18-daagse rondreis Explore de hoogtepunten van Sri Lanka

Een mooie en afwisselende rondreis door een prachtig land. Ontdek oude Nederlandse invloeden in Galle. Schuif aan voor het diner bij een lokale familie. Ga op safari in Yala en spot olifanten, maak een fietstocht in Kandy, geniet van de mooie grot tempel in Dambulla en beklim de leeuwenrots in Sigiriya. Je logeert in leuke kleinschalige lodges en hotelletjes, waar je gastvrij ontvangen zult worden.

 • Prachtige en veelzijdige rondreis vol cultuur en natuur
 • Ontdek het echte leven
 • Overnachtingen in leuke lodges
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 – 2 Negombo
Dag 3 – 4 Habarana
Dag 5 – 8 Passikudah
Dag 9 – 10 Kandy
Dag 11 – 12 Ella
Dag 13 – 14 Tissamahara
Dag 15 - 16 Galle
Dag 17 Negombo
Dag 18 Vertrek

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1.640 per persoon
 • Kind t/m 17 jaar: vanaf € 1.320 per persoon
 • Reissom is gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een reisvoorstel o.b.v. jullie gezinsssamenstelling

Genieten langs het strand van Negombo, Sri LankaDag 1 Van Colombo naar Negombo

De komende dagen hebben jullie de beschikking over een auto of busje met chauffeur. De chauffeur spreekt Engels. Het reizen met een auto of busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met Sri Lanka. Jullie zijn volledig flexibel, bepaal jullie eigen tempo en route. Jullie kunnen stoppen waar en wanneer je maar wilt.
De chauffeur neemt de snelle route van de luchthaven naar Negombo. Je bent ongeveer 30 minuten onderweg.
Tijdens jullie reis naar Sri Lanka mag je Negombo eigenlijk niet overslaan. Deze plaats wordt ook wel 'Little Rome' genoemd, vanwege de vele katholieke kerken die gebouwd zijn tijdens de Portugese bezetting. Negombo ligt op minder dan een half uur rijden vanaf de luchthaven. Net buiten de stad vind je goudgele zandstranden en een verblijf in Negombo leent zich dan ook uitstekend voor de start of einde van jullie reis. Naast relaxen op het strand kun je zien hoe de vissersboten terugkomen met hun gevangen vis. Direct wordt de verse vis verhandeld bij één van de kraampjes aan het strand. De vissers varen in traditionele oruva’s, bestaande uit een smalle houten romp met een oplopende voor- en achterkant. De beste periode om aan de zuid- en zuidwestkust te verblijven is van oktober tot en met april, van mei tot en met september valt aan deze kant van het eiland veel regen.

Overnachting in Negombo, Camelot Beach hotel ***+

Vis op de markt aan het strand van Negombo, Sri LankaDag 2 Negombo

Als je een bezoek wilt brengen aan de visveiling dan begint je dag vroeg, maar het is absoluut de moeite waard om te zien hoe de zojuist gevangen vis geveild wordt. Wil je liever wat uitslapen? Bezoek dan de vismarkt aan het strand of maak een boottocht door het Hamilton Kanaal (ofwel Dutch Canal), wat aangelegd is door Nederlanders. Kijk goed om je heen, want er leven grote varanen en ijsvogels in het gebied. De meeste kans om dieren te zien is vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag.

Overnachting in Negombo.

Dag 3 Van Negombo naar Habarana, culturele driehoek
Jullie reizen vandaag naar het hart van de culturele driehoek: Habarana. Het plaatsje Dambulla, ligt op de route naar Habarana. Jullie kunnen een bezoek brengen aan de grottempels. Klim een kleine 10 minuten omhoog en bekijk de 150 boeddhabeelden die hier staan. Vervolgens reis je door naar Habarana waar je in de middag aankomt.
Habarana ligt binnen de culturele driehoek. Anuradhapura, Dambulla, Sigiriya en Polonnaruwa zijn de andere vier. Deze regio staat bekend om de ruïnes, tempels, pagodes en stoepa’s. Niet alleen cultuur snuiven, maar ook op safari gaan in één van de nationale parken is een optie. Je bezoekt onderstaande plaatsen. Samen met de chauffeur bepaal je de route.

