15-daagse Meivakantie rondreis Sri Lanka

Deze fijne Sri Lanka rondreis is speciaal samengesteld voor de meivakantie, maar kan je uiteraard ook later in het voorjaar of in de zomer doen. Je ziet de highlights van het land, van de mooie tempels en ruïnes tot prachtige natuur met theeplantages en heerlijke stranden. Het echte leven in Sri Lanka ontdek je tijdens een leuke tocht met een ossenkar, waarbij je ook naar mensen thuis gaat. Relaxen kan je aan een heerlijk strand aan de oostkust, waar het in deze periode goed vertoeven is.

 • Mooie rondreis voor in meivakantie
 • Veel activiteiten en bezienswaardigheden
 • Lekker strandverblijf
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 - 3 Unawatuna
Dag 3 - 5 Yala National Park
Dag 5 - 6 Nuwara Eliya
Dag 6 - 8 Kandy
Dag 8 - 12 Trincomalee
Dag 12 - 14 Sigiriya
Dag 14 - 15 Negombo
Dag 15 Vertrek Negombo

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1210 per persoon
 • Kind t/m 17 jaar: vanaf € 980 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Lekker aan zee in Unawatuna in Sri LankaDag 1 Colombo - Unawatuna

Jullie worden bij de luchthaven opgehaald en naar het hotel in Unawatuna gebracht. Jullie zijn ongeveer 2,5 uur onderweg.
Een charmant dorp, gelegen aan een baai. Rust uit op het zandstrand en bezoek de witte dagoba. Struin langs winkeltjes en dineer wat in een restaurant. Even bijkomen van alle indrukken die jullie opgedaan hebben. De beste periode om aan de zuid- en zuidwestkust te verblijven is van oktober tot en met april, van mei tot en met september valt aan deze kant van het eiland veel regen.

Overnachting in Unawatuna, Thaproban Beach House ***
Inclusief transfer

Dag 2 Unawatuna
Vrije dag

Vandaag is het een heerlijke dag om te genieten van de zon, zee en strand. Maar wil je toch nog een uitstapje maken, dan is Galle een aanrader. Oude Hollandse tijden herleven in de vestingstad Galle. Het oude Galle ligt binnen metersdikke muren, wat de redding van de stad was tijdens de Tsunami van 2004. Loop door de toegangspoort en ga op ontdekking door de smalle straatjes en steegjes. Galle is een sfeervol plaatsje en staat dan ook niet voor niks op de UNESCO werelderfgoedlijst. Buiten de muren vind je het nieuwe Galle. Een moderner stadje met winkels, restaurants en toeterende tuktuks.

Overnachting in Unawatuna.
Inclusief ontbijt

Dag 3 Unawatuna - Yala National Park

De komende dagen hebben jullie de beschikking over een auto of busje met chauffeur. De chauffeur spreekt Engels. Het reizen met een auto of busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met Sri Lanka. Jullie zijn volledig flexibel, jullie bepalen je eigen tempo en route. Je kunt stoppen waar en wanneer je maar wilt.

Jullie vervolgen de reis langs de zuidkust. Onderweg maak je een stop in Koggala. Je ziet hier de paalvissers die hier op een zelfgemaakte houten paal hun vis proberen te vangen. Een prachtig en uniek gezicht en bijzonder fotogeniek (de vissers verwachten dan wel een fooitje).
Jullie reizen via Hambantota, deze plaats staat ook wel bekend als de zoutwinningsplaats van Sri Lanka door naar Tissamaharama. Jullie zijn ongeveer 5,5 uur onderweg.
Een moeilijke naam, waardoor deze plaats ook wel Tissa genoemd wordt. Vroeger weken de Singalese koningen hier naar uit, als ze weer eens verjaagd waren door de Tamil-strijders. Tegenwoordig vind je hier nog ruïnes van de dagoba’s en paleizen uit de 2e eeuw voor Christus. Je kunt een paleis bezoeken of direct doorreizen naar het naastgelegen Yala National Park en Bundala National Park.

