14-daagse rondreis Voor land- en zeerotten

Spannend; raften door de jungle van Kitulgala. Op avontuur in de culturele driehoek en verken de onderwaterwereld van de paradijselijke Malediven. Kortom; een heerlijke rondreis over Sri Lanka en ontspannen op de Malediven.

 • Raften door de groene jungle
 • Walvissen en dolfijnen spotten
 • Paradijselijke Malediven
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Waikkal
Dag 2 - 4 Kitulgala
Dag 4 - 7 Habarana (culturele driehoek)
Dag 7 - 8 Anuradhapura
Dag 8 - 10 Kalpitya
Dag 10 - 14 Malediven
Dag 14 Vertrek Malediven

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1.700 per persoon
 • Kind 2 t/m 17 jaar: vanaf € 1.300 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Aankomst Waikkal
Breng een bezoek aan het visserdorpje Negombo

Jullie worden bij de luchthaven opgehaald en in ongeveer 1,5 uur naar het hotel in Waikkal gebracht (transfer).
Start jullie rondreis door Sri Lanka met de voetjes in het zand in Waikkal. Een fijne plek om even bij te komen van de vliegreis. Vlakbij Waikkal ligt het vissersplaatsje Negombo. Leuk om daar een bezoekje te brengen aan de vismarkt en gelijk in één van de restaurantjes wat lekkers te bestellen van de menukaart. Verser kan het bijna niet! Vergeet ook niet om een kijkje te nemen in een schooltje in Negombo. Erg leuk om te zien hoe de kinderen aandachtig luisteren naar de juf of meester. Misschien is er in de pauze nog wel tijd voor de volkssport van Sri Lanka; een potje cricket op het plein. De beste periode om aan de zuid- en zuidwestkust te verblijven is van oktober tot en met april, van mei tot en met september valt er aan deze kant van het eiland veel regen.

Overnachting in Waikkal, Club hotel Dolphin ****
Inclusief transfer, privé-busje met chauffeur

Dag 2 Waikkal - Kitulgala

De komende dagen hebben jullie de beschikking over een privé-busje met chauffeur. De chauffeur spreekt Engels. Het reizen met een privé-busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met Sri Lanka. Jullie zijn volledig flexibel, jullie bepalen je eigen tempo en route. Jullie kunnen stoppen waar en wanneer jullie maar willen.
Jullie rijdne in ruim 3 uur oostwaarts van Waikkal naar Kitulgala.
De beste plek om te gaan raften in Sri Lanka is bij Kitulgala. Bedwing de Kelani rivier die dwars door de groene jungle loopt. Dit gebied kent 2 regenseizoenen in het jaar en dat is een goed teken want hoe meer regen hoe voller de rivier. Naast spanning op het water kun je ook aan land genoeg beleven. Maak een wandeling door de jungle en spot de meest kleurrijke vogels terwijl de vlinders om je heen fladderen. Je overnacht in Kitulgala midden in de jungle dus kijk niet op van een paar kriebelende beestjes in je hutje.

Overnachting in Kitulgala, Paradise Eco Garden **+
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 3 Kitulgala
Over de rivier en door de jungle

Excursietip!
Vandaag is het dan eindelijk tijd geworden om het water op te gaan. Dus zwemvest aan, helm op en hup de boot in. De rivier wisselt van wild naar kalm. Op de rustigere stukken kunt u dan ook gemakkelijk even het water in om zelf een stukje te dobberen. Een leuk avontuur op het water dus. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen mee met deze excursie. In de middag kunt u nog een mooie wandeling gaan maken door de jungle. Kleurrijke vogels, kriebelende insecten en sissende slangen leven in dit gebied dus wie weet wat u allemaal tegenkomt. Of u kunt vandaag een handje helpen In de keuken van de accommodatie als u in het Rafters Retreat verblijft. Leer een Sri Lankaanse curry maken. De kok legt het u allemaal uit en het leukste is dat u het daarna allemaal zelf mag opeten. Eet smakelijk!

