15-daagse meivakantie rondreis Sri Lanka

Deze fijne Sri Lanka rondreis is speciaal samengesteld voor de meivakantie, maar kan je uiteraard ook later in het voorjaar of in de zomer doen. Je ziet de highlights van het land, van de mooie tempels en ruïnes tot prachtige natuur met theeplantages en heerlijke stranden. Het echte leven in Sri Lanka ontdek je tijdens een leuke tocht met een ossenkar, waarbij je ook naar mensen thuis gaat. Relaxen kan je aan een heerlijk strand aan de oostkust, waar het in deze periode goed toeven is.

 • Mooie rondreis voor in meivakantie
 • Veel activiteiten en bezienswaardigheden
 • Lekker strandverblijf
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 - 2 Unawatuna
Dag 3 - 4 Tissamahara (Yala)
Dag 5 Nuwara Eliya
Dag 6 - 7 Kandy
Dag 8 - 11 Trincomalee
Dag 12 - 13 Sigiriya
Dag 14 Negombo
Dag 15 Vertrek

Reissom

 • Volwassene: € 1195
 • Kind 2 t/m 11 jaar: € 595
 • Reissom landarrangement gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Unawatunau
Welkom in Sri Lanka! Na aankomst op de luchthaven in Colombo worden jullie welkom geheten en naar het hotel gebracht in Unawatuna, waar jullie de aankomende twee nachten zullen verblijven. De afstand hier naartoe is ongeveer 150 km, maar jullie worden gereden door een chauffeur/gids die jullie gedurende deze rondreis zal begeleiden. Na aankomst kan je even bijkomen van de lange reis en lekker relaxen bij het zwembad van jullie hotel.

Dag 2 Unawatuna (Stadswandeling Galle)
Unawatuna is één van de mooiste en populairste badplaatsen in Sri Lanka, maar vooral in onze winter. Het goudgele strand ligt aan de mooie turquoise zee. Unawatuna heeft veel schade gehad tijdens de tsunami van 2004, maar is weer opgebouwd. Vanaf eind april is de zee te ruw om in te zwemmen maar het weer is gelukkig goed. Vandaag bezoeken jullie Galle, een prachtig vestingstadje aan de zuidkust van Sri Lanka met een Hollandse oorsprong. Ten tijde van de Verenigde Oost-Indische Compagnie was de stad een belangrijk tussenstation op de route van Oost naar West. De oude stadsmuren van het fort staan hier nog steeds overeind en over de oude muur kan je prima wandelen. Overal zal je Nederlandse invloeden tegenkomen, zoals een oud Nederlands Gereformeerde kerk, kinderkopjes en een begraafplaatsje met echte Hollandse namen. Tegenwoordig vind je er ook leuke kleine restaurantjes, boetiekjes en souvenir winkeltjes.

Dag 3 Tissamahara
Na het ontbijt gaat de reis naar Tissamahara aan de zuidwest kust. Onderweg maak je een stop om de Katharagama tempel te bezoeken, een prachtig tempelcomplex waar pelgrims uit het hele land naar toe trekken. Aan het einde van de middag komen jullie aan in Tissamahara. De belangrijkste bezienswaardigheid hier is wel het Yala National Park, één van de bekendste en mooiste natuurparken van het land. Het heeft een oppervlakte van ca 98.000 hectare en er leven ruim 130 verschillende diersoorten. Het landschap zelf bestaat uit jungle, savanne, lagunes en grote rots partijen.

Dag 4 Tissamahara (Jeepsafari Yala National Park)
Vroeg uit de veren vandaag, want jullie worden in de ochtend opgehaald om een jeepsafari tour te gaan maken door het Yala National Park. Tijdens een safari kom je vaak olifanten tegen maar ook apen, krokodillen, buffels, herten, zwijnen en heel veel vogelsoorten. Er leeft ook een groep luipaarden en beren, maar deze dieren zijn erg schuw, dus als jullie ze weten te spotten, is dat een bonus (wij hadden het geluk!).
Na deze leuke tocht worden jullie weer teruggebracht naar het hotel en is de middag vrij te besteden.

