21-daagse rondreis Explore Marokko

Een echte ontdekkingstocht door het land van Duizend-en-Een Nacht! Je ziet prachtige steden waar je wordt ondergedompeld in het echte Marokkaanse leven, gaat de bergen in en op een kameel door de woestijn, waar je ook een nachtje slaapt. Relaxen kan je aan de mooie stranden die uiteraard ook niet ontbreken in deze mooie en afwisselende rondreis. Dat wordt genieten!

 • Prachtige en afwisselende rondreis
 • Relaxen aan bekende en minder bekende stranden
 • Leuke hotels en riads, veelal met zwembad
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 – 3 Marrakech
Dag 4 Ait Benhaddou
Dag 5 – 6 Todra
Dag 7 – 8 Merzouga
Dag 9 N’Kob
Dag 10 Ouarzazate
Dag 11 – 12 Taroudant
Dag 13 – 14 Tafraoute
Dag 15 – 16 Sidi Ifni
Dag 17 Agadir
Dag 18 – 20 Essaouira
Dag 21 Vertrek

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1225 per persoon
 • Kind 2 t/m 11 jaar: € 975 per persoon
 • Reissom landarrangement gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 – 3 Marrakech
Welkom in Marokko! Na aankomst op het vliegveld in Marrakech worden jullie naar het hotel gebracht wat net buiten het centrum van de stad ligt. Van hieruit kan je lopend of met een taxi naar het bruisende centrum van Marrakech met als middelpunt het Djemaa El Fna plein. Vooral ’s avonds is het hier een drukte van jewelste en met de eetkraampjes, muziek, vuurspuwers en slangenbezweerders waan je je zo in de film van Alladin! Wat je zeker ook niet mag missen zijn de souks in Marrakech in de oude binnenstad, de medina. In dit labyrint van smalle steegjes kom je in een kleurrijke wereld terecht waar allerlei typisch Marokkaanse spullen verkocht worden, van tassen, schoenen en tapijten, tot prachtig houtsnijwerk, lampen en zilverwerk. Iets dieper de souks in zie je in de steegjes achter de winkelstraatjes hoe de spullen nog gemaakt worden. Dit is nog echt handwerk zoals je het bij ons niet meer ziet! Tip: neem een gids mee de souks in als je er verder in wilt, want je verdwaalt gegarandeerd! Andere mooie bezienswaardigheden in deze geweldige stad zijn de eeuwenoude Koutoubiya moskee, het Bahia paleis, de 14eeeuwse Koranschool Madrasa Ben Youssef en de Jardin Majorelle, mooie tuinen net buiten het oude centrum.

Overnachting in Marrakech, Moroccan House Hotel ***
Inclusief ontbijt

Dag 4 Ait Benhaddou
Vanaf Marrakech gaat jullie rit per huurauto naar het kleine plaatsje Ait Benhaddou. Het zal misschien even lastig zijn om door het drukke verkeer in Marrakech te rijden, maar als je eenmaal de stad uit bent, is er weinig verkeer meer te ontdekken en kun je genieten van het Marokkaanse landschap. De rit gaat dwars door het Atlasgebergte naar Ait Benhaddou, waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. De kasbah van dit plaatsje is erg bekend en is decor geweest voor veel films, en niet onterecht zoals jullie zullen zien. Vanuit het sfeervolle hotel kan je lopend naar de kasbah toe en eenmaal in de oude vesting kan je een wandeling maken naar de top van de berg waar je beloond wordt met een prachtig uitzicht. Tegen een kleine betaling kan je op bezoek bij de lokale bevolking en zo ervaren hoe het is om in de kasbah te wonen. Na deze wandeling kan je een verfrissende duik in het zwembad nemen en vanuit het terras genieten van het uitzicht op deze prachtige plaats!

Overnachting in Ait Benhaddou, Dar Mouna ***
Inclusief ontbijt

Dag 5 – 6 Todra
De reis gaat verder naar Todra. Onderweg kan je een ommetje maken om de mooie rotsformaties en enorme kasbah’s in de Dadès kloof te bekijken. Jullie overnachten midden in het berggebied en hier kan je een trekking doen in de prachtige Todra kloof (te boeken via het hotel). Voor kinderen die nog niet zo ver kunnen lopen is er een ezel om op te zitten! Onderweg kan je lekker picknicken en genieten van de prachtige omgeving voordat jullie weer teruggaan naar het hotel.

Overnachting in Todra, Auberge Le Festival ***
Inclusief ontbijt

Dag 7 Merzouga
Van Todra gaan jullie naar Merzouga waar jullie spannende tijden gaan beleven! Jullie gaan een echte kamelentocht maken en ook nog slapen in tenten midden in de woestijn! Na een tocht op een kameel of dromedaris van ongeveer een uur of anderhalf, waarbij je onderweg stopt om de prachtige en kleurrijke zonsondergang te bekijken, komen jullie aan in het tentenkamp. Verwacht hier geen luxe, maar wel een geweldige sfeer op een unieke lokatie! De gidsen koken voor jullie en na het eten kunnen jullie gezellig met z’n allen om het kampvuur zitten om te genieten van muziek, dans en een ongekende sterrenhemel.