Overnachting in Kitulgala
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 4 Kitulgala – Dambulla, culturele driehoek

Een leuke stop onderweg naar Dambulla is de kruidentuin in het plaatsje Matale. Altijd al willen weten waar chocolade van gemaakt wordt? En waar komt een kaneelstokje eigenlijk vandaan? Je komt er hier achter. Ga mee met de rondleiding van een uur en leer meer over alles wat hier groeit en bloeit zoals; koffie, cacao, kaneel, nootmuskaat en alöe-vera. In het winkeltje kun je wat lekkere kruiden meenemen om thuis een keer zelf de curry te maken die je in Sri Lanka zo lekker vond. De entree tot de kruidentuin is gratis. Na deze kruidige stop vervolg je de reis naar Dambulla in de culturele driehoek. Als er nog tijd is kun je in de middag de klim omhoog wagen naar de vijf grottempels. Je bent vandaag ongeveer 5 uur onderweg.
Naast Dambulla zijn ook de plaatsen Anuradhapura, Sigiriya en Polonnaruwa onderdeel van de culturele driehoek. Deze regio staat bekend om de ruïnes, tempels, pagodes en stoepa’s. Naast cultuur snuiven kun je hier ook nog op safari gaan in één van de nationale parken Minneriya en Kandulla. Er is dus genoeg te zien en beleven in dit gebied en samen met jullie chauffeur bepaal je de volgorde van de plaatsen die je wilt bezoeken.

Dambulla
Koning Valagam Bahu heeft ooit de bijzondere rotstempels van Dambulla laten bouwen als bedankje. Beklim de 360 treden tellende trap naar de vijf grotten en ontdek binnen de tientallen gouden Boeddhabeelden en bijzondere muurschilderingen. Kijk goed om je heen en spot op de route naar boven spelende aapjes in de bomen. De top bereikt? Dan word je beloond met een prachtig uitzicht. Neem de tijd om een aantal grotten te bezoeken. Het is best mysterieus om ineens een enorme gouden boeddha te zien schitteren door de paar zonnestralen die naar binnen schijnen.

Polonnaruwa
Polonnaruwa was ooit de hoofdstad van Sri Lanka. De stad staat vol met goed bewaarde ruïnes, pagodes en enorme Boeddhabeelden. Het zijn misschien wel de mooiste ruïnes van Sri Lanka. Het is dan ook niet voor niks dat dit tempelcomplex op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Lang leden heersten koningen in deze stad maar in de tussentijd zijn de aapjes de baas. In en rondom de ruïnes houden de, af en toe brutale, aapjes de wacht. Verken deze mooie stad op de fiets of met de auto.

Sigirya
Er wonen geen leeuwen in Sri Lanka maar er is wel een leeuwenrots. De enorme rots van 200m hoogte doemt op vanuit de omliggende jungle. Hij valt ook meteen op tussen al dat groen. Waaraan dankt deze rots dan zijn naam? Aan de twee stenen klauwen aan de voet van de rots. Het uitzicht vanaf de top is fantastisch, maar om dat te kunnen zien moet u eerst een pittige klim naar boven maken. De weg omhoog begint met 430 treden met af en toe een platform om even te rusten. Ons advies is om de klim ’s morgens vroeg of aan het einde van de middag te maken zodat het wat koeler is. U krijgt het waarschijnlijk al warm genoeg van de klim naar boven. Stop onderweg nog even bij de Cobrarots die vol staat met geel-rode fresco’s (rotstekeningen) voordat je aankomt op de top. Even bijkomen! Lang geleden stond hier een paleis van Koning Kasyapa. Daar is niet veel meer van over maar het uitzicht maakt alles goed. Regent het dan kunt je de klim beter niet maken want de treden kunnen dan erg glad zijn.

Overnachting in Dambulla, culturele driehoek, Rangiri Dambulla resort ***+
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 5 Dambulla, culturele driehoek
In de trappers naar de grottempels

Stap op de fiets en breng een bezoek aan de grottempels bij Dambulla. Lang geleden heeft Koning Valagam Bahu deze bijzondere tempels laten bouwen als bedankje. Parkeer je fiets en beklim de 360 treden tellende trap naar de vijf grotten en ontdek binnen de tientallen gouden Boeddhabeelden en bijzondere muurschilderingen. Kijk goed om u heen en spot op de route naar boven spelende aapjes in de bomen. De top bereikt? Dan word je beloond met een prachtig uitzicht. Neem de tijd om een aantal grotten te bezoeken. Het is best mysterieus om ineens een enorme gouden boeddha te zien schitteren door de paar zonnestralen die naar binnen schijnen. Terug naar je fiets en op naar het hotel. Niks fijner dan na een actieve dag afkoelen bij het zwembad van je hotel.

