18-daagse Familiereis West-Canada

Een onvergetelijke reis per huurauto waarbij geen hoogtepunt van West-Canada wordt overgeslagen. Een leuke combinatie van de stad Vancouver maar vooral veel natuur. Bergen en kristalheldere meren. Saai? Zeker niet! Let op of je beren ziet, wandel over wiebelige hangbruggen, ga kajakken, neem een kabelbaan naar een bergtop, huur een keer een mountainbike en laat je overweldigen door al het natuurschoon dat je tijdens deze reis ziet.

 • Veel nationale en provinciale parken
 • Veel vrijheid met huurauto
 • De mooiste natuur ooit met veel wildlife
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Aankomst Vancouver
Dag 2 – 4 Whistler
Dag 4 – 6 Cache Creek
Dag 6 – 8 Wells Gray Provincial Park
Dag 8 – 10 Jasper National Park
Dag 10 – 13 Banff National Park
Dag 13 – 15 Vernon
Dag 15 – 16 Manning Provincial Park
Dag 16 – 18 Vancouver
Dag 18 Vertrek Vancouver

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 2.230 per persoon
 • Kind 2 t/m 12 jaar: vanaf € 1.820 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Aankomst in Vancouver, de leukste stad van West-CanadaDag 1 Aankomst Vancouver

Welkom in Vancouver, de leukste stad van West-Canada.

Bij aankomst halen jullie de huurauto op en gaan de komende dagen hiermee op pad. Vanaf de luchthaven rijden jullie naar het hotel in het centrum dat we voor jullie gereserveerd hebben. Lekker centraal gelegen, met een zwembad om even te ontspannen na de lange vlucht.
Kijk wel even rond in de stad, Vancouver vinden wij de leukste stad van West-Canada.

Overnachting in Vancouver, Rosedale on Robson Suites ****
Inclusief huurauto

Zweef in een gondel hoog boven de bergen bij Whistler, CanadaDag 2 Vancouver - Whistler
Ca. 120 km / 2 uur

Het is een vrij korte route vandaag, jullie hebben volop de tijd om de bezienswaardigheden even buiten Vancouver te bezoeken vóór jullie doorrijden naar Whistler.

In de wintermaanden is Whistler een groot skigebied, maar 's zomers is het dé plek voor mooie wandelingen, uitzichten op de witte bergtoppen, blauwe meren met zandstranden en mountainbiken.

In 2010 werden de Olympische Winterspelen onder andere hier gehouden. Het is een gezellig en ook toeristisch plaatsje; een leuke afwisseling met de verblijven in de natuurparken van Canada. De Blackcomb Mountain is hét skigebied van Whistler. Het hele jaar door kun je met de gondelbaan naar boven. Speur goed vanuit je gondel, het is namelijk het leefgebied van beren. Vanaf de top zijn meerdere wandelroutes uitgezet (wel iets warms aan). Terug naar beneden? De skilift draait zijn rondjes wel. Jullie hotel ligt op 5 minuten lopen van de restaurants en de gondels: ideaal.

Overnachting in Whistler, Aava Whistler Hotel ****
Inclusief huurauto

Ontmoeting om nooit te vergeten met een zwarte beer in Whistler, CanadaDag 3 Whistler
Zweven tussen de bergtoppen!

Dit is echt een belevenis: met de Peak-to-Peak Gondola tussen de twee hoge bergtoppen van Blackcomb en Whistler Mountain zweven! Je ziet in de diepte de meren en gletsjers. Deze gondelbaan is het hele jaar door open. Vanaf beide bergtoppen kun je stoere wandelingen maken.

Liever wat lager op de grond? Neem de fiets en volg de Whistler Valley Trail, een langgerekt pad dat langs meren en riviertjes en door dichte bossen voert. Let op: 40 kilometer lang. Maar je kunt het natuurlijk ook rustiger aan doen, zoals aan de zandstranden aan het Lakeside Park en/of Rainbow Park.