Boeddhabeelden bij Dambulla, Sri LankaDambulla
Je vindt hier een bijzondere rotstempel die door voormalig koning Valagam Bahu als bedankje gebouwd is. Beklim de 360 tellende traptreden naar de vijf grotten. Als je geluk hebt kom je onderweg apen tegen en boven aan de top geniet je bij helder weer van een prachtig uitzicht.
Binnen in de grotten staan tientallen gouden Boeddhabeelden en bewonder de bijzondere muurschilderingen.
Polonnaruwa
Misschien vind je wel de mooiste ruïnes in de voormalige hoofdstad van Sri Lanka, Polonnaruwa. Naast ruïnes zie je pagodes en enorme Boeddhabeelden. Het is dan ook niet voor niks dat dit tempelcomplex op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Lang geleden heersten koningen in deze stad, maar in de tussentijd zijn de apen de baas. In en rondom de ruïnes houden de, af en toe brutale, aapjes de wacht. Verken deze mooie stad op de fiets of met de auto.
Sigirya
Sigiriya staat bekend om zijn leeuwenrots. Met een hoogte van 200 meter doemt deze op vanuit de omliggende jungle. De rots heeft zijn naam te danken aan de twee stenen klauwen aan de voet van de rots. Het uitzicht vanaf de top is fantastisch, maar eerst wacht een pittige klim. De weg omhoog begint met 430 treden met af en toe een platform om even te rusten. Probeer vroeg op te staan als je de rots wilt beklimmen, zodat het wat koeler is. Je krijgt het waarschijnlijk al warm genoeg van de klim naar boven. Stop onderweg nog even bij de Cobrarots, die vol staat met geel-rode fresco’s (rotstekeningen), voordat je aankomt op de top. Lang geleden stond hier een paleis van Koning Kasyapa. Daar is niet veel meer van over, maar het uitzicht maakt alles goed. Regent het dan kun je de klim beter niet maken, want de treden kunnen dan erg glad zijn.
Nationale parken Minneriya, Kaudulla en Hurulu
Stap in de jeep en ga op olifantensafari in één van de nationale parken. In de periode juni tot oktober kun je het beste Minneriya N.P. bezoeken en de beste tijd voor een bezoek aan Kaudulla is in de maanden juli tot december. De safari zal ongeveer drie uur duren. De parken staan bekend om de olifanten, maar er leven nog veel meer dieren: apen, herten, wilde zwijnen en zelfs luipaarden. Met een beetje geluk zie je deze prachtige dieren tijdens de jeeptocht. De gids zal er alles aan doen om de dieren te spotten tussen de begroeiing. In de regentijd trekken de olifanten richting het Hurulu Ecopark waar het in die periode wat droger is. Hier is dan ook meer eten voor ze te vinden. In de maanden januari tot en met mei kun je dus het beste een bezoek brengen aan dit park. De kans is heel groot dat je in één van deze parken olifanten gaat zien. Een bijzondere ervaring om een moeder met kind voorbij te zien sjokken door de jungle.

Overnachting in Habarana, Sorowwa hotel ***+

Jeep excursie Habarana, Sri LankaDag 4 Habarana, culturele driehoek

Vandaag hebben jullie de tijd om nog meer cultuur op te snuiven in de culturele driehoek. Of bezoek één van de Nationale Parken in dit gebied. Stap in een open jeep tour of bezoek het naastgelegen Polonnaruwa en maak een fietstocht langs de hoogtepunten. Jullie chauffeur brengt jullie graag naar alle bezienswaardigheden die op jullie lijstje staan. Wederom genieten vandaag!

Overnachting in Habarana.

Uitzichten in de omgeving van Habarana, Sri LankaDag 5 Van Habarana, culturele driehoek naar Passikudah

Vandaag reizen jullie dwars door de Culturele Driehoek. Als je nog een paar bezienswaardigheden wilt bezoeken dan heb je daar vandaag alle tijd voor. Onderweg naar Pasikudah zie je aangelegde meren met de meest prachtige lotusbloemen. Het zijn waterreservoirs (velen al eeuwen geleden uitgegraven). Je bent zonder stops ongeveer 3 uur onderweg.
Uitgestrekte, witgele stranden kenmerken Passikudah. Je kunt hier tot rust komen, maar ook genieten van de onderwaterwereld. Het is een populaire strandbestemming in het oosten van Sri Lanka. De beste periode om aan de oostkust te verblijven is van mei tot en met september, van oktober tot en met april valt aan deze kant van het eiland veel regen.

Overnachting in Passikudah, Amaya Beach Resort ****+

Strand bij Passikudah, Sri LankaDag 6 Passikudah

Zin in wat actiefs vandaag? Langs de kust van Passikudah worden verschillende wateractiviteiten aangeboden. Van kanoën tot waterskiën en van een ritje op een bananenboot tot windsurfen, het kan allemaal. Snorkelen kan perfect bij Elephant Rocks. Regel ter plaatse een bootexcursie en ga op ontdekking onder water.

Overnachting in Passikudah.

Dag 7 t/m 8 Passikudah

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

Overnachtingen in Passikudah.

