13-daagse Kerst familierondreis Sri Lanka

Altijd al naar het mooie Sri Lanka gewild? Dit is je kans! Met deze mooie aanbiedingsreis ontdek je nu het prachtige Sri Lanka tegen een fijne prijs! Een bijkomend voordeel is dat er tijdelijk geen visumkosten meer zijn voor Sri Lanka, dus dat scheelt ook weer een hoop. Deze heerlijke familierondreis maak je het beste in onze wintermaanden, bijvoorbeeld in de kerstvakantie. Laat je onderdompelen in al het moois wat Sri Lanka te bieden heeft: prachtige natuur met theeplantages, rijstvelden en bergen, wilde dieren, eeuwenoude cultuur, heerlijke stranden en superlekker eten. Je wordt gereden door een auto met chauffeur, wel zo relaxed!

 • Ideale rondreis voor in de kerstvakantie
 • Veel mooie bezienswaardigheden en activiteiten inbegrepen
 • Relaxed eindigen aan het strand
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 - 3 Sigiriya
Dag 4 - 5 Kandy
Dag 6 Nuwara Eliya
Dag 7 - 8 Tissamahara
Dag 9 - 12 Unawatuna
Dag 13 vertrek

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1100 per persoon
 • Kind t/m 17 jaar: vanaf € 900 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Sigiriya
Welkom in Sri Lanka! Na aankomst op de luchthaven van Colombo worden jullie welkom geheten en naar het hotel gebracht in Sigiriya waar jullie de aankomende drie nachten zullen verblijven. De rit hier naartoe is ongeveer drie en half uur, maar jullie kunnen lekker achterover hangen, want je wordt deze hele reis vervoerd in een auto/busje met een chauffeur, die jullie zal begeleiden tijdens jullie trip door het mooie Sri Lanka. Aangekomen in Sigiriya kunnen jullie even relaxen en bijkomen van de lange reis.

Dag 2 Sigiriya
Vandaag hebben jullie de tijd om nog meer cultuur op te snuiven in de culturele driehoek. Willen jullie liever de natuur in? Maak dan een jeepsafari in één van de Nationale Parken in dit gebied. Wat actiefs? Beklim de 200 meter hoge Leeuwenrots. De chauffeur brengt jullie graag naar alle bezienswaardigheden die op jullie lijstje staan. Wederom genieten vandaag! .

Dag 3 Sigiriya
Op de trappers door de koningsstad Polonnaruwa. Kies een mooie fiets uit en ga terug in de tijd. Polonnaruwa staat vol met ruïnes, pagodes en enorme Boeddhabeelden. Het zijn de mooiste ruïnes van Sri Lanka. Het is dan ook niet voor niks dat dit tempelcomplex op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Lang geleden heersten koningen in deze stad maar in de tussentijd zijn de aapjes de baas. In en rondom de ruïnes houden de, af en toe brutale, aapjes de wacht. Er zijn fietsen te huur voor alle leeftijden en voor de allerkleinsten zijn er kinderzitjes aanwezig. Omdat de bezienswaardigheden wat uit elkaar liggen ben je zeker 4 á 5 uur onderweg vandaag, afhankelijk van de fietssnelheid. Jullie chauffeur brengt je daarna terug naar je hotel.

Dag 4 Kandy
Het is tijd geworden om de culturele driehoek te verlaten en door te reizen naar Kandy. Hebben jullie de grotten bij Dambulla nog niet bezocht? Dan is daar vandaag voldoende tijd voor, dus waag de klim omhoog en spot brutale aapjes op weg naar de vijf grottentempels. Een leuke stop onderweg naar Kandy is de kruidentuin in het plaatsje Matale. Altijd al willen weten waar chocolade van gemaakt wordt? En waar komt een kaneelstokje eigenlijk vandaan? Je komt er hier achter. Ga mee met de rondleiding van een uur en leer meer over alles wat hier groeit en bloeit. De entree tot de kruidentuin is gratis. Er is wel een winkeltje bij waar je specerijen kunt kopen. Na deze kruidige stop vervolgen jullie de reis naar de koningsstad Kandy.

Dag 5 Kandy
Ga lekker op pad vandaag. Begin met een stadstour en kom langs de Tempel van de Tand, de lokale markt en koninklijke botanische tuinen. Je vindt hier meer dan 500 soorten bomen en planten. In de avond brengen jullie een bezoek aan de Temple of the Tooth. Het is erg indrukwekkend om het offeren van de prachtige lotusbloemen te zien; onder luid getrommel wordt een relikwie van de tand van boeddha getoond. Daarna kunnen jullie nog een bezoek brengen aan een culturele show met vuurdansers.  Een spectaculaire afsluiting van de dag!

