14-daagse Gezinsreis Oost-Canada

Een mooie en afwisselende reis door het oosten van Canada. Jullie beginnen en eindigen in een bruisende stad. Je vliegt naar Toronto, dwaalt door de stad, haalt je huurauto op en het Canadese avontuur begint dan pas echt! Meteen een hoogtepunt: één van de grootste watervallen ter wereld, de Niagara Falls. Vervolgens tijd om de drukte achter jullie te laten en de natuur in te duiken. Meren en bossen, wildlife en activiteiten zoals hiken en kanovaren in de ongerepte wildernis. Jullie sluiten de reis door Oost-Canada af in het Fransaandoende Montréal.

 • Hoogtepunt: immense Niagara watervallen
 • Combi: bruisende steden en indrukwekkende natuur
 • Wildlife spotten vanuit je kano
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Aankomst Toronto
Dag 2 – 3 Toronto
Dag 3 – 5 Niagara Falls
Dag 5 – 7 Algonquin Provincial Park
Dag 7 – 9 Thousand Islands
Dag 9 – 10 Montebello
Dag 10 – 12 St. Alexis des Monts
Dag 12 – 14 Montréal
Dag 14 Vertrek Montréal

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 2.590 per persoon
 • Kind 2 t/m 12 jaar: vanaf € 1.940 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Aankomst Toronto
Welkom in Toronto, de leukste stad van Oost-Canada

Vanaf de luchthaven van Toronto worden jullie door een privéchauffeur naar jullie hotel in de stad gebracht. Een ritje van nog geen uur. Het hotel dat wij voor jullie geboekt hebben, ligt in het centrum, zodat je de stad eenvoudig te voet kunt verkennen.

Toronto wordt ook wel the Big Apple van Canada genoemd. Het is een grote, maar gezellige stad waar je je gemakkelijk een aantal dagen kunt vermaken. Op één staat een bezoek aan de CN-Tower. Het is de hoogste toren van Toronto met zijn 550 meter en biedt vanaf boven dan ook een prachtig uitzicht over de stad. Pas dan zie je hoe groot Toronto wel niet is. De levendige stad kent veel hippe wijken en leuke, sfeervolle plekjes. Zeker in Downtown Toronto vind je ’s avonds genoeg restaurants om heerlijk te eten.

Overnachting in Toronto, Bond Place Hotel ***
Inclusief privétransfer

Neem bijvoorbeeld de Hop On Hop Off bus om Toronto te verkennen, CanadaDag 2 Toronto
Op stap in de Canadese Big Apple

Een vrije dag om de stad te leren kennen. Al dwalend door de stad sta je oog in oog met de vele wolkenkrabbers. Een bekende eyecatcher is de Flatiron Building (Gooderham Building). Net als in New York heeft ook Toronto een gebouw in de vorm van een strijkijzer. Om de hoek van de Flatiron Building vind je St Lawrence market. Leuk om hier de dag te beginnen en te struinen langs de kleurrijke kraampjes. Koop wat lekkers voor onderweg of bestel iets typisch Canadees bij een foodtruck, je vindt er vele in Toronto.

Slenter op je gemak door Chinatown, Little Italy en de hippe wijk Kensington Market. Elke wijk heeft zijn eigen unieke sfeer en er zijn genoeg leuke plekjes waar je je voeten wat rust kunt geven. Ben je een liefhebber van street art? Er is een graffiti-wijk waar je de meest indrukwekkende kunstwerken voorbij ziet komen.

Tips: boek een fietstocht onder begeleiding van een local om de stad te leren kennen. Of aanschouw de stad vanaf het water. Wij kunnen een leuke boottocht door de haven en langs de eilanden rond Toronto voor jullie boeken.

Overnachting in Toronto.

Je wordt nat gespetterd, zo dicht sta je bij de immens grote Niagara Falls, CanadaDag 3 Toronto - Niagara Falls
Ca. 120 kilometer / 1,5 uur

Jullie halen je huurauto op, waarmee jullie de komende dagen op pad gaan. Vandaag staat er geen lange rit op het programma, met minder dan 2 uur rijden zijn jullie alweer op de plaats van bestemming: de Niagara Falls, één van de hoogtepunten van de reis!

Van veraf hoor je het water al naar beneden kletteren en het is indrukwekkend als je voor de watervallen staat. De waterval bestaat uit drie delen, de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls en ligt op de grens met Amerika. De brug die Canada en Amerika verbindt, Rainbow Bridge, is de plek om te genieten van een panoramisch uitzicht.