Overnachting in Dambulla.
Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur, fietsexcursie Dambulla

Dag 6 Dambulla, culturele driehoek

De grote vriendelijke reuzen nog niet gezien de afgelopen dagen? Ga dan op olifantensafari in één van deze nationale parken en spot ze in het wild. In de periode juni tot oktober kun je het beste Minneriya N.P. bezoeken en de beste tijd voor een bezoek aan Kaudulla is in de maanden juli tot december. Jullie chauffeur zet jullie af bij de ingang waar je een jeep huurt voor een 3 uur durende safari door het park. Beide parken staan bekend om de olifanten maar er leven daarnaast nog veel meer dieren zoals apen, herten, wilde zwijnen en luipaarden. Met een beetje geluk zie je deze prachtige dieren tijdens de jeeptocht. De gids zal er alles aan doen om de dieren te spotten tussen de begroeiing. In de regentijd trekken de olifanten richting het Hurulu Ecopark waar het in die periode wat droger is. Hier is dan ook meer eten voor ze te vinden. In de maanden januari tot en met mei kunt u dus het beste een bezoek brengen aan dit park. De kans is heel groot dat je in één van deze parken olifanten gaat zien. Het is een hele bijzondere ervaring om een moeder met kind voorbij te zien sjokken door de jungle.

Overnachting in Dambulla, culturele driehoek.
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 7 Dambulla, culturele driehoek - Anuradhapura
Prachtig uitzicht vanaf de Aradhana Gala-rots

Nog niet alles gezien in de culturele driehoek? Dan heeft u op de route naar Anuradhapura nog genoeg tijd om te stoppen. De route gaat namelijk dwars door de culturele driehoek. Stop onderweg ook even in de bedevaartplaats Mihintale en beklim hier de Aradhana Gala-rots. Bovenop de top heb je een geweldig uitzicht over de omgeving. Hierna rijd je door naar de koningsstad Anuradhapura. Jullie zijn ongeveer 2,5 uur onderweg.
Een bezoek aan Anuradhapura wordt vaak gezien als één van de hoogtepunten van een rondreis door Sri Lanka. De stad is onderdeel van de culturele driehoek en is opgedeeld in een oud en een nieuw gedeelte. Het is een bijzondere stad voor boeddhisten want jaren geleden is hier een boom geplant met een stekje van de heilige bo-tree. Deze boom is zo bijzonder omdat Boeddha hier tot verlichting kwam. De zee van kleurrijke bloemen ziet er prachtig uit net als de vrouwen in hun mooiste sari. Het levert mooie foto’s op.
Anuradhapura lijkt wel een openluchtmuseum. De ruïnes van de stad liggen verspreid over een gebied van maar liefst 8 km2. Wandel, fiets of stap in een tuktuk om de stad te doorkruisen en stop bij één van de vele stoepa’s (bolvormig bouwwerk), tempels of ruïnes.

Overnachting in Anuradhapura, Lakeside at Nuwara Wewa ***
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 8 Anuradhapura - Kalpitiya

Eerst naar Puttalam, aan de kust. Onderweg komen jullie langs het Wilpattu National Park. Met een beetje geluk zie je al woudreuzen onderweg. Als je dit park wilt bezoeken, dan hoeft je niet vroeg weg, je bent er vanaf Anuradhapura in ongeveer 2 uur. Je kunt een middagsafari maken om 14.30 uur en duurt zo'n 1,5 uur. Tijdens deze safari kun je olifanten, krokodillen, herten, pauwen en met veel geluk luipaarden zien. Daarna door naar Kalpitiya waar je in de loop van de middag arriveert.
Bij het schiereiland Kalpitiya ligt het grootste natuurlijk rif van Sri Lanka. Niet voor niks is dit één van de beste snorkelplekken van het land. Dus zet je duikbril en snorkel op en ga op avontuur onder water. Naast zwemmen en snorkelen is er nog veel meer te zien en beleven. Ga paardrijden over het strand, ontdek de mangrove in je eigen kayak, ga op safari in het nabij gelegen Wilpattu National Park of kom tot rust tijdens een lesje yoga. En wat is er leuker dan kamperen aan zee? De komende dagen slaapt u in uw eigen luxe tent. Wakker worden met de geluiden van de zee op de achtergrond.

