19-daagse Avontuurlijk Sumatra en relaxt Langkawi

Oog in oog staan met een orang-oetan en een douche krijgen van een olifant. Een reis vol bijzondere ervaringen die eindigt onder een palmboom op het prachtige strand van Langkawi.

 • Olifanten wassen
 • Kanoën op het Tobameer
 • Strandpret op Langkawi
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Medan
Dag 2 - 4 Tangkahan
Dag 5 - 7 Bukit Lawang
Dag 8 Berastagi
Dag 9 - 11 Tobameer
Dag 12 - 13 Kuala Lumpur
Dag 14 - 19 Langkawi
Dag 19 Vertrek Langkawi

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1.690 per persoon
 • Kind 2 t/m 17 jaar: vanaf € 1.390 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Aankomst Medan
Welkom op Sumatra!

Jullie worden op de luchthaven van Medan opgewacht door jullie chauffeur en naar het hotel gebracht. Hebben jullie nog energie over na deze lange vlucht? Dan kunnen jullie het centrum van Medan vandaag vast verkennen. Medan zelf is niet echt een mooie stad, maar in het oude centrum zijn toch nog een aantal koloniale gebouwen te vinden.

Overnachting in Medan, Deli River ***
Inclusief transfer

Dag 2 Medan - Tangkahan

Maak jullie klaar voor een hobbelige rit naar de volgende bestemming, namelijk Tangkahan. Alweer zo'n plek om je op te verheugen!

Tangkahan is een puur en ongerept junglegebied. Hier zijn jullie écht ver van de bewoonde wereld. Om je heen hoor je alleen de geluiden van de jungle, puur genieten! In dit deel van het Gunung Leuser National Park leven veel apensoorten, maar de kans dat jullie hier een wilde Orang-Oetang zien is heel klein. Tijdens een trekking door de jungle zullen jullie waarschijnlijk wel gibbons, thomas leaf monkeys en makaken tegenkomen. Ook zeker de moeite waard dus.

Overnachting in Tangkahan, Mega Inn Guesthouse *
Inclusief ontbijt en transfer

Dag 3 Tangkahan
Olifanten wassen en tuben

Maak je klaar voor twee hele leuke activiteiten. Jullie gaan namelijk olifanten wassen en tuben! De dikhuiden hier zijn eigenlijk werkolifanten (om bijvoorbeeld boomstammen te verplaatsen en om de omliggende dorpen voor wilde olifanten te beschermen). Ze vinden badderen na een lange werkdag heerlijk. Jullie gaan vandaag met de verzorger van de olifanten op pad om te helpen. Terwijl de olifanten heerlijk liggen te ontspannen in het water, pakken jullie een borstel en maken de vriendelijke dieren lekker schoon. Als bedankje geven ze jullie na afloop graag een douche met hun slurf. Douchen met een olifant, dat is toch fantastisch?

Zwemkleding aan en gaan met die banaan. Dobberend in de autoband zakken jullie de rivier af. Naar de waterval waar een lekkere picknicklunch op jullie staat te wachten. Het is een rustige rivier, jullie zullen dus niet snel omkiepen. Ga vooral relaxen en genieten van de natuur om jullie heen.

Overnachting in Tangkahan.
Inclusief ontbijt, olifanten wassen en tuben

Dag 4 Tangkahan

Ontdek de echte jungle van Tangkahan. Samen met een gids gaan jullie ongeveer 2,5 uur wandelen door de jungle, want naast olifanten is er nog veel meer te zien hier. Mooie vlinders, gibbons, makaken en soms een orang-oetan. Met een beetje geluk spotten jullie ze allemaal. Ook vind je hier in de jungle hele bijzondere bloemen en planten. De lokale inwoners gebruiken veel planten voor bepaalde kwaaltjes. De gids kan jullie hier veel meer over vertellen.

Overnachting in Tangkahan.
Inclusief ontbijt en trektocht door de jungle

Dag 5 Tangkahan - Bukit Lawang
Hobbelen in een jeep

Op naar een ander hoogtepunt: de orang-oetans in Bukit Lawang. Het is ongeveer 4 uur rijden, of beter gezegd: hobbelen. Vanwege de slechte weg reizen jullie per 4x4 jeep met chauffeur.

Bukit Lawang ligt aan de Bohorok-rivier, in het Gunung Leuser National Park. Deze spectaculaire jungle is een van de laatste plekken in Azië waar je de orang-oetangs nog in het wild kunt spotten. Hoe gaaf is dat?! Dit wordt echt een ervaring om nooit meer te vergeten!

