14-daagse gezinsreis Rustig Rondje Westkaap

Een heerlijke rondreis die je in een relaxed tempo de highlights van de Westkaap laat zien. Je start in het bruisende Kaapstad, gaat daarna als een echte ranger wild spotten om vervolgens naar de ruige kust bij het gezellige plaatsje Knysna te gaan. Daarna weer terug het binnenland in om de struisvogels te zien in Oudtshoorn. Je sluit je reis af tussen de wijnvelden in Stellenbosch. Je logeert in kleinschalige Bed & Breakfasts, op de boerderij, in een echte game lodge en tussen de wijnranken.

 • Afwisselende rondreis inclusief verblijf in privé game reserve met Big 4
 • Logeren op bijzondere plekken zoals in een lodge in de natuur, in glampingtent en in authentieke Bed & Breakfast
 • Relaxt reistempo met korte reisdagen
 • Malariavrij het hele jaar
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 - 3 Kaapstad
Dag 4 - 5 Albertinia
Dag 6 - 8 Knysna
Dag 9 - 10 Oudtshoorn
Dag 11 Robertson
Dag 12 - 13 Stellenbosch
Dag 14 vertrek

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1.440 per persoon
 • Kind 2 t/m 11 jaar: vanaf € 1.180 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

pinguins-boulders-beachDag 1 – 3 Kaapstad (ca. 25 km / 30 min.)
Welkom in Zuid-Afrika! Na aankomst op de luchthaven in Kaapstad worden jullie welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger en naar jullie hotel gebracht. Hier kunnen jullie even bijkomen van de lange reis en een paar dagen genieten van deze schitterend gelegen stad. Op dag 2 wordt de huurauto afgeleverd en kunnen jullie Kaapstad en omgeving gaan verkennen. Ga bijvoorbeeld naar Robben Island, Kaap de Goede Hoop, de pinguïns op Boulders Beach, de Tafelberg, of ga lekker winkelen bij het bekende V&A Waterfront. In de Waterfront ligt een mooi zee aquarium, waar het goed toeven is voor de kids. Je kan er niet alleen meer dan 3000 verschillende soorten vissen en andere waterdieren vinden, maar voor de kinderen is er ook een interactief programma.
Tijdens deze dagen in Kaapstad tour je samen met je gids een halve dag langs verschillende hoogtepunten. Je komt meer te weten komt over de apartheidstijd en bezoekt het district museum en een kindertehuis in een van de townships, waar je het dagelijks leven meemaakt. Op zondag wordt het kindertehuis vervangen door een swingende kerk!

Overnachting in Camps Bay (Kaapstad), The Glen ****
Inclusief transfer, halve dag stadstour Kaapstad en huurauto vanaf dag 2

Dag 4 – 5 Botlierskop Game Reserve (Ca. 400 km / 4.5 uur)zuid-afrika-bottelierskop
Geniet vandaag van de lange kustlijn van Zuid-Afrika dus start de dag vroeg. Rijd over de bergpas en vergeet onderweg niet te stoppen in Hermanus. Deze plek staat bekend om het spotten van walvissen. Zeker in de maanden juli tot november heb je de meeste kans om deze bijzondere dieren te zien als je met een boot het water op gaat. Vanaf rijd je in twee uur naar Swellendam en dan nog 1,5 naar Botlierskop. Dit Game Reserve heeft prachtige valleien en graslanden. Stap hier in een jeep en zoek de dieren uit de Big Five. Alleen het luipaard komt hier niet voor. Natuurlijk leven hier ook giraffen en zebra's en veel verschillende vogelsoorten.