Dag 5 Nuwara Eliya (Elephant Transit Home en Theefabriek)
Vandaag hebben jullie een lange, maar mooie reisdag voor de boeg. Als eerste stop je bij het ‘Elephant Transit Home’ olifantenweeshuis. Hier worden olifanten opgevangen die in de steek zijn gelaten door hun moeder en in het opvanghuis worden voorbereid op een bestaan in de vrije natuur. Om die reden kunnen bezoekers de dieren niet wassen; ze moeten niet te veel aan mensen gaan wennen, omdat ze weer terug de natuur in gaan.
Daarna rijden jullie verder de bergen in en zien jullie het landschap veranderen. De uitzichten worden steeds spectaculairder en je ziet meer en meer theevelden. Je komt langs het dorpje Ella waar je bij Ella Gap een prachtig uitzicht over de omgeving hebt. Jullie krijgen een rondleiding in een theefabriek en leren alles over het plukken en het drogen van de thee die daar verwerkt wordt tot de thee zoals wij het drinken. Daarna worden jullie naar Nuwara Eliya gebracht. Dit gebied noemen ze ook wel klein Engeland vanwege de thee, koloniale huizen en de frisse temperatuur (het kan er net zo nat zijn als in Engeland!).

Dag 6 Treinrit Nanu Oya – Kandy
Jullie gaan vandaag niet met de chauffeur mee, maar met de trein van Nanu Oya naar Kandy; een prachtige treinreis van ongeveer 5 uur door de jungle en bergen van Sri Lanka. Onderweg zie je mooie watervallen en vrouwen die thee plukken op de theeplantages. Aangekomen in Kandy staat de chauffeur jullie op te wachten om jullie mee te nemen naar het hotel.
Kandy (119.000 inw.) is na Colombo de belangrijkste stad van Sri Lanka. De stad ligt in een vallei rondom het kunstmatige Kandy meer. Kandy is tevens de vroegere hoofdstad van het Koninkrijk Kandy. Dit koninkrijk was tijdens de Portugese, Nederlandse en deel van de Britse kolonisatie het laatste koninkrijk in Sri Lanka.

Dag 7 Kandy (Tempel van de tand, Botanische tuinen)
Vanochtend bezoeken jullie de beroemde Tempel van de Tand, één van de belangrijkste tempels van het land en van het Boeddhisme. In deze tempel ligt één van de drie overgebleven tanden van Boeddha, de andere exemplaren liggen in India en nabij Bangkok. De tempel werd gebouwd in een paleizen complex en er werd geloofd dat degene die in het bezit was van de tand, zou heersen over het land.
Driemaal per dag worden door de monniken rituelen uitgevoerd. Op woensdag is er een symbolisch baden van de heilige tand. Er wordt geloofd dat het water helende krachten heeft en dit water wordt uitgedeeld onder de aanwezigen. Let wel op dat er een strikt kledingvoorschrift geldt in deze tempel: geen korte broek, geen blote schouders en vrouwen moeten een sarong dragen.
Vervolgens gaan jullie naar de koninklijke botanische tuinen van Peradeniya. In deze tuin, noem het eigenlijk maar park (60ha), vind je diverse soorten bomen, planten en kleurige bloemen. Je kan er heerlijk rondwandelen en genieten van alle geuren en kleuren. Er is een mooi orchideeën huis, er zijn laantjes met diverse bloemen, palmen, bamboe, cactussen en nog veel meer. Je kunt er ook enorm veel vleerhonden zien, ook wel vliegende honden of grote vleermuizen genoemd. Een bijzonder park om even lekker doorheen te wandelen!

Dag 8 – 11 Trincomalee (Matale Specerijen plantage en stadstour)
De kust is in zicht! Via de specerijen plantage van Matale reizen jullie naar Trincomalee, een leuke badplaats aan de oostkust. Hier ga je een stadstourtje maken, waarbij je de Kanniya hotsprings, zeven putten met daarin warmwaterbronnen, bezoekt, evenals de Foul Point vuurtoren, de Koneswaram tempel en het grootste Nederlandse fort van Sri Lanka, Fort Frederick.
Rondom Trincomalee liggen drie prachtige baaien, Back Bay, Dutch Bay en Inner Harbour.
Jullie hotel ligt heerlijk aan het strand in de wijk Uppuveli, waar je lekker kan genieten van zon, zee en strand. Wil je een uitstapje maken? Ga dan bijvoorbeeld met een tour naar Pigeon Island, waar je kan snorkelen om kleurrijke vissen en koraal te zien. Probeer wel vroeg in de ochtend te gaan, wanneer het nog niet overbevolkt is..
Een andere stevige aanrader is om een walvistocht te maken. Deze prachtige dieren én dolfijnen kan je tussen april en oktober spotten in dit gebied. Met kleine bootjes ga je  samen met ervaren walvisspotters het water op. Geen garantie natuurlijk dat je ze ziet, maar als je dan zo'n grote staart omhoog ziet komen, is dat een super ervaring!