Overnachting in Whistler.
Inclusief huurauto

Paardrijden als een echte cowboy bij Cache Creek, CanadaDag 4 Whistler - Cache Creek
Ca. 220 km / 3,5 uur

Als je voorbij Pemberton rijdt, zie je het Joffre Lakes Provincial Park al van verre. Een mooie stop. Heerlijk ook om hier een wandeling te maken. Tussen dit natuurpark en Cache Creek wordt het landschap glooiender.

Je waant je in Cache Creek in de 19de eeuw tijdens de goudkoorts. Goudzoekers en pelshandelaren verzamelden zich in de handelspost Cache Creek voor overnachtingen en onderhandelingen.
Wat jullie hier kunnen doen? Bezoek de historische Hat Creek Ranch. Hier staan gebouwen uit de tijd van de goudzoekers; een gids leidt jullie graag rond. Heel leuk: een tocht in een paardenkoets door het dorp en via de Hat Creek naar Native Village. Een gids van de Shuswap-indianen laat graag zien hoe zij leven en leefden in vroeger tijden.
De droge graslanden en het prettige klimaat zijn typerend voor dit gebied rondom Cache Creek. Daar verblijf je op een kleinschalige ranch, een waar paradijs voor paardenliefhebbers.

Overnachting in Cache Creek, Sundance Guest Ranch ****
Inclusief huurauto

Verblijf op een echte ranch in Cache Creek, CanadaDag 5 Cache Creek
Cowboy for a day

Voor een tweede dag in de omgeving van Cache Creek hebben we leuke tip: rijd naar Elephant Hill Provincial Park. Het uitzicht over Cache Creek, het stadje Ashcroft, heuvelachtige graslanden en de Bonaparte-rivier is hier heel mooi. Het is het leefgebied van de ratelslangen en coyotes; ogen goed open houden dus!
Ashcroft is een leuke plaats, er zijn nog veel historische plekken (dat zie je ook aan de verschillende bouwstijlen door de tijd heen). Leuk om door het stadje te wandelen. Het Ashcroft Museum is een goed startpunt, je kunt daar ook een wandelroute verkrijgen. Ga ('s zomers) de Artwalk maken; u ziet tijdens de route werken van lokale kunstenaars.

Ook leuk om naar het Juniper Beach Provincial Park te gaan; vanaf het strand zie je geregeld ellenlange goederentreinen voorbij komen.

Overnachting in Cache Creek.
Inclusief huurauto

Ook in Wells Gray Provincial Park goede mogelijkheden voor een paardrijtocht, CanadaDag 6 Cache Creek - Wells Gray Provincial Park
Ca. 230 km / 2,5 uur

Vanaf het plaatsje Clearwater slingert de weg door het Wells Gray Provincial Park. Zeker stoppen bij de uitkijkpunten!

Als je watervallen wilt zien dan zit je goed in het Wells Gray Provincial Park. Dit natuurgebied wordt ook wel Waterfalls Park genoemd: er zijn er maar liefst zo'n 250! Vanuit Clearwater rijden jullie dit natuurpark in. Het is een enorm uitgestrekt gebied, je volgt de Clearwater-rivier. Maak zeker onderweg stops om te lopen. Wandelroutes staan aangegeven.

De absolute must is een bezoek aan de Helmcken Falls. Een groene muur van bomen strekt zich uit boven de grijze, vulkanische rotswand. De witte waterval stort wel 140 meter de diepte in en dat is ook heel goed te horen. Iets minder hoog zijn de Spahats Creek Falls, je kijkt hier niet alleen uit op de waterval, maar ook op de enorme canyon. Nog zin en tijd om te wandelen? Loop in een uurtje vanaf de parkeerplaats richting de Moul Falls. Je moet niet bang zijn om een beetje nat te worden. Dit is namelijk de enige waterval waar je achter de muur van water kunt komen. Doen!

Je slaapt in een lodge net buiten het park aan de rand van een meer.

Overnachting in Wells Gray Provincial Park, Alpine Meadows ****
Inclusief huurauto

Hiken naar de mooiste watervallen in Wells Gray Provincial Park, CanadaDag 7 Wells Gray Provincial Park
Op berenjacht

De Clearwater-rivier in het Wells Gray-park is dé rivier om beren en zalmen te spotten. De beste plek hiervoor zijn de Dawson Falls. Wandel langs de rivier en geef je ogen de kost. Vooral in het najaar zwemmen de zalmen terug de rivier op. Ze springen uit het water om bij de watervallen hogerop te komen. En beren weten dat, ze houden wel van dit lekkere hapje!

