14-daagse Safarireis Out of Africa

Deze avontuurlijke reis neemt je mee naar de wilde dieren en de prachtige natuur in het noorden van Zuid-Afrika! Naast al het moois wat Zuid-Afrika te bieden heeft, zijn er ook voor de kids bijzondere hoogtepunten, zoals het logeren in een echte boomhut en de mogelijkheid om een ranger-diploma te halen! Jullie maken tijdens deze reis kennis met het indrukwekkende Drakensberg gebied, het gezellige plaatsje St Lucia, het koninkrijk Swaziland en het wereldberoemde Krugerpark. Lekker relaxen kun je bij de stranden van Umhlanga, ten noorden van Durban!

 • De mooiste wildparken van Zuid-Afrika
 • Logeren op bijzondere lokaties, zoals een boomhut en tented lodge
 • Met de kids de Big Five spotten!
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Johannesburg
Dag 2 - 3 Drakensbergen
Dag 4 Umhlanga Rocks
Dag 5 - 7 St Lucia
Dag 8 -9 Swaziland
Dag 10 - 11 Hazyview
Dag 12 - 13 Hoedspruit (private game reserve)
Dag 14 vertrek Johannesburg

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 990 per persoon
 • Kind 2 t/m 11 jaar: vanaf € 805 per persoon
 • Reissom landarrangement gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

z-afrika-houtsnijwerkDag 1                    Aankomst Johannesburg
Welkom in Zuid-Afrika! Na aankomst op het vliegveld in Johannesburg worden jullie welkom geheten en krijgen jullie een transfer naar de accommodatie nabij het vliegveld. Johannesburg (ook wel City of Gold genoemd) is een stad met ongeveer zes miljoen inwoners. Het is gelegen in de provincie Gauteng. De stad heeft een westers uiterlijk met in het centrum moderne wolkenkrabbers en grote winkelcentra.
In de middag worden jullie opgehaald voor een bezoek aan Soweto, 's werelds meest beroemde township. Jullie gaan onder andere een kinderdagverblijf en een lokale woning, zodat je kan zien hoe mensen hier wonen en leven. Jullie bezoeken het Hector Pietersen Museum en het Vilakazi politiedistrict. Dit is de thuisbasis van twee voormalige Nobelprijs Winnaars - Bisschop Desmond Tutu en Nelson Mandela. Bezoek een van de vele projecten die plaatsvinden in en rond Soweto en stap daarna op de fiets om de verborgen plekjes van Soweto te verkennen. Kinderstoeltjes en kinderfietsen zijn beschikbaar.

Overnachting in Johannesburg, Safari Club ****

Dag 2 - 3                    Drakensbergendsc05034
Jullie gaan naar de Drakensbergen, die de grens vormen met het koninkrijk Lesotho. Je verblijft in een heerlijke en kindvriendelijke accommodatie in boerderijstijl met uitzicht op de  bergen. Je hebt hier de tijd om lekker te wandelen, de omgeving te verkennen of gewoon te genieten van deze mooie omgeving. Zin in avontuurlijke activiteiten? Die zijn hier ook genoeg te vinden. Wat dacht je van quad rijden, mountain biken, paardrijden of een leuke steptour door het gebied? En voor de lefgozers is er ook nog een spannende canopy tour. Genoeg te zien en te doen in dit mooie gebied!

Overnachting in Drakensbergen, Ardmore Guestfarm ****

umhlanga-rocksDag 4                   Umdloti
We verlaten de bergen en rijden naar de Indische Oceaan. Via de Midlands Meanderroute rijden jullie langs allemaal ambachtelijk winkels, dorpjes en mooie natuur. Het wordt de 'art en craft' route genoemd. Onderweg kom je bij Howick ook nog watervallen tegen, stop even en wandel lekker rond. Inmiddels rijden jullie al richting Pietermaritsburg en Durban. Na zo'n 300 km komen jullie aan in Umdloti.

Overnachting in Umdloti, Fairlight Beach ****

Dag 5 - 7              St. Lucia (afstand: ± 220km)wilde honden Hluhluwe
Jullie rijden door de provincie KwaZulu-Natal naar het leuke plaatsje St. Lucia, wat midden in een wildreservaat ligt en aan de zee, waar de rivier in uitmondt. Je kan hier van alles doen: maak een leuke boottocht op de rivier om nijlpaarden en krokodillen te spotten, ga naar het nabij gelegen Cape Vidal natuurreservaat, waar je veel dieren, waaronder neushoorns, kan spotten en lekker in zee kan zwemmen. Je kunt ook een Zulu dorp in de buurt van St Lucia bezoeken of zelfs walvissen spotten (juni – november). Een heerlijke plek om een paar dagen te blijven!

