14-daagse familiereis Kids in Maleisië

Mooie natuurgebieden en paradijselijke eilandjes met een prachtige onderwaterwereld; het leven is mooi in Maleisië! Je reist van het kleurrijke plaatsje Melaka en de bruisende stad Kuala Lumpur naar de jungle van Taman Negara. Daarna reis je naar de oostkust, waar je gaat relaxen op een heerlijk bounty-eiland. Dat wordt genieten!

 • Bruisend Kuala Lumpur
 • Op avontuur in de jungle van Taman Negara
 • Chillen op een bounty-eiland
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 – 2 Melaka
Dag 3 – 5 Kuala Lumpur
Dag 6 – 8 Taman Negara
Dag 9 Kuantan
Dag 10 – 13 Lang Tengah
Dag 14 Vertrek

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1050 per persoon
 • Kind t/m 17: vanaf € 875 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een reisvoorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 – 2 Melaka
Welkom in Maleisië! Na aankomst in Kuala Lumpur worden jullie opgewacht en naar het hotel in Melaka gebracht, wat op ongeveer 120 km. afstand ligt. Hier kan je even relaxen en bijkomen van de lange reis.
In Melaka kan je nog duidelijk de Nederlandse invloeden zien als je voor het ‘Stadhuys’ staat of een van de andere Nederlandse gebouwen. Het is leuk om een boottocht te maken over de Melaka Rivier, waarbij je oude Nederlandse huizen en kleurrijke markten aan de kant van de rivier ziet, maar je kan ook te voet of met een fietstaxi de stad bekijken.

Optioneel kan je een fietstour maken buiten Melaka. Deze tocht neemt je mee naar palmolie plantages en kleine dorpjes, waar nauwelijks toeristen komen. Een mooie manier om het ‘echte’ Maleisië te zien! Mocht je interesse hebben in deze leuke tocht, laat het ons dan weten!

Dag 3 – 5 Kuala Lumpur
Jullie worden opgehaald om naar de hoofdstad van Maleisië te gaan, Kuala Lumpur. De komende dagen kunnen jullie genieten van deze enorme grote, maar toch overzichtelijke stad met zijn vele leuke bezienswaardigheden. Ga naar de hoogste torens ter wereld, de Petronas Towers, Menara Tower, het mooie stationsgebouw, de Masjid Negara-moskee, China Town of struin over de nightmarket waar je je tegoed kan doen aan allerlei souvenirs. Zoek je meer rust, bezoek dan de Lake Gardens waar ze een prachtige vlinder en vogeltuin hebben. Qua eten is hier van alles te vinden: Thaise, Chinese, Indiase en uiteraard Maleise restaurantjes. Echt Maleisisch eten vind je in de vele eetstalletjes op straat. Verwacht hier geen luxe, maar wel heerlijk eten!
Optioneel kan je een bezoek brengen aan de Petronas towers. Er mogen maar een beperkt aantal bezoekers per dag op.  Je gaat eerst met de lift naar de loopbrug halverwege de torens. Daarna ga je verder naar het hoogste puntje in één van de toppen van de torens. Het uitzicht over de stad is geweldig. Verder kom je van alles te weten over deze beroemde torens van Kuala Lumpur.

Dag 6 – 8  Taman Negara
Jullie verlaten de grote stad en gaan op weg naar een avontuurlijke bestemming. Per transfer worden jullie naar de pier in Kuala Tembeling gebracht. Vanaf daar gaat de reis verder per longtailboot naar het dorp Kuala Tahan, in het hart van Taman Negara. De komende twee dagen bezoek je het oudste regenwoud van de wereld. In Taman Negara kunnen jullie ter plekke allerlei tours doen. Neem de ‘longtailboot’ en vaar met flinke snelheid richting de watervallen van Lata Berkoh. Onderweg zie je veel waterbuffels en staan kinderen te zwaaien aan de kant van de rivier. Vergeet niet je zwemspullen mee te nemen! Of breng een bezoekje bij de oorspronkelijk bewoners van Maleisië, de Orang Asli, hier zie je hoe ze nog volgens traditie leven, maar ook mag je zelf eens kijken of het lukt om een blaaspijp met pijl af te schieten. Maak een avondwandeling onder leiding van een gids.  Hij ziet dieren, die jullie niet zien (soms maar goed ook!) en geeft jullie uitleg over het jungle leven. Ook een aanrader: wandel naar de canopy-walk. Vanaf deze hoge hangbruggen tussen de bomen zie je de jungle ineens op een hele andere manier. Daarna kun je verder wandelen de Teresek Hill heuvel op. Het is even klimmen dus neem genoeg water mee, maar het zicht op de top is prachtig.

Dag 9 Kuantan
Vanuit Taman Negara worden jullie naar de oostkust gebracht. In Kuantan verblijven jullie een nachtje in een fijn hotel waar je even kan relaxen aan het strand van de Zuid Chinese zee. Kuantan stad is een mooie mix tussen authentiek en modern. Het heeft een oud centrum met prachtige huizen, maar ook hyper moderne shopping malls. In de omgeving kun je diverse watervallen en grotten bezoeken.

Dag 10 – 13 Lang Tengah
Op dag 10 worden jullie naar de pier in Merang gebracht waar de boten vertrekken naar Lang Tengah. Dit is één van de mooiste stille eilandjes van West Maleisië, een echt tropisch paradijsje. Het eiland is nog vrij rustig, dus jullie kunnen genieten van de mooie zee en rustige baaien. Met een beetje geluk zien jullie hier ook de schildpadden aan land komen.  Vanuit je resort loop je ook zo de zee in, hoe fijn is dat. Je kan een snorkel huren bij het hotel zodat je de mooie onderwaterwereld kan ontdekken of een georganiseerde snorkeltocht maken. Volop genieten dus!

Dag 14 Kuala Lumpur vertrek
Vandaag moeten jullie afscheid nemen van Lang Tengah. Jullie varen naar het vasteland en worden vanaf de pier naar de luchthaven van Kuala Terengganu gebracht. Met een binnenlandse vlucht gaan jullie weer terug naar Kuala Lumpur, waar jullie vlucht terug naar huis gaat.

Vervoer

 • Boottochten
 • Transfers

Reisduur

 • 14 dagen / 13 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Diner in Taman Negara op dag 6, 7 en 8
 • Vermelde transfers
 • Bootovertochten Kuala Tembeling - Taman Negara, Mersing - Lang Tengah en v.v.
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale en binnenlandse vlucht
 • Overige maaltijden en excursies
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.