Dag 12 Sigiriya (Polonnaruwa)
Na een paar dagen relaxen aan het strand is het weer tijd voor wat cultuur. Jullie vertrekken naar Sigiriya wat behoort tot de culturele driehoek van Sri Lanka. Onderweg stop je bij Polonnaruwa. Hier vind je diverse mooie en interessante bezienswaardigheden. Deze oude koningsstad, onderdeel van de Unesco Werelderfgoedlijst, bestaat uit ruïnes, tempels en diverse beelden. Veel van de opgravingen zijn zelfs nog in goede staat. Ook bezoek je Gal Viharaya, hier vind je een aantal indrukwekkende grote Boeddhabeelden. Mocht je deze tour op de fiets willen doen, dan is dit ook mogelijk en plannen we dit in. Houd er wel rekening mee dat het erg warm kan zijn (en dat de fietsen niet de allernieuwste zijn!).
Op het einde van de middag kom je aan in Sigiriya, waar je een verfrissende duik kunt nemen in het zwembad van het hotel.

Dag 13 Sigiriya (Leeuwenrots en ossenkar tour)
Het dorpje Sigiriya behoort tot de culturele driehoek van Sri Lanka. Hier vind je diverse mooie en interessante bezienswaardigheden, waarvan je er deze ochtend meteen een gaat bezoeken, namelijk de prachtige Leeuwenrots. Deze rotsvesting gebouwd door Koning Kasyapa, in de vorm van een leeuw was ooit zijn toevluchtsoord. Hij bouwde een fort met paleis boven op deze rots. De circa 200 meter hoge rots rijst uit het niets op uit de omliggende jungle. Om bij de rots te komen wandel je eerst door de ‘watertuinen’. Via wenteltrappen bereik je halverwege de rots een nis waar de fresco’s te zien zijn. Dit zijn vermoedelijke afbeeldingen van de vrouwen van koning Kasyapa die in de 5e eeuw in het paleis bovenop de rots woonden. Eenmaal bovenop de rots word je beloond met een prachtig uitzicht.
In de middag gaan jullie een dorpstour maken en wel in stijl met een ossenkar! Jullie maken een tochtje langs dorpjes, bezoeken een schooltje en maken een boottocht. Vervolgens bezoeken jullie een familie waarbij de vrouw des huizes een heerlijke traditionele maaltijd klaarmaakt. Deze superleuke tour geeft je een mooi kijkje in het leven van de Sri Lankaanse bevolking.

Dag 14 Negombo (Dambulla grotten)
Vandaag gaat de rit verder naar Negombo waar je de laatste nacht van de vakantie door zult brengen. Jullie bezoeken onderweg de grotten van Dambulla. Dambulla staat vooral bekend om de gouden tempel (‘Dambulla cave temple’), die ook weer op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De omgeving van Dambulla heeft meer dan 80 grotten, maar de belangrijkste attractie is de gouden tempel, met zijn vijf grotten. De meeste beelden en schilderingen in de tempel zijn van Boeddha, maar er zijn ook beelden van de Hindoe goden Vishnu en Ganesh. Wij vonden het prachtig hier, echt mooi!
Daarna gaat de rit naar Negombo, waar jullie logeren in een kleinschalig hotel met zwembad.

Dag 15 Vertrek
Na alle mooie ervaringen in Sri Lanka is het tijd om weer naar huis te gaan. Mocht de vlucht erg laat in de avond vertrekken, dan kan je er nog voor kiezen een bezoek te brengen aan de grachten en vismarkt van Negombo. Even lekker relaxen bij het zwembad of aan zee is ook een prima idee.
Jullie worden naar het vliegveld gebracht, waar jullie afscheid nemen van jullie chauffeur en reisgenoot en de vlucht terug naar huis nemen.

Vervoer

 • Auto met chauffeur

Reisduur

 • 15 dagen/14 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Vervoer met auto en Engelssprekende privé chauffeur
 • Excursies zoals aangegeven
 • Entreekosten

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Visum en verzekeringen
 • Overige maaltijden en excursies
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Hoogseizoentoeslag Trincomalee (juli-aug '20) en Kandy (tijdens Perahera festival)

Prijzen geldig t/m 1 april t/m 31 oktober 2020 | Reserveringskosten per boeking: € 30,-

Terug naar overzicht Rondreis aanvragen

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.