15-daagse rondreis Magisch Marokko

Een magisch avontuur! Van het noorden naar het zuiden van Marokko per huurauto. Je verkent maar liefst twee van de vier Koningssteden. Deze rondreis start in de Koningsstad Fes. Via de woestijn bij Merzouga, waar je kameel gaat rijden en slaapt in een heuse nomadetent, en de bekende kasbah van Ait Benhaddou, rij je naar Koningsstad twee: Marrakech. En na al dit moois lekker relaxen aan het strand van Essaouira.

 • Twee koningssteden: Fes en Marrakech
 • Kamelentocht door de woestijn
 • Relaxen op heet strand van Essaouira
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 – 2 Fes
Dag 3 Midelt
Dag 4 – 5 Merzouga
Dag 6 N’Kob
Dag 7 – 8 Ait Benhaddou
Dag 9 – 11 Marrakech
Dag 12 – 14 Essaouira
Dag 15 Vertrek Essaouira

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1.120 per persoon
 • Kind 2 t/m 11 jaar: vanaf € 890 per persoon
 • Reis gebaseerd op 2 volwassene en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. van jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Fes
Welkom in de Parel van de Oriënt

Na aankomst in Fes worden jullie naar het hotel gebracht en kunnen jullie de komende dagen gaan genieten van de prachtige stad met zijn oude medina, een van de grootste ter wereld.

Fes is de oudste van de vier Koningssteden, en wordt ook wel de Parel van de Oriënt genoemd. In het oude gedeelte van de stad, Fes el Bali, vind je de meeste bezienswaardigheden van de stad, zoals de toegangspoort tot de oude stad, de Blauwe Poort, de prachtige moskee Kairaouyine, de mooie Nejjarine fontein en natuurlijk de souks, een labyrint aan smalle steegjes, waar je van alles kan kopen. De leerlooierij ruik je al van verre. Met een takje munt onder je neus klim je naar een dakterras waar vanaf je mooi uitzicht hebt op de gekleurde baden. Mannen staan hier op hun blote voeten het leer te verven.

Overnachting in Fes, Riad La Clé de Fes ****
Inclusief transfer

Dag 2 Fes

Nog een dag om de Koningsstad Fes te verkennen. Ook het nieuwere gedeelte, Fes el Djedid, is de moeite waard om te bezoeken. Hier vind je onder andere het Koningspaleis en de Joodse wijk.

Overnachting in Fes.
Inclusief ontbijt

Dag 3 Fes - Midelt
Aan de voet van het Atlasgebergte

Jullie gaan de huurauto ophalen en de eerste rit op de Marokkaanse wegen maken naar Midelt. Midelt is een goede stopplaats op de lange route naar Merzouga. Jullie verblijven hier in een riad even buiten het plaatsje waar je kan genieten van het mooie uitzicht op de bergen.

Overnachting in Midelt, Riad Villa Midelt ***
Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 4 Midelt - Merzouga
Slapen in de woestijn

Van Midelt gaan jullie naar Merzouga waar jullie spannende tijden gaan beleven! Jullie gaan een echte kamelentocht maken en ook nog slapen in tenten midden in de woestijn! Na een tocht op een kameel of dromedaris van ongeveer een uur of anderhalf, waarbij je onderweg stopt om de prachtige en kleurrijke zonsondergang te bekijken, komen jullie aan in het tentenkamp. Verwacht hier geen luxe, maar wel een geweldige sfeer op een unieke locatie! De gidsen koken voor jullie en na het eten kunnen jullie gezellig met z’n allen om het kampvuur zitten om te genieten van muziek, dans en een ongekende sterrenhemel. Het kan ’s nachts behoorlijk koud worden in de woestijn, dus kleed je goed aan, maar gelukkig zijn er dikke dekens beschikbaar zodat je geen kou hoeft te lijden.

Overnachting in een tentenkamp in de woestijn.
Inclusief ontbijt, diner, kamelentocht en huurauto

Dag 5 Merzouga
Per kameel door de woestijn

De volgende ochtend mag je de zonsopgang in de woestijn natuurlijk niet missen, dus vroeg opstaan! Na het ontbijt brengen de kamelen jullie weer terug naar het sfeervolle hotel, waar jullie nog een dagje kunnen nagenieten van al het moois en een lekker duik in het zwembad kunnen nemen.

Overnachting in Merzouga, Kasbah Mohayut ****
Inclusief ontbijt, kamelentocht en huurauto

Dag 6 Merzouga - N’Kob
Tip: bezoek de palmerie

Jullie volgende bestemming in N’Kob. Dit kleine plaatsje met zijn oude kasbah is een goede tussenstop op de lange route. Je kan hier een wandeling maken in de mooie palmerie of bijvoorbeeld een tocht maken naar een grot die in de buurt ligt. Lekker genieten in de weelderige tuin van jullie mooi Marokkaans ingerichte hotel kan natuurlijk ook!

