18-daagse rondreis Explore de hoogtepunten van Sri Lanka

Een mooie en afwisselende rondreis door een prachtig land. Ontdek oude Nederlandse invloeden in Galle. Schuif aan voor het diner bij een lokale familie. Ga op safari in Yala en spot olifanten, maak een fietstocht in Kandy, geniet van de mooie grot tempel in Dambulla en beklim de leeuwenrots in Sigiriya. Je logeert in leuke kleinschalige lodges en hotelletjes, waar je gastvrij ontvangen zult worden.

 • Prachtige en veelzijdige rondreis vol cultuur en natuur
 • Ontdek het echte leven
 • Overnachtingen in leuke lodges
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 – 2 Negombo
Dag 3 – 4 Habarana
Dag 5 – 8 Passikuda
Dag 9 – 10 Kandy
Dag 11 – 12 Ella
Dag 13 – 14 Tissamahara
Dag 15 - 16 Galle
Dag 17 Negombo
Dag 18 Vertrek

Reissom

 • Volwassene: € 1850
 • Kind 2 t/m 11 jaar: vanaf € 925
 • Hoogseizoentoeslag (1 juli-31 aug ‘18 en 15 dec ’18 - 20 jan ‘19): € 170 pp
 • Wij maken een voorstel o.b.v. van gezinssamenstelling
 • Reissom landarrangement is gebaseerd op 2 volwassene en 2 kinderen

Dag 1 - 2 Negombo
Welkom in Sri Lanka! Jullie worden welkom geheten op de luchthaven van Colombo door onze lokale agent en naar jullie hotel gebracht in Negombo. Hier kunnen jullie de komende twee nachten bijkomen van de reis en even wennen aan het warme weer. Negombo is een badplaats aan de westkust van Sri Lanka. In onze wintermaanden is het hier heerlijk zwemweer. Echter in onze zomermaanden is de zee te ruw om er in te zwemmen, maar het weer blijft lekker. De beste stranddagen zijn in deze periode aan de oostkust. Maar er is een zwembad bij de accommodatie en er zijn genoeg leuke dingen te ondernemen. Erg leuk is een tochtje over de kanalen van Negombo, want als Nederlander mag je een bezichtiging aan de Nederlandse kanalen in Negombo eigenlijk niet overslaan. In het verleden hebben de koloniale Nederlanders vele kanalen gegraven, zelfs tot aan Colombo toe. Maak een tochtje over de kanalen, maar smeer je wel goed in tegen de zon!

Dag 3 Habarana
Vandaag gaat de rit verder naar Habarana. Dit gedeelte van Sri Lanka behoort tot de culturele driehoek. Hier vind je diverse mooie en interessante bezienswaardigheden. Jullie bezoeken onderweg de grotten van Dambulla. Dambulla staat vooral bekend om de gouden tempel (‘Dambulla cave temple’), die ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De omgeving van Dambulla heeft meer dan 80 grotten, echter de belangrijkste attractie, de gouden tempel, heeft vijf grotten. De meeste beelden en schilderingen in de tempel zijn van Boeddha, maar er zijn ook beelden van de Hindoe goden Vishnu en Ganesh. Jullie overnachten in Habarana in een hotel met zwembad.

Dag 4 Habarana
Vanochtend, als het nog niet zo warm is, brengen jullie een bezoek aan de prachtige leeuwenrots. Deze rotsvesting in de vorm van een leeuw is gebouwd door Koning Kasyapa. Dit was ooit zijn toevluchtsoord. Hij bouwde een fort met paleis boven op deze rots van 175 meter. Deze circa 200 meter hoge rots rijst uit het niets op uit de omliggende jungle. Om bij de rots te komen wandel je door de ‘watertuinen’. Via wenteltrappen bereik je halverwege de rots een nis waar de fresco’s te zien zijn. Dit zijn vermoedelijke afbeeldingen van de vrouwen van koning Kasyapa die in de vijfde eeuw in het paleis bovenop de rots woonde. Eenmaal boven wordt je klim beloond met een prachtig uitzicht. Ook voor diegenen waarvoor de klim te zwaar is, is een bezoek toch zeker de moeite waard. Halverwege is namelijk een goed bereikbaar uitzichtpunt. De middag is vrij te besteden. Erg leuk zijn de 'village tours' die in deze omgeving georganiseerd worden. Je begint met een ossenkar tochtje langs dorpen en door de natuur. Dan over op een bootje om de tocht te vervolgen op het water. Genieten van de flora en fauna die Hiriwadunna te bieden heeft. De vrouw des huizes maakt een heerlijke traditionele maaltijd klaar. Deze excursie is een ontzettend leuke ervaring, die je echt dichter bij de Sri Lankaanse bevolking brengt. Vraag er gerust naar bij de chauffeur/gids.