Overnachting in Tissamaharama ,The Coconut Garden ***
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 4 Yala National Park
Jeepsafari in Yala National Park

We adviseren een vroege ochtend safari te maken door Yala National Park. In de vroege uren hebben jullie de meeste kans om wild te zien. Vanaf het hotel vertrek je per jeep naar het Yala National Park. Dit gebied is vrij droog, de begroeiing is hier laag. Dit park is de beste plek om luipaarden te spotten. Geen garantie, maar toch heb je hier een goede kans. Ook leven hier waterbuffels, olifanten, herten, wilde zwijnen, krokodillen en allerlei soorten vogels. Fantastisch om met een jeep en ranger hier doorheen te rijden, je zult het bezoek aan dit wildpark als één van de hoogtepunten van het land ervaren.

Overnachting in Tissamaharama.
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 5 Tissamaharama - Nuwara Eliya

Vroeg opstaan vandaag als je nog geen safari hebt gemaakt in Yala National Park. De kans dat je luipaarden ziet is 's morgens vroeg het grootst. Je wordt om ongeveer half 6 al per jeep opgehaald bij het hotel (je regelt de jeep ter plaatse). Bij het hotel kun je de dag van tevoren een ontbijtpakketje vragen welke je halverwege de safari aan het strand kunt opeten. Je vervolgt de safari en wordt aan het eind van deze spectaculaire ochtend terug gebracht naar het hotel. Je checkt uit bij uw hotel en vervolgt de reis naar het gebied van de theeplantages: Nuwara Eliya. Je bent ongeveer 7 uur onderweg, indien je deze ochtend de jeepsafari maakt.
Nuwara Eliya wordt ook wel Little England genoemd, het is de hoogst gelegen plaats van Sri Lanka (1900 meter hoog). Het plaatsje ligt verscholen tussen bergen, valleien, watervallen en theeplantages. Door de hoge ligging is het hier koeler dan elders in het land, mede daarom is deze plaats zo geliefd. Het valt je misschien meteen op. Wat is het een groen gebied. In de valleien wordt veel groente en fruit verbouwd, iets hoger zijn de theeplantages en helemaal bovenin op grote hoogte liggen dichte bossen. Overal in Nuwara Eliya zie je de Engelse invloeden van vroeger terug; veel Victoriaanse gebouwen zoals het prachtige postkantoor, hotels en huizen in oud-Engelse stijl. Een fijne plek om te gaan wandelen of een balletje te slaan op de golfbaan. In april is het erg druk in de stad, vanwege het jaarlijkse paardenrennenevenement.

Overnachting in Nuwara Eliya, Glenfall Reach hotel ***
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 6 Nuwara Eliya - Kandy

Jullie worden door de chauffeur naar het treinstation gebracht voor de treinreis naar Kandy. Deze bijzondere treinreis is absoluut één van de hoogtepunten tijdens de reis door Sri Lanka. Je reist over bruggen en langs theevelden, waar je met een beetje geluk de Tamilvrouwen al de Ceylon theebladeren kunt zien plukken. Jullie reizen per trein in ongeveer 4 uur van Nuwara Eliya naar Kandy. Tijdens de treinreis wordt er eten verkocht, zoals pinda's en aardbeien. Verder zijn er drankjes, hapjes en snoepgoed te koop. Jullie arriveren in Kandy. Jullie chauffeur haalt jullie op bij het treinstation.

De koningsstad Kandy is het culturele hart van Sri Lanka, gelegen tussen de groene heuvels. De Temple of the Tooth, is hét belangrijkste hoogtepunt van de stad. Hier wordt een relikwie van de tand van Boeddha bewaard. Voor boeddhisten dus een hele belangrijke plaats waar zij minstens één keer in hun leven naar toe moeten. Ze brengen lotusbloemen als offer. Vaak is de tempel prachtig versierd met deze bloemen in alle kleuren van de regenboog. Zelf krijg je de tand niet te zien, maar wel de met goud beklede stupa waarin het relikwie wordt bewaard. Bijzonder om te zien!