Overnachting in N'Kob, Kasbah Imdoukal ****
Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 7 N'Kob - Ait Benhaddou
Klim naar de top van de kasbah

De rit gaat verder naar Ait Benhaddou. In dit kleine plaatsje lijkt de tijd stil te hebben gestaan. De kasbah van dit plaatsje is erg bekend en is decor geweest voor veel films, en niet onterecht zoals jullie zullen zien. Vanuit het sfeervolle hotel kan je lopend naar de kasbah toe en eenmaal in de oude vesting kan je een wandeling maken naar de top van de berg waar je beloond wordt met een prachtig uitzicht. Tegen een kleine betaling kan je op bezoek bij de lokale bevolking en zo ervaren hoe het is om in de kasbah te wonen. Na deze wandeling kan je een verfrissende duik in het zwembad nemen en vanuit het terras genieten van het uitzicht op deze prachtige plaats!

Overnachting in Ait Benhaddou, Dar Mouna ***
Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 8 Ait Benhaddou

Nog een dag om te genieten van de mooie omgeving en het fijne hotel.

Overnachting in Ait Benhaddou.
Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 9 Ait Benhaddou - Marrakech
Op naar de volgende Koningsstad

De tweede Koningsstad op deze reis is in zicht! Jullie rijden naar Marrakech waar jullie de huurauto inleveren.

Voor een eerste kennismaking met de stad raden wij aan naar het Djemaa El Fna plein te gaan, dit is het bruisende hart van de stad. Vooral ’s avonds is het hier een drukte van jewelste en met de eetkraampjes, muziek, vuurspuwers en slangenbezweerders waan je je zo in de film van Alladin! De eeuwenoude Koutoubiya moskee staat naast het plein. Die heb je dan meteen ook gezien.

Overnachting in Marrakech, Moroccan House hotel ***
Inclusief ontbijt

Dag 10 - 11 Marrakech
Dwalen door de souks

Wat je zeker niet mag missen zijn de souks in Marrakech in de oude binnenstad, de medina. In dit labyrint van smalle steegjes kom je in een kleurrijke wereld terecht waar allerlei typisch Marokkaanse spullen verkocht worden, van tassen, schoenen en tapijten, tot prachtig houtsnijwerk, lampen en zilverwerk. Iets dieper de souks in zie je in de steegjes achter de winkelstraatjes hoe de spullen nog gemaakt worden. Dit is nog echt handwerk zoals je het bij ons niet meer ziet! Tip: neem een gids mee als je dieper de souks in wil, want je verdwaalt gegarandeerd! Andere bezienswaardigheden in deze geweldige stad zijn het Bahia paleis, de 14e-eeuwse Koranschool Madrasa Ben Youssef en de Jardin Majorelle, mooie tuinen net buiten het oude centrum.

Overnachtingen in Marrakech.
Inclusief ontbijt

Dag 12 Marrakech - Essaouira
Hoeveel geiten zie jij in de bomen?

Jullie rijden naar Essaouira en misschien zie je onderweg nog wel iets vreemds in de bomen: geiten! Deze klauteren de Argan bomen in om de vruchten eruit te eten. De olie die uit de pitten van deze vruchten komt, is heel voedzaam en wordt verwerkt in allerlei cosmetische en medische producten.

Essaouira, ook wel de Windy City genoemd, is een prachtige badplaats met mooie stranden, een oude binnenstad, die omgeven is door een grote stadsmuur en een authentieke vissershaven. In de medina vind je leuke pleinen met terrasjes en restaurantjes en smalle steegjes waar je naar hartenlust je souvenir inkopen kan doen (wel afdingen!).

Overnachting in Essaouira, Riad Zahra ***
Inclusief ontbijt en transfer

Dag 13 - 14 Essaouira
Genieten aan de kust

Wij vonden Essaouira een heerlijke plaats voor een relaxte afsluiting na een rondreis door Marokko. Jij hopelijk ook!

Overnachtingen in Essaouira.
Inclusief ontbijt

Dag 15 Vertrek Essaouira

Vandaag komt er een einde aan jullie mooie reis in Marokko. Jullie worden naar het vliegveld van Marrakech of Agadir gebracht.

Inclusief ontbijt en transfer

Vervoer

 • Huurauto
 • Transfers

Reisduur

 • 15 dagen / 14 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Overige vermelde maaltijden
 • Vermelde transfers
 • Vermelde excursies
 • Vermelde autohuur
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden en excursies
 • Verzekeringen
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.