15-daagse Familiereis Borneo en West-Maleisië

Veel waterpret tijdens deze reis. Boottochtjes door de jungle, raften en snorkelen; het staat allemaal op het programma. Grote kans dat jullie tijdens deze reis ook de Borneo Big 5 zullen spotten. Je kunt dan een vinkje zetten achter de orang-oetan, neusaap, krokodil, dwergolifant en neushoornvogel.

 • Orang-oetans ontmoeten
 • De Borneo Big 5 spotten in Sukau
 • Raften over de Kiulu-rivier
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 - 2 Kuala Lumpur
Dag 3 Sepilok
Dag 4 - 5 Sukau
Dag 6 - 8 Kinarut
Dag 9 - 11 Penang
Dag 12 - 15 Langkawi

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1.815 per persoon
 • Kind 2 t/m 17 jaar: vanaf € 1.485 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Twin Towers in Kuala Lumpur, MaleisieDag 1 Aankomst Kuala Lumpur
Welkom in Kuala Lumpur!

Na de lange vlucht gaan jullie gelijk door naar jullie hotel in Kuala Lumpur.

Kuala Lumpur wordt in de volksmond ook wel KL genoemd. De stad is een mix van typisch Aziatische drukte en moderne wolkenkrabbers en shopping malls. De Petronas Twin Towers domineren de skyline van Kuala Lumpur. Jullie kunnen naar de top van deze toren! Of naar het naastgelegen mooie KLCC Park waar jullie heerlijk in de schaduw rond kunnen wandelen. Vergeet ook het gezellige Chinatown niet met haar knusse straatjes, winkeltjes en de avondmarkt op Petaling Street. Hier kunnen jullie heerlijk eten in één van de vele restaurantjes of bij de verschillende eetkraampjes. De wel bekende Hop-on-Hop-off bus rijdt ook in Kuala Lumpur rond. Het is de perfecte manier om in korte tijd veel van de stad te zien.

Overnachting in Kuala Lumpur, Parkroyal Serviced Suites ****
Inclusief transfer

Samen met de kinderen op pad in Kuala Lumpur, MaleisieDag 2 Kuala Lumpur

Jullie kunnen vandaag met het hele gezin op eigen houtje Kuala Lumpur gaan ontdekken. Leuk is om te gaan picknicken. Dit kan perfect aan het meer in de Lake Gardens, het grootste park van Kuala Lumpur. Hier vind je ook het grootste vogelpark ter wereld met wel 5000 vogelsoorten!

Overnachting in Kuala Lumpur.
Inclusief ontbijt

Orang oetans in Sepilok, Borneo, MaleisieDag 3 Kuala Lumpur - Sepilok
Het jungleavontuur gaat beginnen!

Op naar Borneo! Jullie worden naar de luchthaven gebracht en vliegen van Kuala Lumpur naar Sandakan. Snel de stad uit, en de jungle in. Vanaf Sandakan rijden jullie in een half uurtje naar Sepilok waar jullie een nachtje slapen in een houten chalet aan de rand van de jungle.

Overnachting in Sepilok, Sepilok Forest Edge Resort **
Inclusief ontbijt, transfers en vlucht

Neushoornvogel in Sepilok, Borneo, MaleisieDag 4 Sepilok - Sukau
Sta oog-in-oog met een orang-oetan

Eindelijk gaat het echt gebeuren: jullie gaan de orang-oetans in Sepilok ontmoeten. Vanaf jullie resort wandelen jullie naar het orang-oetan centrum waar de apen al naar de voederplaats slingeren voor een lekker ontbijtje. Het wereldberoemde opvangcentrum is opgericht om de bedreigde orang-oetans te beschermen en voor te bereiden op een leven in het wild. De apen zijn bevrijd uit gevangenschap, gered uit gekapt oerwoud of achtergelaten door hun ouders. Het doel is om de dieren uiteindelijk weer vrij te laten in de natuur. Deze ochtend bezoeken jullie ook nog het naastgelegen opvangcentrum voor zonneberen. In het wild zie je deze kleine beren vrijwel nooit, want ze verstoppen zich hoog in de bomen. In het opvangcentrum hebben jullie natuurlijk wel goed zicht op deze schattig uitziende beren.

Na de lunch worden jullie naar de haven van Sandakan gebracht waar jullie in een bootje stappen dat jullie naar Sukau brengt. Het is een mooie tocht langs de kust en even later de rivier op naar het Nationaal Park. De boot vaart door mangrovebossen terwijl de vogels langs de waterkant op de uitkijk staan op zoek naar een lekker visje. Bij aankomst in de lodge wordt er eerst van alles verteld over het gebied waar jullie gaan slapen, het Kinabatangan Wildlife Reservaat.

In de middag ligt er een kleinere boot klaar voor een tochtje over de rivier. Er wonen hier verschillende soorten apen, vogels, dwergolifanten, krokodillen en andere jungledieren. Wie spot als eerste een olifantenslurf of een neushoornvogel hoog in een boom? Na de eerste jungletocht is het alweer tijd voor het diner in de lodge. Eet smakelijk.

