20-daagse rondreis Explore de hoogtepunten van Zuid-Afrika

Tijdens deze mooie rondreis gaan jullie alle hoogtepunten van Zuid-Afrika zien: van de Westkaap en de verlaten Karoo naar de Tuinroute en via de mooie kust bij Durban en het prachtige Hluhluwe park naar het koninkrijkje Swaziland. Als kers op de taart sluiten jullie af bij het wereldberoemde Krugerpark!

 • Alle hoogtepunten van het land
 • Bijzondere accommodaties
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 - 3 Kaapstad/Hout Bay
Dag 4 Swellendam
Dag 5 - 6 Oudtshoorn
Dag 7 - 8 Knysna
Dag 9 - 10 Umhlanga Rocks
Dag 11 - 13 St Lucia
Dag 14 - 15 Swaziland
Dag 16 - 17 Hazyview
Dag 18 - 19 Private game reserve
Dag 20 vertrek Johannesburg

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1495 per persoon
 • Kind 2 t/m 11 jaar: vanaf € 770 per persoon
 • Autohuur (klasse K): circa € 60 per dag
 • Reissom landarrangement gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

KaapstadDag 1 – 3 Aankomst Kaapstad (Hout Bay)
Welkom in Zuid-Afrika! Na aankomst op de luchthaven in Kaapstad worden jullie welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger en naar jullie hotel gebracht.
Hier kunnen jullie even bijkomen van de lange reis en een paar dagen genieten van deze schitterend gelegen stad. Op dag 2 wordt de huurauto afgeleverd en kunnen jullie Kaapstad en omgeving gaan verkennen. Ga bijvoorbeeld naar Robben Island, Kaap de Goede Hoop, de pinguïns op Boulders Beach, de Tafelberg of in het seizoen (juli-november) walvissen spotten langs de kust. Of wat te denken van een dagje Stellenbosch of andere mooie wijnplaatsjes waar de ouders heerlijk kunnen genieten van de wijnlanden en het wijnproeven op de knusse wijnestates, terwijl de kids tussen de wijnranken rennen!
Jullie gaan tijdens deze dagen in Kaapstad nog een halve dag een tour maken, waarbij je meer te weten komt over de apartheidstijd en waarbij je het district museum bezoekt en naar een kindertehuis in een van de township gaat, waar je het dagelijks leven meemaakt. Op zondag wordt het kindertehuis vervangen door een swingende kerk!

Dag 4 Swellendam

Vandaag gaan jullie een tussenstop maken op de route tussen Kaapstad en Oudtshoorn. Via een prachtige weg rijden jullie via de wijnlanden richting Swellendam. Onderweg in de plaats Worchester is er nog tijd om het openlucht museum te zien, wat een goed beeld geeft van de geschiedenis van Zuid-Afrika en de Nederlandse invloed daarop. Je kunt onderweg ook nog een bezoek brengen aan een doolhof, maar kijk wel uit dat je er nog wel uit weet te komen!
Jullie verblijven op een leuke boerderij die vlakbij Heidelberg en Swellendam ligt. Hier kan je onder andere struisvogels, schapen en koeien zien. Meehelpen op de boerderij mag ook, superleuk voor kinderen!oudtshoorn

Dag 5 - 6 Oudtshoorn
Jullie vervolgen jullie weg naar Oudtshoorn. Deze plaats is de toeristische hoofdstad van Little Karoo, een regio in de westelijke Kaapprovincie. Het is een rustig stadje met mooie, oude gebouwen en staat bekend om de struisvogelboerderijen. Je kunt de struisvogels hier in levende lijve zien, struisvogelveren en hun enorme eieren kopen en ze zelfs proeven... Maar er is nog veel meer te bekijken; zo mag je de wereldberoemde, schitterende Cango grotten zeker niet missen. Er zijn maar twee cheeta farms in de wereld en een daarvan is in Oudtshoorn. De moeite waard dus om een bezoekje aan te brengen! Kan je tegen een paar haarspeldbochten? Maak dan een rit over een van de mooiste bergpassen ter wereld, de 27 kilometer lange Swartbergpas! Tijdens de rit over de grindweg zal je je ogen uitkijken over het adembenemende landschap, wauw wat is het hier mooi!

dsc_5210
Dag 7 - 8 Knysna 

Julie tocht gaat vandaag naar de “Oesterstad”, het vriendelijke stadje Knysna, dat welvarend werd door de hout industrie en waar altijd een vrolijke vakantiesfeer hangt. Een boottocht over de lagune naar de overkant, een boswandeling, een duik in de zee of gewoon naar de branding kijken bij “The Heads”, er is van alles te doen hier!
Wil je lekker actief bezig zijn? Ga dan een dagje naar het strand en neem een surfles. Leuk voor ouders én voor kids! Als surfen je te lastig lijkt, kan je ook gaan suppen, waarbij je al peddelend op je plank over het water gaat. Tijdens je verblijf in Knysna kan je optioneel ook een bezoek brengen aan het Xhosa volk, een unieke kans om de cultuur en het dagelijkse leven van deze mensen mee te maken. Je ontmoet de inwoners van de township, ziet hoe ze leven en gaat ook op bezoek bij een school, een crèche en bij mensen thuis.
Laat ons weten als je geïnteresseerd bent in een van deze activiteiten, we informeren je graag naar de mogelijkheden.

