15-daagse rondreis Kids in Marokko

Struinen door smalle steegjes en oude kasbah’s, op een ezel door de berggebieden, met een kameel door de woestijn en lekker relaxen aan het strand; je maakt het allemaal mee tijdens deze rondreis! Je start met een paar dagen in het mooie Marrakech met zijn vele smalle steegjes, gaat vervolgens het indrukwekkende Atlasgebergte in en gaat een nachtje logeren in de woestijn. Via het leuke Taroudant, ook wel 'klein Marrakech' genoemd gaan jullie lekker relaxen aan het strand. Wat een heerlijke combinatie! Voor de allerjongsten is de overnachting in de woestijn nog niet zo geschikt, maar in dat geval kunnen we het schema aanpassen.

 • Afwisselende rondreis met eigen huurauto
 • Logeren in de woestijn
 • Leuke hotels en riads met zwembad
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 – 3 Marrakech
Dag 4 Ait Benhaddou
Dag 5 – 6 Todra
Dag 7 – 8 Merzouga
Dag 9 Ouarzazate
Dag 10 – 11 Taroudant
Dag 12 – 14 Agadir
Dag 15 Vertrek

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 895 per persoon
 • Kind 2 t/m 11 jaar: vanaf € 750 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 – 3 Marrakech
Welkom in Marokko! Na aankomst op het vliegveld in Marrakech worden jullie naar het hotel gebracht wat net buiten het centrum van de stad ligt. Van hieruit kan je lopend of met een taxi naar het bruisende centrum van Marrakech met als middelpunt het Djemaa El Fna plein. Vooral ’s avonds is het hier een drukte van jewelste en met de eetkraampjes, muziek, vuurspuwers en slangenbezweerders waan je je zo in de film van Alladin!

Wat je zeker ook niet mag missen zijn de souks in Marrakech in de oude binnenstad, de medina. In dit labyrint van smalle steegjes kom je in een kleurrijke wereld terecht waar allerlei typisch Marokkaanse spullen verkocht worden, van tassen, schoenen en tapijten, tot prachtig houtsnijwerk, lampen en zilverwerk. Iets dieper de souks in zie je in de steegjes achter de winkelstraatjes hoe de spullen nog gemaakt worden. Dit is nog echt handwerk zoals je het bij ons niet meer ziet! Tip: neem een gids mee de souks in als je er verder in wilt, want je verdwaalt gegarandeerd!

Andere mooie bezienswaardigheden in deze geweldige stad zijn de eeuwenoude Koutoubiya moskee, het Bahia paleis, de 14e-eeuwse Koranschool Madrasa Ben Youssef en de Jardin Majorelle, mooie tuinen net buiten het oude centrum.

Overnachting in Marrakech, Moroccan House hotel ***
Inclusief ontbijt

Dag 4 Ait Benhaddou
Vanaf Marrakech gaat jullie rit per huurauto naar het kleine plaatsje Ait Benhaddou. Het zal misschien even lastig zijn om door het drukke verkeer in Marrakech te rijden, maar als je eenmaal de stad uit bent, is er weinig verkeer meer te ontdekken en kun je genieten van het Marrokaanse landschap. De rit gaat dwars door het Atlasgebergte naar Ait Benhaddou, waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. De kasbah van dit plaatsje is erg bekend en is decor geweest voor veel films, en niet onterecht zoals jullie zullen zien. Vanuit het sfeervolle hotel kan je lopend naar de kasbah toe en eenmaal in de oude vesting kan je een wandeling maken naar de top van de berg waar je beloond wordt met een prachtig uitzicht. Tegen een kleine betaling kan je op bezoek bij de lokale bevolking en zo ervaren hoe het is om in de kasbah te wonen. Na deze wandeling kan je een verfrissende duik in het zwembad nemen en vanuit het terras genieten van het uitzicht op deze prachtige plaats!

Overnachting in Ait Benhaddou, Dar Mouna ***
Inclusief ontbijt

Dag 5 – 6 Todra
De reis gaat verder naar Todra. Onderweg kan je een ommetje maken om de mooie rotsformaties en enorme kasbah’s in de Dadès kloof te bekijken. Jullie overnachten midden in het berggebied en hier kan je een trekking doen in de prachtige Todra kloof (te boeken via het hotel). Voor kinderen die nog niet zo ver kunnen lopen is er een ezel om op te zitten! Onderweg kan je lekker picknicken en genieten van de prachtige omgeving voordat jullie weer teruggaan naar het hotel.