Overnachting in St. Lucia, Forest Lodge ***


swazilandDag 8 - 9              Swaziland (afstand:
± 275km)
Jullie verlaten Zuid-Afrika en gaan jullie naar Swaziland, een klein koninkrijk in het oosten van Afrika met iets meer dan een miljoen inwoners. De hoofdstad heet Mbabane. Het is een land met wisselende vegetatie. In het noordwesten zijn regenwouden en in het oosten bevinden zich uitgestrekte savannes. Door het warme klimaat en de regenbuien in de zomer is er een veelvoud aan prachtige bomen en planten te vinden Jullie verblijven in een natuurreservaat, waar je weer veel dieren zult zien. Je moet niet gek opkijken als er bijvoorbeeld een zebra voor je huisje staat te grazen! Je kan hier van alles doen zoals fietsen, paard rijden, wandelen, klimmen of kanoën. Ook is het leuk om naar een cultureel dorp te gaan, waar je kan zien hoe de lokale bevolking woont en leeft.

Overnachting in Swaziland, Mlilwane Wildlife Sanctuary ****


Dag 10 - 11          Hazyview (afstand:
± 300km)p1040082-1280x960
Jullie verlaten het koninkrijk en rijden via de grens richting Krugerpark, wat je op eigen gelegenheid kunt verkennen op weg naar Hazyview. Het Kruger National Park met 19.685 vierkante kilometer is het grootste en bekendste park in Zuid-Afrika en de overheid beweert dat het park de grootste verscheidenheid aan dieren heeft van alle parken in Afrika. De Big Five, bestaande uit leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn, zijn er zeker te vinden. Het park is bijna 350 km lang en heeft een gemiddelde breedte van 60 km.
Het gebied rondom Hazyview/White River schijnt het beste klimaat ter wereld te hebben voor bananen en je zult hier dan ook veel van deze tropische plantages zien.  Omdat Hazyview dicht in de buurt van het Krugerpark ligt, overnachten veel bezoekers hier in plaats van in het Krugerpark zelf.

Overnachting in Hazyview, AfriCamps at Mackers ****

game drive kidsDag 12 - 13  Hoedspruit (private game reserve)  (afstand: ± 250km)
Vroeg uit de veren vandaag, want jullie gaan de Mpumalanga Scenic Drive rijden, een schitterende panorama route met fantastische uitzichtpunten zoals bij God’s Window en de Drie Rondavels (de naam “Rondavels” is ontleend aan de Afrikaanse hutten die dezelfde vorm hebben). Bourke’s Luck Potholes zijn een stop meer dan waard. Hier zijn miljoenen jaren lang de Blyde en de Treur rivier tegen elkaar gebotst, zodat een unieke rotsformatie is ontstaan. Jullie gaan naar een hele bijzondere locatie in een private game reserve vlakbij het Krugerpark, waar jullie gaan slapen in echte boomhutten! De hutten zijn mooi ingericht en liggen midden in de natuur. Vanuit je terras heb je een adembenemend mooi uitzicht op het uitgestrekte natuurgebied en de kans is aanwezig dat je oog in oog komt te staan met bijvoorbeeld een giraf die langs loopt! Hier ben je echt één met de natuur! Tijdens jullie verblijf ga je een game-drive maken, waarbij je de Big Five gaat spotten. Deze game drive is ’s morgens vroeg of laat in de middag, wanneer de dieren het meest actief zijn en ook het landschap het meest spectaculair is. Voor de kinderen is er de mogelijkheid om een echte ranger cursus te doen, waarbij ze leren spoorzoeken en kennismaken met het wildleven! Deze is niet standaard inbegrepen in de reis, omdat de kinderen een minimum leeftijd moeten hebben en een beetje Engels moeten kunnen spreken, maar we informeren je graag naar de mogelijkheden!

Overnachting in Hoedspruit, Pezulu Tree House Lodge ****giraffe-ondergaande-zon

Dag 14 Vertrek Johannesburg Airport  (afstand: ± 490km)
Jullie laatste dag in het mooie Zuid-Afrika! In de loop van de ochtend rijden jullie via de glooiende binnenlanden van het voormalige Transvaal richting de luchthaven van Johannesburg, waar jullie in de loop van de avond weer vertrekken richting Europa.

Vervoer

 • Huurauto

Reisduur

 • 14 dagen / 13 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Transfer naar hotel op dag 1
 • 13 dagen autohuur (klasse K, Toyota Rav of gelijkwaardig, automaat). Inclusief onbeperkt aantal kilometers, verzekeringen en routebeschrijvingen.
 • Excursies zoals aangegeven

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Overige maaltijden en excursies
 • Entreekosten wildparken
 • Persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.