National Park. Dit gebied is vrij droog, de begroeiing is hier laag. Dit park is de beste plek om luipaarden te spotten. Geen garantie, maar toch heb je hier een goede kans. Ook leven hier waterbuffels, olifanten, herten, wilde zwijnen, krokodillen en allerlei soorten vogels. Fantastisch om met een jeep en ranger hier doorheen te rijden, je zult het bezoek aan dit wildpark als één van de hoogtepunten van het land ervaren.

Overnachting in Tissamaharama.
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Luipaarden in Sri LankaDag 9 Tissamaharama - Unawatuna

Nog geen luipaarden gezien in Yala ? Dan wordt het vroeg opstaan vandaag want de kans dat jullie deze prachtige dieren zien is in de vroege ochtend het grootst. Rond half 6 worden jullie  opgehaald bij het hotel (regel deze tour ter plaatse bij het hotel). Vraag een dag van tevoren bij het hotel of ze een ontbijtpakketje voor jullie klaar willen maken. Stap in de jeep en ga op ontdekking door het park en zie welke dieren ook al vroeg wakker zijn vandaag. Geniet van het meegebrachte ontbijt op het strand in het park. Pas op voor krokodillen en luipaarden! Na deze spectaculaire ochtend worden jullie teruggebracht naar het hotel en vervolgen jullie de reis richting Galle. Op het zuidelijkste puntje van Sri Lanka, Dondra Head, staat de hoogste vuurtoren van het land. Klim naar boven en geniet van het fantastische uitzicht. Weer naar beneden en even relaxen tussen de wuivende palmbomen met de voetjes in het zand voordat de reis weer verder gaat. Sri Lanka staat bekend om de paalvissers. In het dorpje Koggala zitten de vissers al klaar voor een foto. Zittend op een stok proberen ze een visje te vangen uit de Indische Oceaan. Het is wat toeristisch maar wel erg leuk om te zien. Het levert mooie foto’s op. De vissers verwachten wel een kleine fooi voor het poseren. Hierna rijdt de chaufeur door naar Unawatuna. Jullie zijn vandaag ongeveer 8 uur onderweg (inclusief de ochtendsafari).

Een charmant dorp, gelegen aan een baai. Rust uit op het zandstrand en bezoek de witte dagoba. Struin langs winkeltjes en dineer wat in een restaurant. Even bijkomen van alle indrukken die jullie opgedaan hebben. De beste periode om aan de zuid- en zuidwestkust te verblijven is van oktober tot en met april, van mei tot en met september valt aan deze kant van het eiland veel regen.

Overnachting in Unawatuna , Thaproban Beach House ***
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Relaxen aan het strand van Unawatuna, Sri LankaDag 10 Unawatuna

Vandaag is het een heerlijke dag om te genieten van de zon, zee en strand. Maar willen jullie toch nog een uitstapje maken, dan is Galle een aanrader. Oude Hollandse tijden herleven in de vestingstad Galle. Het oude Galle ligt binnen metersdikke muren, wat de redding van de stad was tijdens de Tsunami van 2004. Loop door de toegangspoort en ga op ontdekking door de smalle straatjes en steegjes. Galle is een sfeervol plaatsje en staat dan ook niet voor niks op de UNESCO werelderfgoedlijst. Buiten de muren vind je het nieuwe Galle. Een moderner stadje met winkels, restaurants en toeterende tuktuk’s.

Overnachting in Unawatuna.
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 11 t/m 12 Unawatuna
Dagen om te relaxen

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

Overnachtingen in Unawatuna.
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 13 Unawatuna - Colombo

Als je op tijd uitcheckt, kun je nog een van de bezienswaardigheden langs de westkust bezoeken. Een mooie route, grotendeels langs de kust, naar Colombo. Onderweg kunje een bezoek brengen aan de maansteenmijnen in Meetiyagoda, de enige plek ter wereld waar nog blauwe maansteen gewonnen wordt, het maskermuseum in Ambalangoda of de schildpaddenopvang in Kosgoda, waar gewonde schildpadden worden opgevangen en worden voorbereid op een leven in de vrije natuur. Jullie rijden vervolgens door naar de luchthaven. Jullie zijn ongeveer 3,5 uur onderweg.

Vervoer

 • Privé-busje met chauffeur

Reisduur

 • 13 dagen / 12 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • 13 dagen privé-busje met Engelssprekende privé chauffeur
 • Excursies zoals aangegeven
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Visum
 • Overige maaltijden
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Verplichte kerst- en nieuwjaarsdiners
 • Entreekosten

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.