Dag 5 Passikuda/Polonnaruwa
Vandaag vertrek je naar Passikudah aan de oostkust van Sri Lanka. Onderweg zal je een bezoek brengen aan Polonnaruwa. Het glorieuze verleden is nog steeds zichtbaar in de archeologische schatten die te zien zijn in de stad. Er zijn stupa's, oude opgravingen, tempels en prachtige boeddha beelden.. Koop een flesje water of een heerlijke kokosnoot bij één van de standjes op het grote complex, want het kan warm zijn.

Dag 6 – 8 Passikudah

Deze drie dagen staan in het teken van uitrusten. Passikudah is een klein dorpje met uitgestrekte stranden op 35 kilometer van de iets grotere stad Batticaloa. Hier staat onder andere nog een Nederlands fort. De aankomende dagen kun je heerlijk genieten aan het strand. Ga lekker zwemmen, zonnen, snorkelen en duiken. Ook worden er verschillende wateractiviteiten aangeboden op het strand.

Dag 9 Kandy 
Jullie verlaten de relaxte kust en gaan op weg naar Kandy. Kandy (119.000 inw.) is na Colombo de tweede belangrijkste stad van Sri Lanka. De stad ligt in een vallei rondom het kunstmatige Kandy meer. Kandy is tevens de vroegere hoofdstad van het Koninkrijk Kandy. Dit koninkrijk was tijdens de Portugese, Nederlandse en deel van de Britse kolonisatie het laatste koninkrijk in Sri Lanka. Kandy is een zeer culturele stad met veel tempels, waaronder de belangrijkste tempel in Sri Lanka, de Tempel van de Tand. Onderweg stoppen jullie bij diverse bezienswaardigheden om de rit wat leuker te maken. Denk hierbij aan een 'spice garden' Onderweg zijn namelijk diverse plantages te vinden waar ze van alles uitleggen over de specerijen van Sri Lanka. Je mag uittesten en uiteraard proberen ze je ook wat te verkopen. Je bezoekt houtsnijwerk fabriekjes, batikfabriekjes etc, maar…het is hier vrij prijzig, kopen is dus zeker niet verplicht! In Kandy aangekomen verblijven jullie in een mooi en zeer gastvrij guesthouse of villa. Hier kunnen jullie relaxen op het terras. Vraag ook eens naar de mogelijkheden van een bezoekje aan de Kandyan Dancers voorstelling.

Dag 10 Kandy 
Vanochtend bezoeken jullie één van de belangrijkste tempels van het land en van het Boeddhisme. In deze tempel ligt één van de drie overgebleven tanden van Boeddha. De andere liggen in India en nabij Bangkok. De tempel was gebouwd in een paleizen complex, er werd geloofd dat degene die in het bezit was van de tand, zou heersen over het land. Driemaal daags worden door de monniken rituelen uitgevoerd. Op woensdag is er een symbolisch baden van de heilige tand. Er wordt geloofd dat het water helende krachten heeft, dit water wordt uitgedeeld onder de aanwezigen. Daarna breng je een bezoek aan de theefabriek in Kandy. Ontdek het proces van het maken van thee en geniet van een lekker kopje.
NB: Er geldt een strikt kledingvoorschrift in deze tempel, geen korte broek, geen blote schouders en vrouwen een sarong.

Dag 11 Ella
Jullie gaan vandaag niet met de auto, maar met de trein naar Ella. Je maakt een  prachtige treinreis door de natuur en bergen van Sri Lanka. Onderweg kom je langs de meest geweldige landschappen, vrouwen die thee plukken op de theeplantages en  rijden jullie langs spectaculaire watervallen. Tijdens de reis stop je op kleine stationnetjes waar verkopers fruit, snacks en frisdrank verkopen.