Jullie verblijven op een unieke locatie: vanuit het hotel kan je de watermassa al horen en zien!

Overnachting nabij Niagara Falls, Marriott on the Falls ****
Inclusief huurauto

Met een boottochtje kom je nog dichter bij de Niagara Falls, CanadaDag 4 Niagara Falls
Donderend watergeweld

Misschien hebben jullie gisteren al een glimp van de Niagara-watervallen opgevangen, maar vandaag heb je tijd om ze van dichtbij te bewonderen. Stap in de Hornblower-boot en vaar tot dicht aan de grootste waterval: Horseshoe Falls. Droog houd je het zeker niet, maar er worden poncho’s uitgedeeld voordat je de boot instapt. Je komt zo dichtbij, dat ook deze poncho’s geen redding zijn, maar het is een onbeschrijfelijke ervaring als je zo dichtbij komt. De boot vaart steeds dichter naar het stromende water, zodat je het bijna aan kunt raken.

Maar wist je dat je ook achter de watervallen kunt lopen? Deze ‘journey behind the falls’ is een toeristische attractie, maar zeer indrukwekkend. Je gaat met een lift naar de voet van de Horseshoe Falls waar je vanaf een observatieplatform de waterval van dichtbij kunt zien.

En natuurlijk hoort een wandeling over Rainbow Bridge erbij. De beste plek voor een panoramisch uitzicht. Een mooier uitzicht krijg je niet als je vanaf de grond de watervallen bekijkt. Daarvoor moet je de lucht in. Voor het beste zicht maak je een helikoptervlucht. Bij interesse boeken wij graag deze vlucht voor jullie.

Overnachting nabij Niagara Falls.
Inclusief huurauto

Fietsen huren om Algonquin Provincial Park te ontdekken is een aanrader, Oost-CanadaDag 5 Niagara Falls - Algonquin Provincial Park
Ca. 375 km / 4 uur

Jullie laten de indrukwekkende watervallen achter je en rijden naar het Algonquin Provincial Park. Het laatste gedeelte van de rit rijden jullie over de Highway 60. De eerste kans om elanden en beren in het wild te spotten.

Wakker worden met uitzicht op het meer? Voor ons klinkt dat als muziek in de oren. Niet zo gek dat wij Algonquin Provincial Park een van de mooiste parken in Oost-Canada vinden. Het is een plek die nog ongerept is en waar je op verschillende manieren de natuur kunt ontdekken. Wat dacht je van kanoën op een meer, een lange wandeling of misschien wel mountainbiken? De keus is aan jullie.

Het park is vernoemd naar de Algonquin-indianen die hier vroeger leefden. Het is een gebied waar prachtige heuvels, moerassen en duizenden rivieren te zien zijn. Een prachtig kleurenpalet. Maar ook is het park het thuis voor beren en elanden. De Highway 60 loopt voor een deel door het park. Een toeristische route waar je ’s ochtends de meeste kans hebt om elanden te zien. Jullie overnachten in een leuke lodge in het park, een unieke wilderniservaring.

Overnachting in Algonquin Provincial Park, Killarney Lodge ****
Inclusief huurauto

Verken het Algonquin Provincial Park vanaf het water met een kano, CanadaDag 6 Algonquin Provincial Park
Tip: kanovaren in het Algonquin Provincial Park

Vandaag staat in het teken om het Algonquin Provincial Park beter te leren kennen. In alle rust doe je dit per kano. Huur er één en geniet vanaf het water van de moerassen. Wellicht spot je in de verte wel kleine dieren, zoals de otter of wasbeer.

Naast een kanotocht is het leuk om een wandeling te maken. Zo kun je het nationale park nog beter ontdekken. Dit kunt je op eigen houtje doen, maar je kunt ook op pad met een gids. Als je met een gids wandelt, leer je meer over het bestaan van het park en de aanwezige flora en fauna. Liever zelf op pad? Er zijn diverse trails die je kunt lopen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Centennial Ridges Trail? Een wandeling van ongeveer 10 km waar je naar de top van twee heuvels wandelt. Je raadt het al: een fotogeniek uitzicht wacht op je.

Overnachting in Algonquin Provincial Park.
Inclusief huurauto

Eland met jonkie onderweg van Algonquin naar Thousand Island, CanadaDag 7 Algonquin Provincial Park - Thousand Islands
Ca. 285 km / 3,5 uur

Jullie rijden vandaag een mooie route via de hooglanden van Oost-Canada.