Overnachting in Bukit Lawang, Ecolodge Bukit Lawang Cottages **
Inclusief ontbijt en transfer per jeep

Dag 6 Bukit Lawang
Orang-oetans zoeken in de jungle

Vroeg uit de veren, want de orang-oetans doen dat ook! Als jullie ze willen spotten is het slim om vroeg naar het Gunung Leuser National Park te gaan want in de ochtend zijn de orang-oetans het actiefst. De gids neemt jullie mee naar de beste plekken in de dichtbegroeide jungle. Hier spotten jullie ze vast wel! Wisten jullie trouwens dat als een orang-oetan zijn armen spreidt, hij wel tot 230 centimeter breed is! Handig bij het klimmen en vruchten plukken. Naast de orang-oetans gaan jullie ook genoeg kleurrijke bloemen, planten en vogels spotten. Genoeg te zien in het Gunung Leuser National Park. De trekking duurt ongeveer 3 uur.

Overnachting in Bukit Lawang.
Inclusief ontbijt en trektocht naar de orang-oetans

Dag 7 Bukit Lawang
Op pad met een fietstaxi

Jullie gaan het lokale leven van Bukit Lawang leren kennen. Bij jullie hotel worden jullie opgehaald door een typisch Indonesisch vervoersmiddel, een Becak, dit is een fietstaxi.  De chauffeur neemt jullie mee naar de mooiste en leukste plekken in Bukit Lawang, daar waar de locals ook heen gaan.

Weten jullie hoe rubber wordt gemaakt? Dit gaan jullie leren als jullie stoppen bij een rubberplantage. Ook stop je bij rijstvelden om te weten te komen hoe rijst groeit. De vele kruiden die wij in Nederland gebruiken, groeien hier gewoon in de tuin. Zoals gember, kruidnagel en kardemom, maar ook medicinale kruiden vind je hier. Na een verfrissende slok water uit een verse kokosnoot is het tijd om aan tafel te schuiven bij een lokale familie. Geniet van de geuren en kleuren op jullie bord die de vrouw des huizes heeft klaargemaakt.

Overnachting in Bukit Lawang.
Inclusief ontbijt en tour per becak

Dag 8 Bukit Lawang - Brastagi
Op pad met jullie eigen busje met chauffeur

Vandaag hebben jullie een lange rit op het menu staan. In ongeveer 7 uur rijden jullie naar het in de Karo-hooglanden gelegen Brastagi. Het hooggelegen Brastagi ligt middenin het Batak gebied, met de opvallende huizen met zadeldak. Als je in dit gebied aankomt, zul je de vulkanen Sibayak en Sinabung direct zien liggen.

Overnachting in Brastagi, Sinabung Hills Hotel ***
Inclusief ontbijt en privé-busje met chauffeur

Dag 9 Brastagi – Tobameer
Een lange rit voor de boeg. Gelukkig kunnen jullie gaan genieten van de omgeving en de traditionele Karo-Batakdorpjes. Een verfrissende stop onderweg is de Si Piso Piso-waterval. Van120 meter hoogte klettert het water naar beneden. Via een kronkelpaatje kunnen jullie naar beneden en naar het punt waar het water de grond raakt. Wat geweldig. Bij de haven stappen jullie op de boot naar het eiland Samosir.

De komende dagen verblijven jullie op het gemoedelijke Samosir. Dit eiland ligt in het Tobameer. Samosir is de perfecte plek om even lekker samen bij te komen en activiteiten te ondernemen. Van oorsprong is Samosir het leefgebied van de Bataks. Verspreid over het eiland staan nog authentieke huizen met zadelvormige daken, versierd met prachtig houtsnijwerk. Ontzettend leuk om te zien!

Overnachting op het eiland Samosir, Samosir Villa Resort ***
Inclusief ontbijt, ferry-overtocht en privé-busje met chauffeur

Dag 10 Tobameer
Ga je wandelen, fietsen of kajakken?

Op het eiland Samosir is genoeg te zien en te doen. Zijn jullie benieuwd naar de Batak cultuur? Ga dan naar de Batak dorpen, waar je in de omgeving ook prachtig kunt wandelen. Vinden jullie het leuk om zelf actief bezig te zijn? Maak dan een wandeling naar de het panoramapunt van het Tobameer en maak een leuke gezinsfoto. Ook erg leuk om te doen is het huren van een fiets. Spring op de trappers en ontdek de prachtige natuur van dit eiland op jullie eigen tempo! Het Tobameer kun je natuurlijk het beste ontdekken vanaf het water. Wij vinden het een aanrader om een kano te huren, het water is rustig en je komt op plekken waar niemand anders komt.

