15-daagse rondreis Magisch Marokko

Een magisch avontuur in prachtige koningssteden, uitgestrekte woestijnen en aan heerlijke stranden! Je ziet de prachtige steden Fes en Marrakech, gaat met een kameel door de woestijn bij Merzouga en naar het kleine Ait Benhaddou, waar de tijd heeft stilgestaan. En na al dit moois lekker relaxen aan een heerlijk strand!

 • Koningssteden, gebergtes, woestijn en strand
 • Leuke hotels en riads, veelal met zwembad
 • Op een kameel door de woestijn
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 – 2 Fes
Dag 3 Midelt
Dag 4 – 5 Merzouga
Dag 6 N’Kob
Dag 7 – 8 Ait Benhaddou
Dag 9 – 11 Marrakech
Dag 12 – 14 Essaouira
Dag 15 Vertrek

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 975 per persoon
 • Kind 2 t/m 11 jaar: vanaf € 775 per persoon
 • Reis gebaseerd op 2 volwassene en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. van jullie gezinssamenstelling

Dag 1 – 2 Fes
Welkom in de ‘Parel van de Oriënt’ en de oudste van de vier Koningssteden! Na aankomst in Fes worden jullie naar het hotel gebracht en kunnen jullie de komende dagen gaan genieten van de prachtige stad met zijn oude medina, een van de grootste ter wereld. Fes el Bali is het oude gedeelte van de stad en hier vind je de meeste bezienswaardigheden van de stad, zoals de toegangspoort tot de oude stad, de Blauwe Poort, de prachtige moskee Kairaouyine, de mooie Nejjarine fontein en natuurlijk de souks, een labyrint aan smalle steegjes, waar je van alles kan kopen. Ga niet zonder gids de souks in, want het zal je heel wat moeite kosten om er weer uit te komen! Ook het ‘nieuwe’ gedeelte, Fes el Djedid, is de moeite waard om te bezoeken. Hier vind je onder andere het Koningspaleis en de Joodse wijk.

Overnachting in Fes, Riad La Clé de Fes ****
Inclusief ontbijt

Dag 3 Midelt
Jullie gaan de huurauto ophalen en de eerste rit op de Marokkaanse wegen maken naar Midelt. Midelt is een goede stopplaats op de lange route naar Mezouga. Jullie verblijven hier in een auberge even buiten het plaatsje waar je kan genieten van het mooie uitzicht op de bergen.

Overnachting in Midelt, Riad Villa Midelt ***
Inclusief ontbijt

Dag 4 Merzouga
Van Midelt gaan jullie naar Merzouga waar jullie spannende tijden gaan beleven! Jullie gaan een echte kamelentocht maken en ook nog slapen in tenten midden in de woestijn! Na een tocht op een kameel of dromedaris van ongeveer een uur of anderhalf, waarbij je onderweg stopt om de prachtige en kleurrijke zonsondergang te bekijken, komen jullie aan in het tentenkamp. Verwacht hier geen luxe, maar wel een geweldige sfeer op een unieke locatie! De gidsen koken voor jullie en na het eten kunnen jullie gezellig met z’n allen om het kampvuur zitten om te genieten van muziek, dans en een ongekende sterrenhemel. Het kan ’s nachts behoorlijk koud worden in de woestijn, dus kleed je goed aan, maar gelukkig zijn er dikke dekens beschikbaar zodat je geen kou hoeft te lijden.

Overnachting in een tentenkamp in de woestijn.
Inclusief ontbijt en diner

Dag 5 Merzouga
De volgende ochtend mag je de zonsopgang in de woestijn natuurlijk niet missen, dus vroeg opstaan! Na het ontbijt brengen de kamelen jullie weer terug naar het sfeervolle hotel, waar jullie nog een dagje kunnen nagenieten van al het moois en een lekker duik in het zwembad kunnen nemen.

Overnachting in Merzouga, Kasbah Mohayut ****
Inclusief ontbijt

Dag 6 N’Kob
Jullie volgende bestemming in N’Kob. Dit kleine plaatsje met zijn oude kasbah is een goede tussenstop op de lange route. Je kan hier een wandeling maken in de mooie palmerie of bijvoorbeeld een tocht maken naar een grot die in de buurt ligt. Lekker genieten in de weelderige tuin van jullie mooi Marokkaans ingerichte hotel kan natuurlijk ook!