De naam doet het al vermoeden; Thousand Islands is de archipel in de Saint Lawrence-rivier waar meer dan 1800 eilanden liggen. Op de eilanden vind je veel dennenbomen, kleine cottages en het is het leefgebied van vogels en schildpadden. Toch is niet elk eiland bewoond. Sommigen zijn zo klein dat er alleen wat rotsen te vinden zijn. In totaal strekt het gebied zich uit over 80 km, verdeeld in Canadese en Amerikaanse eilanden.

De beste manier om de eilanden te ontdekken, is tijdens een cruise/boottocht. Je leert zo meer over de geschiedenis van het gebied en vaart langs de vele Canadese eilanden. Jullie verblijven in een modern hotel met een ideale locatie voor het maken van excursies door het natuurgebied van de Thousand Islands.

Overnachting op Thousand Islands, Delta Hotels by Marriott Kingston Waterfront ****
Inclusief huurauto

Maak een boottocht met een radarboot door het gebied van de Thousand Islands, CanadaDag 8 Thousand Islands
Ga varen, vissen, suppen of wandelen

Vandaag heb je tijd om de eilanden van dichtbij te bewonderen. Tijdens een boot- of kajaktocht krijg je de beste indruk. Dennenbomen die omhoog rijzen, kleine, maar ook riante huizen die op één eiland staan en bewoners die zich per waterfiets of kajak verplaatsen van het ene naar het andere eiland. Schrik niet als je opeens een watervliegtuig voorbij ziet scheren. Dit is het vervoersmiddel dat de lokale bewoners gebruiken om een grotere afstand tussen de eilanden af te leggen. Misschien verwacht je het niet, maar op één van de eilanden staat een kasteel: Boldt-kasteel. Dit bouwwerk is gratis te bezichtigen.

Hopelijk heb je geluk en zie je vandaag de meest bijzondere vogels overvliegen. Dit is het leefgebied van trekvogels die graag hun gezicht even laten zien. Als je ’s middags nog zin hebt om iets anders te doen dan varen over het meer, ga vissen, suppen of wandel door de omgeving. In plaats van zelf varen, kunnen we ook een eilandcruise voor jullie boeken.

Overnachting op Thousand Islands.
Inclusief huurauto

Wildspotten rond Montebello, CanadaDag 9 Thousand Islands - Montebello
Ca. 280 km / 3 uur

Volg bij vertrek de Thousand Islands Parkway voor de mooiste route naar Montebello.

Heerlijk wandelen, per kano de natuur ontdekken of gewoon aan het water bij een picknickplaats genieten van het uitzicht? Montebello is de perfecte plaats. De stad is beroemd geworden door Château Montebello, het grootste resort ter wereld. Naast hectares land, liggen hier ook 70 meren op het terrein.

Het grootste meer van Montebello, Whitefish Lake, is gelegen in Omega Parc. Wandel langs de beboste kustlijn of neem een duik in het heldere water. En misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van deze stad is het oude treinstation. Voorheen was het hier dagelijks een drukte van jewelste, tegenwoordig een bezoekerscentrum waar je de geschiedenis kunt herleven.

Je overnachtingsplek in Montebello is wel heel bijzonder! Ervaar hoe het leven van een kasteelheer en -dame is op het slot Fairmont in Montebello. Het chique ingerichte slot is niet zomaar een kasteel, het is helemaal van hout gemaakt en past daardoor perfect in de omgeving. En jullie mogen hier slapen!

Overnachting in Montebello, Fairmont Le Chateau Montebello ****
Inclusief huurauto

Suppen bij St. Alexis des Monts, CanadaDag 10 Montebello - Saint Alexis des Monts
Ca. 260 km / 3 uur

In iets minder dan een halve dag rijden jullie naar je volgende bestemming: Saint Alexis des Monts. Je verblijft hier in een heuvel- en bosachtig gebied dat omringd wordt door meren. Saint Alexis des Monts is een gebied waar je heerlijk kunt wandelen, vissen en kanoën. Vanaf het water een natuurpark bewonderen, is iets wat wij bij KidsReizen het liefste doen. Zo kun je in alle rust de omgeving in je opnemen en aanmeren waar je maar wilt voor een picknicklunch.

In het natuurrijke Saint Alexis des Monts leven veel bevers en er worden af en toe ook zwarte beren gespot. Ben jij de gelukkige en zie je hier beren in het wild lopen? Daar kan je nog heerlijk over mijmeren in je hotel dat bij het bos en een meer ligt.