Overnachting in Botlierskop, Botlierskop Game Reserve ****
Inclusief onbijt, lunch, diner, 2 game drives en huurauto
dsc_5210
Dag 6 – 8 Knysna (Ca. 100 km / 1,5 uur)

Op dag 6 gaat de rit naar de “Oesterstad”, het heerlijke plaatsje Knysna, waar altijd een vrolijke vakantiesfeer hangt. Er is hier van alles te doen: maak een boottocht over de lagune naar de overkant, ga wandelen door het Knysna Forest of langs de Knysna lagoon, neem een duik in de zee of kijk gewoon naar de branding bij “The Heads”. Wil je lekker actief bezig zijn? Ga dan een dagje naar het strand en neem een surfles. Leuk voor ouders én voor kids! Als surfen je te lastig lijkt, kan je ook gaan suppen, waarbij je al peddelend op je plank over het water gaat. Tijdens je verblijf in Knysna bieden we optioneel een bezoek aan het Xhosa volk. Een unieke kans om de cultuur en het dagelijkse leven van deze mensen te ervaren. Je ontmoet de inwoners van de township, ziet hoe ze leven en gaat ook op bezoek bij een school, een crèche en bij mensen thuis.
Laat ons weten als je geïnteresseerd bent in een van deze activiteiten, we informeren je graag naar de mogelijkheden.

Overnachting in Knysna, Stannards Guesthouse ****
Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 9 – 10 Oudtshoorn (Ca. 120 km / 2 uur)oudtshoorn-struisvogels
Jullie vervolgen jullie weg naar Oudtshoorn. Deze plaats is de toeristische hoofdstad van Little Karoo, een regio in de westelijke Kaapprovincie. Het is een rustig stadje met mooie, oude gebouwen en staat bekend om de struisvogelboerderijen. Je kunt de struisvogels in levende lijve zien, struisvogelveren en enorme eieren kopen en ze zelfs proeven...Maar er is nog veel meer te bekijken; zo mag je de wereldberoemde, schitterende Cango grotten zeker niet missen. Kan je tegen een paar haarspeldbochten? Maak dan een rit over een van de mooiste bergpassen ter wereld, de 27 kilometer lange Swartbergpas! Tijdens de rit over de grindweg zal je je ogen uitkijken over het adembenemende landschap, wauw wat is het hier mooi!

Overnachting in Oudtshoorn, Surval Olive Boutique ****
Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 11 Robertson (Ca. 270 km / 3 uur)
Vandaag rijden jullie gedeeltelijk door de Kleine Karoo. Je volgt de bekende Route 62 langs ruige bergen, vriendelijke dorpjes, wijngaarden en weides met struisvogels. Je maakt vandaag een tussenstop op de lange route naar de wijngebieden en verblijft op een leuke boerderij, omringd door mooie natuur en boerderijdieren, die je vast mag voeren.

Overnachting in Robertson, AfriCamps Pat Busch ****
Inclusief ontbijt en huurauto


wijn-estateDag 12 – 13 Stellenbosch (Ca. 130 km / 1.5 uur)

Een laatste rit brengt jullie naar de mooie Kaapse Wijnlanden. Dit gebied is beroemd om de prachtige bergen en vruchtbare valleien, beplant met wijnstokken en omringd door glooiende heuvels.
Hier kunnen de ouders genieten van het wijnproeven op de knusse estates, terwijl de kids door de wijnvelden rennen! In het gezellige Stellenbosch kun je ook naar het lokale museum, waarbij je kunt zien hoe de mensen leefden vanaf de tijd van de VOC tot de vorige eeuw. Optioneel kunnen jullie dit mooie gebied op de fiets ontdekken. Het is een echte familie fietstocht die niet alleen leuk is voor de ouders, maar ook voor de kinderen!

Overnachting in Stellenbosch, Wedgeview Country House ****
Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 14 vliegveld Kaapstad – vertrek (Ca. 30 km / 40 min.)
Vandaag neem je afscheid van Zuid-Afrika. Je rijdt naar het vliegveld van Kaapstad, waar je de huurauto weer inlevert en met een koffer vol herinneringen terugvliegt naar huis.

Vervoer

 • Huurauto

Reisduur

 • 14 dagen / 13 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen
 • Transfer naar hotel op dag 1
 • Maaltijden zoals beschreven
 • 13 dagen autohuur (klasse K, Toyota Rav of gelijkwaardig, automaat). Inclusief onbeperkt aantal kilometers, verzekeringen en routebeschrijvingen
 • Excursies zoals beschreven

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Overige maaltijden en excursies
 • Persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.