Kandy is een sfeervolle koloniale stad met kleine straatjes, veel tuktuks en vrouwen gekleed in kleurrijke sari’s. Ben je tussen 25 juli en 5 augustus in Kandy? Dan heb je geluk want dan is het Perahera festival aan de gang. Eén van de kleurrijkste boeddhistische feesten ter wereld. Olifanten paraderen door de straten vrolijk versierd met lichtjes en prachtige kleden.

Overnachting in Kandy, Villa 49 ***
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Op pad door Kandy met een tuktuk, Sri LankaDag 7 Kandy

Ga lekker op pad vandaag. Begin met een stadstour en kom langs de Tempel van de Tand, de lokale markt en koninklijke botanische tuinen. Je vindt meer dan 500 soorten bomen en planten. Vanavond breng je een bezoek aan de Temple of the Tooth. Het is zeer indrukwekkend om het offeren van de prachtige lotusbloemen te zien; onder luid getrommel wordt een relikwie van de tand van boeddha getoond. Daarna kun je nog een bezoek brengen aan een culturele show met vuurdansers.

Overnachting in Kandy.
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 8 Kandy - Trincomalee

Een havenstad gelegen op een schiereiland. Het is de op vier na grootste natuurlijke haven ter wereld. Een stuk buiten de stad vindt u brede stranden. De stranden aan de oostkust zijn de mooiste van Sri Lanka. Het witgele zand nodigt uit om hier heerlijk te relaxen, maar je kunt hier ook erg goed snorkelen en duiken. De beste plek om te snorkelen is bij Pigeon Island.
Wil je liever op stap vandaag? Breng een bezoek aan het grootste Hollandse fort van Sri Lanka, Fort Frederick of bezoek de tempel op de Swami Rock. De beste periode om aan de oostkust te verblijven is van mei tot en met september, van oktober tot en met april valt aan deze kant van het eiland veel regen.

Overnachting in Trincomalee, Anantamaa Hotel ***
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Kinderen langs de weg in Trincomalee, Sri LankaDag 9 - 11 Trincomalee

Geniet van de rust op het zandstrand van Trincomalee. Wil je liever de onderwaterwereld bekijken? Maak een uitstapje naar Pigeon Island. Dit is de beste plek om te gaan snorkelen.

Overnachting in Trincomalee.
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 12 Trincomalee - Sigiriya

Sigiriya is één van de plaatsen die tot de culturele driehoek behoort. Anuradhapura, Dambulla en Polonnaruwa zijn de andere drie. Deze regio staat bekend om de ruïnes, tempels, pagodes en stoepa’s. Niet alleen cultuur snuiven, maar ook op safari gaan in één van de nationale parken is een optie.
Sigiriya staat bekend om zijn leeuwenrots. Met een hoogte van 200 meter doemt deze op vanuit de omliggende jungle. De rots heeft zijn naam te danken aan de twee stenen klauwen aan de voet van de rots. Het uitzicht vanaf de top is fantastisch, maar eerst wacht een pittige klim. De weg omhoog begint met 430 treden met af en toe een platform om even te rusten. Probeer vroeg op te staan als je de rots wilt beklimmen, zodat het wat koeler is. Je krijgt het waarschijnlijk al warm genoeg van de klim naar boven. Stop onderweg nog even bij de Cobrarots, die vol staat met geel-rode fresco’s (rotstekeningen), voordat je aankomt op de top. Lang geleden stond hier een paleis van Koning Kasyapa. Daar is niet veel meer van over, maar het uitzicht maakt alles goed. Regent het dan kun je de klim beter niet maken, want de treden kunnen dan erg glad zijn.