Overnachting in N'Kob, Kasbah Imdoukal ****
Inclusief ontbijt

Dag 7 – 8 Ait Benhaddou
De rit gaat verder naar Ait Benhaddou. In dit kleine plaatsje lijkt de tijd stil te hebben gestaan. De kasbah van dit plaatsje is erg bekend en is decor geweest voor veel films, en niet onterecht zoals jullie zullen zien. Vanuit het sfeervolle hotel kan je lopend naar de kasbah toe en eenmaal in de oude vesting kan je een wandeling maken naar de top van de berg waar je beloond wordt met een prachtig uitzicht. Tegen een kleine betaling kan je op bezoek bij de lokale bevolking en zo ervaren hoe het is om in de kasbah te wonen. Na deze wandeling kan je een verfrissende duik in het zwembad nemen en vanuit het terras genieten van het uitzicht op deze prachtige plaats!

Overnachting in Ait Benhaddou, Dar Mouna ***
Inclusief ontbijt

Dag 9 – 11 Marrakech
De tweede Koningsstad op deze reis is in zicht! Jullie rijden naar Marrakech en vanuit jullie hotel net buiten het centrum van de stad ligt kan je lopend of met een taxi naar het bruisende centrum van Marrakech met als middelpunt het Djemaa El Fna plein. Vooral ’s avonds is het hier een drukte van jewelste en met de eetkraampjes, muziek, vuurspuwers en slangenbezweerders waan je je zo in de film van Alladin! Wat je zeker ook niet mag missen zijn de souks in Marrakech in de oude binnenstad, de medina. In dit labyrint van smalle steegjes kom je in een kleurrijke wereld terecht waar allerlei typisch Marokkaanse spullen verkocht worden, van tassen, schoenen en tapijten, tot prachtig houtsnijwerk, lampen en zilverwerk. Iets dieper de souks in zie je in de steegjes achter de winkelstraatjes hoe de spullen nog gemaakt worden. Dit is nog echt handwerk zoals je het bij ons niet meer ziet! Tip: neem een gids mee de souks in als je er verder in wilt, want je verdwaalt gegarandeerd! Andere mooie bezienswaardigheden in deze geweldige stad zijn de eeuwenoude Koutoubiya moskee, het Bahia paleis, de 14e-eeuwse Koranschool Madrasa Ben Youssef en de Jardin Majorelle, mooie tuinen net buiten het oude centrum.

Overnachting in Marrakech, Moroccan House hotel ***
Inclusief ontbijt

Dag 12 – 14 Essaouira
Jullie rijden naar Essaouira en misschien zie je onderweg nog wel iets vreemds in de bomen: geiten! Deze klauteren de Argan bomen in om de Strand Essaouira Marokkovruchten eruit te eten. De olie die uit de pitten van deze vruchten komt, is heel voedzaam en wordt verwerkt in allerlei cosmetische en medische producten. Essaouira, ook wel de Windy City genoemd, is een prachtige badplaats met mooie stranden, een oude binnenstad, die omgeven is door een grote stadsmuur en een authentieke vissershaven. In de medina vind je leuke pleinen met terrasjes en restaurantjes en smalle steegjes waar je naar hartelust je souvenir inkopen kan doen (wel afdingen!). Kortom een heerlijke plaats om volop te genieten van jullie laatste dagen in Marokko!

Overnachting in Essaouira, Riad Zahra ***
Inclusief ontbijt

Dag 15 Vertrek
Vandaag komt er een einde aan jullie mooie reis in Marokko. Afhankelijk van de plaats van vertrek rijden jullie naar het vliegveld van Marrakech of Agadir voor jullie vlucht terug naar huis. Mocht deze terugvlucht in de ochtend zijn, dan voegen we een nacht in Marrakech of Agadir toe.

Vervoer

 • Huurauto

Reisduur

 • 15 dagen / 14 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Overnachting in woestijn inclusief diner
 • Transfers op dag 1 en dag 15
 • 10 dagen autohuur, intermediate klasse
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Overige maaltijden en excursies
 • Eventuele autoverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.