Rural Village Walk bij Kandy, Sri LankaDag 9 Van Pasikudah naar Kandy

Afscheid van het mooie strandgebied. De chauffeur rijdt westwaarts, het landschap verandert opvallend, de weg klimt omhoog, in de omgeving van Kandy zien jullie de theetuinen verschijnen. Aankomst in de koningsstad Kandy. In 4 uur reizen jullie van het lieflijke Pasikudah naar Kandy.

De koningsstad Kandy is het culturele hart van Sri Lanka, gelegen tussen de groene heuvels. De Temple of the Tooth, is hét belangrijkste hoogtepunt van de stad. Hier wordt een relikwie van de tand van Boeddha bewaard. Voor boeddhisten dus een hele belangrijke plaats waar zij minstens één keer in hun leven naartoe moeten. Ze brengen lotusbloemen als offer. Vaak is de tempel prachtig versierd met deze bloemen in alle kleuren van de regenboog. Zelf krijg je de tand niet te zien, maar wel de met goud beklede stupa waarin het relikwie wordt bewaard. Bijzonder om te zien!

Kandy is een sfeervolle koloniale stad met kleine straatjes, veel tuktuk’s en vrouwen gekleed in kleurrijke sari’s. Zijn jullie tussen 25 juli en 5 augustus in Kandy? Dan heb je geluk want dan is het Perahera festival aan de gang. Eén van de kleurrijkste boeddhistische feesten ter wereld. Olifanten paraderen door de straten vrolijk versierd met lichtjes en prachtige kleden.

Overnachting in Kandy Villa 49 ***

In Kandy, Sri LankaDag 10 Kandy

Ga lekker op pad vandaag. Begin met een stadstour en kom langs de Tempel van de Tand, de lokale markt en koninklijke botanische tuinen. Je vindt meer dan 500 soorten bomen en planten. Vanavond breng je een bezoek aan de Temple of the Tooth. Het is zeer indrukwekkend om het offeren van de prachtige lotusbloemen te zien; onder luid getrommel wordt een relikwie van de tand van boeddha getoond. Daarna kun je nog een bezoek brengen aan een culturele show met vuurdansers.

Overnachting in Kandy.

Met de trein van Kandy naar Ella, Sri LankaDag 11 Van Kandy naar Ella

Jullie worden door uw chauffeur naar het treinstation gebracht voor de treinreis naar Ella. De treinreis is absoluut één van de hoogtepunten tijdens uw reis over Sri Lanka. Je reist langs slapende dorpjes, watervallen en theevelden. Met een beetje geluk zie je de Tamilvrouwen theebladeren plukken. De treinreis duurt 6,5 uur, maar vanwege de vele indrukken die je onderweg op doet, heb je dit bijna niet door. Uw chauffeur haalt jullie op bij het treinstation.

Dit plaatsje is één van onze favorieten. Een relaxt, klein dorpje midden tussen de groene heuvels en theeplantages. Een plek waar je actief bezig kunt zijn, maar ook geniet van de rust en ruimte. In het stadje zelf is niet veel te doen. Naast een aantal winkeltjes, restaurants en bars zie je voornamelijk veel tuktuk’s. Ella ligt in een hoger gelegen gebied, waardoor het hier wat koeler is. Vergeet dus niet om wat warms mee te nemen.

Overnachting in Ella, Chill Ville Guesthouse ***

Wandelen bij Ella, Sri LankaDag 12 Ella

Geniet in de ochtend nog van het geweldige uitzicht over de Ella-kloof. Struin door het dorpje en langs de theeplantages. De pluksters zijn alweer druk aan het werk en kiezen de mooiste blaadjes uit waar de bekende Ceylon thee van gemaakt wordt. Zin in wat actiefs vandaag? Wandel naar Little Adam’s Peak. De wandeling is voor jong en oud goed te doen. Je wandelt dwars door de theevelden en klimt langzaam omhoog naar de top. Volg aan het einde van het pad de paar steile traptreden omhoog en je wordt beloond met een fantastisch uitzicht. Bij helder weer zie je de prachtige omgeving aan je voeten liggen. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Overnachting in Ella.

Overal lachende kinderen in Sri Lanka.Dag 13 Van Ella naar Tissamaharama

Jullie rijden naar Tissamaharama, je ziet onderweg af en toe een stalletje waar groente en fruit verkocht wordt. Je passeert ook de waterval Ravana. Leuk om even te stoppen en hiervan te genieten. Je bent ongeveer 2,5 uur onderweg.

Een moeilijke naam, waardoor deze plaats ook wel Tissa genoemd wordt. Vroeger weken de Singalese  koningen hier naar uit, als ze weer eens verjaagd waren door de Tamil-strijders. Tegenwoordig vind je hier nog ruïnes van de dagoba’s en paleizen uit de 2e eeuw voor Christus. Je kunt een paleis bezoeken of direct doorreizen naar het naastgelegen Yala National Park en Bundala National Park.