Dambulla
Je vindt hier een bijzondere rotstempel die door voormalig koning Valagam Bahu als bedankje gebouwd is. Beklim de 360 tellende traptreden naar de vijf grotten. Als je geluk hebt kom je onderweg apen tegen en boven aan de top geniet je bij helder weer van een prachtig uitzicht.
Binnen in de grotten staan tientallen gouden Boeddhabeelden en bewonder de bijzondere muurschilderingen.
Polonnaruwa
Misschien vind je wel de mooiste ruïnes in de voormalige hoofdstad van Sri Lanka, Polonnaruwa. Naast ruïnes zie je pagodes en enorme Boeddhabeelden. Het is dan ook niet voor niks dat dit tempelcomplex op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Lang geleden heersten koningen in deze stad, maar in de tussentijd zijn de apen de baas. In en rondom de ruïnes houden de, af en toe brutale, aapjes de wacht. Verken deze mooie stad op de fiets of met de auto.
Nationale parken Minneriya, Kaudulla en Hurulu
Stap in de jeep en ga op olifantensafari in één van de nationale parken. In de periode juni tot oktober kunt u het beste Minneriya N.P. bezoeken en de beste tijd voor een bezoek aan Kaudulla is in de maanden juli tot december. De parken staan bekend om de olifanten, maar er leven nog veel meer dieren: apen, herten, wilde zwijnen en zelfs luipaarden. Met een beetje geluk zie je deze prachtige dieren tijdens de jeeptocht. De gids zal er alles aan doen om de dieren te spotten tussen de begroeiing. In de regentijd trekken de olifanten richting het Hurulu Ecopark waar het in die periode wat droger is. Hier is dan ook meer eten voor ze te vinden. In de maanden januari tot en met mei kun je dus het beste een bezoek brengen aan dit park. De kans is heel groot dat je in één van deze parken olifanten gaat zien. Een bijzondere ervaring om een moeder met kind voorbij te zien sjokken door de jungle.

Overnachting in Sigiriya, Kassapa Lion’s Rock ***
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 13 Sigiriya, culturele driehoek

Vandaag heb je de tijd om nog meer cultuur op te snuiven in de culturele driehoek. Of bezoek één van de Nationale Parken in dit gebied. Stap in een open jeep tour of bezoek het naastgelegen Polonnaruwa en maak een fietstocht langs de hoogtepunten. Jullie chauffeur brengt jullie graag naar alle bezienswaardigheden die op jullie lijstje staan. Wederom genieten vandaag!

Overnachting in Sigiriya.
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Onderweg in Sri Lanka genieten van een verse kokosnootDag 14 Sigiriya - Negombo

Na de prachtige cultuurschatten in de culturele driehoek reis je via Dambulla in ongeveer 5 uur rechtstreeks naar Negombo, maar je kunt er ook voor kiezen om onderweg een stop te maken in Pinnawela. Je bent dan ongeveer 1.5 uur langer onderweg. Hier is een olifantenweeshuis waar zo’n 80 dikhuiden worden verzorgd. Na het voederen lopen de olifanten naar de rivier Maha Oya, waar ze heerlijk kunnen badderen. Daarna door naar Negombo.
Tijdens jullie reis naar Sri Lanka mag Negombo niet overgeslagen worden. Deze plaats wordt ook wel 'Little Rome' genoemd vanwege de vele katholieke kerken die gebouwd zijn tijdens de Portugese bezetting. Negombo ligt op minder dan een half uur rijden vanaf de luchthaven. Net buiten de stad vind je goudgele zandstranden en een verblijf in Negombo leent zich dan ook uitstekend voor de start of einde van de reis. Naast relaxen op het strand kun je zien hoe de vissersboten terugkomen met hun gevangen vis. Direct wordt de verse vis verhandeld bij één van de kraampjes aan het strand. De vissers varen in traditionele oruva’s, bestaande uit een smalle houten romp met een oplopende voor- en achterkant. De beste periode om aan de zuid- en zuidwestkust te verblijven is van oktober tot en met april, van mei tot en met september valt aan deze kant van het eiland veel regen.

Overnachting in Negombo, Camelot Beach hotel ***+
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 15 Negombo - Colombo

Jullie chauffeur neemt de snelle route naar de luchthaven van Colombo. Jullie zijn ongeveer 40 minuten onderweg.

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Vervoer

 • Auto met chauffeur

Reisduur

 • 15 dagen/14 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Vervoer met auto en Engelssprekende privé chauffeur
 • Excursies zoals aangegeven
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Visum
 • Overige maaltijden en excursies
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Entreekosten

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.