 

Dag 12 Ella 
Vandaag gaan jullie een stukje wandelen en bezoeken de negen bogen brug. De 'Nine Arch Bridge' heeft eigenlijk de Demodara brug en is een bouwkundig hoogstandje in de treinverbinding van Colombo naar Badulla. De brug is gebouwd met stenen blokken en cement, zonder enige versterking van ijzer of beton. Jullie beklimmen de Kleine Adams Peak. Dat zal een wandeling zijn van ongeveer twee uur langs theevelden, fraaie treinbruggen en afgelegen dorpjes. Beklim het laatste stuk naar de top via grote traptreden. Op de top kun je even de voetjes omhoog doen, terwijl je uitkijkt over gigantische bergkammen.


Dag 13, Tissamahara
Vandaag gaan jullie op weg naar de volgende bestemming, Tissamahara wat in het zuidoosten van Sri Lanka ligt. De route er naar toe is erg mooi, dwars door de bergen met mooie vergezichten. Onderweg zullen jullie nog stoppen bij de Ravana waterval. Aan het einde van de middag komen jullie aan in Tissamahara, weer een hele andere omgeving met veel dieren en vlakbij de kust.

Dag 14, Tissamahara
Vroeg in de morgen bezoeken jullie de grootste trekpleister van deze omgeving,  het Yala National park, één van de bekendste en mooiste natuurparken van het land. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 98.000 hectare en er leven ruim 130 verschillende diersoorten. Het landschap zelf bestaat uit jungle, savanne, lagunes en grote rots partijen. Met een 4 x 4 maken jullie een safari tour. Tijdens een safari kom je vaak olifanten tegen maar ook apen, krokodillen, buffels, herten, zwijnen en heel veel vogelsoorten. Er leeft ook een groep luipaarden en beren, maar de dieren zijn erg schuw, dus moet je geluk hebben om ze te zien. Maar wie weet en hebben jullie die dag net geluk!


Dag 15, Galle
Na het ontbijt vertrek je naar Galle en omgeving, er kan nog een stop gemaakt worden bij de  Katharagama tempel, de belangrijkste heilige plaats van Sri Lanka. Je reist door Tangalle en Matara. Onderweg naar Koggala zie je de vissers op palen zitten, wat een zeer bijzonder gezicht is. De rest van de dag ben je vrij en kan je heerlijk ontspannen bij het hotel.

Dag 16, Galle
Galle is een prachtig vestingstadje aan de zuidkust van Sri Lanka met een Hollandse oorsprong. Ten tijde van de Verenigde Oost-Indische Compagnie was de stad een belangrijk tussenstation op de route van Oost naar West. De oude stadsmuren van het fort staan hier nog steeds overeind en over de oude muur kan je prima wandelen. Overal zal je Nederlandse invloeden tegenkomen, zoals een oud Nederlands Gereformeerde kerk, kinderkopjes en een begraafplaatsje met echte Hollandse namen. Tegenwoordig vind je er ook leuke kleine restaurantjes, boetiekjes en souvenir winkeltjes. Verder bevind zich in het oude Nederlandse warenhuis het Maritiem Archeologisch Museum, met een grote verzameling koraal, zeeleven en zeevaart historie. Ook kun je in de omgeving van Galle nog naar de badplaats Unawatuna, waar je diverse schildpadden opvangcentra zult vinden of naar Koggala waar je kunt varen of een kaneelplantage kunt bezoeken. Vraag jullie gids naar de mogelijkheden.

Dag 17 Negombo
Na het ontbijt in het hotel vertrek je voor de laatste dag in Sri Lanka naar een hotel in Negombo. Je kunt eventueel een tochtje maken over de kanalen van Negombo, mochten jullie dat de eerste dag nog niet gedaan hebben.  Neem ook een kijkje op de vismarkt en de bazaar. Mocht het vliegtuig op dag 18 laat in de avond vertrekken, kunnen jullie de laatste nacht doorbrengen in Unawatuna in plaats van Negombo.

Dag 18 Vertrek
Aan alle leuke dingen komt een einde. Jullie nemen afscheid van jullie chauffeur en reisgenoot door Sri Lanka. Hij brengt jullie deze dag nog naar de luchthaven. Met een koffer vol herinneringen naar huis terug.

Vervoer

 • Auto met chauffeur

Reisduur

 • 18 dagen / 17 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Excursies zoals vermeld
 • Auto met chauffeur tijdens de reis
 • Entreekosten

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Overige maaltijden en excursies
 • Visa & verzekeringen
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Prijzen geldig t/m 20 januari 2019 | Reserveringskosten per boeking: € 30,-

Terug naar overzicht Rondreis aanvragen

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.