Overnachting in Wells Gray Provincial Park.
Inclusief huurauto

Wildlife, groot en klein in Jasper National Park, CanadaDag 8 Wells Gray Provincial Park - Jasper National Park
Ca. 350 km / 4,5 uur

Voordat jullie bij Jasper aankomen, passeer je Mount Robson, de hoogste berg van de Canadese Rockies. Echt de moeite waard voor een stop.

Kenmerkend voor het Jasper National Park zijn de hoge besneeuwde bergtoppen en de vele kleine en grote azuurblauwe meren. Het is de leefomgeving van beren, wolven en elanden.

Neem de Jasper Skytram om de natuur van bovenaf te bewonderen. Wat een weids uitzicht! Misschien spot je wel een beer! Je kunt vanaf het eindpunt van de tramrit nog naar de top. Maar dan wel lopend. Het is een forse klim, maar de moeite waard: een nog spectaculairder uitzicht.

Het plaatsje Jasper is klein en sfeervol. Je kunt kiezen uit leuke restaurantjes. Wij vonden de lokale bierbrouwerij heel gezellig en hebben hier een hapje gegeten. We raden aan om bij aankomst in Jasper het Visitor Center te bezoeken. Wandelen rondom Jasper betekent: kiezen. Er is in dit grootste natuurgebied van de Canadese Rockies maar liefst 1200 kilometer aan wandelroutes uitgezet. Je hotel ligt in het centrum van Jasper en heeft een binnenzwembad.

Overnachting in Jasper National Park, Marmot Lodge ****
Inclusief huurauto

Adembenemend mooie bergen en meren in Jasper National Park, CanadaDag 9 Jasper National Park
Op verkenningstocht in het nationale park

Een volle dag om de spannende natuur in de omgeving van Jasper te verkennen. Ga in de ochtend naar Maligne Canyon; hier zijn kalkstenen rotsmuren van wel 50 meter diep. Lopend over zes bruggen steek je watervallen, canyons en de rivier over.

Je rijdt naar Medicin Lake: een groot meer, omgeven door bossen. Nog wat verder doorrijdend kom je aan bij het Maligne Lake, het meest gefotografeerde water van dit nationale park.

Vlakbij Jasper ligt Jasper Lake. In het plaatsje Jasper is van woensdag tot en met zondag het Heritage Firehall Hands on Museum geopend (inderdaad: in de oude brandweerkazerne). Je komt hier van alles te weten over dierensporen, -geuren en -poep. Of boek een excursie en ga kanovaren of op safari bij zonsopgang.

Overnachting in Jasper National Park.
Inclusief huurauto

Beren spotten in Banff National Park, CanadaDag 10 Jasper National Park - Banff National Park
Ca. 290 km / 4 uur

De route via Icefields Parkway en de Bow Valley Parkway is mooi. Maak zeker een stop bij Mount Columbia om daar de immens grote gletsjer te bezoeken. Ga er maar eens op staan, je voelt je klein. Ook zeker doen (soms een beetje griezelig): lopen over de Columbia Icefield Skywalk! De glazen voetgangersbrug is 1 kilometer lang. Je ziet de enorme diepte onder je voeten, het diepste punt ligt op 300 meter onder de skywalk. Huur een audiotour hier. Wat zullen jullie ongelooflijk genieten van misschien wel het mooiste deel van de Canadese Rockies.

Witte bergtoppen en groene bossen reflecteren in de meren en rivieren van het Banff National Park. Dit nationale park wordt gekenmerkt door enorme gletsjers, kletterende watervallen, hoge bergen en wilde dieren zoals elanden, zwarte beren, bergschapen en grizzlyberen.
Er is hier zoveel te zien, dat wordt kiezen. Behalve alle highlights die we aanraden zijn er zoveel mooie andere plekken en wandelroutes te vinden. Jullie slapen in een hotel bij het nationale park met een binnenzwembad.