Overnachting in Sukau in het Kinabatangan Wildlife Reservaat, Sukau Rainforest Lodge ***
Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfer, boottochten, Engelssprekende gids en entreegelden

Neusaap in Sepilok, Borneo, MaleisieDag 5 Sukau
Spot jij vandaag de Borneo Big 5?

Wakker worden met de junglegeluiden om je heen. Zijn jullie klaar voor een nieuwe dag middenin de natuur? We stappen vroeg in de boot voor een tochtje over de rivier naar het Oxbow-meer. De dieren langs de waterkant zijn ook net wakker en gaan op zoek naar eten. Krokodillen liggen op de loer, otters zwemmen in het rond en aapjes spelen in de bomen. Wat een prachtig gebied!

Na genoeg dieren gespot te hebben, gaan jullie terug voor het ontbijt in de lodge. Hierna is het tijd voor een korte junglewandeling, met gids die alles verteld over de planten en dieren in dit gebied. Na de lunch staat er nog een boottocht op het programma. Altijd al willen weten welke dieren ’s nachts wakker zijn? Ga dan mee met de nachtsafari. Leren batik-verven is ook één van de opties. Heb je gelijk een leuk souvenir voor thuis.

Overnachting in Sukau in het Kinabatangan Wildlife Reservaat.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, boottochten, Engelssprekende gids en entreegelden

Strand bij Kinarut, MaleisieDag 6 Sukau – Kinarut

Jullie nemen afscheid van de dieren in Sukau en vertrekken per boot naar de kust van Sandakan. Door naar de luchthaven om per vliegtuig naar Kota Kinabalu af te reizen. Hier staat een chauffeur jullie op te wachten om naar het hotel in Kinarut te brengen.

Kinarut is een klein dorpje voor de kust vlak onder Kota Kinabalu. Een relaxte plek om bij te komen en te genieten van de zon, de zee en het strand. In de omgeving vind je een paar winkeltjes en restaurantjes voor de lokale bevolking, maar je kunt hier natuurlijk ook aanschuiven. Iets verder uit de kust liggen een aantal eilandjes. Rondom deze eilandjes ligt het Tunku Abdul Rahman National Park. Een geweldige plek om met een bootje naartoe te varen om te gaan snorkelen of duiken. De koraalriffen worden hier beschermd, en de meest kleurrijke vissen voelen zich hier thuis.

Overnachting in Kinarut, Langkah Syabas Resort ***
Inclusief ontbijt, lunch, boottocht, transfers, Engelssprekende gids en entreegelden

Even relaxen aan het strand van Kinarut, Sabah, MaleisieDag 7 Kinarut
Zon, zee, strand en snorkelen

Echte strandactiviteiten kunnen jullie doen in Kinarut. Huur bijvoorbeeld een kajak of duik de onderwaterwereld in. Jullie kunnen ook een boottocht maken en gaan vissen midden op zee. Snorkelen tussen de kleurrijke vissen in het Tanku Abdul Raham Nationaal Park is ook een aanrader, maar ultiem is het wel om te gaan picknicken met het hele gezin op een onbewoond eilandje. Wat gaat het worden? Jullie kunnen het ter plaatse regelen bij jullie resort.

Overnachting in Kinarut.
Inclusief ontbijt

Raften bij Kinarut, MaleisieDag 8 Kinarut
Wildwateravontuur

Vandaag gaan jullie raften met de hele familie. Hoe leuk is dat! In de ochtend worden jullie opgehaald bij jullie hotel en naar het plaatsje Tamparuli gebracht. Jullie gaan raften over de Kiulu-rivier, dit is een rustige rivier met diverse (kleine) stroomversnellingen. Tijdens het raften komen jullie langs een regenwoud, rijstvelden, rubberplantages en kleine dorpjes. Onderweg kunnen jullie ook nog genieten van een lunch.

Overnachting in Kinarut.
Inclusief ontbijt en excursie raften

Streetart in Penang, MaleisieDag 9 Kinarut - Penang

Vanaf Kinarut word je naar de luchthaven van Kota Kinabalu gebracht. Daar stappen jullie weer in het vliegtuig, naar Penang. Aangekomen worden jullie naar het hotel in Georgetown gebracht.

Penang, een populaire en misschien ook wel de leukste bestemming van Maleisië. Het is een sfeervol eiland met een rijke cultuur, lekker eten en lieve mensen. Het grootste gedeelte van de bevolking is van Chinese afkomst, maar er leven ook Indiase immigranten, Thai, Birmezen, Maleisiërs en Indonesiërs. Dit zorgt voor een interessante culturele mix én een smaakvolle lokale keuken. Bijzonder leuk is de wandeling door Georgetown langs prachtige muurschilderingen die verstopt zijn in het straatbeeld. De geschiedenis is in deze stad voelbaar. Bezoek Fort Cornwallis met onder andere een in Nederland gegoten kanon uit de V.O.C. tijd. Wandel door het mystieke Chinatown en ontdek verborgen tempels, pagodes en clanhouses.

