15-daagse rondreis Kids in Marokko

Struinen door smalle steegjes en oude kasbah’s, op een ezel door de berggebieden, met een kameel door de woestijn en lekker relaxen aan het strand; je maakt het allemaal mee tijdens deze rondreis! Je start met een paar dagen in het mooie Marrakech met zijn vele smalle steegjes, gaat vervolgens het indrukwekkende Atlasgebergte in en gaat een nachtje logeren in de woestijn. Via charmant Taroudant, ook wel 'klein Marrakech' genoemd, gaan jullie naar het strand. Wat een heerlijke combinatie!

 • Afwisselende rondreis met huurauto
 • Slapen in de woestijn
 • Kameel en ezel rijden
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 – 3 Marrakech
Dag 4 Ait Benhaddou
Dag 5 – 6 Todra
Dag 7 – 8 Merzouga
Dag 9 Ouarzazate
Dag 10 – 11 Taroudant
Dag 12 – 14 Agadir
Dag 15 Vertrek Agadir

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1.030 per persoon
 • Kind 2 t/m 11 jaar: vanaf € 860 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Marrakech
Welkom in Marokko!

Na aankomst op het vliegveld in Marrakech worden jullie naar het hotel gebracht.

Als eerste kennismaking met de Koningsstad Marrakech raden wij je aan deze middag/avond naar het Djemaa El Fna plein te gaan. Dit is het bruisende middelpunt van Marrakech. Vooral ’s avonds is het hier een drukte van jewelste en met de eetkraampjes, muziek, vuurspuwers en slangenbezweerders waan je je zo in de film van Alladin! Naast het plein staat de n de eeuwenoude Koutoubiya moskee. Die heb je dan meteen ook afgevinkt!

Overnachting in Marrakech, Moroccan House hotel ***
Inclusief transfer

Dag 2 Marrakech
Dwalen door de souks

Wat je zeker niet mag missen zijn de souks in Marrakech in de oude binnenstad, de medina. In dit labyrint van smalle steegjes kom je in een kleurrijke wereld terecht waar allerlei typisch Marokkaanse spullen verkocht worden, van tassen, schoenen en tapijten, tot prachtig houtsnijwerk, lampen en zilverwerk. Iets dieper de souks in zie je in de steegjes achter de winkelstraatjes hoe de spullen nog gemaakt worden. Dit is nog echt handwerk zoals je het bij ons niet meer ziet! Tip: neem een gids mee de souks in als je er verder in wilt, want je verdwaalt gegarandeerd!

Overnachting in Marrakech.
Inclusief ontbijt

Dag 3 Marrakech

Wat is er veel te zien en ervaren in Marrakech. Nog een dag om deze betoverende stad te verkennen is dan ook geen straf. De volgende bezienswaardigheden zijn een bezoekje waard:  het Bahia paleis, de 14e-eeuwse Koranschool Madrasa Ben Youssef en de Jardin Majorelle, mooie tuinen net buiten het oude centrum.

Overnachting in Marrakech.
Inclusief ontbijt

Dag 4 Marrakech - Ait Benhaddou
Naar de top van de kasbah

Vanaf Marrakech gaat jullie rit per huurauto naar het kleine plaatsje Ait Benhaddou. Het zal misschien even lastig zijn om door het drukke verkeer in Marrakech te rijden, maar als je eenmaal de stad uit bent, is er weinig verkeer meer te ontdekken en kun je genieten van het Marrokaanse landschap. De rit gaat dwars door het Atlasgebergte naar Ait Benhaddou, waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan.

De kasbah van Ait Benhaddou is erg bekend en is decor geweest voor veel films, en niet onterecht zoals jullie zullen zien. Vanuit het sfeervolle hotel kan je lopend naar de kasbah toe en eenmaal in de oude vesting kan je een wandeling maken naar de top van de berg waar je beloond wordt met een prachtig uitzicht. Tegen een kleine betaling kan je op bezoek bij de lokale bevolking en zo ervaren hoe het is om in de kasbah te wonen. Na deze wandeling kan je een verfrissende duik in het zwembad nemen en vanuit het terras genieten van het uitzicht op deze prachtige plaats!

Overnachting in Ait Benhaddou, Dar Mouna ***
Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 5 Ait Benhaddou - Todra

De reis gaat verder naar Todra. Maak een korte omweg om de mooie rotsformaties en enorme kasbah’s in de Dadès kloof te bekijken. Jullie overnachten midden in het berggebied.