Overnachting in Banff National Park, Rocky Mountain Resort ****
Inclusief huurauto

Kanovaren op de heldere meer in Banff National Park, CanadaDag 11-12 Banff National Park
Meren, bergen en kabelbanen

Twee volle dagen op pad in Banff National Park. We raden aan om naar de Johnston Canyon te gaan: en wandel door de smalle kloof naar watervallen. Al uit de verte hoor je het onstuimige water kletteren.

Vervolgens rijden jullie door naar Lake Louise; een groot en fotogeniek gletsjermeer, omgeven door groene bergen, rotsen en witte bergtoppen. Heerlijk om hier in een kajak te varen, je voelt je klein zo tussen de immense bergen. Maar er zijn hier ook meerdere wandelroutes. Naast het Lake Louise ligt het eveneens prachtige Moraine Lake.

Of neem de Gondola naar de top van de Sulphur Mountain. Mooi uitzicht hier op zes bergtoppen. Blijf scherp om je heen kijken: ook hier leven beren en wie weet...

Banff Village is een gezellig dorp, de Bow-rivier stroomt door het plaatsje. Het is de uitvalsbasis voor bezoeken aan de prachtige natuur van het Banff National Park. Huur een fiets voor een mooie tocht langs de rivier naar het Fairmont Banff Hotel, een gigantisch gebouw uit 1888, dat in de stijl van een kasteel is gebouwd. En probeer ook een fietsklimmetje over de Tunnel Mountain Road. Voor paardenliefhebbers kunnen we een leuke rit regelen.

Overnachtingen in Banff National Park.
Inclusief huurauto

De wijnvallei van West-CanadaDag 13 Banff National Park - Vernon
Circa 440 km / 5,5 uur

Een lange maar mooie rit: de route voert over de Bow Valley Parkway tot aan Lake Louise en volgt de Trans Canada Highway tot aan Revelstoke. Maak onderweg, in het Yoho National Park, zeker een stop bij één van de grootste watervallen van Canada, de Takkakaw Falls. Via het Glacier National Park komen jullie uit bij Revelstoke. Je zult merken dat tijdens de route de bergen steeds lager zijn. Via een mooie route door de vallei kom je uit bij Vernon.

Vernon is een middelgroot stadje, het was in vroeger dagen een mijnwerkersdorp en ligt in een dal tussen drie meren. Als je van zwemmen houdt: er zijn mooie zandstrandjes aan de oevers van de meren. Je kunt de bergen in en varen op de meren. Er zijn in de vruchtbare Okanagan-vallei veel fruit-, boom- en wijngaarden. Je slaapt in een lodge waar je wijn kunt proeven en een duik in een zwembad omgeven door tropische planten kunt nemen.

Overnachting in Vernon, Vernon Lodge ****
Inclusief huurauto

Huur fietsen en volg een oude spoorroute in de Okanangan-vallei, Canada Kettle-Valley-Railway- -> pngDag 14 Vernon
Leuk om te doen: een bezoekje aan Davison Orchards. Je kunt daar allemaal lekkers kopen en eten, dat rechtstreeks van de boerderij komt. Zoals zelfgemaakte sappen, cakes, taarten, jam en nog veel meer. Natuurlijk is er een restaurant bij. Jullie mogen ook in de dierenstal de kippen en geiten voeren. Misschien wel het leukst: een tractorrit door de boomgaard.

Vlakbij Davison Orchards ligt de Planet Bee Honeyfarm, je ziet hier ook een bijenkorf waar je de bijen in en uit ziet vliegen.
Grote kans dat je (in de zomer) wel even af wilt koelen. Ga dan naar het Kalamalka-meer, volgens kenners het mooiste meer in de Okanagan. Of breng een bezoek aan het waterpark met vele glijbanen. Actiever bezig zijn? Ga wandelen en mountainbiken op de Silver Star Mountain.