Overnachting op Penang, Noordin Mews ***
Inclusief ontbijt, transfers en vlucht

Fietstaxi in Penang, MaleisieDag 10 Penang
Verken het eiland Penang

Vandaag gaan jullie Penang verder verkennen! Bij de receptie van jullie hotel is een taxi makkelijk te regelen. Op het eiland vind je de grootste boeddhistische tempel van Zuidoost-Azië, namelijk de Kek Lok Si-tempel. De pagode kan beklommen worden. Het is even een klim, maar eenmaal boven hebben jullie een geweldig uitzicht. Willen jullie nog meer in de wolken zijn? Er gaat een kabelbaan naar de top van Penang Hill. Hier wacht een weids uitzicht over Penang op jullie. Er staat ook een tempel, er is een foodcourt en er is een speeltuin voor de kinderen. Jullie kunnen ook de gezellige stad Georgetown verder verkennen. De geschiedenis is in deze stad voelbaar. Bezoek Fort Cornwallis met onder andere een in Nederland gegoten kanon uit de V.O.C. tijd. Wandel door het mystieke Chinatown en ontdek verborgen tempels, pagodes en clanhouses. Natuurlijk kunnen jullie vandaag ook lekker relaxen bij het hotel en een verfrissende duik nemen in het zwembad.

Overnachting op Penang.
Inclusief ontbijt

Fietsen op het platteland op Penang, MaleisieDag 11 Penang
Fietsen over het platteland

Vroeg uit de veren deze ochtend. Met een goede reden, want jullie gaan fietsen en dat wil je niet op het heetste moment van de dag doen. Op een mountainbike fietsen jullie door de omgeving van Balik Pulau. Jullie stoppen bij een vissersdorpje, een geitenboerderij en een nootmuskaat-plantage. In een relaxed tempo fietsen jullie over verharde wegen en paden dus het is goed te doen. Er zijn hier geen fietsstoeltjes aanwezig, kids vanaf 7 jaar kunnen mee.

Overnachting op Penang.
Inclusief ontbijt en fietsexcursie

Langkawi, MaleisieDag 12 Penang - Langkawi

Het is weer inpakken geblazen om naar het volgende leuke plekje te gaan. Vanaf de haven van Penang vertrekt de ferry naar Langkawi. Deze tocht duurt ongeveer 3 uur. In Langkawi staat de chauffeur al op jullie te wachten om jullie naar het hotel te brengen.

Laat het paradijs maar komen. Langkawi is een archipel dat bestaat uit 99 eilanden met 5 verborgen eilandjes die pas zichtbaar worden met eb. Langkawi, het grootste eiland, is voor een groot deel nog bedekt met dichte jungle en wordt door prachtige stranden omringd.

Overnachting op Langkawi, Berjaya Beach Resort ****
Inclusief ontbijt, transfers en ferry-overtocht

Rijstvelden bij een ondergaande zon op Langkawi, MaleisieDag 13 - 14 Langkawi

Een dagje ter eigen besteding. Wat gaan jullie doen? Chillen aan het strand, of toch op pad? Hebben jullie geen hoogtevrees? Dan is de kabelbaan die jullie naar de hoog gelegen "skywalk" brengt erg leuk. Bezoek ook eens de rijstvelden van Laman Padi, de Seven Falls waterval en het enorme aquarium. Of boek een boottocht en verken de tropische eilandjes en de onderwaterwereld rondom Langkawi. In het plaatsje Pantai Cenang zijn diverse leuke restaurantjes en winkels te vinden. Langkawi is mooi, de onderwaterwereld eromheen is misschien nog wel mooier. Boek een leuke snorkeltrip vandaag of morgen en ontdek het met eigen ogen.

Overnachtingen op Langkawi.
Inclusief ontbijten

Dag 15 Vertrek Langkawi
Jullie verlaten het tropische paradijs alweer. Bij het hotel worden jullie opgehaald en naar de luchthaven van Langkawi gebracht.

Inclusief ontbijt en transfer

Hier houdt deze voorbeeldreis op. Natuurlijk is het mogelijk om de reis te verlengen of aan te passen zoals jullie willen. Neem hiervoor contact op met onze Maleisië specialist.

Vervoer

 • Transfers
 • Binnenlandse vluchten

Reisduur

 • 15 dagen / 14 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • 3 binnenlandse vluchten
 • In Sukau verblijf incl. alle maaltijden, excursies, gids en entreegelden
 • Excursie raften vanuit Kinarut
 • Fietsexcursie Penang
 • Vermelde transfers
 • Ferry-overtocht Penang - Langkawi

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Overige maaltijden & excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.