Overnachting in Todra, Auberge le Festival ***
Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 6 Todra
Te voet of per ezel door de kloof

Maak vandaag een trekking door de Todra kloof. Wat voel je je klein tussen de hoge, steile wanden van de kloof. Kunnen je kinderen nog niet zover lopen? Charter dan een ezeltje met begeleider om ze te dragen. Tip: neem een picknicklunch mee en zoek een lekker plekje op in de kloof. Zo'n bijzondere picknick heb je vast niet eerder meegemaakt.

Overnachting in Todra.
Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 7 Todra - Merzouga
Kameelrijden en slapen in de woestijn

Van Todra gaan jullie naar Merzouga waar jullie spannende tijden gaan beleven! Jullie gaan een echte kamelentocht maken en ook nog slapen in tenten midden in de woestijn! Na een tocht op een kameel of dromedaris van ongeveer een uur of anderhalf, waarbij je onderweg stopt om de prachtige en kleurrijke zonsondergang te bekijken, komen jullie aan in het tentenkamp. Verwacht hier geen luxe, maar wel een geweldige sfeer op een unieke locatie! De gidsen koken voor jullie en na het eten kunnen jullie gezellig met z’n allen om het kampvuur zitten om te genieten van muziek, dans en een ongekende sterrenhemel. Het kan in de winter ’s nachts behoorlijk afkoelen in de woestijn, maar gelukkig zijn er dikke dekens beschikbaar zodat je geen kou hoeft te lijden.

Overnachting in een tentenkamp in de woestijn.
Inclusief ontbijt, diner, kamelentocht en huurauto

Dag 8 Merzouga
Zie de zon opkomen boven de woestijn

De volgende ochtend mag je de zonsopgang in de woestijn natuurlijk niet missen, dus vroeg opstaan! Na het ontbijt brengen de kamelen jullie weer terug naar het sfeervolle hotel, waar jullie nog een dagje kunnen nagenieten van al het moois en een lekker duik in het zwembad kunnen nemen.

Overnachting in Merzouga, Kasbah Mohayut ****
Inclusief ontbijt, kamelentocht en huurauto

Dag 9 Merzouga - Ouarzazate
Bezoek de sets van bekende films

Ouarzazate is de volgende plaats op jullie reis. Deze middelgrote levendige plaats staat bekend om de filmstudio’s die hier liggen en waar je zeker een bezoekje aan moet brengen. Films als Lawrence of Arabia, Gladiator en Babel zijn hier opgenomen en wie weet zijn er opnames van nieuwe films bezig als jullie er zijn!

Overnachting in Ouarzazate, Les Jardins de Ouarzazate ***
Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 10 Ouarzazate - Taroudant
Op pad in klein Marrakech

Vanuit Ouarzazate gaan jullie naar Taroudant. Dit leuke en levendige plaatsje wordt ook wel klein Marrakech genoemd. Binnen de oude stadsmuren, die nog helemaal intact zijn, vind je leuke pleinen en natuurlijk de souks met hun kleurrijke winkeltjes. Jullie verblijven in een mooi hotel net buiten de stad, waar je heerlijk kan relaxen en genieten in Marokkaanse sferen!

Overnachting in Taroudant, Riad Tafilag ****
Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 11 Taroudant

Een vrije dag om te genieten van je hotel en Taroudant verder te verkennen. Tip: maak een rit per koets.

Overnachting in Taroudant.
Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 12 Taroudant - Agadir
De kust is in zicht!

Een korte rit brengt jullie naar Agadir, waar jullie de huurauto weer inleveren. Deze bekende badplaats is in tegenstelling tot de andere plaatsen die jullie hebben gezien, erg modern. Door een aardbeving in 1960 werd de oude stad verwoest en ontstond een moderne westerse badplaats. Maar met zijn overwegend witte bebouwing, leuke boulevard met winkeltjes en terrasjes en natuurlijk de mooie stranden heerst hier een heerlijke vakantiesfeer!

Overnachting in Agadir, Hotel Tildi ****
Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 13 - 14 Agadir
Zon, zee en strand

Een fijne afsluiting van deze veelzijdige reis. Twee volle dagen genieten van zon, zee en strand in de badplaats Agadir.

Overnachtingen in Agadir.
Inclusief ontbijt 

Dag 15 Vertrek Agadir

Helaas is aan jullie mooie rondreis een einde gekomen. Jullie worden naar het vliegveld gebracht voor jullie vlucht terug naar huis.

Inclusief ontbijt en transfer

Vervoer

 • Huurauto
 • Transfers

Reisduur

 • 15 dagen / 14 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Overige vermelde maaltijden
 • Vermelde transfers
 • Vermelde excursies
 • Vermelde autohuur
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden en excursies
 • Verzekeringen
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.