Overnachting in Tissamaharama, The Coconut Garden ***

Olifanten in het Yala National Park in Sri LankaDag 14 Yala National Park

Excursie - Jeepsafari in Yala National Park:
We adviseren jeeen vroege ochtend safari te maken door Yala National Park. In de vroege uren heb je de meeste kans om wild te zien. Vanaf jullie hotel vertrek je per jeep naar het Yala National Park. Dit gebied is vrij droog, de begroeiing is hier laag. Dit park is de beste plek om luipaarden te spotten. Geen garantie, maar toch heb je hier een goede kans. Ook leven hier waterbuffels, olifanten, herten, wilde zwijnen, krokodillen en allerlei soorten vogels. Fantastisch om met een jeep en ranger hier doorheen te rijden, je zult het bezoek aan dit wildpark als één van de hoogtepunten van het land ervaren.

Overnachting in Tissamaharama.

Kinderen op het fort in Galle, Sri Lanka.Dag 15 Van Tissamaharama naar Galle

Je rijdt in ongeveer 4 uur van Yala National Park naar Galle. 's Ochtends heb je nog voldoende tijd om een jeepsafari te maken. Je rijdt langs de zuidkust, naar Koggala. De bekende paalvissers die hier zittend op een houten stok in de Indische oceaan hier proberen hun vis te vangen. Een prachtig en uniek gezicht en bijzonder fotogeniek (de vissers verwachten dan wel een fooitje). Je reist daarna verder naar Galle.

In Galle ga je op zoek naar onze Hollandse roots. In de VOC-tijd was het een belangrijke handelsstad. Het fort wat destijds gebouwd is, staat er nog steeds. Het oude Galle ligt binnen metersdikke muren, wat de redding van de stad was tijdens de Tsunami van 2004. Loop door de toegangspoort en ga op ontdekking door de smalle straatjes en steegjes. Galle is een sfeervol plaatsje en staat dan ook niet voor niks op de UNESCO werelderfgoedlijst. Buiten de muren vind je het nieuwe Galle. Een moderner stadje met winkels, restaurants en toeterende tuktuk’s.

Overnachting in Galle, Mango House ***

Op het strand bij Unawatuna in Sri LankaDag 16 Galle

Geweldig om te doen: wandelen over de metersbrede muren rond het vestingstadje! En loop daarna door de straatjes, waar je veel Nederlandse namen zult terugvinden. Andere leuke hoogtepunten: het Hollandse kerkje, de Leynbaanstraat en het nationaal museum met allerlei voorwerpen uit de Hollandse, de Portugese en de Britse periode. Zin in een dagje strand? Neem een tuktuk naar het tropische paradijsje Unawatuna. Wuivende palmbomen, helderblauw water en een zandstrand. Even ontspannen.

Overnachting in Galle.

Lekker langs het strand wandelen bij Negombo, Sri LankaDag 17 Van Galle naar Negombo

Een mooie route, grotendeels langs de kust, naar Negombo. Onderweg kun je een bezoek brengen aan de maansteenmijnen in Meetiyagoda, de enige plek ter wereld waar nog blauwe maansteen gewonnen wordt. Het maskermuseum in Ambalangoda en de schildpaddenopvang in Kosgoda, waar gewonde schildpadden worden opgevangen en worden voorbereid op een leven in de vrije natuur zijn ook een bezoek waard. Je bent ongeveer 4 uur onderweg.

Tijdens jullie reis door Sri Lanka mag je Negombo eigenlijk niet overslaan. Deze plaats wordt ook wel 'Little Rome' genoemd, vanwege de vele katholieke kerken die gebouwd zijn tijdens de Portugese bezetting. Negombo ligt op minder dan een half uur rijden vanaf de luchthaven. Net buiten de stad vind je goudgele zandstranden en een verblijf in Negombo leent zich dan ook uitstekend voor de start of einde van de reis. Naast relaxen op het strand kun je zien hoe de vissersboten terugkomen met hun gevangen vis. Direct wordt de verse vis verhandeld bij één van de kraampjes aan het strand. De vissers varen in traditionele oruva’s, bestaande uit een smalle houten romp met een oplopende voor- en achterkant. De beste periode om aan de zuid- en zuidwestkust te verblijven is van oktober tot en met april, van mei tot en met september valt aan deze kant van het eiland veel regen.

Overnachting in Negombo, Camelot Beach hotel ***+

Dag 18 Van Negombo naar Colombo

Jullie chauffeur neemt de snelle route naar de luchthaven van Colombo. Jullie zijn ongeveer 40 minuten onderweg.

Vervoer

 • Auto met chauffeur

Reisduur

 • 18 dagen / 17 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Excursies zoals vermeld
 • Auto met chauffeur tijdens de reis
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Overige maaltijden en excursies
 • Visum
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Entreekosten

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.