Overnachting op het eiland Samosir.
Inclusief ontbijt en privé-busje met chauffeur

Dag 11 Tobameer
Nog een dagje om het eiland Samosir verder te verkennen.

Overnachting op het eiland Samosir.
Inclusief ontbijt en privé-busje met chauffeur

Dag 12 Tobameer – Kuala Lumpur
Naar de bruisende hoofdstad van Maleisië 

Tijd om afscheid te nemen van het Tobameer. Jullie gaan vandaag met de ferry terug naar het vasteland en daarna door naar de luchthaven van Medan. Hier vandaan vlieg je naar Kuala Lumpur, Maleisië. Bij de luchthaven van Kuala Lumpur worden jullie door onze vertegenwoordiger opgewacht en naar het hotel in Kuala Lumpur gebracht.

Kuala Lumpur wordt in de volksmond ook wel KL genoemd. De stad is een mix van typisch Aziatische drukte en moderne wolkenkrabbers en shopping malls. De Petronas Twin Towers domineren de skyline van Kuala Lumpur. Jullie kunnen naar de top van deze toren! Of naar het naastgelegen mooie KLCC Park waar jullie heerlijk in de schaduw rond kunnen wandelen.

Overnachting in Kuala Lumpur, Parkroyal Serviced Suites ****
Inclusief ontbijt, ferry-overtocht, busje met chauffeur, vlucht en transfer

Dag 13 Kuala Lumpur
Verken KL op eigen houtje

Leuk is om te gaan picknicken. Dit kan perfect aan het meer in de Lake Gardens, het grootste park van Kuala Lumpur. Hier vind je ook het grootste vogelpark ter wereld met wel 5000 vogelsoorten!

Overnachting in Kuala Lumpur.
Inclusief ontbijt

Dag 14 Kuala Lumpur - Langkawi
Jullie worden van het hotel naar de luchthaven gebracht. Jullie vliegen naar tropisch Langkawi. Daar aangekomen worden jullie weer opgewacht bij de luchthaven, en naar jullie hotel gebracht.

Laat het paradijs maar komen. Langkawi is een archipel dat bestaat uit 99 eilanden met 5 verborgen eilandjes die pas zichtbaar worden met eb. Langkawi, het grootste eiland, is voor een groot deel nog bedekt met dichte jungle en wordt door prachtige stranden omringd.

Overnachting op Langkawi, Berjaya Beach Resort ****
Inclusief ontbijt, transfers en vlucht

Dag 15 - 18 Langkawi
Heerlijk relaxen op Langkawi

Een paar dagen ter eigen besteding. Wat gaan jullie doen? Chillen aan het strand, of toch op pad? Hebben jullie geen hoogtevrees? Dan is de kabelbaan die jullie naar de hoog gelegen "skywalk" brengt erg leuk. Bezoek ook eens de rijstvelden van Laman Padi, de Seven Falls waterval en het enorme aquarium. Of boek een boottocht en verken de tropische eilandjes en de onderwaterwereld rondom Langkawi. In het plaatsje Pantai Cenang zijn diverse leuke restaurantjes en winkels te vinden. Langkawi is mooi, de onderwaterwereld eromheen is misschien nog wel mooier. Boek een leuke snorkeltrip vandaag of morgen en ontdek het met eigen ogen.

Overnachtingen op Langkawi.
Inclusief ontbijten

Dag 19 Vertrek Langkawi
Helaas is er een einde gekomen aan deze reis. Je wordt teruggebracht naar de luchthaven van Langkawi, waar vandaan je terug naar huis of naar de volgende bestemming vliegt.

Inclusief ontbijt en transfer

Deze reis is geheel naar wens aan te passen. Willen jullie langer van Maleisië genieten? Dat kan natuurlijk ook. Onze Maleisië specialist helpt jullie graag.

Vervoer

 • Transfers
 • Privé-busje met chauffeur
 • Regionale vluchten

Reisduur

 • 19 dagen / 18 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Vermelde transfers
 • 4 dagen privé-busje met chauffeur
 • Excursie olifanten wassen en tuben
 • Trektocht in Tangkahan
 • Trektocht in Bukit Lawang
 • Tour per becak in Bukit Lawang
 • Ferry-overtochten Tobameer
 • Vlucht Medan - Kuala Lumpur
 • Vlucht Kuala Lumpur - Langkawi

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Overige maaltijden & excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.