Overnachting in een tentenkamp in de woestijn.
Inclusief ontbijt en diner

Dag 8 Merzouga
De volgende ochtend mag je de zonsopgang in de woestijn natuurlijk niet missen, dus vroeg opstaan! Na het ontbijt brengen de kamelen jullie weer terug naar het sfeervolle hotel, waar jullie nog een dagje kunnen nagenieten van al het moois en een lekker duik in het zwembad kunnen nemen.

Overnachting in Merzouga, Kasbah Mohayut ****
Inclusief ontbijt

Dag 9 N’Kob
Jullie volgende bestemming in N’Kob. Dit kleine plaatsje met zijn oude kasbah is een goede tussenstop op de lange route richting de kust. Je kan hier een wandeling maken in de mooie palmerie of bijvoorbeeld een tocht maken naar een grot die in de buurt ligt. Lekker genieten in de weelderige tuin van jullie mooi Marokkaans ingerichte hotel kan natuurlijk ook!

Overnachting in N'Kob, Kasbah Imdoukal ****
Inclusief ontbijt

Dag 10 Ouarzazate
Ouarzazate is de volgende plaats op jullie reis. Deze middelgrote levendige plaats staat bekend om de filmstudio’s die hier liggen en waar je zeker een bezoekje aan moet brengen. Films als Lawrence of Arabia, Gladiator en Babel zijn hier opgenomen en wie weet zijn er opnames van nieuwe films bezig als jullie er zijn!

Overnachting in Ouarzazate, Les Jardins de Ourazazate ***
Inclusief ontbijt

Dag 11 – 12 Taroudant
Vanuit Ouarzazate gaan jullie naar Taroudant. Dit leuke en levendige plaatsje wordt ook wel klein Marrakech genoemd. Binnen de oude stadsmuren, die nog helemaal intact zijn, vind je leuke pleinen en natuurlijk de souks met hun kleurrijke winkeltjes. Je kan hier ook een ritje in een koets maken. Jullie verblijven in een mooi hotel net buiten de stad, waar je heerlijk kan relaxen en genieten in Marokkaanse sferen!

Overnachting in Taroudant, Riad Tafilag ****
Inclusief ontbijt

Dag 13 – 14 Tafraoute
Jullie rit gaat verder naar Tafraoute. Dit kleine plaatsje ligt midden in een geweldig mooi berglandschap. Vooral bij zonsondergang zien de aparte rotsformaties er prachtig uit. Vanuit Tafraoute kan je mooie wandelingen in de omgeving maken. Je ziet dan zeker veel olijf-, palm- en amandelbomen. Een mooie wandeltocht is naar leuke plaatsjes in de omgeving, Adai en Afella Adai. Deze liggen ongeveer twee kilometer van Tafraoute vandaan en hier zie je leuke rode huisjes die tegen de rotsen zijn gebouwd.

Overnachting in Tafraoute, Auberge Kasbah Chez Amaliya ***
Inclusief ontbijt

Dag 15 – 16 Sidi Ifni
Jullie volgende bestemming is het leuke badplaatsje Sidi Ifni. Vroeger behoorde dit plaatsje bij Spanje en dat zie je nog terug in de opzet van het dorpje met zijn wit met blauwe huisjes. Nog niet ontdekt door het massa toerisme kan je hier genieten van het echte Marokko! Je kan lekker relaxen op de mooie stranden, door het gezellige dorpje struinen of bijvoorbeeld naar het prachtige Legzira strand gaan. In deze baai zie je naast steile rotsen een paar prachtige rotsbogen.

Overnachting in Sidi Ifni, Maison Xanadu ***
Inclusief ontbijt

Dag 17 Agadir
Vanuit Sidi Ifni gaan jullie richting Agadir. Deze bekende badplaats is in tegenstelling tot de andere plaatsen die jullie hebben gezien, erg modern. Door een aardbeving in 1960 werd de oude stad verwoest en ontstond een moderne westerse badplaats. Maar met zijn overwegend witte bebouwing, leuke boulevard met winkeltjes en terrasjes en natuurlijk de mooie stranden heerst hier een heerlijke vakantiesfeer!

Overnachting in Agadir, Hotel Tildi ****

Dag 18 – 20 Essaouira
Jullie rijden naar Essaouira, waar jullie de auto weer inleveren. Essaouira, ook wel de Windy City genoemd, is een prachtige badplaats met mooie stranden, een oude binnenstad, die omgeven is door een grote stadsmuur en een authentieke vissershaven. In de medina vind je leuke pleinen met terrasjes en restaurantjes en smalle steegjes waar je naar hartenlust je souvenir inkopen kan doen (wel afdingen!). Kortom een heerlijke plaats om volop te genieten van het Marokkaanse leven!

Overnachting in Essaouira, Riad Zahra ***
Inclusief ontbijt

Dag 21 Vertrek
Helaas is aan jullie mooie rondreis een einde gekomen. Jullie worden naar het vliegveld in Marrakech gebracht voor jullie vlucht terug naar huis.

Vervoer

 • Huurauto

Reisduur

 • 21 dagen / 20 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Overnachting in woestijn inclusief diner
 • Transfers op dag 1 en dag 21
 • 14 dagen autohuur, intermediate klasse
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Overige maaltijden en excursies
 • Eventuele autoverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.