Overnachting in Kalpitiya, Dolphin Beach Resort ***
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 9 Kalpitiya
Een hele dag in dit relaxte paradijsje. Ben je hier in de maanden december tot april? Sta dan vroeg op en ga mee met een boottocht de zee op. Je gaat op zoek naar walvissen en wilde dolfijnen. Langzaamaan verschijnen er vinnen en staarten boven water. De eerste dolfijnen zijn gespot. Al snel zwemmen er tientallen rond de boot. Ze vinden het leuk om in de golven van de boot de spelen en zwemmen graag een stukje mee. Wat een spektakel! De rest van de dag kun je genieten van zon, zee en strand.

Overnachting in Kalpitiya.
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 10 Kalpitiya – Malediven

Een tropische verrassing in het midden van de oceaan
Je rijdt in ongeveer 4 uur van het schiereiland Kalpitiya naar de luchthaven van Colombo. De chauffeur neemt afscheid van jullie.
Je vliegt in ongeveer 1 uur en 15 minuten van Colombo naar de luchthaven van Malé. Je vertrekt vanaf de luchthaven Malé per speedboot naar het Fun Island Resort. Je bent ongeveer 45 minuten onderweg.

Midden in de Indische oceaan ligt een tropische verrassing, de Malediven. De eilandengroep bestaat uit honderden eilandjes van klein naar groot. Sommige bewoond en de meeste zijn onbewoond. Alles waar je aan denkt bij een bounty-eiland is hier aanwezig. Kraakheldere blauwe zee, wuivende palmbomen en stranden die witter dan wit zijn. Chillen op de Malediven kan perfect. Snorkelen kan direct vanaf het strand. Dus snorkel en ga op avontuur onderwater. Wie spot als eerste Nemo en zijn vriendjes? De meest kleurrijke vissen zwemmen om je heen terwijl een schildpad langzaam voorbij tuft. De onderwaterwereld is prachtig! Niks moet, alles mag. Het enige risico is dat je hier niet meer weg wilt.

Overnachting op de paradijselijke Malediven, Fun Island Resort & Spa ***
Inclusief ontbijt, diner, privé-busje met chauffeur, vlucht van Colombo naar Male, overtocht per speedboot

Dag 11 Malediven

Een vrije dag in dit paradijsje. Luieren op het strand kan ook vandaag. Zin in iets actiefs? Er is genoeg te beleven op het water. Maak een boottochtje langs een paar van de andere eilanden, ga op zoek naar spelende dolfijnen voor de kust, stap in een kajak en peddel langs het eiland of maak de rit van je leven op een bananenboot.

Overnachting op de paradijselijke Malediven.
Inclusief ontbijt, diner

Dag 12 - 13 Malediven

Vandaag heerlijk genieten van het verblijf op de paradijselijke Malediven.

Overnachting op de paradijselijke Malediven.
Inclusief ontbijt, diner

ag 14 Vertrek Malediven
Jullie vertrekt vanaf het Fun Island Resort naar de luchthaven Malé. Jullie zijn ongeveer 45 minuten onderweg. Vanaf hier vlieg je door naar huis of naar een volgende bestemming.

Inclusief ontbijt, overtocht per speedboot

Vervoer

 • Transfer
 • Privé-busje met chauffeur

Reisduur

 • 14 dagen / 13 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Transfer op dag 1
 • 9 dagen privé-busje met Engelssprekende chauffeur
 • Vlucht Colombo - Male vv
 • Speedboot overtocht Male airport - Fun Island Resort
 • Verblijf op de Malediven op basis van ontbijt en diner
 • Fietsexcursie Dambulla

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Overige maaltijden & excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.