Overnachting in Vernon.
Inclusief huurauto

Ga kanovaren in de ongerepte natuur van Manning Provincial Park, CanadaDag 15 Vernon - Manning Provincial Park
Ca. 290 km / 4 uur

Via een mooie slingerweg door valleien met boom- en fruitgaarden komen jullie uit bij het Manning Provincial Park. In vroeger tijden was het Manning Park het leefgebied van de indianen. Er zijn nog steeds sporen terug te vinden van hun aanwezigheid. Er zijn vele wandelroutes langs historische plaatsen. Er leven hier veel verschillende vogelsoorten en zoogdieren, zoals bevers, herten, marmotten en beren.
Er zijn hier meerdere wandelroutes uitgezet. Zo kun je een korte wandeling maken, de Beaver Pond Trail. Ideaal als je vogels wilt spotten. Het meer hier is ontstaan doordat bevers een dam in een stroompje bouwden.

Voor de echte hikers: als je de Monument 83 Trail (16 kilometer one way!) loopt kom je uit bij een uitkijktoren; hier vandaan kun je de Verenigde Staten zien! Je hotel ligt midden in de natuur.

Overnachting in Manning National Park, Manning Park Resort ****
Inclusief huurauto

Totempalen op weg naar Vancouver, CanadaDag 16 Manning Provincial Park - Vancouver
Ca. 230 km / 3,5 uur

Over de Sunshine Valley Road rijden jullie naar Vancouver. Als je op tijd vertrekt kun je net buiten de stad Vancouver de Capilano Suspension Bridge bezoeken. Deze hangbrug over de Capilano-rivier is 140 meter lang en je kijkt zo'n 70 meter de diepte in. Eind 19e eeuw werd de brug gebruikt om het ravijn over te steken. Nu is het vooral heel leuk en spannend. Aan de overkant kun je fijn ronddwalen en over nog eens zeven hangbruggen lopen! Vlakbij is Grouse Mountain; klim via een steile helling (2830 traptreden!) naar de top. Onze collega Manon genoot van het uitzicht en spotte grizzlyberen hier.

En dan de stad in. Wij vinden Vancouver de leukste stad aan de westkust van Canada. Bezoek zeker de Lookout Tower. Een glazen lift tilt je 160 meter de hoogte in. Je hebt vanaf de top een prachtig uitzicht. Wat dichterbij zie je de leuke wijk Gastown; jullie gaan daar vast een keer een terrasje pakken. Je slaapt in een hotel in het centrum van de stad. Het hotel heeft een zwembad.

Overnachting in Vancouver, Rosedale on Robson Suites ****
Inclusief huurauto

Hoog boven de boomgrens; een heel ander uitzicht over de omgeving van Vancouver, CanadaDag 17 Vancouver
Vancouver is eigenlijk één grote speeltuin! Dat wordt kiezen uit de vele leuke dingen die je daar kunt doen en bezoeken. Het wetenschapsmuseum voor kinderen, Science World, is al van verre te zien: een enorme bol langs de rivier. Niet alleen kijken als je hier bent, maar je gaat hier ook van alles doen. En: spelen hier.

Het stadspark Stanley Park is nog groter dan het Central Park in New York. Je kunt er totempalen bekijken, je uitleven in één van de vier speeltuinen, zeeleeuwen spotten in het Vancouver Aquarium en in een miniatuurtrein het park verkennen.

Echt waar: op Granville Island is een gebied ingericht, speciaal voor kinderen. Er zijn maar liefst 25 winkels, alleen voor kids. Er is ook een binnenspeeltuin met twee verdiepingen en nog veel meer.

Hebben jullie al de grote Capilano-hangbrug bedwongen? Er is nog een spannende in Lynn Canyon Park. Hoewel de brug korter is dan de Capilano, is hij net zo spannend. Er zijn ook hier wandelpaden door het weelderige regenwoud. Bonus: deze is helemaal gratis.

Tip: boek een fietstocht door Vancouver en zie de stad op een heel andere manier.

Overnachting in Vancouver.
Inclusief huurauto

Dag 18 Vertrek Vancouver

De vakantie zit er weer op.

In een uurtje rijden jullie vanaf je hotel naar de luchthaven in Vancouver. De huurauto leveren jullie in en het is tijd om in te checken voor de vlucht terug.

Inclusief huurauto

Vervoer

 • Huurauto

Reisduur

 • 18 dagen / 17 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen
 • 18 dagen autohuur

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Maaltijden & excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.