Overnachting in Todra, Auberge le Festival ***
Inclusief ontbijt

Dag 7 Merzouga
Van Todra gaan jullie naar Merzouga waar jullie spannende tijden gaan beleven! Jullie gaan een echte kamelentocht maken en ook nog slapen in tenten midden in de woestijn! Na een tocht op een kameel of dromedaris van ongeveer een uur of anderhalf, waarbij je onderweg stopt om de prachtige en kleurrijke zonsondergang te bekijken, komen jullie aan in het tentenkamp. Verwacht hier geen luxe, maar wel een geweldige sfeer op een unieke lokatie! De gidsen koken voor jullie en na het eten kunnen jullie gezellig met z’n allen om het kampvuur zitten om te genieten van muziek, dans en een ongekende sterrenhemel. Het kan in de winter ’s nachts behoorlijk afkoelen in de woestijn, maar gelukkig zijn er dikke dekens beschikbaar zodat je geen kou hoeft te lijden.

Overnachting in een tentenkamp in de woestijn.
Inclusief ontbijt en diner

Dag 8 Merzouga
De volgende ochtend mag je de zonsopgang in de woestijn natuurlijk niet missen, dus vroeg opstaan! Na het ontbijt brengen de kamelen jullie weer terug naar het sfeervolle hotel, waar jullie nog een dagje kunnen nagenieten van al het moois en een lekker duik in het zwembad kunnen nemen.

Overnachting in Merzouga, Kasbah Mohayut ****
Inclusief ontbijt

Dag 9 Ouarzazate
Ouarzazate is de volgende plaats op jullie reis. Deze middelgrote levendige plaats staat bekend om de filmstudio’s die hier liggen en waar je zeker een bezoekje aan moet brengen. Films als Lawrence of Arabia, Gladiator en Babel zijn hier opgenomen en wie weet zijn er opnames van nieuwe films bezig als jullie er zijn!

Overnachting in Ouarzazate, Les Jardins de Ouarzazate ***
Inclusief ontbijt

Dag 10 – 11 Taroudant
Vanuit Ouarzazate gaan jullie naar Taroudant. Dit leuke en levendige plaatsje wordt ook wel klein Marrakech genoemd. Binnen de oude stadsmuren, die nog helemaal intact zijn, vind je leuke pleinen en natuurlijk de souks met hun kleurrijke winkeltjes. Je kan hier ook een ritje in een koets maken. Jullie verblijven in een mooi hotel net buiten de stad, waar je heerlijk kan relaxen en genieten in Marokkaanse sferen!

Overnachting in Taroudant, Riad Tafilag ****
Inclusief ontbijt

Dag 12 – 14 Agadir
De kust is in zicht! Een korte rit brengt jullie naar Agadir, waar jullie de huurauto weer inleveren. Deze bekende badplaats is in tegenstelling tot de andere plaatsen die jullie hebben gezien, erg modern. Door een aardbeving in 1960 werd de oude stad verwoest en ontstond een moderne westerse badplaats. Maar met zijn overwegend witte bebouwing, leuke boulevard met winkeltjes en terrasjes en natuurlijk de mooie stranden heerst hier een heerlijke vakantiesfeer! Hier kunnen jullie nog even genieten van het mooie Marokkaanse leven, voordat jullie weer terug moeten naar huis.

Overnachting in Agadir, Hotel Tildi ****
Inclusief ontbijt

Dag 15 Vertrek
Helaas is aan jullie mooie rondreis een einde gekomen. Afhankelijk van de vluchttijden kan je nog even genieten van zon, zee en strand voordat jullie naar het vliegveld gebracht worden voor jullie vlucht terug naar huis.

Vervoer

 • Huurauto

Reisduur

 • 15 dagen / 14 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Overnachting in woestijn inclusief diner
 • Transfers op dag 1 en dag 15
 • 9 dagen autohuur, intermediate klasse
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Overige maaltijden en excursies
 • Eventuele verzekering autohuur
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.