Dag 6 Nuwara Eliya 
Jullie gaan vandaag niet met de chauffeur mee, maar met de trein van Kandy naar Nanu Oya. Een prachtige treinreis van ongeveer 5 uur door de jungle en bergen van Sri Lanka. Hoe hoger je komt, hoe meer theevelden je zult zien. Onderweg zie je mooie watervallen en vrouwen die thee plukken op de theeplantages. Tijdens de reis stop je op kleine stationnetjes waar verkopers fruit, snacks en frisdrank verkopen. In Nanu Oya zal de chauffeur jullie weer opwachten om jullie naar het hotel in Nuwara Eliya te brengen. Dit gebied noemen ze ook wel klein Engeland vanwege de thee, koloniale huizen en de frisse temperatuur. Bereid je voor, het kan hier echt koud en nat zijn (net als in Engeland), dus hou warme kleding en paraplu in aanslag!

Dag 7 Tissamahara
Jullie reizen door naar het zuiden, naar Tissamaharama, nabij het Yala National Park. De reisduur is ongeveer 4 uur. Willen jullie nog wat cultuur opsnuiven? Ga dan aan het eind van de middag naar het nabijgelegen Kataragama. Dit is één van de belangrijkste bedevaartsplaatsen van Sri Lanka, waar zowel moslims, hindoes en boeddhisten samenkomen om hier te offeren. Indrukwekkend om te zien.

Dag 8 Tissamahara
Vandaag gaan jullie spannende tijden beleven in het Yala National Park, één van de bekendste en mooiste natuurparken van het land. Het heeft een oppervlakte van ca 98.000 hectare en er leven ruim 130 verschillende diersoorten. Het landschap zelf bestaat uit jungle, savanne, lagunes en grote rots partijen. Jullie maken met een 4x 4 jeep een safari tour door het Yala National Park om wild te spotten. Tijdens een safari kom je vaak olifanten tegen maar ook apen, krokodillen, buffels, herten, zwijnen en heel veel vogelsoorten. Er leeft ook een groep luipaarden en beren, maar deze dieren zijn erg schuw. Dus als jullie ze weten te spotten, is dat een bonus.

Dag 9 Unawatuna
Na het ontbijt gaan jullie langs de westkust naar Unawatuna. Dit is één van de mooiste en populairste badplaatsen in Sri Lanka, vooral in onze winterperiode. Het goudgele strand ligt aan de mooie turquoise zee. Unawatuna heeft veel schade gehad tijdens de tsunami van 2004, maar is weer opgebouwd.
Onderweg hier naartoe stoppen jullie bij Koggala waar je soms nog wat vissers op hoge palen in het water ziet zitten. Ook brengen jullie een bezoek aan Galle. Galle is een prachtig vestingstadje aan de zuidkust van Sri Lanka met een Hollandse oorsprong. Ten tijde van de Verenigde Oost-Indische Compagnie was de stad een belangrijk tussenstation op de route van Oost naar West. De oude stadsmuren van het fort staan hier nog steeds overeind en over de oude muur kan je prima wandelen. Overal zal je Nederlandse invloeden tegenkomen, zoals een oud Nederlands Gereformeerde kerk, kinderkopjes en een begraafplaatsje met echte Hollandse namen. Tegenwoordig vind je er ook leuke kleine restaurantjes, boetiekjes en souvenir winkeltjes.

Dag 10 – 12 Unawatuna
Deze dagen kan je lekker relaxen en nagenieten van al het moois wat jullie gezien hebben. Geniet van zon, zee en strand en neem af een toe een duik in het mooie zwembad van het hotel. Wil je nog wat van de omgeving zien, dan kan dat uiteraard. Ga bijvoorbeeld naar één van de schildpadden opvanghuisjes aan de kant van de weg (turtle hatcheries) of breng een bezoek aan het Koggala meer, waar je een mooie boottocht kan maken door de mangrove bossen en onder andere zoetwaterkrokodillen en varanen kan spotten.

Dag 13 Vertrek
Na alle mooie ervaringen in Sri Lanka is het tijd om weer naar huis te gaan. Jullie worden naar het vliegveld gebracht, waar jullie vlucht terug naar huis vertrekt. Mocht de terugvlucht erg vroeg in de ochtend vertrekken, dan verblijf je de laatste nacht dichter bij de luchthaven.

Vervoer

 • Auto met chauffeur

Reisduur

 • 13 dagen/12 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Vervoer met auto en Engelssprekende privé chauffeur
 • Excursies zoals aangegeven
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Visum
 • Overige maaltijden
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Verplichte kerst- en nieuwjaarsdiners
 • Entreekosten

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.