Dag 9 – 10 Umhlanga Rocks - Durban Noordkust (vlucht)
Vandaag vliegen jullie van Port Elizabeth naar Durban en de komende twee nachten slapen jullie in Umhlanga Rocks aan de Dolfijn Kust. Dezelfde oceaan, maar een heel andere wereld. De Dolfijn Kust is een perfecte combinatie van gouden zandstranden en baaien baaien, de ultieme droom van watersportliefhebbers of om simpelweg van de zon te genieten!
Umhlanga Rocks is een leuke badplaats met terrasjes, winkels en restaurants. Lekker winkelen kan je in de shopping mall. Wil je meer informatie over haaien, dan is de shark board een aanrader.

Dag 11 – 13 St Lucia dsc00764
Jullie rijden door de provincie KwaZulu-Natal naar het leuke plaatsje St. Lucia, wat midden in een wildreservaat ligt en aan de zee, waar de rivier in uitmondt. Op dag 12 gaan jullie hier een leuke en avontuurlijke boottocht op de rivier maken om nijlpaarden en krokodillen te spotten. Spannend! Maar er is hier nog veel meer te doen; ga naar het nabij gelegen Cape Vidal natuurreservaat, waar je veel dieren, waar onder neushoorns, kan spotten en lekker in zee kan zwemmen of maak een game drive in het mooie en indrukwekkende Hluhluwe-iMfolozi Park. Wij vonden dit park echt fantastisch mooi, daar moet je echt heen! Je kan ook een Zulu dorp in de buurt van St Lucia bezoeken of zelfs walvissen spotten (juni – november). Een heerlijke plek om een paar dagen te blijven!

fietsen SwazilandDag 14 - 15 Swaziland

Jullie verlaten Zuid-Afrika en gaan jullie naar Swaziland, een klein koninkrijk in het oosten van Afrika met iets meer dan een miljoen inwoners. De hoofdstad heet Mbabane. Het is een land met wisselende vegetatie. In het noordwesten zijn regenwouden en in het oosten bevinden zich uitgestrekte savannes. Door het warme klimaat en de regenbuien in de zomer is er een veelvoud aan prachtige bomen en planten te vinden Jullie verblijven in een natuurreservaat, waar je weer veel dieren zult zien. Je moet niet gek opkijken als er bijvoorbeeld een zebra voor je huisje staat te grazen! Je kan hier van alles doen zoals fietsen, paard rijden, wandelen, klimmen of kanoën. Ook is het leuk om naar een cultureel dorp te gaan, waar je kan zien hoe de lokale bevolking woont en leeft.

Dag 16 - 17 Hazyview giraffen
Jullie verlaten het koninkrijk en rijden via de grens richting Krugerpark, wat je op eigen gelegenheid kunt verkennen op weg naar Hazyview. Het Kruger National Park met 19.685 vierkante kilometer is het grootste en bekendste park in Zuid-Afrika en de overheid beweert dat het park de grootste verscheidenheid aan dieren heeft van alle parken in Afrika. De Big Five, bestaande uit leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn, zijn er zeker te vinden. Het park is bijna 350 km lang en heeft een gemiddelde breedte van 60 km.
Het gebied rondom Hazyview/White River schijnt het beste klimaat ter wereld te hebben voor bananen en je zult hier dan ook veel van deze tropische plantages zien. Omdat Hazyview dicht in de buurt van het Krugerpark ligt, overnachten veel bezoekers hier in plaats van in het Krugerpark zelf.


Dag 18 – 19 Hoedspruit (private game reserve)
dsc04459
Vandaag rijden jullie de Mpumalanga Scenic Drive, een schitterende panorama route met fantastische uitzichtpunten zoals bij God’s Window en de Drie Rondavels (de naam “Rondavels” is ontleend aan de Afrikaanse hutten die dezelfde vorm hebben). Bourke’s Luck Potholes zijn een stop meer dan waard. Hier zijn miljoenen jaren lang de Blyde en de Treur rivier tegen elkaar gebotst, zodat een unieke rotsformatie is ontstaan.
Jullie verblijven in een private game reserve in het Park, waarbij game drives en alle maaltijden zijn inbegrepen. Tijdens de game drives (’s morgens vroeg en laat in de middag) zie je de dieren als zij het meest actief zijn en ook het landschap is op deze tijden het meest spectaculair. De kids kunnen optioneel onder begeleiding van een ranger een echte ranger-cursus volgen, waarbij ze leren spoorzoeken en kennismaken met het wildleven! Het wordt genieten op dit mooie stekje!

Dag 20 Vertrek Johannesburg Airport
Jullie laatste dag in het mooie Zuid-Afrika! In de loop van de ochtend rijden jullie via de glooiende binnenlanden van het voormalige Transvaal richting de luchthaven van Johannesburg, waar jullie in de loop van de avond weer vertrekken richting Europa.

Vervoer

 • Huurauto
 • Vliegtuig

Reisduur

 • 20 dagen / 19 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Volpension en game drives op dag 18 en 19
 • Transfer naar hotel op dag 1
 • 19 dagen autohuur (klasse K, Toyota Rav of gelijkwaardig, automaat). Inclusief onbeperkt aantal kilometers, verzekeringen en routebeschrijvingen
 • Binnenlandse vlucht Port Elizabeth - Durban
 • Townshiptour in Kaapstad, boottocht in St Lucia

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Overige maaltijden en excursies
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.