Overnachting in Saint Alexis des Monts, Sacacomie ****
Inclusief huurauto

Zwarte beer bij St. Alexis des Monts, CanadaDag 11 Saint Alexis des Monts
Wandelen, relaxen en bier proeven

Een vrije dag om Saint Alexis des Monts en de omgeving te verkennen. Word rustig wakker of sta juist wat eerder op om de zonsopkomst mee te maken. Als de zon weerkaatst in het water, maak je prachtige foto’s. Met op de achtergrond de groene esdoorns; een schilderachtig plaatje. Kies je vandaag voor een mooie wandeltocht? Loop dan naar de mooiste uitzichtpunten en geniet van de uitzichten op de diepe valleien.

Maar misschien wil je vandaag wel even helemaal niks doen? Zoek een spa op, boek een massage en ga ontspannen. Aan het einde van de middag heb je wel een lekker drankje verdiend. Breng een bezoek aan de Nouvelle France-brouwerij. Hier wordt een aantal lokale biertjes gebrouwen. Je leert in het museum meer over de wijze waarop de bieren gebrouwen worden en als je boven de 18 bent, kun je uiteraard zelf ook een biertje proeven.

Overnachting in Saint Alexis des Monts.
Inclusief huurauto

In de botanische tuin van Montréal, CanadaDag 12 Saint Alexis des Monts - Montréal
Ca. 140 km / 2 uur

Vandaag reis je van de natuur naar de stad. Het is een korte route, dus je kunt deze ochtend rustig wakker worden en nog even genieten van het uitzicht.

Bienvenue à Montréal! Een wereldstad waar je je dagen kunt vermaken. Ondanks de grootte van de stad is het erg sfeervol dankzij de vele wijken. De beroemdste bezienswaardigheid is Basilique du Notre Dame. Van buitenaf herken je hem meteen en bij binnenkomst sta je met je mond vol tanden. Wat een prachtige details, wat een kleuren, geweldig om te zien!

Een van de dagen dat je in Montréal verblijft, is een lunch op het Jacques-Cartier-plein een aanrader. Straatartiesten, kunstenaars, portrettekenaars en vele toeristen stelen de show. Schuif aan bij een van de restaurants en geniet van het sfeertje op het plein.

Jullie overnachten in een groot hotel nabij een metro en het historische centrum van de stad is op loopafstand.

Overnachting in Montréal, Delta Montréal  ****
Inclusief huurauto

Poutine, een typisch gerecht in Oost-Canada.Dag 13 Montréal
Dwalen door de Frans-aandoende stad

Genieten van het uitzicht op de skyline van Montréal? Breng dan een bezoek aan Mont Royal. Deze 200 meter hoge berg ligt verscholen in Parc du Montréal en telt 254 traptreden naar de top. Het is dus een flinke klim, maar de moeite zeker waard. Vanaf de top word je beloond met uitzicht op de vele wolkenkrabbers en de Saint-Laurent-rivier. Een perfect begin van de dag.

Wat zeker niet mag ontbreken, is Vieux-Montréal, de oude stad. Het is het historische hart van de stad en de plek waar je de beroemde Notre Dame kunt vinden. Maar naast de basiliek zijn er koloniale gebouwen, sfeervolle pleinen en smalle straten waar je kunt verdwalen.

Heb je het warm of juist koud gekregen? Bezoek de ondergrondse stad. Deze stad van 33 km lang is aangelegd, omdat de winters behoorlijk koud kunnen zijn in Montréal. Naast winkelcentra zijn hier concerthallen, scholen en ook restaurants. Probeer hier de traditionele poutine, een gerecht dat bestaat uit patat, kaas en jus.

Wij kunnen ook allerlei leuke excursies voor jullie regelen. Denk aan een fietstocht door de stad, een cruise over de St. Lawrence-rivier of voor degenen die wat meer actie zoeken: ziplinen in de natuur nabij de stad.

Overnachting in Montréal.
Inclusief huurauto

Dag 14 Vertrek Montréal

Hopelijk hebben jullie genoten van de reis langs de hoogtepunten van Oost-Canada. Het is alweer tijd om naar de luchthaven te rijden en jullie huurauto in te leveren. Verleng jullie reis met West-Canada, de USA of vlieg terug naar huis.

Inclusief huurauto

Vervoer

 • Huurauto
 • Privétransfer bij aankomst

Reisduur

 • 14 dagen / 13 nachten

Inclusief

 • Privétransfer op dag 1
 • Alle overnachtingen
 • 12 dagen autohuur

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Maaltijden & excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.